Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple's iPad Pro zou de Wacom Cintiq kunnen verslaan

005

Net nadat de iPad Pro uitkwam was er op het blog van Linda Dong al te lezen dat volgens haar de iPad Pro makkelijk de huidige standaard in dit veld verslaat. Ze maakte het absoluut duidelijk dat ze de Wacom Cintiq echt waardeloos vond als ze deze vergeleek met de nieuwe iPad Pro.

Voorbeelden daarvan zijn "Quite plainly, the Cintiq sucks in comparison. And I've been using them for years for industrial design sketching, UI, and art." of het langere voorbeeld hieronder:


Drawing

Latency latency latency. As in all that latency I can visibly see as I wait for my stroke to catch up with my Cintiq pen. Oops! Dragged my pen too far because I couldn't see where the strike would end up? Guess that's why I mapped 10 of these buttons to Ctrl+Z. This is the game changer with the Apple Pencil, barely any latency so you actually feel like the pencil is leaving ink and can see the outcome of your drawing as its happening. Real-life pencils have gotten this figured out for years. It also seems like pressure and tilt are mapped more sensitively compared to the Cintiq.
Outcome: drawing more of what you intended on the first try.


Linda Dong noemt trouwens ook meteen het allerbelangrijkst voor de iPad Pro, de apps. Want als die niet komen dan kan deze nieuwe iPad Pro helemaal fantastisch zijn, daar zit natuurlijk de achilleshiel.


So my advice to anyone trying to decide between buying Apple Setup vs. Cintiq is run far far away from the Cintiq. Especially if you're a student. Specialized professionals that have their cintiqs hooked up to PC's running Solidworks, C4D, CAD, yeahhhhh.....I guess cross your fingers they make iPad apps.


Inmiddels heeft Apple de iPad Pro ook laten testen door de tekenaar van Pixar, en ook daar zijn positieve geluiden te horen. Bijvoorbeeld in deze tweet.

Maar echt interessant is het draadje op het Instagram-account van Don Shank van Pixar. Daar kunnen we lezen dat de iPad Pro er helemaal bijvoorbeeld geen last heeft als je jouw hand op het scherm laat rusten terwijl je tekent. Door even op het plaatje hieronder te klikken kan je dat draadje op Instagram lezen:


Got some play time on an iPad Pro today. So fun! Can't wait until November. A photo posted by Don Shank (@donshank) on Sep 28, 2015 at 1:11pm PDT

Wachten voor een nieuwe iPhone met een iPad-robot

001

De nieuwe iPhones komen eraan, en dus zitten er weer mensen eindeloos te wachten voor de deur om ervoor te zorgen dat zij één van de eersten zijn die er eentje te pakken krijgen. De Australische Lucy Kelly wilde wel graag zeker zijn dat ze vooraan in de rij zou staan, maar had geen tijd om daar ook echt te zijn.

Maar gelukkig voor haar werkt ze in het mediabedrijf Atomic 212, een bedrijf dat robots in gebruik heeft die bestaan uit een iPad bevestigd op een soort Segway-achtig device, volledig op afstand te besturen.

Kennelijk zijn de Australiërs erg sportief, want het lijkt er op dat dit geaccepteerd wordt. Hieronder zie je Lindsay Handmer op de foto samen met Lucy Kelly. En als hij het goed vindt dan is het waarschijnlijk geen probleem, want hij kampeert al 17 dagen (!) buiten de Apple Store.

Het is de bedoeling dat de robot de iPhone ook echt gaat kopen. Dat lijkt ook meteen een test om te zien hoe sportief en eerlijk Australiërs zijn, want het lijkt nogal makkelijk om een nieuwe iPhone van een robot afhandig te maken.

Wil je meer lezen over deze nieuwe ontwikkeling, dat kan in dit artikel van Mashable.

Scherm van iPad mini 4 zelfs beter dan iPad Air 2

000

De site DisplayMate staat bekend om zijn degelijke testen van schermen. In hun testen hebben ze ontdekt dat terwijl Apple de iPad mini 4 zonder enige fanfare heeft geïntroduceerd, het hier toch om een grote stap vooruit gaat.

