geplaatst door: corthom
Beste Apple vrienden,
Is er in het programma FOTO een mogelijkheid om in bulk de bestandsnaam over te zetten naar de titel van de foto. Je kan op titel wel sorteren maar niet op de bestandsnaam van de foto.
Ik hoop dat u hierover kan meedenken.
Hartelijk dank
"Ik kan niet iedereen helpen,
maar ik help wel iedereen die ik kan helpen”
geplaatst door: nnsa
Nee, die mogelijkheid is niet standaard ingebouwd. Daar zul je een andere tool voor moeten gebruiken, zoals A better Finder rename o.i.d.

Alternatief:
https://www.fireebok.com/resource/how-to-batch-rename-photos-within-the-photos-app-on-mac.html

https://www.fireebok.com/photo-exif-for-ios.html
geplaatst door: corthom
Dankjewel voor de super snelle reactie.. :thumbs-up:
"Ik kan niet iedereen helpen,
maar ik help wel iedereen die ik kan helpen”
geplaatst door: doctor_apple
Ik gebruik hiervoor een terminal tool voor, genaamd: exiftool. Zowel beschikbaar voor macOS als Linux ... Hiermee kun je bestanden in een mappen structuur stoppen (jaar / maand of bijvoorbeeld op bestandstype), maar je kunt ook bestanden hernoemen.

Niet voor iedereen, dus ik laat verdere details even achterwege. Mocht je daar wel in geinteresseerd zijn, antwoord hierop en ik deel enige voorbeeld opdrachten die (althans bij mij) werken.

geplaatst door: mcmt
Het kan ook met een eenvoudig (Automator /) AppleScript (vult de bestandsnaam in als de titel ontbreekt), maar Photo Exifer doet meer dan dat alleen.

Exiftool is ook krachtig, maar of het weet heeft van de interne structuur van de Photos bibliotheek is mij niet direct duidelijk. Anders moet je wellicht export -> exiftool -> import doen.
geplaatst door: JHollenberg
Ikzelf gebruik hier het programma "Name Mangler" voor. Gebruik het elke week om de foto's die ik tijdens de wedstrijden maak en heb dan ik een paar seconden 100 - 150 bestanden gewijzigd naar wat wij willen.
geplaatst door: MacGB
Ik werk zelf met een automator script en heb dat als voorziening in Foto's opgeslagen. Kun je in Foto's meerdere foto's selecteren en direct de bestandsnaam naar titel omzetten.
Scherm­afbeelding 2023-01-26 om 11.41.35.pngMogelijk om in Foto’s bestandsnaam in bulk naar titel te zetten?
.

E.e.a. is gebaseerd op de link die door "mcmt" is geplaatst.
Bewerkt: 26 januari 2023 - 12:45 door MacGB