Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De iPad Pro lijkt een feit

011

Er doen al een hele tijd geruchten over de iPad Pro de ronde, daar kon je bijvoorbeeld al meer over lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak. Maar nu is voor het eerst bewijs gevonden dat er ook echt een grotere iPad bestaat.

Het is het analyse-bedrijf Appsee die het in hun logs voorbij zag komen: een iPad met typenummer iPad6,8 en een resolutie van 2.048 bij 2.732 pixels. De huidige iPad Air heeft als typenummers iPad5,3 (Wi-Fi model) en iPad5,4 (het model met GSM) een een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels.

Kennelijk is dit model inmiddels zover dat er bij Apple mee getest wordt op het internet, een teken dat we niet zo heel erg ver van de datum van uitkomen zitten.

Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities die al vaak heeft laten zien dat zijn bronnen dicht bij het vuur zitten, heeft hierover ook een duit in het zakje gedaan. Volgens hem gaat Apple inderdaad binnenkort die grotere 'iPad Pro' uitbrengen, met als optie een Bluetooth stylus erbij.

De productie op grote schaal voor de iPad Pro zou in september en oktober starten, wat zou betekenen dat deze nieuwe iPad nog voor de feestdagen te koop zou kunnen zijn.

De verwachting is dat Apple op 9 september een event voor de nieuwe iPhones zal houden, de vraag was of daar ook nieuwe iPads gepresenteerd zouden worden. Als deze iPad Pro inderdaad uit zal komen dan lijkt het voor de hand te liggen dat Apple een apart event hiervoor zal houden, want een compleet nieuw product moet natuurlijk de volle aandacht krijgen.

Of zouden we deze iPad op 9 september als One More Thing voorbij zien komen?