Want het scherm van deze nieuwe mini is goed, zelfs zo goed dat het zich kan meten met het scherm van de grotere iPad Air 2 wat betreft kleur, en die zelfs verslaat wat betreft de reflectie. Het is trouwens niet alleen de iPad Air 2 die hier verslagen wordt, de reflectie van het scherm van de iPad mini 4 is het beste dat DisplayMate ooit in een mobiel device heeft getest!

De tekst uit de test van DisplayMate laat dat duidelijk zien, waarbij we ook meteen meekrijgen dat het niet alleen maar saaie nerds zijn daar, want ze halen er zelfs Steve Jobs bij.


The iPad mini 4 has finally grown up and become a full fledged respectable iPad family member with a high performance display that Steve Jobs would be proud of - with not only a full and very accurate 101% sRGB Color Gamut, but even more important, with a very low 2.0% screen Reflectance - the lowest we have ever measured for any mobile display - very impressive!


De vraag lijkt nu welk scherm de iPad Pro en de opvolger van de iPad Air 2 zullen krijgen. Het is in ieder geval duidelijk te zien dat Apple ook op dit gebied de producten nog steeds verder doorontwikkelt.

iPhone 6s en 6s Plus 2 GB RAM, 4 GB voor iPad Pro

000

Het werd al algemeen aangenomen dat de iPhone 6s en 6s Plus 2 GB RAM zouden krijgen, het dubbele van de voorganger, de iPhone 6 en 6 Plus. De iPad Pro zou op zijn beurt 4 GB aan boord hebben, maar zeker was dat nog niet.

Ontwikkelaar Hamza Sood heeft een slim trucje bedacht om erachter te komen hoeveel het voor ieder model is, hij heeft in de Xcode simulator een eigen gemaakt programma laten draaien met plaatjes daarin die alleen maar geladen kunnen worden als er genoeg werkgeheugen is.

Zoals je hieronder kunt zien was dat 1 GB voor de iPhone 6, 2 GB voor de 6s en in de iPad Pro is het maar liefst 4 GB RAM.

Not much of a surprise but Xcode confirms 2GB of RAM for the 6s (and 6s plus), and 4GB for the iPad Pro pic.twitter.com/X8Ym4DtamS— Hamza Sood (@hamzasood) September 13, 2015

De eerste iPhone moest het met 128 MB doen, twee modellen later (de 3Gs) werd dat verdubbeld, en de iPhone 4 kreeg 512 MB mee. De iPhone 5 was de eerste die 1 GB aan RAM ingebouwd had en dat bleef dus zo tot en met de iPhone 6 en 6 Plus.

Vanaf de iPhone 5s gebruikte Apple trouwens wel het iets snellere LPDDR3 geheugen, daarvoor was dat LPDDR2. Het is nog niet duidelijk welk type geheugen er in de iPhone 6s en 6s Plus zit. Mogelijk is dat al LPDDR4, maar de specificaties daarvan zijn pas recent uitgekomen.

De eerste iPad had trouwens 256 MB RAM, dat verdubbelde bij de iPad 2 en nog een keer bij de iPad 3, die had dus 1 GB RAM ingebouwd. Dat bleef zo bij de iPad 4 en Air, de iPad Air 2 was de eerste met 2 GB geheugen. Die laatste was ook de eerste iPad met LPDDR3 RAM.

Dat de iPad Pro 4 GB RAM heeft gekregen is niet zo verbazend. Apple heeft op de WWDC al laten zien dat de toekomst voor de iPad multitasking is met twee apps die tegelijkertijd te zien zijn, daarvoor is natuurlijk ook voldoende geheugen nodig.

Smart Connector iPad Pro is open voor andere fabrikanten

000

Eén van de nieuwe dingen van de iPad Pro is de Smart Connector, drie connectoren aan de zijkant waardoor energie en data kan gaan en die Apple gebruikt voor het nieuwe Smart Keyboard. Deze connector houdt Apple gelukkig niet voor zichzelf, andere fabrikanten kunnen die connector ook gebruiken.

Dat Apple een steeds opener bedrijf aan het worden is zien we doordat ze verder zijn gegaan dan alleen andere fabrikanten toe te staan om deze connector te gebruiken, ze hebben dit zelfs al gedaan voordat de iPad Pro uit was.

Een goed voorbeeld daarvan is de Create for iPad Pro dat Logitech aan het ontwikkelen is. Want dit toetsenbord zal tegelijkertijd met de nieuwe iPad Pro gaan uitkomen ("Available the same day as iPad Pro").

