Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Drie nieuwe Apple Watch commercials

003

De Apple Watch is uit, en dus brengt Apple meer commercials uit, want dit is natuurlijk het moment waarop de aandacht van het publiek getrokken moet worden. Want de Apple Watch is niet alleen een nieuw product van Apple, het is een compleet nieuwe categorie.

De drie commercials die Apple nu heeft uitgebracht zijn alledrie duidelijk gericht op de beleving van de Apple Watch. Dus niets technisch, alleen interacties tussen mensen, waarbij we tussen neus en lippen door kunnen zien wat die voor ons in ons leven kan betekenen.

Het contact is groot met de eerdere commercials die Apple voor de Apple Watch maakt. Al deze commercials, dus ook de eerdere, zijn op deze pagina van Apple te zien.


Kan het management van Apple ook dansen?

002

Gisteren was het Earth Day en Apple vierde dat met een optreden van niemand minder dan Pharrell Williams op de campus van Apple in Cupertino.

Apple's CEO Tim Cook stuurde deze tweet erover met de tekst "Thanks @Pharrell for an unforgettable Earth Day celebration!". Bij die tweet zat ook een foto van Pharrell Williams, die natuurlijk een Apple Watch om zijn pols had tijdens dat optreden.De muziek van Pharrell Williams betekent natuurlijk dat iedereen ging dansen, en omdat alles op het internet te zien is kunnen we nu hieronder meegenieten van de danskunst van Phil Schiller, Tim Cook en Eddy Cue.

Phil Schiller is helemaal links te zien, en produceert nog iets wat op dansen lijkt terwijl Tim Cook vooral bezig lijkt met een auditie voor de nationale zwemploeg. Eddy Cue doet ook zoiets, maar zou waarschijnlijk al voor het eind van de auditie gevraagd worden om er maar mee te stoppen.

Maar ze genieten duidelijk allemaal, en dat is natuurlijk het belangrijkste!

Update: iMovie voor Mac 10.0.8

000

Apple heeft een update voor iMovie voor de Mac uitgebracht. Daar zitten maar twee correcties in, maar één van die twee kan een uitkomst betekenen voor iedereen die daar last van heeft. Want Apple verhelpt het probleem dat iMovie bij sommige mensen er meteen mee stopte als je het opende, een ontzettend frustrerende bug.

Hieronder de info van Apple bij deze update:


[b]Wat is er nieuw in versie 10.0.8
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat iMovie bij het openen werd gestopt
• Verbeterde compatibiliteit met delen op YouTube


Deze update is naar binnen te halen via de Mac App Store/Software Update, maar is ook hier te vinden. Let wel op dat je OS X 10.10.2/Yosemite op je Mac moet hebben staan om deze update te kunnen installeren.

iMac Graphics Update

000

Ben je de gelukkige eigenaar van een iMac dan valt er veel te genieten. Maar er blijkt in de iMacs van 2013 en 2014 een bug te zitten waardoor die kan bevriezen als je sommige erg grote JPEG-bestanden probeert te bekijken.

Apple heeft deze bug ontdekt en heeft nu een update uitgebracht die voor de oplossing moet zorgen. Deze iMac Graphics Update is naar binnen te halen via de Mac App Store/Software Update, en is ook te vinden op deze pagina.

De iMacs die deze update nodig hebben zijn de iMac Retina 5K (27-inch, Late 2014), de iMac 21.5-inch (Late 2013) en de iMac 27-inch (Late 2013).

Apple Events Server Update Snow Leopard en Lion

000

Heb je OS X 10.6/Snow Leopard of 10.7/Lion op je Mac staan en heb je de Security Update 2015-002 geïnstalleerd dan heb je waarschijnlijk een probleem. Want door die update werden Apple Events uitgeschakeld op deze versies van OS X.

