Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

WhatsApp werkt aan versie speciaal voor de iPad

002

Terwijl Apple's eigen Berichten-app in sommige markten een enorm hoog marktaandeel heeft, onder andere in de VS, ligt dat bij ons waarschijnlijk anders. Want WhatsApp is bij ons zo populair dat het zelfs ook vaak gebruikt wordt als beide gebruikers een iPhone hebben.

Het lijkt dan ook vreemd dat er niet allang een versie is voor WhatsApp voor de iPad. Deze app moet het hebben van een internet connectie, alleen een verbinding over GSM is niet voldoende. Maar laat dat nu net een eigenschap zijn van de iPad, die kan standaard helemaal geen SMS-berichten ontvangen (maar wel als je deze tip gebruikt).


New references about the WhatsApp for iPad app found in WhatsApp Desktop 0.2.6968 recent update.It's sooo obvious, as you can see in the screenshot. pic.twitter.com/Nc07nEzxnN— WABetaInfo (@WABetaInfo) November 11, 2017


In een recente versie van WhatsApp voor de desktop is nu een duidelijke aanwijzing gevonden dat er wel degelijk aan een versie voor de iPad gewerkt wordt. De verwijzing naar "Tablet-iOS" lijkt tenslotte nauwelijks voor een andere interpretatie vatbaar.

De vraag lijkt vooral of dit gaat werken zonder iPhone in de buurt. Waarschijnlijk niet, want WhatsApp gebruikt onze mobiele nummers als identificatie. Maar ook als het alleen werkt met een iPhone in de buurt dan zal het voor veel mensen waarschijnlijk toch een prettige aanvulling zijn, als vervanger van de versie die we nu al in een browser kunnen gebruiken.