Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Zijn dit Apple's plannen voor de iPad voor 2017 en 2018?

002

Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities die het nog al eens bij het rechte eind heeft, heeft in een rapport naar buiten gebracht wat hij denkt dat Apple van plan is met de iPad in 2017 en 2018.

Het eerste gedeelte daarvan is al spectaculair, hij denkt dat Apple drie nieuwe iPads uit zal brengen in 2017 en dat die schermen hebben tussen de 9,7 inches en 12,9 inches. Met andere woorden, de huidige maten van de iPad-modellen, met een paar opvallende details, want er ontbreekt bijvoorbeeld een model.

Want als de updates inderdaad starten bij 9,7 inch, dan betekent dit dat de iPad mini helemaal gaat verdwijnen of in ieder geval geen updates meer zou krijgen. Eigenlijk niet zo verbazend, want de verkopen daarvan worden al een tijd gekannibaliseerd door Apple's eigen Plus modellen van de iPhone.

En dan zijn we er nog niet, hij heeft het over drie modellen, terwijl er van de huidige iPad Pro maar twee modellen bestaan. Dat derde model waar hij het over heeft is een iPad met een scherm van 10,5 inch. Als dat inderdaad waar zou zijn, dan zou dat mogelijk een grote stap zijn voor Apple. Want dan zou er voor het eerst een scherm gebruikt worden dat mogelijk niet dezelfde beeldverhoudingen heeft als alle andere huidige iDevices.

Als dat inderdaad het geval zou zijn dan zou extra werk betekenen voor ontwikkelaar. Dat Apple de beeldverhouding van alle iDevices tot nu toe altijd hetzelfde heeft gehouden is één van de redenen dat er veel goed apps zijn voor iOS, want het is voor ontwikkelaars relatief makkelijk om ook apps voor de iPad te maken, en ook de reden dat je iPhone apps 'passend' op een iPad kunt gebruiken.


We expect three new iPads (12.9" iPad Pro 2, new size 10.5" iPad Pro & low-cost 9.7" iPad) to be launched in 2017, though this may not drive shipment growth amid structural headwinds; 2017F shipments to fall 10-20% YoY.

If the iPad comes in a larger size, such as a 10.5" model, we believe it will be helpful to bid for tenders within the commercial and education markets. As a result, we expect Apple to launch a 10.5" iPad Pro in 2017. In addition, we estimate the 12.9" iPad Pro 2 and 10.5" iPad Pro will adopt the A10X processor, with TSMC (2330 TT, NT$177.5, N) being the sole supplier using 10nm process technology. The low-cost 9.7" model may adopt the A9X processor, which is also exclusively supplied by TSMC.


Als Ming-Chi Kuo verder in de toekomst kijkt wordt allemaal nog een stuk interessanter. Want hij denkt dat Apple in 2018 een iPad uit gaat brengen met een flexibel AMOLED scherm, en dat zou natuurlijk nog meer mogelijkheden met zich meebrengen.


Revolutionary iPad model likely to be introduced in 2018F at the earliest, with radical changes in form factor design & user behavior on adoption of flexible AMOLED panel.

We believe iPad will follow in the footsteps of the iPhone by adopting AMOLED panel in 2018F at the earliest. If Apple can truly tap the potential of a flexible AMOLED panel, we believe the new iPad model will offer new selling points through radical form factor design and user behavior changes, which could benefit shipments.


Dit soort voorspellingen hebben natuurlijk een hoog kristallen bol gehalte, zelfs als Ming-Chi Kuo het hier overal bij het rechte eind zou hebben dan kan Apple onderweg natuurlijk nog altijd de plannen aanpassen of helemaal veranderen.

iPad Pro speelt hoofdrol bij poster Stranger Things

000

Heb je Netflix dan is de serie Stranger Things een aanrader. Tenminste, als je houdt van een mix van jaren tachtig nostalgia, suspense, science fiction en een beetje horror. Waarbij het al een tijd opvalt dat televisieseries steeds beter aan het worden zijn wat betreft productie en acteren, deze serie is daar gelukkig geen uitzondering op.

