Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Introductie iPad Pro 10,5 inch op de WWDC?

002

Apple's World Wide Developer Conference komt met rasse schreden dichterbij. De keynote van de WWDC 2017 is op maandag 5 juni, dat is vandaag over precies drie weken (10 uur 's ochtends lokale tijd, 7 uur 's avonds bij ons).

Volgens nieuwe geruchten zou Apple dan de langverwachte 10,5 inch iPad gaan introduceren. Het is nog niet bekend of dat een iPad Pro zal zijn, maar de kans daarop lijkt erg groot, Apple heeft tenslotte recent nog een nieuwe model van de 'gewone' iPad uitgebracht.(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Er waren half maart al eerder geruchten dat Apple dit nieuwe model met een 10,5 inch beelddiagonaal uit zou gaan brengen, mogelijk werd de deadline toen niet gehaald.

Een iPad met een beelddiagonaal van 10,5 inch zou wel keurig kloppen binnen de aanpak van Apple. Bij de introductie van de 9,7 inch iPad Pro liet Phil Schiller zien dat de beeldverhouding daarvan precies de helft van de 12,9 inch iPad Pro was.(klik op de afbeelding voor een grotere versie)
Eén van de voordelen: op deze grotere iPad kan je dus twee apps naast elkaar draaien van hetzelfde formaat als wat er op dat moment al bestond.

Een iPad met een beelddiagonaal van 10,5 inch zou precies dezelfde aanpak hebben, alleen is het uitgangspunt dan de iPad mini. De iPad Pro heeft een resolutie van 2732 x 2048 pixels en een pixeldichtheid van 264 ppi (pixels per inch). Neem deze resolutie en doe daarbij de pixeldichtheid van de iPad mini 326 ppi, en je komt uit op een schermdiagonaal van 10,5 inch (het exacte getal is 10,47, maar Apple rond de getallen bij de aanduidingen van alle beelddiagonalen altijd af).

Dat zou dus een iPad kunnen zijn met de resolutie van de 12,9 inch iPad Pro, maar aan de buitenkant even groot als de huidige 9,7 inch modellen. Hieronder een 9,7 inch iPad Pro bedekt door papiertje met een beelddiagonaal van 10,5 inch.

The was Dan Provost die als eerder dit allemaal keurig op een rijtje zette, zijn berekening kan je op deze pagina vinden.

met dank aan forumlid 'Pieterr', die als eerste dit gerucht op ons forum meldde

iPad-houder en lamp, met duidelijke inspiratie van Apple

011

De iMac G3 was voor Apple eind jaren negentig een schot in de roos, en dat was hard nodig ook. Apple's modellenlijn was steeds onduidelijker geworden, er werd ook gezocht naar een goede opvolger van het besturingssysteem wat toen gebruikt werd, en Apple stond er niet zo goed voor.

Met de terugkomst van Steve Jobs (eerst alleen als interim-CEO) was er hard een succes nodig, en dat was de iMac G3. Eerst alleen in Bondi Blue, daarna in nog veel meer kleuren en zelf met bloemetjes en blauw met witte stippen. Onderstaande commercial is trouwens één van de weinigen (misschien zelfs de enige?) van Apple die ooit in Nederland op televisie is uitgezonden.Na dat enorme succes was de druk hoog op Apple om met een waardige opvolger te komen. Dat werd de iMac G4, het zogenaamde 'bolletje'. Weg waren de kleuren, deze was alleen in het wit verkrijgbaar, maar het ontwerp zelf was beslist weer onderscheidend.

Dit ontwerp was trouwens niet helemaal zonder problemen, door de warmere G4 processor in dat bolletje moesten de ventilatoren er nog wel eens aan te pas komen. En na verloop van tijd was het een goed idee om het stof er eens uit te blazen, anders sloegen diezelfde ventilatoren helemaal op hol.

Maar een mooi ontwerp was het wel, en het is dit ontwerp dat de mensen van GGMM duidelijk geïnspireerd heeft bij het maken van de iLight. Dit is zowel een lamp om het oppervlakte van je bureau mee te verlichten, als een houder voor een iPad. Vooral met een witte iPad er op ziet het geheel er goed uit.

Op dit moment hebben we de iLight alleen nog maar kunnen vinden bij Fancy in de VS. De kosten voor de iLight zelf zijn 80 dollar (€ 73,34), maar daar komen nog wel de verzendkosten bij. Op dit moment dus vooral voor hardcore liefhebbers, de rest moet misschien nog even wachten totdat de iLight ook bij ons te koop is.