Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Tim Cook erg optimistisch over de iPad

003

Tijdens de presentatie van de recente kwartaalcijfers maakte Tim Cook het al duidelijk dat hij zich geen zorgen maakte over de wat tegenvallende verkoop van de iPad. Want Mossberg van Re/code sprak kort met Apple's CEO en die vertelde hem dat het volgens hem alleen maar om een hobbeltje gaat, en dat hij denkt dat hij erg blij is met de gang van zaken rond de iPad.


We couldn’t be happier with how we’ve done with the first four years of the iPad. I’d call what’s going on recently a speed bump, and I’ve seen that in every category.


Er gaan al een tijd geruchten dat Apple bezig is om het mogelijk te maken om meerdere apps tegelijk te laten zien op het scherm van de iPad, en dat Apple ook aan een grotere 'iPad Pro' zou werken, die begin komend jaar uit zou kunnen komen. Misschien dat die dingen er ook voor zorgen dat Tim Cook zo optimistisch is?

Feit is dat bijvoorbeeld het school district in Los Angeles het plan om voor een miljard dollar iPads te kopen nu op losse schroeven is komen te staan. Kennelijk is het in de markt minder vanzelfsprekend om meteen voor de iPad te kiezen en wordt er ook (weer) meer naar alternatieven gekeken.

Verder lijkt het er ook op dat iPads minder snel vervangen worden dan iPhones, het is dus ook goed mogelijk dat er daardoor de komende tijd weer veel vraag zou ontstaan, omdat mensen de oudere iPads op een gegeven moment zullen willen vervangen.