In de hoordrollen zien we een aantal acteurs die ook in die tijd al bekend waren, waaronder Winona Ryder en Matthew Modine, maar er is nog een hoofdrolspeler die je niet in beeld zal zien als je deze serie kijkt.

Want bij het maken van de poster was een grote rol weggelegd voor de iPad Pro met in een erg belangrijke bijrol de Apple Pencil. De poster zelf, getekend door Kyle Lambert kan je hieronder zien.


(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

In dit artikel vertelt Kyle Lambert dat het een grote uitdaging was voor hem, omdat hij gewend is om met olieverf te werken. Hij maakte eerst de schets op de iPad Pro, omdat hij daar zo natuurlijk op kan tekenen met de Apple Pencil.

Na het basis inkleuren ging hij verder in Photoshop op de Mac met een Intuos Wacom tablet, de eindafwerking gebeurde weer op de iPad Pro. Op die laatste gebruikte hij trouwens, in beide stadia, de app Procreate (€ 5,99).

De iPad lijkt kleine vliegtuigjes veiliger te maken

000

Trouwe lezers van deze site weten allang dat de iPad veel gebruikt wordt in het vliegverkeer, inmiddels hebben zo'n beetje alle maatschappijen de dikke boekwerken voor de piloten vervangen door een veel lichtere iPad. En het zijn niet alleen de piloten, ook op de grond wordt steeds vaker een iPad gebruikt.

Maar het is niet alleen bij het 'grote' vliegverkeer dat er een positieve invloed van de iPad te zien is. Volgens de Aircraft Owners and Pilots Association in de VS zijn er van 2013 tot 2015 gemiddeld 180 kleine vliegtuigen verongelukt, en dat is 17,8 procent minder dan in dezelfde periode in de jaren daarvoor.

Er zijn een aantal redenen waarom deze dalende trend te zien is. Piloten worden beter getraind en de vliegtuigjes zelf zijn beter geworden. Maar het zouden vooral devices als de iPad zijn die ervoor zorgen dat piloten van kleine vliegtuigjes beter beslagen ten ijs komen.

Daarbij zijn onder andere apps die met radarbeelden het weer laten zien onmisbaar, piloten kunnen simpelweg beter zien waar het slecht weer is en dat vermijden, besluiten om een stop te maken of helemaal niet op te stijgen.

Een dolfijn wil ook wel eens een iPad

003

Kuadiel Gomez heeft een seizoensabonnement bij Sea World in Orlando, en daar filmt hij vaak wat er gebeurt. Maar wat er nu gebeurde had hij nog nooit eerder meegemaakt.

Want een dolfijn zag een andere vrouw met een iPad filmen, schoot uit het water omhoog en pakte haar iPad af. In eerste instantie lukt het haar niet om die terug te krijgen, pas bij de tweede poging krijgt ze haar iPad weer te pakken. Hopelijk had ze een goede verzekering, want tegen die tijd was de iPad waarschijnlijk al zo nat, dat de kans dat die het nog goed doet niet erg groot lijkt.

De dolfijnen waren toen trouwens nog niet klaar, ze slaan nog een aantal keer met hun staart om het publiek nat te maken. Waarom die dolfijn de iPad van de vrouw afpakt weet natuurlijk niemand, misschien dat het eindeloos fotograferen irritant begon te worden?Nieuwe iPad Pro commercial: What's a Computer?

004

In het afgelopen kwartaal deed de iPad het voor het eerst sinds lange tijd weer beter, Apple's CEO Tim Cook had het over "our best iPad compare in 10 quarters". Apple verkocht er in het afgelopen kwartaal 10 miljoen stuks, dat was 9 procent minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar (10,9 miljoen stuks).

Het goede nieuws zat dan ook niet in het aantal, maar omdat er meer van de duurdere iPad Pro modellen verkocht werden verdiende Apple meer aan die 10 miljoen verkochte iPads. De omzet dit kwartaal voor de iPad was 4,9 miljard dollar, in hetzelfde kwartaal vorig jaar was dat 4,5 miljard. Dat was dus een toename van 7,4 procent dit jaar.

Tijd voor Apple om ons te laten zien wat een iPad Pro inhoudt en allemaal kan, het resultaat is voor ons allemaal te zien in de commercial hieronder.