Met Apple Events worden niet de presentaties van Apple bedoeld, die heten inderdaad ook Events en zijn te vinden op deze pagina. In dit geval zijn Apple Events de mogelijkheid om binnen het besturingssysteem boodschappen tussen verschillende programma's uit te wisselen. Meer daarover is hier te lezen.

Met andere woorden, door de Security Update 2015-002 werken sommige dingen in Snow Leopard en Lion niet meer goed, door de Apple Events Server Update wordt dat door Apple weer netjes gecorrigeerd.

Deze updates zijn naar binnen te halen via de Mac App Store/Software Update, maar ook via de links hieronder:

Apple Events Server Update OS X Snow Leopard

Apple Events Server Update OS X Lion

Update: FujiXerox Printer Drivers v3.1 for OS X

000

De naam van dit nieuwsberichtje zegt het eigenlijk al, Apple heeft een update klaarstaan voor iedereen met een Fuji-Xerox printer, waarmee je jouw drivers weer helemaal up-to-date kan brengen. Deze update is geschikt voor OS X 10.10/Yosemite, OS X 10.9/Mavericks, OS X 10.8/Mountain Lion en OS X 10.7/Lion.

De update is naar binnen te halen via de Mac App Store/Software Update, maar is ook te vinden op deze pagina.

Alles wat je altijd al wilde weten over de Apple Watch

000

Vandaag is de dag dat de Apple Watch officieel te koop is, als je naar een Apple Store in Duitsland of Frankrijk wilt rijden is het een goed idee om eerst even te checken of ze daar inderdaad nog Apple Watches op voorraad hebben.

Dat betekent ook dat Apple de documentatie compleet online heeft staan, zo kan je nu bijvoorbeeld alle filmpjes van de Apple Watch Guided Tours bekijken, meer daarover in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak.

Maar dat is niet het enige, ook de complete Apple Watch User Guide staat nu online, en die is hier te zien. Wat vooral opvalt als je die filmpjes en de User Guide doorkijkt is hoe ontzettend compleet de Apple Watch al is.

Het is allemaal veel beter uitgewerkt dan bijvoorbeeld iOS 1.0, het is dan ook goed te zien dat er in de afgelopen jaren een enorme evolutie heeft plaatsgevonden bij dit soort besturingssystemen. Die ervaring is te zien, en kennelijk heeft het team dat dit besturingssysteem ontwikkelde de tijd gehad om alles tot in de puntjes uit te werken.

Een voorbeeld daarvan is Twitterrific voor Apple Watch, waarvan je de uitwerking op deze blog-pagina kan lezen. De makers hebben duidelijk doorgehad waarvoor de Apple Watch dient, met Twitterrific daarop krijg je niet alles te zien, maar kan je je makkelijk concentreren op de belangrijkste dingen.


The Twitterrific watch app displays a list of your most recent 25 replies, mentions, direct messages, favs, RT's and new followers right on your wrist. This helps you focus on the part of Twitter that's most important to you and frees you from information overload common when viewing your entire timeline. Simply tap any item in the list to view its details and respond in a number of ways. Favorite a reply or mention, give a new friend a follow back and even reply to mentions and direct messages using Apple Watch's dictation feature. It's just that simple.


Ondertussen heeft Apple de homepage aangepast, en zien we daar de tekst The Watch is here, met een erg slim gekozen foto.Op Twitter en Instagram zijn natuurlijk al mensen te vinden die de Apple Watch al hebben, hieronder een voorbeeld. Mel Firbank heeft trouwens ook foto's van de verpakking en dergelijke, als je die wilt zien gewoon even hier klikken.

Hello my little friend 😍😍 cannot wait to start working out with this little guy! Apparently I was the delivery mans 1st delivery haha he gave me a hug and a high five!! #applewatch #applewatchsport #fitness #fitfashion #100%applefan A photo posted by Mel Firbank (@melfirbank) on Apr 23, 2015 at 3:41pm PDT


iFixit heeft de Apple Watch natuurlijk meteen op de pijnbank gelegd, als je (letterlijk) de ins en outs van de Apple Watch wilt weten dan moet je hier zijn.


