Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Apple Watch scoort hoger dan iPhone en iPad

000

In 2008 stond Steve Jobs aan de wieg van de Apple University, een intern opleidingsinstituut waar veel van de medewerkers van het bedrijf opgeleid worden. De doel van deze interne opleiding was om terwijl het bedrijf hard groeit, toch de essentie van Apple vast te houden.

Die essentie is onder andere focus op design, kwaliteit en het maken van producten die hoog scoren in tevredenheid bij de gebruikers. Want er is bij Apple een rotsvast geloof dat als je de concentratie daarop houdt, je uiteindelijk vanzelf succesvol zal zijn.

Dat is ook één van de redenen dat zowel Steve Jobs als andere managers van Apple meerdere keren duidelijk gemaakt hebben dat het bij Apple niet om winst gaat. Want concentratie op winst zorgt er op den duur voor dat je de focus waar het echt om gaat verliest. Daarom zie we ook zo vaak bij de presentaties van Apple cijfers voorbij komen, waarbij onderzoeken naar tevredenheid van de gebruikers bijna altijd onderdeel van uitmaken. Want dat is uiteindelijk één van de pijlers van Apple.

Daar is een onderzoek bij gekomen waar ze bij Apple heel erg blij mee zullen zijn. Want onderzoeksbedrijf Wristly heeft aan 800 mensen gevraagd wat ze van hun Apple Watch vinden, en daarbij bleek 31 procent tevreden ("somewhat satisfied") en 66 procent zeer tevreden ("very satisfied/delighted").

Dat betekent dat maar liefst 97 procent van de gebruikers van de Apple Watch daar tevreden over zijn. En dat is nog hoger dan de iPhone en de iPad toen die voor het eerst op de markt kwamen.Opvallend in het onderzoek van Wristly is dat er nog iets anders uit naar boven komt.

Want "tech-insiders" en ontwikkelaars bleken ervoor te zorgen dat de uitkomsten van dit onderzoek lager uitviel dan dat het anders had gedaan. Want bij de 'gewone' mensen was het maar liefst 73 procent die erg tevreden was, maar het uiteindelijke cijfer komt lager uit omdat er bij tech-insiders maar 63 procent erg tevreden was, en dat dit cijfer bij ontwikkelaars op maar 43 procent uitkomt.

Jammer genoeg is niet bekend hoe die onderverdeling lag bij het uitkomen van de iPhone en de iPad, want dan zouden deze cijfers nog beter te vergelijken zijn. Het maakt in ieder geval duidelijk dat bij de 'gewone mensen' de Apple Watch heel erg hoog scoort.

Geruchten over Apple Watch, iPhone, iPad en Mac

010

Ming-Chi Kuo is zolangzamerhand het orakel van de Mac-wereld geworden. Deze analist van KGI Securities heeft het zo vaak bij het rechte eind, dat hij kennelijk zeer betrouwbare bronnen erg diep in de organisaties die voor Apple werken heeft.

Als hij spreekt is het dan ook bijna altijd automatisch nieuws, en dat ik ook deze keer weer zo. Hieronder wat hij nu allemaal heeft weten te melden. Daarbij zit deze keer trouwens ook een hoop koffiedik kijken, want de verkoopcijfers voor de komende tijd weet natuurlijk nog niemand.

De timing hiervan is trouwens niet voor niets, want morgen komt Apple met kwartaalcijfers, en kennelijk wil hij die voor zijn.

Apple Watch

Hij begint met hoeveel Apple Watches hij denkt dat Apple verkocht heeft, en hij is aan de voorzichtige kant. Want hij denkt dat daar in het tweede kwartaal 3,9 miljoen stuks van verkocht zijn, en dat er in het komende kwartaal 5,5 miljoen over de toonbank zullen gaan. Door deze raming denkt hij dat Apple de 15 miljoen Apple Watches waar Wall Street op rekent voor dit jaar waarschijnlijk niet zal halen.

Omdat Apple van te voren al heeft aangekondigd dat ze de verkoopcijfers van de Apple Watch niet apart zullen gaan vermelden, zullen we er waarschijnlijk ook niet snel achter komen of deze getallen kloppen.

Wat vooral interessant lijkt is dat Ming-Chi Kuo denkt dat Apple zal komen met nieuwe kleuren voor de Apple Watch Sport, zodat die wat betreft de kleur beter past bij de iPhone.

