Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

TextExpander 3 + custom keyboard nu in de aanbieding

000

Heb je niet genoeg aan het automatische aanvullen van tekst dat iOS heeft ingebouwd (in Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Trefwoorden), dan is TextExpander waarschijnlijk de app waar jij naar op zoek bent. Want deze app gaat een stuk verder, en komt inmiddels zelfs in combinatie met een speciaal toetsenbord voor iedereen die iOS 8 op zijn of haar iDevice(s) heeft staan.

Deze app maakt het erg makkelijk om stukken tekst die je vaak gebruikt, zoals bijvoorbeeld onderschriften, HTML code of wat dan ook, in te voeren en keer op keer weer te (her)gebruiken. Wat ons betreft een aanrader.

Het goede nieuws is dat TextExpander 3 + custom keyboard nu in de aanbieding zijn. Waar je normaal gesproken € 4,49 voor deze combinatie moet betalen, kost die op dit moment maar 89 cent in de iOS App Store.

Wil je liever eerst de voordelen van TextExpander ten opzicht van de Shortcuts (Trefwoorden) van iOS zelf zien? Dat is goed te zien in deze video waar die twee vergeleken worden.

Pixelmator nu voor de helft van de prijs

005

Ben je op zoek naar een goede foto-editor op de Mac voor weinig geld, dan is het programma Pixelmator wat ons betreft een aanrader. Niet alleen komt deze app bij iedere update dichter bij de mogelijkheden waar je tot nu toe Photoshop voor nodig had, maar het maakt daarbij gebruik van interessante technieken die het voor veel mensen makkelijker maakt om dit programma aan te leren en er mee te werken.

Recent kreeg Pixelmator een stevige update, waardoor het programma nu ook gebruik kan maken van Handoff, tenminste, als je OS X 10.10/Yosemite en iOS 8 gebruikt. Voor het eerst sinds die update is het programma nu in de aanbieding, via deze link kan je het voor de helft van de normale prijs kopen (€ 13,99 in plaats van € 26,99).

Wil je ook Pixelmator voor de iPad erbij hebben, zodat je van die Handoff functies gebruik kan maken, dat vind je hier in de iOS App Store en dat kost € 4,49.


Nieuwe iPhone commercial gaat over Voice Text

000

Apple heeft alweer een nieuwe commercial uitgebracht met talk show host/stand up Jimmy Fallon en zanger/acteur Justin Timberlake. Hetzelfde recept, dus ook nu weer alleen de iPhone 6 en 6 Plus in beeld met een grappige dialoog.

Het onderwerp is dit keer Voice Text, de mogelijkheid om heel erg makkelijk ingesproken berichten te versturen in iOS 8. Hoe makkelijk dat is, is goed te zien in de commercial die je hier op YouTube kan zien.

Waarschijnlijk wil Apple in de aanloop voor de feestdagen de kijker veel van de verschillende nieuwe mogelijkheden in iOS 8 laten zien. Want deze nieuwe commercial komt erg kort na de vorige twee, die waren twee dagen geleden ook al op MacFreak te zien, in dit nieuwsbericht.

iOS 8 nu op 60 procent van alle iDevices

004

Bij het uitkomen van iOS 8 leek het er even op dat de acceptatie daarvan bij iOS 7 achter zou blijven. Wij vroegen ons toen nog af of dat misschien kwam doordat veel mensen de update nu over Wi-Fi installeren, want dan kan ruimtegebrek ervoor zorgen dat je een systeemupdate niet eens kunt installeren.

Maar het lijkt erop dat de achterstand nu ingehaald wordt, want op dit moment zien we op Apple's developer-pagina dat iOS nu al op 60 procent van alle iDevices staat, dus lijkt de acceptatie van iOS 8 nu wel goed te zitten. De groei van iOS 8 gaat ten koste van iOS 7, het percentage daarvan ging exact evenveel omlaag als dat iOS 8 groeide.

Mocht je je afvragen waarom Apple het zo belangrijk vindt dat zoveel mogelijk iDevices dezelfde versie van het besturingssysteem draaien en waarom ze dit op hun pagina voor ontwikkelaars bijhouden, juist voor ontwikkelaars is het interessant als een zo groot mogelijk percentage dezelfde versie van een besturingssysteem gebruikt.

