Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Everything changes with iPad op Apple.com

000

Apple heeft op de eigen website Apple.com een mini-website gemaakt die helemaal en alleen maar om de iPad draait. Daar zien we een heleboel voorbeelden van hoe je de iPad in het dagelijks leven kan gebruiken. Voorbeelden daarvan zijn tijdens het koken, studeren en leren, reizen en zelfs het draaiend houden van een klein bedrijf.

Daarbij heeft Apple ook een filmpje/commercial speciaal voor deze minisite gemaakt, dat kan je hieronder zien.

Hoewel de iPad nog steeds één van Apple's best verkopende devices ooit is, lopen de verkopen recent wel terug. Het lijkt voor de hand te liggen dat "Everything changes with iPad" ook daarom in het leven is geroepen.

Pixelmator komt naar iPhone, voor iPad voor de helft

000

Het bedrijf achter de populaire foto-bewerkings-app Pixelmator hebben op hun blog aangekondigd dat hun app voor iOS universeel gaat worden. Met andere woorden, die zal niet meer alleen op de iPad werken, maar voortaan ook op de iPhone.

Ter ere hiervan heeft het Pixelmator Team een video gemaakt van hoe de Warp-functie op een iPhone werkt, en die kan je hieronder bekijken.

Wanneer deze versie voor de iPhone er precies komt is niet in de blog te lezen, maar omdat dit nu aangekondigd is zal die waarschijnlijk niet erg lang op zich laten wachten. Daarbij krijgt deze versie functies die er eerder nog niet waren, zoals de nieuwe Distort Tools, die zijn mogelijk door de Metal graphics API van Apple.

Heb je interesse in deze nieuwe versie van Pixelmator, op dit moment is de versie voor de iPad voor de helft te koop in de iOS App Store. Omdat de versie van de iPhone universeel zal zijn betekent dat dat je die versie dan dus voor dezelfde prijs krijgt.

iPad Pro met Bluetooth stylus, Force Touch, NFC en meer?

002

De geruchten over de iPad Pro met een 12,9 inch scherm houden aan, ook nu komen er weer nieuwe details naar buiten. De bron is daarbij lekker vaag ("a person familiar with Apple's future product plans") en meestal komen dat soort geruchten op MacFreak dan ook niet voorbij.

Maar omdat de geruchten rond de iPad Pro blijven aanhouden hieronder toch even op een rijtje waar Apple op dit moment mee bezig zou zijn, allemaal met een stevige slag om de arm.

• NFC

Eerst de vreemdste eend in de bijt: de iPad Pro zou NFC ingebouwd hebben, vreemd, want met zo'n grote iPad loop je natuurlijk niet rond en die voor Apple Pay gebruiken zou dan ook een vreemde keuze zijn. Tenminste, als zender van gegevens, het zou Apple juist te doen zijn om deze iPad Pro als ontvanger te gebruiken. In dat geval zou het dus echt om een Pro-optie gaan, bijvoorbeeld voor winkeliers als Apple Pay terminal.

NFC zou niet alleen voor Apple Pay gebruikt gaan worden, ook voor het sneller en makkelijker 'pairen' van andere apparaten zou het goed van pas kunnen komen. Eén van die andere apparaten zou een stylus zijn.

• Stylus

Apple zou bij deze iPad Pro voor het eerst sinds de Newton weer een Stylus gaan leveren. Die zou via Bluetooth werken, en zou (natuurlijk) ook drukgevoelig zijn. Apple heeft in de afgelopen jaren al meerdere patenten aangevraagd en gekregen over verschillende ideeën voor toepassingen van een stylus, dus onwaarschijnlijk is het in ieder geval niet.

• Force Touch

Apple brengt zelden of nooit zomaar een nieuwe technologie uit, en de Force Touch die we bijvoorbeeld op de nieuwe MacBook al zien zou ook in andere devices zijn opwachting gaan maken. Er zijn geruchten dat de opvolger van de iPhone 6 Plus dit zou krijgen, hetzelfde zou het geval zijn voor iPad Pro.

• USB-C

Wat voor Force Touch opgaat geldt mogelijk ook voor USB-C, want ook deze connector zou na de MacBook op de iPad Pro verschijnen. Daarbij is het trouwens nog niet duidelijk of dat betekent dat de Lightning connector komt te vervallen.