Die nieuwe kleuren zouden moeten gaan kloppen bij de goudkleurige iPhone, en ook de nieuwe rose-gouden iPhone. Tenminste, als de geruchten die daarover de ronde doen ook echt waar zijn.

iPhone

Ming-Chi Kuo denkt dat er tijdens het tweede kwartaal ongeveer 54,2 miljoen iPhones verkocht zijn. Voor het komende kwartaal gokt hij op 40,1 stuks. Dat laatste zou niet alleen komen door het vertragen van de verkopen van het huidige model, maar ook omdat Apple moeite zou hebben genoeg schermen met Force Touch te produceren. Dat laatste zou mogelijk betekenen dat Apple in het begin moeite zal hebben om aan de vraag naar het nieuwe model te voldoen.

Die geruchten over Force Touch in de nieuwe iPhone zijn tot nu toe alleen nog maar geruchten, maar wel zeker is dat Apple daar inmiddels wel patent voor heeft aangevraagd.

iPad

Terwijl de verkopen van de iPad nog steeds helemaal niet slecht zijn, dalen ze nog wel steeds. Volgens Ming-Chi Kuo zullen het er in het afgelopen kwartaal 8,8 miljoen zijn. Hij denkt dat er een dunnere en lichtere iPad mini gaat komen, in essentie een kleinere versie van de iPad Air 2.

Dat nieuwe model zou ervoor gaan zorgen dat er weer meer iPads verkocht worden, hij verwacht 11 miljoen stuks voor het komende kwartaal.

Er waren al geruchten dat een nieuwe iPad Air pas begin komend jaar zal komen, daar horen we Ming-Chi Kuo nu dan ook niet over.

Mac

De Mac verkoopt nog steeds uitstekend, Ming-Chi Kuo verwacht dat er in het afgelopen jaar maar liefst 5,3 over de toonbank zijn gegaan, en dat het in het komende kwartaal zelfs naar 5,8 miljoen zal stijgen. Traditioneel is het komende kwartaal voor de Mac bijna altijd het beste, omdat veel mensen een MacBook kopen voordat ze aan hun opleiding beginnen.

Dit is vooral te danken aan de Back to School actie van Apple, in de afgelopen jaren kon je daar de klok op gelijk zetten. Maar dit jaar is die actie nog niet van start, wat leidde tot speculatie dat Apple die misschien helemaal zou laten vallen.

Op de Franstalige site is te lezen dat ze daar een interne video van Angela Ahrendts hebben gezien waar die erg enthousiast lijkt te suggereren dat er binnenkort iets anders voor in de plaats zal komen:


I'm sure many of you are thinking also 'but is there anything else for Back to School? Well, I need you to wait until next week's video and I'll share a little bit more insight with you then.

Als laatste verwacht Ming-Chi Kuo trouwens ook nieuwe modellen van de iMac. Die komen waarschijnlijk eind komend kwartaal, of anders aan het begin van het kwartaal daarop.

Volg de Pluto-missie op je iPhone, iPad, of Apple Watch

001

Waarschijnlijk heb je het al in het nieuws gehoord, op dit moment is de New Horizons missie van NASA bezig met het passeren van Pluto. Dat is een slordige 4,8 miljard kilometer bij ons vandaan, en vannacht om drie uur onze tijd lukte het New Horizons om vlak langs Pluto te vliegen.

Dat heeft trouwens wel even geduurd, want deze probe werd op 19 januari 2006 gelanceerd, dus iets minder dan een jaar voordat de eerste iPhone aangekondigd werd.


LOCKED! We have confirmation of a successful #PlutoFlyby. pic.twitter.com/Krfo9qxxHw— NASA New Horizons (@NASANewHorizons) July 15, 2015


Wil je deze missie volgen, dan kan dat via deze site van de NASA, maar het kan ook met deze gratis app van het Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory op je iPhone, iPod touch, iPad of Apple Watch.

De iPad Pro half november dit jaar?

006

Het Koreaanse DigiTimes meldt dat Apple Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) gekozen heeft voor de productie van de iPad Pro, en dat eind september begonnen zou worden.

Het zou dan de bedoeling zijn dat midden november, dus ook nog net op tijd voor de feestdagen, de iPad Pro in de winkels te koop zou moeten zijn.