Waar Apple heeft gekozen voor een erg dun toetsenbord met hun Smart Keyboard, komt Logitech met een toetsenbord dat opvallend veel lijkt op de toetsenborden die kennen van Apple's eigen MacBooks.Over dat Smart Keyboard van Apple kan je hier een uitgebreide 'hands-on' lezen, waar je al veel over dit nieuwe toetsenbord te weten kan komen. Het meest interessant is waarschijnlijk hoe het typt:


Would I want to write a novel on the Smart Keyboard or the iPad Pro's touchscreen keyboard? No, I suppose I wouldn't. But I'm pretty sure that I could absolutely do so with the Smart Keyboard-and I'd certainly benefit from having a physical keyboard with me all the time, not just when I had the time and inclination to tote along an external Bluetooth keyboard.


Inmiddels worden er meer toetsenborden voor de iPad Pro aangekondigd, zoals in dit geval door Zagg. Maar deze toetsenborden gebruiken de Smart Connector niet, die maken verbinding via Bluetooth en zullen dus bijvoorbeeld nog steeds opgeladen moeten worden.Apple brengt nieuwe iPads uit: iPad Pro en iPad mini 4

015

Waarschijnlijk is de iPad Pro één van de devices van Apple waarvan het langst geruchten de ronde hebben gedaan, de enige 'concurrent' is mogelijk de televisie die Apple zou uitbrengen. Maar die komt er waarschijnlijk nooit, want Apple kwam in plaats daarvan met een nieuwe Apple TV.

Maar de iPad Pro blijkt wel een feit, en het lijkt erop dat het Apple gelukt is om een indrukwekkende nieuwe iPad uit te brengen. Want met een Retina-display met maar liefst 5,6 miljoen pixels (2.732 x 2.048), met een nog beter beeld dan zijn voorgangers, dankzij meerdere nieuwe technieken.

De nieuwe 64-bits A9X-processor is een echte krachtpatser, Apple vertelde tijdens de presentatie bijvoorbeeld dat je vier 4K films in iMovie op de iPad Pro kan monteren. Phil Schiller vertelde er het volgende over:


iPad Pro is de meest geavanceerde en krachtige iPad die we ooit hebben gemaakt. Het prachtige, grote 12,9-inch Retina-display heeft 5,6 miljoen pixels en brengt materiaal en apps echt tot leven. iPad Pro is veruit het snelste iOS-device dat we ooit hebben gemaakt. De A9X-chip verslaat de meeste draagbare pc's op het gebied van CPU en grafische prestaties, terwijl de iPad Pro toch dun en licht genoeg is om de hele dag in je handen te houden.


Maar over de nieuwe iPad Pro is te vinden op deze pagina van Apple.

Maar het is niet alleen de nieuwe iPad Pro, daarnaast kwam Apple ook met een nieuw digitaal potlood, de Apple Pencil, een een nieuw toetsenbord, het Smart Keyboard.

Apple besteedde veel aandacht aan de Apple Pencil, er werd ook bij verteld dat die vol zit met nieuwe technologie. Niet verbazend, want Apple heeft in de afgelopen tijd erg veel patenten gekregen voor technieken met zo'n stylus. Omdat het hier om actieve techniek gaat heeft de Apple Pencil ook energie nodig. Dat gaat met een oplaadbare cel, die kan je opladen door de ingebouwde Lightning connector van de Apple Pencil (aan de achterkant) in een Lightning poort te klikken.

Als de Apple Pencil helemaal opgeladen is dan kan je er trouwens 12 uur lang mee werken, als die bijna leeg is krijg je door 15 seconden opladen weer 30 minuten extra. Meer details over deze nieuwe Apple Pencil zijn hier te vinden.

Het nieuwe Apple Smart keyboard is een toetsenbord dat speciaal voor de iPad Pro gemaakt is, terwijl er bij het maken van de iPad Pro ook al aan dit toetsenbord is gedacht. Want de nieuwe iPad Pro heeft drie aansluitingspunten voor dit toetsenbord . Het voordeel is dat de energie van de iPad Pro komt, en dat er geen Bluetooth verbinding meer nodig is. Zowel elektriciteit als data gaat door deze aansluitingen. Meer details van dit Smart Keyboard kan je hier vinden.

