Vul hieronder je gebruikernaam en wachtwoord in.

Een erg uitgebreide fotografie-bundel bij Macphun

007

Als je op zoek bent naar veel software voor fotografie en wil je daar niet al te veel voor betalen, dan is de Creative Kit XXL van Macphun mogelijk erg de moeite waar voor jou. Want in deze bundel vind je een heleboel software waar je normaal gesproken allemaal samen maar liefst € 2.234 voor zou moeten betalen, en die je op dit moment met maar liefst 93 procent korting kan kopen voor € 144.

Daarbij gaat het om zes programma's van Macphun zelf: Intensify, FX Photo Studio, Snapheal, Noiseless, Tonality en Focus. De meeste van die programma's zijn hier op deze site wel eens voorbij gekomen, simpelweg omdat Macphun een goede naam heeft door de software die ze maken.

En dat is nog niet alles, Macphun noemt het zelf als volgt op:


• 77+ Editing tools, presets & filters
• 40+ Photo guides, e-books, videos
• 12 Powerful photo editing software
• 1200+ Textures, presets, sample RAW files
• € 2.090 In total savings
• 30 Amazing contributors


Met andere woorden, het gaat in deze bundel om héél erg veel meer dan alleen die zes programma's van Macphun, de bundel zit echt tjokvol met interessante dingen voor zo'n beetje iedereen die met fotografie bezig is.

Alles opnoemen wat er in deze bundel zit is dan ook eigenlijk ondoenlijk, als je interesse hebt moet je gewoon even de tijd nemen en goed rondkijken op deze pagina die Macphun speciaal voor deze bundel heeft gemaakt.

Ze hebben het zelf de ondertitel "The photo creativity bundle unlike any other" meegegeven, die lijkt in dit geval aardig te kloppen.

Een 13-inch MacBook in het derde kwartaal van dit jaar?

006

Naast zijn voorspellingen over nieuwe MacBook Pro modellen eind van dit jaar heeft Ming-Chi Kuo nog meer gezien in zijn kristallen bol. Want volgens hem waren de recente updates voor de MacBook helemaal niet het eind van het verhaal voor dit model dit jaar.

Want volgens Ming-Chi Kuo zou in het derde kwartaal van dit jaar Apple gaan komen met een 13-inch MacBook, wat zou betekenen dat Apple dan drie modellen zou hebben met een 13-inch scherm: de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro.

De toekomst voor de Air

Het is publiek geheim dat Apple de MacBook ziet als de opvolger van de MacBook Air. Die neemt steeds meer de plaats in van het goedkoopste instapmodel, en de kans dat dat model een Retina-scherm gaat krijgen lijkt ook héél erg klein. Met andere woorden: dat gaat er waarschijnlijk nooit van komen. Hetzelfde geldt voor snellere poorten en Force Touch trackpads, ook dingen die de MacBook Air aan zijn neus ziet voorbij gaan.

Verder is er helemaal niet bekend over deze 13-inch MacBook, maar de extra ruimte zou mogelijk ook kunnen zorgen voor extra snelheid.

Duidelijker productlijn

Deze toevoeging zou de lijn van de laptops van Apple trouwens wel wat duidelijker maken. De MacBook Pro als krachtigste met de meeste aansluitingen, de MacBook als het model voor zakenmensen die graag een erg lichte laptop hebben en de MacBook Air als instapmodel.

Dan zou de MacBook Air dus, ironisch genoeg, de rol overnemen van Apple's wit-plastic laptop, die een aantal jaar nog het instapmodel was. En die heette inderdaad alleen maar MacBook, net zoals het model dat het nu dus aan het andere eind van het spectrum over zou moeten nemen.

Google en Levi's gaan samen een slim jasje maken

000

Sinds we Marty McFly in Back To The Future allerlei dingen hebben zien dragen en doen zijn er mensen in de tech-wereld bezig om te kijken of sommige van die dingen geen waarheid kunnen worden. Voorlopig moeten we het bijvoorbeeld doen met een bord op wieltjes dat hoverboard genoemd wordt, maar dat toch echt weinig te maken heeft met het hoverboard waar Marty MacFly zijn stunts op uithaalde.

Dat neemt niet weg dat de inspiratie er nog steeds is, en die lijkt ook aan de basis te liggen van de samenwerking tussen Levi's en Google, zoals deze week aangekondigd werd. Het is de bedoeling dat deze twee een slim jasje gaan maken, hoe dat er uit moet gaan zien en hoe dat zou moeten gaan werken kan je hieronder zien.

Het is de bedoeling dat dit jack in voorjaar 2017 uit zal gaan komen, maar er zijn wel makkelijk een paar nadelen te bedenken. Want hoeveel gaat dit jasje kosten, en wat doe je dan aan in een ander jaargetijde? Natuurlijk zou Levi's er ons meerdere willen verkopen, maar dat gaat dan waarschijnlijk wel echt in de papieren lopen.

En dan is er natuurlijk Google, het bedrijf dat de groei in desktop terug ziet lopen, nog steeds één van de plekken waar Google het meest verdient. Dus zoekt het naar nieuwe markten, en kennelijk is zoveel mogelijk van ons te weten komen via wat we dragen daar de volgende van.

