Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Gecorrigeerde versie iOS 9.3.2 nu ook voor de 9,7-inch iPad Pro

004

Een kleine drie weken geleden kwam iOS 9.3.2 uit, en al heel erg snel werd duidelijk dat die update problemen gaf voor een aantal mensen met een 9,7-inch iPad Pro. Die problemen kwamen zo snel naar voren dat dit probleem al genoemd werd in ons nieuwsbericht over de 9.3.2 update.

Apple kwam dan ook vrij snel met een reactie, twee dagen later erkenden ze in Cupertino dat er een probleem was bij een klein aantal van de gebruikers. Dat zal trouwens niet echt een grote troost zijn geweest voor de mensen die met de gebakken peren zaten. Want als het misging dan kon je jouw iPad Pro helemaal niet meer gebruiken.

Inmiddels is Apple er kennelijk achter gekomen wat het probleem was, en heeft het nu ook opgelost. De nieuwe versie die nu beschikbaar is heeft nog steeds 9.3.2 als versienummer, maar het is het build-nummer dat veranderd is, dat is nu 13F72.

Deze update is op de normale manieren beschikbaar, dus zowel Over-The-Air als met een draadje verbonden met je Mac en via iTunes. Op meerdere plaatsen op het web is te lezen dat mensen met deze update hun iPad Pro inderdaad weer aan de praat hebben gekregen, nadat de eerdere versie van iOS 9.3.2 ervoor had gezorgd dat die compleet onbruikbaar was geworden.

Als je één van de mensen van die "kleine groep" was die na de eerste 9.3.2 update met ellende heeft gezeten dan was je daar vast niet blij mee. Mocht je je tijdens deze bijna drie weken hebben afgevraagd waarom Apple er zo lang over deed om dit probleem op te lossen, dan kan je misschien troost halen uit de situatie bij Microsoft.

Want in dit verhaal van Addison Snell in The Register kan je lezen dat daar een behoorlijk aantal gebruikers nu al maanden zit met een onbruikbare Surface-tablets. Extra pijnlijk omdat die tablets een stuk duurder zijn dan de iPad Pro.


In the three months I've been trying to solve this problem, I've found it's so common it has a name. Sleep of Death has plagued Surface users, particularly on Surface Pro 4 and Surface Book, since early this year. Searching "sleep of death Surface" on reddit.com brings up 50 relevant threads. Even more damning, the same search on Microsoft's own support forums yields over 75,000 results; for users who don't know the bug's nickname, a simpler search like "Surface sleep crash" nets even more: 250,000.