Want hoe groter die groep,des te makkelijker wordt het om je keuzes te maken als je software ontwikkelt. En als het besturingssysteem dat door een grote groep gebruikt wordt recent is, dan zal er ook meer software uitkomen die gebruik maakt van de nieuwe technieken die Apple daarin verwerkt heeft. Een voorbeeld daarvan is de Metal software-interface, die zorgt voor games op iOS die er grafisch nog beter uitzien.

Thomas Was Alone voor iOS nu in de aanbieding

000

Thomas Was Alone is een game dat al een tijdje bestaat, het is ook bekend van onder andere de PlayStation, PC of PSP. Maar dat maakt het geen gedateerd spel, in tegendeel. Deze game is eigenlijk moeilijk te duiden, want het is een platformspel, maar ook een waarbij je na moet denken.

Als we het in één woord zouden moeten omschrijven dan zouden we waarschijnlijk voor "creatief" kiezen, want alles klopt aan dit spel wat ons betreft. Zowel de grafische uitvoering, de voice-overs, en hoe je in ieder niveau weer op een andere manier slim moet zijn om het tot een goed einde te brengen.

Toen Thomas Was Alone uitkwam in mei van dit jaar kostte het € 7,99, later werd de prijs verlaagd naar € 5,49. Vind je ook dat nog teveel dan heb je nu mazzel, want op dit moment is het in de aanbieding voor maar € 2,69.

Wil je liever eerste zien wat je gaat kopen? Kijk dan even naar de trailer hieronder.Google volgend jaar niet meer standaard-zoekoptie in iOS?

006

Bij het uitkomen van de eerste iPhone was de deal tussen Apple en Google dat de laatste de standaard zoekmachine zou zijn in iOS. Belangrijk, want de meeste mensen passen dat nooit aan, en dus een deal die Google veel geld heeft opgeleverd.

Maar die overeenkomst loopt begin 2015 af, en Eddy Cue zou op dit moment bezig zijn om te kijken of een andere standaard-zoekoptie een goede optie is. Het is al een tijdje mogelijk om een andere zoekmachine in Safari te kiezen, Microsoft's Bing en Yahoo waren dat in de afgelopen jaren, sinds iOS 8 is daar DuckDuckGo bijgekomen. Die laatste is vooral interessant voor iedereen die zich zorgen maakt over het verzamelen van data door de concurrenten, want DuckDuckGo doet dat niet.

Verder gebruikt Apple voor Siri Microsoft's Bing, als je wilt dat Siri Google gebruikt moet je haar gericht vragen om met Google te zoeken ("search Google").

Yahoo is het de afgelopen tijd gelukt om de standaard-zoekoptie in Firefox te worden, mogelijk een teken dat ze bij Mozilla ook niet echt blij zijn met de hegemonie van Google. Omdat die standaard-zoekmachine voor Mozilla de belangrijkste bron van inkomen is denken we dat dit ook een teken is dat Yahoo bereid is om hier stevig voor te betalen.

Eddy Cue zou zowel interesse hebben in de kwaliteit van de zoekmachine als hoeveel centjes een nieuwe deal op zou kunnen brengen, dus lijkt het ook belangrijk hoeveel geld er op tafel komt. Wij zijn benieuwd, ondergetekende gebruikt zelf sinds het uitkomen van iOS 8 DuckDuckGo, en daar ben ik erg tevreden mee.

Waarom je geen goedkope Android tablet moet kopen

021

Tegen de feestdagen krijgen we stapels folders in de bus waarin we veel goedkope Android tablets zien staan, voor tussen de vijftig en de honderd euro heb je er al een waarvan de specificaties best de moeite waard lijken.

Maar er zijn een paar redenen waarom je dat soort tablets beter links kan laten liggen, want goedkoop blijkt al snel duurkoop. Zelf heb ik eens een keertje een goedkope Polaroid tablet gekocht, leek me een prima eReader voor mijn jongste zoon, dan had hij ook meteen een device waarmee hij wat kon surfen, mail kon binnenhalen e.d.

Zodra het ding was opgestart en we ermee aan de slag gingen werd al snel duidelijk dat dit het niet ging worden. Misschien kwam het omdat we verwend zijn door de iPad in huis, maar wij zaten ons alleen maar te ergeren aan de interface. Want die liet erg vaak op zich wachten (waardoor je dacht dat er niets gebeurde) en als die wel reageerde dan was dat vaak haperend.