Time flies: it's been eight months since Apple announced its (digital) crowning achievement, the Apple Watch. Join us as we make time stand still by tearing down the Apple Watch-and see what makes it tick.

Highlights:

• The Apple Watch comes in two different model numbers: A1553 for the 38 mm case, and A1554 for the 42 mm case.
• 3.8 V, 0.78 Wh lithium-ion battery (38mm Watch)
microphone ribbon cable creatively ensnared between the inner and outer layers of the case.
• Taptic Engine is attached at the hip to the speaker.
• The speaker comes equipped with an O-ring for water resistance
• As for NFC, its antenna may be built into the case.
• S1 integrated computer


Heb je een Apple Watch besteld dan heb je waarschijnlijk al een mail van Apple gekregen, hieronder een voorbeeld van de mail die Apple op dit moment stuurt aan iedereen die op zijn of haar Apple Watch zit te wachten:


Dear,

Your Apple Watch will be in your hands shortly. Once it is, we can help you get started right in the comfort of your own home with online Personal Setup. It’s a video session* where we show you how to set up Apple Watch with your iPhone, walk you through some key features, and answer your questions. We’ll also point out some great apps, and help you personalize your device.

Schedule online Personal Setup

Of course, you can always visit an Apple Store and request a Personal Setup session with a Specialist.

Thank you for choosing Apple.

* You’ll need your Apple Watch, iPhone 5 or later, a high-speed Internet connection, and computer or iPad to view a live video. iPhone requires iOS 8.2 or later.


Als je een Apple Watch in handen hebt en die gaat gebruiken zal je waarschijnlijk al snel merken dat Apple al een update voor de Watch heeft klaarstaan. Die update is een zogenaamde OTA (Over The Air) en die kan je dus via Wi-Fi installeren. Meer details over deze update vind je op deze pagina.

Verder is de App Store ook al klaar voor de Apple Watch, er is nu een aparte afdeling voor apps daarvoor. Voor alle duidelijkheid, deze apps draaien op je iPhone en versturen data naar de Apple Watch, je installeert dus niets op de Apple Watch zelf.

Hieronder een aantal schermafbeeldingen van de nieuwe afdeling in de App Store.

djay 2 klaar voor Apple Watch, en nu even gratis

002

Iedereen die MacFreak volgt kent de app djay waarschijnlijk allang, want die is hier al vaker in de nieuwsberichten voorbij gekomen. Bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht over djay Pro voor de Mac, een app die ook al veel goede reviews heeft gekregen.

djay 2 heeft nu een update gekregen, waarmee de app ook meteen klaar is voor de Apple Watch. Als je je afvraagt hoe je deze app in hemelsnaam kan bedienen op zo'n klein schermpje, de video hieronder geeft je het antwoord.

Ter ere van deze update heeft algoriddim, de makers van djay, de app nu tijdelijk gratis gemaakt. Dus wil je djay 2 hebben, dan snel via deze link naar de App Store.

Ken je djay nog helemaal niet, hieronder zie je de hele lijst van alles wat er allemaal met deze app mogelijk is.


Features:

• iTunes music library integration
• Spotify integration (requires Spotify Premium and internet connection, FREE 7 day trial is available for djay 2 users)
• Automix
• Audio FX: Flanger, Phaser, Echo, Gate, Bit Crusher
• FX Expansion Packs powered by Sugar Bytes (over 30 additional audio effects available via In-App Purchase)
• Mixer, Tempo, Pitch-Bend, Filter and EQ controls
• Looping & Cue Points
• Colored HD Waveforms™
• Live Recording (iTunes only)
• Sampler with included sound packs by Snoop Dogg, DJ QBert, Milk & Sugar, and more
• Single Deck Mode
• Pre-Cueing with headphones (using Griffin DJ Cable or multi-channel audio interface)
• Advanced time-stretching (Key Lock)
• Key Detection and Matching (requires iPhone 5S or better)
• Automatic beat detection
• Auto-Gain
• iCloud integration to sync metadata
• iTunes Store integration
• Support for Inter-App Audio and Audiobus
• Support for all major audio formats (no support for DRM protected songs)
• Support for AirPlay and Bluetooth devices
• Support for DJ MIDI Controllers: Pioneer DDJ-WeGO3, Vestax Spin 2, Mixdeck Quad, iDJ Live, iDJ Live II, ION iDJ 2 Go, Reloop Beatpad, Casio XW-J1, Philips M1X-DJ