Als laatste werd de hele iPad-lijn aangepast, de iPad mini is er niet meer, de iPad mini 2 is nu het goedkoopste model ($ 269). Tegelijkertijd kwam er een nieuwe iPad mini bij: de iPad mini 4, voor 399 dollar heb je dan een iPad mini met de binnenkant (en dus ook de prestaties) van een iPad Air 2.

De iPad Pro begint bij 799 dollar voor het model met 32 GB opslag, voor $ 949 krijg je 128 GB en 1.079 dollar voor het LTE model met 128 GB opslag. De Apple Pencil gaat 99 dollar kosten en voor het nieuwe Smart Keyboard moet je 169 dollar neertellen.

Zowel de iPad Pro als de accessoires zullen in november op de markt komen.

Hieronder Apple's persbericht over de iPad Pro.


Apple introduceert iPad Pro met ongekend groot 12,9-inch Retina-display

Apple Pencil en Smart Keyboard maken iPad Pro nog nauwkeuriger en handiger

SAN FRANCISCO, 9 september 2015 – Apple heeft vandaag de compleet vernieuwde iPad Pro aangekondigd. iPad Pro heeft een schitterend 12,9-inch Retina-display met 5,6 miljoen pixels (meer dan alle andere iOS-devices) en een nieuwe 64-bits A9X-chip die ongeëvenaarde prestaties levert en kan concurreren met de meeste draagbare computers. De nieuwe, grotere iPad Pro is dun en licht en de batterij gaat de hele dag mee. De App Store bevat meer dan 850.000 apps die speciaal voor iPad zijn gemaakt. De nieuwe iPad Pro biedt ruimte voor een nieuwe generatie geavanceerde apps voor allerlei toepassingen, zoals productiviteit, design, illustratie, engineering, medische toepassingen, onderwijs, games en entertainment.

Apple heeft vandaag ook Apple Pencil voor iPad Pro aangekondigd. Met dit uiterst nauwkeurige invoerapparaat, dat apart wordt verkocht, kun je op een digitaal device net zo vloeiend en natuurlijk tekenen en schetsen als op papier. Het touch-subsysteem van het Multi-Touch-display van iPad Pro is opnieuw ontworpen voor het gebruik van Apple Pencil. Hierdoor is de latentie flink afgenomen en kun je uiterst nauwkeurig werken, bijvoorbeeld om illustraties of gedetailleerde 3D-ontwerpen te maken. Geavanceerde sensoren in Apple Pencil meten zowel de druk als de hoek, waardoor een snelle, vloeiende tekenbeweging ontstaat. Met de ingebouwde Lightning-connector kan Apple Pencil gemakkelijk worden aangesloten en snel worden opgeladen. Apple Pencil kan ook worden gebruikt in populaire apps als Berichten, Notities, Procreate en Office 365 voor iPad, waardoor je nog creatiever en productiever wordt.

Ook het nieuwe Smart Keyboard van Apple zorgt ervoor dat je iPad Pro nog makkelijker gebruikt. Dit toetsenbord van volledig formaat is dun en stevig, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. Het Smart Keyboard, dat apart wordt verkocht, wordt aangesloten op de innovatieve Smart Connector-poort van iPad Pro. Je hebt dus geen aparte batterij, aan/uit-knop of Bluetooth-koppeling nodig. Het Smart Keyboard is gemaakt van een speciale geweven stof. De toetsen zijn net zo nauwkeurig, stabiel en prettig te gebruiken als de toetsen van een normaal toetsenbord, maar je kunt het Smart Keyboard ook gemakkelijk opvouwen en als Smart Cover gebruiken. Het Smart Keyboard werkt bovendien naadloos samen met de nieuwe QuickType-functies in iOS 9, zodat je nog sneller en makkelijker typt.

"iPad Pro is de meest geavanceerde en krachtige iPad die we ooit hebben gemaakt. Het prachtige, grote 12,9-inch Retina-display heeft 5,6 miljoen pixels en brengt materiaal en apps echt tot leven. iPad Pro is veruit het snelste iOS-device dat we ooit hebben gemaakt. De A9X-chip verslaat de meeste draagbare pc's op het gebied van CPU en grafische prestaties, terwijl iPad Pro toch dun en licht genoeg is om de hele dag in je handen te houden", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Met de innovatieve Apple Pencil en het nieuwe Smart Keyboard kunnen gebruikers hun iPad Pro afstemmen op hun werk en de specifieke apps die ze gebruiken. Daarmee is iPad Pro de ideale oplossing voor allerlei toepassingen, van professionele productiviteit tot geavanceerd 3D-design."