DigiTimes meldt ook nog dat Apple voorzichtig zou zijn met het aantal orders dat geplaatst wordt. Met andere woorden, Apple houdt rekening met de gedaalde vraag naar tablets en produceert bij voorbaat geen enorme aantallen.

Geen enorme aantallen voor Apple zullen er trouwens nog steeds aardig wat zijn, maar de exacte aantallen waar het bij deze order om gaat zijn niet bekend. DigiTimes heeft het alleen over "initial shipment volume is much lower than most market watchers' expectations".

Voor iedereen die eerdere geruchten over de iPad Pro gemist heeft, Apple zou van plan zijn om een grotere iPad uit te brengen met een 12,9 inch scherm. Daarbij komen waarschijnlijk een aantal toepassingen die bij de huidige iPad niet kunnen, waaronder een speciaal voor deze iPad gemaakte stylus.

Hoe die stylus, als die er inderdaad ook komt, uitgevoerd zal zijn en wat daar allemaal mee kan is nog niet bekend, want Apple heeft in de afgelopen periode veel verschillende patenten daarvoor aangevraagd.

Verder zijn er ook spy-pics voorbij gekomen waaruit zou blijken dat er mogelijk één of meer USB poorten op zouden zitten. Maar ook daarover zijn verder nog geen details bekend.

met dank aan forumlid 'SnowLeopard', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde

Nieuwe Apple-pagina voor iPad-, iPhone- en iPod touch-hoesjes

001

Het is iets waar niet zoveel van ons bij stil zullen staan, maar Apple maakt ook winst in de Apple Stores op alle hoesjes die daar verkocht worden, bijvoorbeeld voor de iPhone, iPod touch of iPad.

Dat die categorie voor Apple ook belangrijk is kan je nu zien doordat het bedrijf nu een aparte pagina daarvoor heeft ingericht. Deze nieuwe pagina is hier te zien (hier voor België), en heeft als titel: iPad-, iPhone- en iPod touch-hoesjes. Getest door Apple.

Kennelijk willen ze bij Apple graag nog wat meer vandeze enorme markt naar zich toe trekken, in de koptekst op deze pagina zien we onder anderen hoe Apple dat wil aanpakken.


Alle nieuwe iPad-, iPhone- en iPod touch-hoesjes moeten een reeks tests doorstaan voordat ze in de Apple Store terechtkomen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je nieuwe hoesje perfect bij je iOS-device past.


Met andere woorden, als je zeker wilt weten dat je kwaliteit krijgt dan moet je eigenlijk bij Apple zijn. Waarbij het de moeite lijkt om daarbij te melden dat je waarschijnlijk niet de goedkoopste deal daar zal vinden.

Apple meldt op deze pagina ook waar ze allemaal op letten. Dat is bijvoorbeeld of hoesjes goed passen, de kijkhoek en de flitser van de camera niet in de weg zitten, of het hoesje het geluid niet vervormt, of de sensoren met hoesje even goed werken als zonder en of de kwaliteit van de signaalsterkte ook met een hoesje blijft voldoen aan de norm van Apple.

Dat Apple bezig is met de accessoires werd trouwens ook al duidelijk door dit nieuwsbericht. Daarin is te lezen dat Apple bezig is met de fabrikanten van die accessoires om ervoor te zorgen dat het design van hun verpakkingen beter aansluit bij dat van Apple.

De wallpaper van iOS 9 voor iPhone en iPad

002

Heb je de presentatie van iOS 9 tijdens de keynote van de WWDC 2015 gezien en vond je de wallpaper mooi dan kan je natuurlijk de beta-versie op je iPhone of iPad zetten. Maar niet iedereen is daar even happig op, beta-versies kunnen nu eenmaal ook kinderziektes hebben.

Er is gelukkig een andere oplossing, want hieronder vind je de links voor deze wallpaper voor alle iPhones in zip-formaat. Dat betekent dat je ze met je Mac naar binnen kunt halen, uitpakken en daarna op je iDevice zetten.

Die voor de iPad is een png-afbeelding, dus die kan je direct op je iPad bewaren en daarna als achtergrond instellen.


iPhone 6 Plus - 2706x2706
iPhone 6 - 872x1634
iPhone 5 - 744x1392
iPhone 4s - 744x1176
iPhone 4 - 640x960
iPhone - 320x480

iPad - 2524x2524