Stoelendans in de top van Apple

000

Afgelopen week benoemde Apple Steve Dowling als Vice President of Communications, dat is te zien op de pagina van Apple Management. Dat betekent dat er bij Apple kennelijk eindelijk besloten is wie de opvolger is geworden van Apple's 'PR koningin' Katie Cotton, toen die vorig jaar haar vertrek aankondigde kon je daarover op MacFreak ook al lezen, in dit nieuwsbericht.

Waarschijnlijk vond Natalie Kerris, Apple's Senior Director of Worldwide Corporate Communications, dat niet leuk, want na 14 jaar trouwe dienst kondigde zij haar ontslag aan, via Twitter:


After 14 amazing years at Apple, it's time to move on and see what adventures life holds for me next! pic.twitter.com/9oFp3lGcMB— Natalie Kerris (@nataliekerris) April 22, 2015


Het is niet duidelijk waar Natalie Kerris heen gaat, volgens haar LinkedIn profiel werkt ze op dit moment nog wel bij Apple. Een andere baan zal waarschijnlijk niet erg moeilijk zijn, niet alleen heeft ze dus veertien jaar ervaring bij Apple, daarvoor werkte ze bij BMW, Claris, HP, Deutsche Telekom en Netscape. Claris was trouwens een software divisie van Apple, die later FileMaker werd.

Apple geeft oplossing voor probleem nieuwe MacBook

003

De nieuwe 12 inch MacBook is bij de meeste mensen die hem besteld hebben nog niet eens in handen, maar Apple heeft al een oplossing online staan voor een probleem met deze nieuwe laptop.

Want sommige van deze nieuwe MacBook zouden tijdens de opstart het draaiende regenboogwieltje kunnen laten zien, en dat kan maar liefst een half uur duren. Op deze support-pagina vertelt Apple dat je dit probleem kan voorkomen door ervoor te zorgen dat jouw nieuwe MacBook niet met het internet verbonden is tijdens de eerste keer dat je die opstart en Setup Assistant actief is.

Het lijkt er dan ook op dat het om een probleem gaat bij het aanmaken van een account in iCloud, waarom dat zo lang duurt en waarom Apple het niet snel kan oplossen aan hun kant is niet duidelijk.

Als je de Setup Assistant gebruikt hebt zonder internet dan kan je daarna contact met het internet maken en de iCloud registratie afmaken via de automatische meldingen of in de Systeemvoorkeuren.


If your MacBook stops responding during setup
Learn what to do if your MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) stops responding and shows a spinning wheel in Setup Assistant.

Allow Setup Assistant to complete
If your MacBook stops responding and shows a spinning wheel after you create a user account in Setup Assistant, simply allow setup to continue. The setup process will resume after about 30 minutes.

You can avoid this delay if you complete Setup Assistant without connecting to the Internet. When Setup Assistant prompts you to select your Wi-Fi network, click Continue without selecting a network. If you have an Ethernet adapter, disconnect it before you start the setup process. After you complete Setup Assistant, restart your Mac. Now you can join your Wi-Fi network or connect your Ethernet adaptor, as well as set up iCloud.

If you restart your Mac during setup
If you restart your Mac during setup, the Setup Assistant will appear again. If you continue setup and see a message that the user account you're trying to create already exists, create a temporary user account to finish setup.