Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Geruchten grotere iPad blijven aanhouden

005

De geruchten over een grotere iPad doen al een tijd de ronde, dit keer is het de beurt aan het Japanse blog Macotakara om erover te schrijven (hier te lezen dankzij Google translate). Omdat dat blog in het verleden vaak klopte keken we naar wat ze ons voorschotelen.

Ten eerste melden ze dat hij waarschijnlijk wat kleiner wordt dan eerst gemeld werd. Ging het toen nog om een iPad met een scherm van 12,9 inch, nu zou dat scherm 12,7 gaan meten.

Het design zou aansluiten op dat van de iPad Air 2 en de iPad mini 3, maar dan wel met speakers aan de onder- èn de bovenkant. Als dat inderdaad zo is vindt Apple het kennelijk pas de moeite om ons ruimtelijker stereo te geven in een grotere iPad. Want de iPad Air 2 heeft al twee speakers, maar die zitten naast elkaar.

Wat betreft de dikte zou deze grotere iPad tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uitkomen, dus op ongeveer 7 millimeter.

Hij zou op de agenda staan voor begin 2015, hoewel we Angela Ahrendts daar in haar aankondiging voor de Apple Watch niet over gehoord hebben. Deze iPad zou vooral op de professionele markt en educatie gericht zijn, maar het lijkt ons sterk dat die niet in de Apple Stores te koop zou zijn.

Kortom, we zijn benieuwd, maar houden onze adem nog niet in.