Hoe groot de iPad Pro zou kunnen worden is goed te zien in de video hieronder. De maten daarin zijn gebaseerd op behuizingen die fabrikanten al aan het maken zijn, dat is natuurlijk geen garantie dat deze grotere iPad echt gaat komen.

Diezelfde behuizingen laten twee uitsparingen zien voor aansluitingen. Dat zouden dus twee USB-C aansluitingen kunne zijn, handig voor als je deze iPad in verschillende richtingen gebruikt, of bijvoorbeeld één voor USB-C en één voor een Lightning connector.

De iPhone is de iPad bijna voorbij

002

Hoewel het positieve nieuws over Apple de afgelopen tijd bijna alleen maar over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaat, is de iPad nog altijd Apple's snelst verkopende product ooit.

Maar dat we zoveel over de iPhone horen is niet voor niets, want omdat die als warme broodjes over de toonbank gaan terwijl de verkopen van de iPad juist minder hard gaan, is het de iPhone die in de komende zes maanden het stokje van de iPad gaat overnemen.Dat de iPad minder snel groeit betekent volgens Apple's CEO Tim Cook trouwens niet dat Apple zich daar grote zorgen over maakt, in tegendeel. Want het is onder andere Apple zelf die de iPad kannibaliseert, door zowel door de iPhone 6 als de Mac.


have we had cannibalization? The answer is 'yes.' We're clearly seeing cannibalization from iPhone and, on the other side, from the Mac. Of course, as I've said before, we've never worried about that. It is what it is, that will play out, and at some point it will stabilize. I'm not sure precisely when, but I'm pretty confident that it will. The IBM partnership I think is in its early stages in terms of bearing fruit here, but everything I see I like on it, I'm a big believer in the ability for iPad to play in a major way in enterprise. So I'm looking forward to see that play out as we move forward.

When you look at the underlying data, it makes you feel a lot better than the sales do. Things like first-time buyer rates, the latest numbers from the U.S. are like around 40 percent, and when you look at China they're almost 70 percent. These numbers are not numbers you would get if the market were saturated, so I continue to believe - even though I've seen different people write that - I think that theory is not correct. We also see usage numbers that are off the charts, so far above competition, it's not even in the same planet. And we see customer satisfaction at or near 100 percent. So these kind of numbers, along with intent-to-buy numbers, everything looks fantastic. So my belief is that as the inventory plays out, as we make some continued investments in our product pipeline which we're doing, that we've already had planned and have had planned for some time... I think still, I believe the iPad is an extremely good business over the long term. When precisely it begins to grow again I wouldn't want to predict, but I strongly believe that it will.


Daarbij ontbreekt misschien nog een ander ingrediënt van het succes van de iPhone waar de iPad niet van profiteert: de iPhone wordt door veel mensen veel eerder vervangen omdat die aan een abonnement gekoppeld zijn. iPads blijven door het ontbreken daarvan langer in gebruik, maar zullen op een gegeven moment waarschijnlijk ook door een nieuwer model vervangen worden.

Is er een prototype van een nieuwe iPad gestolen?

000

Op vijf april maakte een jongeman tussen de twintig en dertig jaar in Cupertino een afspraak met een dame online. Hij ontmoette de dame, die in gezelschap was van een andere man, maar wat toen waarschijnlijk een spannende date had moeten worden werd een geval van diefstal en kidnapping.

Want toen de man en vrouw eenmaal in zijn huis waren bedreigden ze hem met een mes, spoten ze pepper spray in zijn gezicht, stalen ze electronica en 7.500 dollar, namen ze het slachtoffer in hun auto en lieten ze hem na ruim een kilometer uit de auto.

De reden dat deze zaak de aandacht trekt is dat er bij die electronica een "test model iPad from Apple" zat. Onduidelijk is of het om een ouder prototype ging, of dat de man in kwestie nu bij Apple werkt en een prototype voor een komend model in huis had. De woordvoerder voor de sheriff wilde daar niet meer over kwijt dan het standaard "We are still investigating everything about this case".

De daders zijn inmiddels gepakt, waarbij de politie niet erg ver hoefde te zoeken naar de mannelijke dader, die zat al in de gevangenis voor een andere zaak. De methode in die andere zaak was waarschijnlijk hetzelfde als bij deze, alleen de dame was daarvoor vrijgelaten omdat de politie daar toen niet voldoende bewijs had. Dat ligt nu anders.

Als je er meer over wilt lezen, dan kan dat in dit artikel van de San Jose Mercury News.