Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

iPad Pro eerst met simpele stylus?

000

Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities, heeft een uitstekende reputatie als het aankomt op het voorspellen van wat Apple in de komende tijd gaat doen. Simpelweg omdat hij al heel erg vaak voorspellingen heeft gedaan, en er zelden naast zit.

Dit keer haalde hij zijn informatie uit het enorme aantal patenten die Apple de afgelopen tijd gekregen heeft en die wat met een stylus te maken hebben (bijvoorbeeld deze, deze en deze, maar er zijn er nog veel meer), en combineerde dat met zijn eigen onderzoek.

Daaruit komt zijn voorspelling dat Apple in het tweede kwartaal van dit jaar met de 12,9-inch iPad Pro zal komen, en dat daarbij in eerste instantie een relatief simpele stylus bij te bestellen zal zijn. Apart, om de prijs laag te houden, want bij een grote iPad hoort natuurlijk ook een hoger prijskaartje. Die stylus zou dan moeten dienen om daarop exacter te kunnen werken.


Given that it's more precise than a person's fingers, a stylus can be more convenient to use than the combination of keyboard and mouse in some cases. Therefore, we believe Apple's stylus will improve the user experience of 12.9-inch iPad.


Die eerste stylus zou dan nog relatief simpel zijn, later zou Apple met een stylus komen die ook een gyroscoop en een accelerometer ingebouwd zou hebben. Daarmee zou je zelfs op andere oppervlaktes of in de lucht kunnen tekenen. Maar dat zou nog niet in dit jaar gebeuren.


The addition of a gyroscope accelerometer to a stylus allows users to write not only on the display, but also on other hard surfaces and even in the air. While this is a fantastic application for a stylus, we think the required software and hardware is not fully developed yet. Hence, we don't expect Apple's stylus to support 3D handwriting in 2015.


Ming-Chi Kuo denkt niet dat deze stylus op zich voor erg veel verkopen zal zorgen, dat komt pas als er voldoende apps zijn die daar gebruik van maken.


We don't foresee significant sales of an optional stylus in 2015 and forecast unit shipments of 2-2.5 million. But we believe that the stylus could improve the experience of users, however, and will likely help Apple develop specific customer groups such as the corporate sector and educational institutions.


Als laatste het formaat, Apple zou bezig zijn met het uitproberen daarvan en de eerder genoemde 12,9-inch zou nog niet zeker zijn. Eén van de alternatieve formaten die uitgetest zou worden is 12,2-inch, dus een tandje kleiner.

Meer hierover lezen? Dat kan in dit artikel van AppleInsider.

Eerste foto van een dummy van de iPad Pro?

007

De geruchten over een grotere 'iPad Pro' blijven aanhouden, en van tijd tot tijd komt er weer wat voorbij. Daar hadden we begin november ook al een nieuwsbericht over op MacFreak, en dat is hier te lezen, en begin december kan je in dit nieuwsbericht van MacFreak de blauwdrukken van die grotere iPad zien.

In dat eerste nieuwsbericht kon je lezen dat deze grotere iPad een design zou krijgen dat veel lijkt op de iPad Air 2 en de iPad mini 3, maar dan wel met speakers aan de onder- èn de bovenkant.

Gisteren dook er een foto op waarop die extra speaker te zien zou zijn, want deze foto van de site NowhereElse.fr zou dat bevestigen.Het zou hier gaan om een dummy, dus een plastic gietsel waar alleen de vorm te zien is. Dus als je je al afvroeg waarom het gat van de camera dicht is, dat is dat omdat dit zo'n dummy is.

Of dit inderdaad een dummy van de iPad Pro is weten we natuurlijk nog niet zeker, en of die iPad er ook echt gaat komen weten we ook niet. Maar wel duidelijk is dat er nog steeds lekken lijken te zijn die wijzen op een iPad Pro, dus de kans dat die er ook echt gaat komen lijkt wel steeds groter te zijn.