Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Dark Arcana: The Carnival voor iPhone, iPad en Mac tijdelijk gratis

000

Als je van mysterieuze games houdt, dan is "Dark Arcana: The Carnival" waarschijnlijk een prima game voor jou. Hierin ben je op zoek naar een verdwenen vrouw, waarbij je in twee parallele werelden probeert haar terug te vinden.

Hierbij vind je maar liefst 48 verschillende, en vaak lugubere, spelletjes, 18 verschillende scènes en 28 mini-spelletjes. De moeilijkheidsgraad is goed gedoseerd, het loopt dus op van niet al te moeilijk naar meer uitdagende raadsels en mysteries. De game is ook redelijk lang, als je ervan geniet hoef je dus niet bang te zijn dat het erg snel voorbij zal zijn.

Maar het beste nieuws is waarschijnlijk de prijs. Want waar deze game normaal gesproken voor iPhone en iLad € 4,99 kost, en voor de Mac € 6,99, is het nu helemaal gratis in de App Store te vinden.

In de review hieronder kan je de versie voor de iPad zien.Dark Arcana: The Carnival (Full) (voor iPhone)

Dark Arcana: The Carnival HD (Full) (voor iPad)

Dark Arcana: The Carnival (Full) (voor de Mac)


De systeemeisen zijn gelukkig laag, dat betekent dat deze game door bijna iedereen te spelen zal zijn. Als je deze game op een iDevice wilt spelen dan moet daar minimaal iOS 5.0 op staan, op een Mac moet dat minimaal OS X 10.6.6 (Snow Leopard) zijn.

AmpliTube voor iPhone en iPad voor het eerst gratis

001

Neem je regelmatig jezelf op als je gitaar of basgitaar speelt, of gebruik je jouw iDevices om een mooier geluid te krijgen terwijl je speelt, dan is AmpliTube eigenlijk een app die op jouw iDevice moet staan. Met deze app kan je ervoor zorgen dat je geluid bijvoorbeeld klinkt alsof het uit een klassieke buizenversterker komt, of één van de vele andere andere manieren kiezen die jouw geluid een stuk mooier maken.

Maar er is één nadeel aan deze app, die is met een prijs van maar liefst € 19,99 beslist niet goedkoop. Zeker niet voor de iOS App Store, waar veel van ons min of meer gewend zijn geraakt aan apps die niets, of bijna niets kosten.

Mocht dat de reden zijn geweest dat je AmpliTube tot nu toe links hebt laten liggen dan is dit het moment dat je toe moet slaan. Want tot 12 september kun je deze app voor de iPhone en iPad helemaal gratis naar binnen halen.

In de trailer hieronder van de makers van AmpliTube, IK Multimedia, krijg je in minder dan anderhalve minuut een goede indruk van wat er allemaal mee mogelijk is.

Om AmpliTube op jouw iDevice te gebruiken moet je daar minimaal iOS 8.0 op hebben staan. Er zitten veel in-app aankopen in deze app, die beginnen bij € 2,99 voor een Limiter en lopen op tot € 19,99 voor de bundles.

Als je deze app serieus wilt gebruiken dan is het een goed idee om er een externe interface bij aan te schaffen. IK Multimedia raadt daarvoor de iRig 2 of iRig HD aan. Prima opties, maar het is wel goed om te weten dat die ook door hetzelfde bedrijf gemaakt worden.

Meer opslag iPad Air 2 en iPad mini 4, lagere prijs iPad Pro

002

Tijdens de presentatie van afgelopen woensdag is er geen woord gesproken over de iPad op het toneel. Waarschijnlijk komt er een Special Event aan het begin van de lente waar de iPad weer centraal zal staan, waarbij er ook updates voor iOS zullen komen die speciaal op de iPad gericht zijn. Tenminste, als Apple hetzelfde stramien zal volgen als de afgelopen jaren.

Maar dat betekent niet dat er geen updates voor de iPad waren. Want zonder er ruchtbaarheid aan te geven heeft Apple de opslag van de iPad Air 2 en de iPad mini 4 verdubbeld, terwijl de prijs van de iPad Pro verlaagd is.

Voor de iPad Air 2 en de iPad mini 4 betekent dit dat de 16 GB optie verdwenen is, de minimale opslag hoeveelheid is nu 32 GB, waarbij de optie met 64 GB helemaal is komen te vervallen. Na 32 GB is de volgende keuze nu dus 128 GB. Dit betekent dat alle iPads nu bijna dezelfde opties voor opslagmogelijkheden hebben, Apple heeft hiermee dus de eerdere scheve situatie weer keurig op één lijn gebracht.De prijzen zijn hierbij niet verhoogd, dus je krijgt een verdubbelde opslag voor dezelfde prijs, wat je ook als een prijsverlaging kan zien.

Prijsverlaging voor de iPad Pro

Bij de iPad Pro zijn de opties voor de opslag niet veranderd, maar daar heeft Apple bij een aantal modellen de prijs verlaagd. Die verlagingen zijn niet altijd spectaculair, zo heb je nu een 12,9-inch iPad Pro vanaf € 909,- in plaats van € 919,-.

Bij het model met 256 GB opslagruimte scheelt het wel veel, daar is maar liefst € 150,- van de prijs afgegaan (€ 1.279 voor dit model met mobiel internet, dat was eerst € 1.429).