Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Office for iPad was Steve Ballmer's beslissing

006

Microsoft's Office for iPad lijkt een groot succes, zes dagen geleden waren Word, Excel, PowerPoint en OneNote for iPad al twaalf miljoen keer naar binnen gehaald. Microsoft was daar natuurlijk trots op en stuurde deze tweet de wereld in om dit te vieren.

Omdat deze versie door Microsoft's nieuwe CEO Satya Nadella werd aangekondigd en dat gebeurde kort nadat hij op vier februari CEO werd leek het erop dat dit zijn beslissing was, en dat hij dus een nieuwe koers met het bedrijf was ingeslagen.

Dat dat niet waar is bleek tijdens deze Reddit AMA (Ask Me Anything), waar 'nuqqet9k' de vraag stelde en een onverwacht duidelijk antwoord kreeg:


nuqqet9k: Is Satya the MSsiah like the tech media is portraying him? How much of the recent headline-making moves can be credited to him, and how many were Ballmer's?

officeforipad: The decision to ship Office for iPad was made before Satya became CEO. Steve Ballmer approved the plan to ship Office for iPad. --Kaberi, Technical Product Manager, Office for iPad.


Kortom, geen revolutionaire draai bij Microsoft, maar een nieuwe CEO die kennelijk de beslissing van de vorige CEO mocht presenteren.

Die Reddit AMA is trouwens sowieso de moeite om te lezen, ook voor MacFreaks, want er zijn ook veel bijdrages van Microsoft medewerkers die bij de Mac Business Unit werken te lezen. Als je op deze pagina zoekt naar 'Mac' vind je veel bijdrages die de moeite waard zijn, en vaak ook erg grappig.

Weer een nieuw iPad-verhaal op Your Verse

000

Apple heeft weer een nieuw verhaal geplaatst op de 'Your Verse'-pagina, een serie waar je al eerder op MacFreak over kon lezen. Dit keer gaat het Bollywood choreograf Feroz Khan, die zijn iPad Air gebruikt voor alles wat hij tegenkomt dat kan dienen als inspiratie.


A young woman sits alone at an outdoor cafe. A handsome man steps into view. She glances at him shyly. Seconds later, everyone breaks out in extravagant song and dance. Welcome to a typical day for famed Bollywood choreographer Feroz Khan. Armed with his imagination and his iPad Air, Khan is able to shape almost every aspect of his epic dance scenes, from finding the perfect costumes and props to perfecting every last gesture and twirl.

Als je deze 'aflevering' van Your Verse wilt zien, dan kan dat via deze link.Adobe Lightroom nu ook op je iPad

011

Er is goed nieuws voor alle gebruikers van Adobe Lightroom 5 die dat programma ook graag op hun iPad zouden willen gebruiken. Want Adobe heeft een gratis Om de gratis -app op je iPad te kunnen gebruiken heb je een Creative Cloud abonnement nodig, een compleet abonnement voldoet, maar ook een Photoshop Photography Program, een Student and Teacher Edition en een Creative Cloud for teams complete plan.

Verder werkt het op iedere iPad waar minimaal iOS 7 op staat.

Office voor de iPad is er eindelijk!

026

Gisteren hield Microsoft een Press Briefing in San Francisco, een Cloud4Mobile event waarin verwacht werd dat Office voor de iPad aangekondigd zou worden. Over de geruchten daarover hebben we al een paar keer nieuwsberichten gehad hier op MacFreak, het meest recente was ruim twee weken geleden.

Microsoft's CEO Satya Nadella maakte duidelijk dat Microsoft hierbij de Cloud helemaal omarmt als de toekomst en Microsoft's General Manager Julia White gaf daarna inderdaad een zeer uitgebreide presentatie over de eerste stap die ze daarbij nemen: het uitbrengen van Office voor de iPad. Hieronder kan je een stukje van die presentatie zien, als je de hele presentatie wilt zien kan dat hier.

