Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De iPad mini verdwijnt van Apple's website

006

Vorige week stond hij nog gewoon in de online Apple Store, maar inmiddels is de iPad mini helemaal verdwenen. Niet zo gek, want dat was de laatste van de familie met verouderde techniek, en zo maakt Apple de hele lijn dus klaar voor de toekomst.

Dat betekent ook meteen dat alle iDevices die Apple nu verkoopt een Retina Display hebben, met een 64-bits A7 of A8X processor.

De iPad mini is natuurlijk nog wel te vinden in de Refurbished sectie van de Apple Store, daar moet je er op dit moment (voor de goedkoopste versie) 209 euro voor neertellen.

Hints voor iPad Pro in iOS 9 beta gevonden

004

De geruchten over de grotere "iPad Pro" zijn al een tijd te horen, in januari kwam DisplaySearch bijvoorbeeld met een voorspelling over de resolutie daarvan, en volgens dat blog zou dat 2732 x 2048 pixels zijn.

Hieronder kan je de tabel van DisplaySearch zien die ze toen publiceerden, hier gaat het om de categorie "Tablet PC".

Ontwikkelaar Hiraku Wang heeft nu in de beta-versie van iOS 9 ook code voor hogere resoluties gevonden, daarbij gaat het om 1366 x 1024. Als je dat verdubbelt kom je precies uit op de resolutie die DisplaySearch eerder meldde, het lijkt er dus op dat Apple inderdaad bezig is met een iPad met een resolutie van 2732 x 2048 pixels.


And from keyboard size we can know that “iPad pro” is 1366x1024 (maybe @2x) pic.twitter.com/VYlkXiWHVa— ヒラクチャン (@hirakujira) June 15, 2015


Hiraku Wang is niet de enige ontwikkelaar die heeft gespeurd in de code van de beta-versie van iOS 9, ook ontwikkelaar Steven Troughton-Smith heeft dat gedaan. Hij vond een groter toetsenbord van 1366 x 1024 pixels, waarbij hij er ook al vanuit gaat dat de resolutie het dubbele zal zijn. Hij gaat er daarbij vanuit dat het om een scherm gaat met een beelddiagonaal van 12,9 inch en 263 pixels per inch.


Also new in iOS 9 - UIKeyboard seems to scale to a much larger heretofore unseen iPad screen size 😛 #ipadproconfirmed pic.twitter.com/Q9eN9CLCKQ— Steve T-S (@stroughtonsmith) June 15, 2015

met dank aan forumlid 'Pieterr', die dit nieuws eerder op ons forum meldde

iOS 9 voor iPad krijgt multitasking en picture-in-picture

000

De geruchten waren er al vooraf, Apple zou met iOS 9 extra aandacht een de iPad gaan besteden, waardoor die weer aantrekkelijker zou gaan worden. En dat is precies wat Apple gedaan heeft.

In iOS krijgen we de mogelijkheid om voortaan niet alleen meerdere apps te multitasken door ze in de achtergrond open te hebben, voortaan kunnen we ook twee apps tegelijkertijd op het scherm zien. Daarbij kunnen we zelf voor de verdeling kiezen, dus je kan beide apps precies de helft van het scherm geven, kiezen voor een 75/25 verdeling, of welke andere manier dan ook.

De manier waarop dat gebeurt is gelukkig gedaan op een manier die bij Apple past: lekker simpel. Je sleept door met met je vinger vanaf de zijkant van het scherm naar binnen te glijden de tweede app er gewoon in. En ook in de stijl van Apple heeft deze view natuurlijk ook zijn eigen naam gekregen: Split View.

Waar geen geruchten over waren is de mogelijkheid om op de iPad nu picture-in-picture te gebruiken, je kan zelf het picture-in-picture venster bijna helemaal buiten beeld zetten, handig als je alleen het geluid wilt horen.iOS 9 beta is vanaf vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars, als je ervoor kiest om je in te schrijven op deze pagina van Apple dan kan je als beta-tester er in juli ook van meegenieten, komende herfst zal de finale versie er voor iedereen zijn.

Op alle iPad mini's en de iPad Air kan je "slide over" gebruiken, dus het bekijken van een app aan de zijkant. Voor het volledige multitasking met split-screen heb je minimaal een iPad Air 2 nodig.