Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

De eerste schematische tekening van de iPad Air 3

000

Bij Engadget hebben ze de eerste schematische tekening van de iPad Air 3 in handen gekregen, en die bevestigt de eerdere geruchten. Daarbij horen ook alle details die je gisteren hier op MacFreak kon lezen in dit nieuwsbericht.

Dat betekent dat we in deze schematische tekening ook zien wat er in het hoesje in dat nieuwsbericht ook te zien was: vier speakers, een dubbele LED flitser en een Smart Connector, zoals we al van de iPad Pro kennen.


(klik op het plaatje voor een grotere versie)

Wat daarbij verder vooral opvalt is dat de iPad Air op deze schematische tekening niet dunner is dan de huidige, in tegendeel, wat we hier zien is net iets dikker en breder dan het huidige model.

Op zich niet vreemd, Apple liet al eerder zien dat het altijd maar dunner en kleiner maken niet altijd de heilige graal is met de iPhone 6s en 6s Plus. Want die hebben ook niet iets meer volume dan hun voorgangers.

Daarbij ligt het voor de hand dat het toevoegen van extra speakers en de aansluiting voor de Smart Connector extra ruimte vragen. En het is natuurlijk ook nog goed mogelijk dat ook 3D Touch zijn opwachting maakt in deze nieuwe iPad, en dat betekent natuurlijk ook weer een beetje meer electronica.

Hoesjes iPad Air 3: vier speakers, dubbele LED flitser en Smart Connector

000

Hoesjes laten niet altijd de toekomst zien, in het verleden hebben de makers daarvan er één keer helemaal naast gezeten. Maar dat was omdat er bij Apple op het laatste moment wat veranderde, waarschijnlijk niet omdat de informatie van de makers van de hoesjes niet klopte.

Want behalve één grote misser zijn de hoesjes eigenlijk altijd een goede graadmeter geweest voor waar Apple mee gaat komen, en dus lijkt de hoes die op de Franstalige site NowhereElse.fr is verschenen is de moeite om even naar te kijken.

Want deze hoes laat zien dat de iPad Air 3 mogelijk vier speakers, een dubbele LED flitser en een smart connector zal gaan krijgen. Die laatste is nog niet helemaal duidelijk, want de opening lijkt aan de kleine kant voor een smart connector, misschien een kleinere versie voor dit model?

Als dit allemaal klopt dan zou de iPad Air 3 een aantal dingen meekrijgen van de iPad Pro, en eigenlijk een soort iPad Pro mini gaan worden. Tenminste, als de Apple Pencil er ook ook mee gaat werken. Maar dat is natuurlijk niet aan een hoesje te zien.

Het is dus nog allemaal niet zeker, maar op zijn minst interessant en waarschijnlijk een hint wat er aan zit te komen.iPad Pro kan met iOS 9.3 verbonden accessoires updaten

001

Er is iets interessants ontdekt in de tweede beta-versie van iOS 9.3 voor iedereen met een iPad Pro. Want toen Twitter-gebruiker Stefan Wolfrum zijn Logitech Create toetsenbord verbond met zijn iPad Pro, met daarop die beta-versie van iOS 9.3, kreeg hij op zijn scherm de vraag te zien of hij wilde dat zijn toetsenbord een update kreeg.

Toen hij op "Update" klikte bleek dat het allemaal al prima werkt, de update kwam binnen en zijn toetsenbord kreeg keurig de update geïnstalleerd. Dat betekent dus dat de Smart Connector van de iPad Pro ook gebruikt kan worden om data vanaf de iPad naar accessoires over te zetten.

Zijn tweet is hier te zien, hieronder kan je de drie meldingen zien die op het scherm van zijn iPad Pro voorbij kwamen.

Opvallend genoeg was dit dus niet eens met het toetsenbord van Apple, kennelijk heeft Logitech al updates klaarstaan die ook op deze manier geïnstalleerd kunnen worden. Maar misschien hoeven die updates helemaal niet in een speciaal formaat te zijn, en regelen iOS en de iPad Pro 'gewoon' dat dit allemaal werkt.Krijgt de iPad Air 3 vier speakers en een LED flitser?

001

Gisteren is er een schematische tekening uitgelekt waarop we een iPad Air kunnen zien met vier speakers en een LED flitser. Er gaan geruchten dat Apple in maart een event zal houden waar de nieuwe iPad en de iPhone 5se/iPhone 6c onthuld zullen worden, dit is mogelijk hoe de iPad Air 3 er uit zal zien.

De tekening komt van de Franse site Nowhere Else en die vertellen er zelf bij dat hun bron niet altijd 100 procent betrouwbaar is. In het verleden kwam die twee keer met een lek dat klopte, maar hij heeft er ook een keer naast gezeten. Dat laatste zou natuurlijk ook kunnen komen omdat Apple soms later in het productieproces de plannen nog aanpast.

De vier speakers lijken redelijk voor de hand te liggen, in de iPad Pro is al gebleken dat dit voor erg mooi geluid kan zorgen. De LED flitser is misschien wat minder vanzelfsprekend. Hoewel iPads nu veel meer voor foto's en scannen worden gebruikt dan in het begin, heeft Apple nog nooit een flitser in een iPad ingebouwd. Zelfs niet in de iPad Pro.

Van de goedkopere iPad mini's verkocht Apple er in de afgelopen tijd het meest, maar de iPad Air doet het ook nog steeds erg goed. Omdat daar meer aan verdiend wordt, lijkt het erg logisch dat Apple daar zwaarder op gaat inzetten.