Apple algemeen > Algemene vragen

Discussie van fotografen of het een Windows of Mac moet worden

(1/3) > >>

Dick de Roos:
Op de site Photofacts is een van de schrijvers aan het nadenken over een nieuwe computer en werpt de vraag op: wordt het een nieuwe PC of een Mac Studio? En gooit dat in de (internet)groep.
Zie de links.

Deel 1:
https://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/persoonlijk/overstappen-op-de-mac-studio-of-toch-niet-deel-1.asp

en deel 2:
https://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/persoonlijk/overstappen-op-de-mac-studio-of-toch-niet-deel-2.asp?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=week36-2022

Jakko W:

--- Citaat ---De software werkt onafhankelijk daarvan op dezelfde manier.
--- Einde van citaat ---
Dat zou je willen. Druk maar eens op ⌘V op een Windows-computer omdat je iets wilt plakken … oeps, dat is dan per ongeluk Alt+V en daardoor opent het menu dat toevallig de V als keuzetoets heeft. En zo zijn er een heleboel van dat soort kleine dingetjes waar je ook tegenaan loopt als je eigenlijk alleen programma’s gebruikt die op meerdere systemen beschikbaar zijn.

Het besturingssysteem, en dit soort conventies daarvan, zijn voor mij nu net de énige reden om voor een bepaald systeem te kiezen, of dat nu macOS, Windows, of wat dan ook is. Software die doet wat je wilt is waarschijnlijk wel te vinden, maar je moet lekker met het systeem als geheel kunnen werken en niet de hele tijd het gevoel hebben dat je ermee aan het vechten bent of tegengewerkt wordt.

orange:

--- Citaat van: Jakko W, 14 september 2022 - 10:42 ---Dat zou je willen. Druk maar eens op ⌘V op een Windows-computer omdat je iets wilt plakken … oeps, dat is dan per ongeluk Alt+V en daardoor opent het menu dat toevallig de V als keuzetoets heeft....
--- Einde van citaat ---
Als dat het is wat je tegen houdt ben je waarschijnlijk al te oud om nog veranderingen te kunnen verwerken. ;)

Een paar dagen later weet je niet beter meer.

sluisje:

--- Citaat van: Jakko W, 14 september 2022 - 10:42 ---maar je moet lekker met het systeem als geheel kunnen werken en niet de hele tijd het gevoel hebben dat je ermee aan het vechten bent of tegengewerkt wordt.

--- Einde van citaat ---
En precies dáárom kun je het beste kiezen voor het systeem dat je al gewend bent.

orange:
Ja, veranderingen zijn lastig voor veel mensen. :)

Misschien komt het omdat ik in mijn bijna zestig jaar op deze aarde al heel wat systemen heb zien langskomen en dat ik met computers ben gestart toen Apple nog de II op de markt had.

Ik heb gewerkt en gespeeld met Aquarius, MSX, DOS, Windows, systemen die tussen DOS en Windows in lagen, fotozet-systemen, en ALLE systems van Apple.

Wat andere toetscombinaties of systeem-eigenaardigheden brengen me niet zo snel van mijn stuk dus.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie