Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Een iPad als enige computer

007

Steve Jobs was er duidelijk over, volgens hem zitten we met computers in dezelfde evolutie als die we eerder in de autoindustrie hebben gezien. Toen onze maatschappij nog vooral agrarisch was bestond verreweg het leeuwendeel van de auto's die verkocht en gebruikt werden uit vrachtauto's. Toen de maatschappij zich verder ontwikkelde werden er steeds meer personenauto's verkocht, op dit moment is nog maar één op de tien auto's op de weg een vrachtauto.

Volgens Steve Jobs zou hetzelfde gebeuren met de iPad en de PC, waarbij de iPad dan de personenauto is en de PC de vrachtauto.

Het is nog onduidelijk of hij hierin gelijk gaat krijgen, de afgelopen kwartalen zijn de verkopen van de iPad gedaald en die van MacBooks toegenomen. Daar zal Apple trouwens beslist niet rouwig om zijn, want op MacBooks wordt meer verdiend dan op iPads. Daarbij kannibaliseert Apple graag zichzelf, een optie die natuurlijk veel beter is dan te worden gekannibaliseerd door een concurrent.

Ondertussen zijn wij wel benieuwd naar hoe het is om een iPad als je enige computer te gebruiken, en in dit artikel van Federico Viticci kunnen we lezen hoe hij dat heeft aangepakt.

Goed geschreven en daardoor makkelijk te lezen, waarbij hij ook duidelijk uitlegt hoe hij het doet en welke apps hij daarbij gebruikt. Wat ons betreft dan ook een aanrader, want er komen oplossingen en apps voorbij die bij ons ook nog niet bekend waren of waar wij niet aan hadden gedacht.

Phorm geeft iPad mini een toetsenbord met reliëf

000

Vind je het niet prettig om op het scherm van een iPad te typen dan was tot nu toe waarschijnlijk de beste optie om een extern Bluetooth te gebruiken. Maar daar komt nu een optie bij, de "Phorm morphing touchscreen case for iPad mini".

Een hele mond vol, in praktijk een beschermende case met schermbeschermer, die je de optie geeft dat je het toetsenbord van jouw iPad mini in reliëf kan voelen. Dat klinkt misschien heel erg vaag, maar als je naar de video hieronder kijkt wordt het waarschijnlijk snel duidelijk wat we hier bedoelen.

In dit artikel van MacRumors geven CEO Craig Ciesla en CTO Micah Yairi van Tactus Technology tekst en uitleg:


There are a series of small channels filled with fluid behind an elastomeric panel (aka the screen protector portion of the case) and when activated by the slider, pressure is introduced, causing the fluid to come up through the channels and into holes, where it presses against the elastomer, physically changing and morphing the display portion of the case to create buttons. In the opposite slider position, the pressure is released and the buttons disappear as the liquid is dispersed back into the channels.


In dat artikel van MacRumors kan je trouwens nog meer details te weten komen, een aanrader dus voor de echte geïnteresseerde.

We zijn benieuwd of dit echt wat toevoegt. Als je erg nieuwsgierig bent kan je op deze pagina al een voorbestelling plaatsen. Dat kost 104 dollar in totaal (99 dollar plus 5 dollar verzendkosten). Let wel op, ze versturen alleen binnen de VS, dus als je er een wilt moet je daar zijn of iemand hebben die hem voor je kan doorsturen.

Vliegtuig landt veilig door iPad

001

Toen een echtpaar afgelopen vrijdagavond met hun klein eenmotorig vliegtuigje van Wyoming naar Wisconsin vloog kregen ze de schrik van hun leven. Want met nog een kleine 130 kilometer te gaan naar de eindbestemming Rapid City viel het elektrische systeem uit. Het enige wat ze nog hadden waren de hoogte- en de snelheidsmeter.

Het echtpaar gebruikte daarom hun iPads als navigatie en overbrugden zo die laatste 130 kilometers, terwijl die dus in het donker werden afgelegd.

Omdat ze de verkeersleiding niet konden laten weten dat ze er aan kwamen, landden ze op een landingsbaan die zelden gebruikt wordt. Daarbij kwam het landingsgestel ook niet naar buiten, zodat het vliegtuig glijdend - met een vonkenregen - uiteindelijk tot stilstand kwam.

Alle specialisten waren erg lovend over de piloot, maar ook de prestaties van de iPad kregen veel aandacht. Meer over dit voorval is te lezen in dit artikel van BusinessInsider.

Nieuwe commercial: Make Music With iPad

003

Apple heeft een nieuwe commercial uitgebracht, en de titel maakt al min of meer duidelijk waar het om gaat: Make Music With iPad. In de video zien we de Zweedse zangeres en rapper Elliphant terwijl ze werkt en optreedt met de song All or Nothing (Riton iPad Remix feat. The Gaslamp Killer).

Apple heeft ook meteen een webpagina gemaakt waar we kunnen zien en lezen hoe Elliphant de iPad gebruikt om teksten te schrijven, beats te vinden, remixes te maken samen met het publiek en haar eigen optreden te filmen. inclusief de links naar de apps die daarbij gebruikt worden.


iPad is changing how we live, work, and create more and more each day. For recording artist Elliphant, it's liberating her to make music in a radical new way. And whether she's writing lyrics at home or recording on the road, iPad has become an essential part of her process. It was even used by director So Me to shoot this film.


Met andere woorden, de commercial hieronder is helemaal met een iPad Air 2 gemaakt.

Als je meer wilt weten over Elliphant, bijvoorbeeld dat haar echte naam Ellinor Olovsdotter is, dan kan je in dit Wikipedia-artikel meer over haar lezen. Heb je zin om zelf bij een concert van haar te zijn, over twee dagen staat ze in Paradiso in Amsterdam, en voor zover wij kunnen zien is het nog niet uitverkocht.