We hebben het over Office, maar net zoals bij Apple's productiviteits-apps staan de verschillende apps apart in de App Store, dus hebben we het eigenlijk over Word, Excel en PowerPoint voor iPad.

Daardoor komt het aantal apps van Microsoft in de App Store op een behoorlijk aantal, want er is ook nog OneNote, Lync, OneDrive, OneDrive voor Bedrijven, OWA for iPhone en Microsoft Office Mobile.

Deze apps zijn allemaal 'gratis', maar dat schrijven we tussen aanhalingstekens, want als je met bijvoorbeeld Word, Excel en PowerPoint meer wilt doen dan alleen maar documenten bekijken dat moet je een Office 365 abonnement hebben. En dat kost, voor zover wij zo snel konden vinden, minimaal € 49,50 (excl. BTW) voor bedrijven en privé 10 euro per maand.

De uitzondering is trouwens het eerder genoemde Microsoft Office Mobile, daarmee kan je wel met een gratis Microsoft-account documenten maken, bewerken en opslaan voor thuisgebruik.

Ed Bott van ZDNet heeft al uitgebreid kunnen kijken naar Word, Excel en PowerPoint voor de iPad en het lijkt er op dat Microsoft een erg goed product heeft uitgebracht, zijn review is duidelijk erg positief.

Vooral opvallend is dat Microsoft er toch voor gekozen heeft om deze versie voor de iPad nu uit te brengen, terwijl er voor hun eigen Surface tablets nog steeds geen aparte versie voor een aanraakscherm is. Wij dachten dat het allemaal wat langer duurde voordat Microsoft deze versie voor de iPad uitbracht omdat ze tegelijkertijd ook de versie voor de Surface wilden presenteren, maar opvallend genoeg is dat dus niet zo. Misschien dat het nog te lang zou duren voordat er een versie voor de Surface zou zijn en dat Microsoft niet langer de winsten die er op de iPad waren te behalen wilde missen?

Mocht je geen zin hebben in zo'n abonnement op Office 365 en toch met Office documenten willen werken dan zijn er trouwens wel alternatieven in de App Store te vinden, zoals bijvoorbeeld OfficeSuite Professional, dat op dit moment in de aanbieding is voor € 1,79.

En er zijn natuurlijk ook de productiviteits-apps van Apple zelf, want inmiddels zijn er ook erg veel tevreden gebruikers van Pages, Numbers en Keynote.

met dank aan forumleden 'Vitruvius' en 'iEscape'

Billy Joel + Jimmy Fallon + iPad Air = Doo-Wop (Upd.)

005

Eergisteravond zat de zanger Billy Joel in de Amerikaanse The Tonight Show met gastheer Jimmy Fallon. Die laatste haalde op een gegeven moment een iPad Air met twee microfoons te voorschijn en begon samen met de zanger (die eerst enigszins verrast leek) de Doo-Wop "In the jungle, the mighty jungle" te zingen.

Het resultaat mocht er wezen, en dat is hieronder te zien:

De app die ze daar gebruiken is het uitstekende Loopy HD, waarschijnlijk één van de beste 'loopers' die voor de iPad te krijgen is.

De app stond voor The Tonight Show op plaats 201, na afloop heeft het zelfs even op nummer één gestaan. Waarschijnlijk zijn ze bij A Tasty Pixel, de makers van deze app, héél erg bij met deze actie van Jimmy Fallon. Daarbij hielp het ook dat zelfs Tim Cook een tweet verzond over deze aflevering van The Tonight Show en Loopy HD.

Update: Bij AppleInsider hebben ze uitgevist wat er precies gebruikt werd tijdens deze video, want om een iPad samen te laten werken met twee microfoons heb je natuurlijk meer nodig dan een app alleen. De extra interface die gebruikt werd is de Apogee Quartet, een professionele audio interface van bijna 1400 dollar. Mocht je zelf zoiets in elkaar willen zetten op ditzelfde niveau dan weet je dat het wat kost, maar het kan natuurlijk ook met goedkopere interfaces.