Innovatief ontwerp
Het 12,9-inch Retina-display van iPad Pro, met 5,6 miljoen pixels en geraffineerde Multi-Touch-technologie, is het meest geavanceerde display met de hoogste resolutie van alle iOS-devices. De foto-uitlijningstechnologie, oxide-TFT en variabele verversingsfrequentie zorgen voor een hoger contrast, een gelijkmatige helderheid en een efficiënter energieverbruik. Het nieuwe Four Speaker Audio-ontwerp levert een krachtig, helder en rijk stereogeluid. Dankzij de elegante unibodybehuizing van geanodiseerd aluminium voelt iPad Pro stevig aan, terwijl het dunne, lichte ontwerp prettig in de hand ligt.

Krachtige technologie
iPad Pro levert ongekende prestaties en heeft een efficiënt energieverbruik, waardoor iPad Pro de zwaarste taken aankan. De krachtige nieuwe A9X-chip van Apple met 64-bits-architectuur van de derde generatie levert CPU-prestaties van desktopklasse en grafische prestaties van consoleklasse. Dankzij de supersnelle draadloze verbinding ben je overal verbonden. Je kunt gebruikmaken van 802.11ac wifi met MIMO-technologie, ondersteuning voor een groot aantal LTE-banden en andere snelle mobiele-netwerktechnologieën (DC-HSDPA, HSPA+).* De batterij heeft een gebruiksduur van 10 uur**, zodat je iPad Pro de hele dag kunt gebruiken, zoals je van iPad gewend bent.

iOS 9
iOS 9, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, maakt de iPad nog slimmer dankzij proactieve assistentie, een krachtige zoekfunctie en verbeterde voorzieningen voor Siri, zonder dat de privacy van de gebruiker in het geding komt. Met de nieuwe multitaskingfuncties, die speciaal voor iPad zijn ontwikkeld, kun je meer tegelijk doen. Bovendien zijn de ingebouwde apps nog krachtiger. De Notities-app heeft een nieuw ontwerp, Kaarten bevat uitgebreide ov-informatie en in de nieuwe News-app*** lees je het nieuws zoals op geen enkel ander mobiel device. De basis van iOS is nog sterker geworden. Er is minder ruimte nodig om software-updates te installeren en geavanceerde beveiligingsfuncties beschermen je device nog beter.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iPad Pro wordt geleverd in drie prachtige metallic-kleuren: zilver, goud en spacegrijs. iPad Pro is vanaf november verkrijgbaar via Apple.com/nl en bij de Apple Store, een aantal netwerkaanbieders en erkende Apple resellers. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/ipad.

Het Smart Keyboard is verkrijgbaar in de kleur houtskoolgrijs. Nieuwe Smart Covers voor iPad Pro van polyurethaan worden geleverd in houtskoolgrijs en wit. Nieuwe siliconenhoesjes voor iPad Pro worden geleverd in de kleuren houtskoolgrijs en wit. Accessoires voor iPad Pro, waaronder Apple Pencil, zijn vanaf november verkrijgbaar. Prijzen worden bekendgemaakt wanneer de devices beschikbaar zijn.

* Data-abonnement vereist. LTE is in een beperkt aantal landen en bij een beperkt aantal aanbieders beschikbaar. De snelheid is afhankelijk van de omstandigheden. Neem voor meer informatie over LTE-ondersteuning contact op met je netwerkaanbieder en kijk op www.apple.com/ipad/LTE
** De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, het gebruik en andere factoren. De werkelijke waarden kunnen hiervan afwijken.
*** Reisinformatie in Kaarten is beschikbaar voor bepaalde steden, waaronder Baltimore, Berlijn, Chicago, Londen, Mexico City, New York City, Philadelphia, San Francisco (Bay Area), Toronto en Washington D.C., en in meer dan 300 steden in China, waaronder Beijing, Chengdu en Sjanghai. De verkrijgbaarheid van de News-app verschilt per land.