Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Steeds meer apps ondersteunen Drag and Drop op de iPad

001

We kregen dit keer in het voorjaar geen update van iOS om nieuwe functies voor de iPad toe te voegen, die kwamen mee met de eerste versie van iOS 11. Eén van de nieuwe dingen die daarin zat voor de iPad was Drag en Drop (ook wel Sleur en Pleur genoemd), waarbij ook Apple's eigen Bestanden-app een belangrijke rol speelt.

Bij dit soort nieuwe functies is het altijd even afwachten of het ook de ontwikkelaars aanspreekt. Want het succes staat of valt bij de ondersteuning die de ontwikkelaars voor zo'n functie al dan niet inbouwen. Gelukkig slaat dit duidelijk aan, want er zijn inmiddels al aardig wat apps die dit ondersteunen. Hieronder de links naar een aantal, met drie video's waarin je alvast een paar voorbeelden van Drag en Drop op de iPad kan zien.Productiviteits-apps

Pages (gratis)

Numbers (gratis)

Keynote (gratis)

Weebly (gratis)

Bear (gratis)

Notability (€ 10,99)

GoodNotes 4 (€ 8,99)

Day One journaal + dagboek (gratis)

Todoist: Organiseer uw leven (gratis)

PDF Viewer (gratis)

DocuSign - Docs ondertekenen (gratis)

PDF Expert (€ 10,99)

Scanner Pro (€ 4,49)

Documents (gratis)

Spark (gratis)

Grafische en muziek-apps

Affinity Photo (€ 21,99)

Pixelmator (€ 5,49)

Prêt-à-Template (gratis)

Dribbble (gratis)

Polarr (gratis)

Procreate (€ 10,99)

Core Animator (€ 6,99)

Autodesk SketchBook (gratis)

SketchBook Motion (gratis)

Adobe Illustrator Draw (gratis)

Adobe Capture CC (gratis)

Adobe Photoshop Sketch (gratis)

Lake: Artists' Coloring Books (gratis)

djay Pro (€ 21,99)

Remixlive (gratis)

forScore (€ 10,99)

Social media en Onderwijs-apps

Twitter (gratis)

Pinterest (gratis)

Momento - GIF Maker (gratis)

OpenTable (gratis)

Explain Everything (€ 10,99)

TinyTap, games by teachers (gratis)

Edmodo : Classroom Tools (gratis)

iPads krijgen in 2018 mogelijk ook TrueDepth Camera's

000

We zien het vaak bij Apple, als een nieuwe techniek zich heeft bewezen op iPhones dan zien we die vaak later ook op iPads verschijnen, Denk bijvoorbeeld aan Touch ID, op de iPhone geïntroduceerd, inmiddels ook op alle iPad modellen die Apple op dit moment verkoopt.

Volgens Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities die het opvallend vaak bij het rechte eind heeft, zal Apple dit de komende tijd ook gaan doen met Face ID. Dat zou alleen op de iPad Pro gaan verschijnen, waarschijnlijk omdat de techniek nog relatief duur is en de sensors nog steeds moeilijk te produceren zijn, en daardoor waarschijnlijk niet geleverd kunnen worden in de aantallen die Apple dan nodig zou hebben.


We predict iOS devices to be equipped with TrueDepth Camera in 2018F will include iPhone X and 2018 new iPhone and iPad models. Because of this, we believe more developers will pay attention to TrueDepth Camera/ facial recognition related applications. We expect Apple's (US) major promotion of facial recognition related applications will encourage the Android camp to also dedicate more resources to developing hardware and facial recognition applications.


Mogelijk dat deze ontwikkeling met meer te maken heeft dan alleen het ontgrendelen van iPhones en iPads, Apple heeft recent ook een patent toegewezen gekregen voor een zogenaamde scanning depth engine. Dat patent gaat vooral over gaming op de Mac, mogelijk dat iets wat daar op lijkt ook gebruikt gaat worden voor de iPad?(klik op de afbeelding voor een grotere versie)