Waarschijnlijk kwam die ergernis inderdaad omdat wij beter gewend zijn, want bij het terugbrengen in de winkel werd er verbaasd gereageerd, deze tablets werden veel verkocht en er zouden geen andere teruggebracht worden.

Maar er is een veel belangrijkere reden om deze tablets links te laten liggen. Veiligheidsbedrijf Bluebox Labs heeft in de V.S. een aantal Android tablets die bij grote winkelketens in de aanbieding waren getest, en de resultaten van dat onderzoek zijn voor ons genoeg reden om deze tablets allemaal af te raden.

Want het blijkt dat ze niet alleen versies van Android draaien die slecht beveiligd zijn, in meerdere gevallen was de malware al voor-geïnstalleerd! Met andere woorden: deze tablets zijn eigenlijk helemaal niet geschikt om persoonlijke informatie op te zetten.

Tel daarbij op dat de processors van die goedkope tablets ook niet zijn om over naar huis te schrijven, en je er dus ook maar weinig games op kunt spelen die interessant zijn, en je vraagt je af waarom die dingen nog verkocht worden.

Wel wordt volgens ons duidelijk waarom de iPad in de cijfers van gebruik op het net nog steeds zo'n enorm marktaandeel heeft. Deze Android tablets worden wel bij bosjes verkocht, maar het grootste gedeelte ervan verdwijnt waarschijnlijk al weer snel in een la en komt dus niet meer in de statistieken voor.

Apple's nieuwe iPhone reclame focust op Continuity

000

Apple heeft weer twee nieuwe commercials uitgebracht in de serie met The Tonight Show host Jimmy Fallon en popster/acteur Justin Timberlake. Ook hier weer hetzelfde 'format', dus een iPhone 6 en 6 Plus in beeld terwijl we allen hun stemmen horen met een grappige dialoog.

De eerste laat zien dat je met Continuity een telefoontje dat op een iPhone binnenkomt met een MacBook Air kan beantwoorden, en daarna met een iPad door kan gaan.

http://youtu.be/SrxtbB-z2Sc

De tweede gaat over gaming en laat een game zien dat gebruik maakt van Apple's nieuwe software interface waarmee games een nog veel hoger niveau kunnen bereiken: Metal. De game die hier gespeeld wordt is Vain Glory, wat ook tijdens de keynote van de iPhone 6 en 6 Plus gedemonstreerd werd.

http://youtu.be/3CEa9fL9nS0

Dragon Quest IV iOS voor het eerst in de aanbieding

000

Dragon Quest IV, Chapters of the Chosen, is een game dat niet alleen op iOS bekend is, het bestaat ook voor de Nintendo DS en is op dat platform ook populair. Het nieuws is dat deze game nu voor het eerst in de aanbieding is sinds het in augustus uitkwam, je hoeft er nu maar € 8,99 voor te betalen (normaal gesproken kost het € 13,99 in de iOS App Store).

Het spel zelf bestaat uit vijf hoofdstukken, waarbij in ieder hoofdstuk een ander personage de hoofdrol speelt. In totaal is deze game zeker goed voor veertig uur speelplezier. Daarbij is het handig dat je in de game ook kunt chatten, als je mensen kent die het ook aan het spelen zijn dan kan je elkaar dus vragen hoe iets werkt of hints geven.

Wil je van deze aanbieding gebruik maken? Via deze link kan je het in de iOS App Store vinden. Wil je graag eerst weten wat voor een game dit is, kijk dan even naar deze video


De W3C raadt nu officieel HTML5 aan

001

De titel van dit nieuwsbericht zegt eigenlijk precies waar dit nieuwsbericht over gaat, want op 28 oktober van dit jaar heeft de W3C de status van HTML5 naar aangeraden ("recommended") gepromoveerd. Maar wat is de W3C precies, wat betekent deze aanpassing voor ons, hoe werkt het proces bij zo'n machtig orgaan en waarom heeft het zolang geduurd?

Want HTML5 is allang overal op het web, is eigenlijk allang de standaard, en dus lijkt de W3C behoorlijk achter de feiten aan te lopen.

Als je wilt weten hoe dit allemaal werkt dan raden we je dit uitstekende artikel van Paul Ford in The New Yorker aan. Makkelijk te lezen voor iedereen, ook voor mensen die geen webpagina's maken, en fascinerend voor iedereen die webpagina's maakt, en dus uiteindelijk direct met het politieke spel van de W3C en de WHATWG te maken heeft.