Wat betreft de techniek, in de video lijkt het er op dat je nogal wat gebaren uit je hoofd moet leren voordat je dit jack kan bedienen. En of het een goed idee is om dat allemaal tijdens het verkeer te doen is een tweede, maar dat is waarschijnlijk een andere discussie.

Eind dit jaar een dunnere MacBook Pro met nieuwe hardware?

002

Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities die veel connecties heeft in Apple's supply-chain, heeft weer eens voorspellingen gedaan over Apple's plannen voor de rest van dit jaar . Dit keer gaat het om de MacBook Pro.

Eind van dit jaar zou daar een dunnere versie van uitkomen, met onder andere Touch ID, USB-C, Thunderbolt 3 en een OLED aanraakstrip. Die OLED aanraakstrip zou in de plaats komen van de huidige functie-toetsen, dus de toetsen die je op de huidige MacBook Pro bovenaan vindt, met F1 tot en met F12 er op. Apple heeft meerdere patenten voor het gebruik van aanraakschermpjes in laptops, bijvoorbeeld deze of deze.

Touch ID

Als er inderdaad een Touch ID sensor in de nieuwe MacBook Pro gaat komen dan zou dat de eerste keer zijn dat Touch ID zijn opwachting maakt in een device met OS X in plaats van iOS. Mogelijk dat de Touch ID sensor dan ook in de OLED aanraakstrip boven het toetsenbord komt te zitten.

Interessant wordt dan ook hoe Apple dat gaat beveiligen. Bij iDevices zit er in de processor wat Apple de Secure Enclave noemt, een plek waar de digitale data van jouw vingerafdruk wordt opgeslagen, maar waar niemand bij kan. Die Secure Enclave is afgezonderd van de rest van de processor, en dat kan Apple in iDevices doen omdat zij die processor zelf ontwerpen.

Maar in een MacBook Pro zit, normaal gesproken, een chip van Intel. Als de Touch ID dus echt naar de Mac komt dan wordt het interessant om te zien hoe Apple dit gaat oplossen. Misschien een aparte chip erbij die voor een Secure Enclave zorgt? Of is dit het moment dat Apple de overstap maakt naar eigen processors en Intel achter zich laat? Dat laatste lijkt trouwens niet erg waarschijnlijk, in ieder geval nog niet op dit moment. Want Apple's A-processors worden steeds sneller, maar verslaan Intel nog niet in laptops en desktops.

Touch ID in OS X?

Dat er een Touch ID sensor zou zitten in de nieuwe MacBook Pro is ook nog opvallend om een andere reden. Want juist in de afgelopen dagen kwam er het gerucht voorbij dat Apple in OS X 10.12 ondersteuning voor Touch ID in zou gaan bouwen. Maar in dat gerucht ging het om Touch ID op een iDevice, waarmee je jouw Mac dan zou kunnen ontgrendelen.

Dat is een mogelijkheid die op dit moment al meerdere apps aanbieden, Apple zou dus bezig zijn met die functie in OS X zelf in te bouwen. Dat zou wel passen in de lijn die Apple de afgelopen tijd steeds meer heeft gekozen: het steeds beter laten samenwerken van iDevices en Macs met elkaar.

Dun

Om de nieuwe MacBook Pro dunner te maken zou Apple hetzelfde toetsenbord als in de MacBook gaan gebruiken. In de MacBook heeft Apple gebruik gemaakt van een zogenaamd vlinder-mechanisme voor iedere toets. De reviews over dat toetsenbord zijn erg positief, hoewel de meeste mensen er wel even aan moesten wennen, omdat het wel anders aanvoelt.

Aansluitingen

Of deze MacBook Pro naast USB-C en Thunderbolt 3 nog andere aansluitingen krijgt lijkt de vraag, mogelijk moeten veel andere aansluitingen het loodje leggen in Apple's streven naar steeds dunner en lichter. Waarbij het vooral de vraag lijkt of Apple's eigen MagSafe aansluiting het gaat overleven, dat is tenslotte de aansluiting die niet meer op de MacBook te vinden is.

Apple ruilt 1700 iPads gratis om voor MacBook Air

012

Met de komst van de iPad werd die al snel ingezet in het onderwijs, het zou het ei van Columbus zijn. In Nederland zagen we bijvoorbeeld 'Steve Jobs scholen' en 'iPad scholen' ontstaan, met bij ons vooral Maurice de Hond als bekende voorstander.

Maar of zo'n school werkt of niet heeft natuurlijk ook veel te maken met de aanpak van de school zelf, en de resultaten kunnen we dan ook op zijn minst wisselend noemen. Een voorbeeld is het school district The Maine Department of Education, want daar bleken de kinderen vooral spelletjes te spelen op de iPads die ze hadden, en werd er te weinig mee geleerd.

Dat is natuurlijk een generalisatie, het meisje hieronder is duidelijk serieus bezig.

Daarom zijn de mensen van datzelfde The Maine Department of Education met Apple om de tafel gaan zitten, en daar is iets opvallends besloten. Want de conclusie was dat alle 1700 iPads werden omgeruild voor evenveel stuks van de MacBook Air, zodat de leerlingen weer op een 'echte' computer kunnen werken.

Het lijkt een beetje vreemd, want ook op een MacBook Air kan je natuurlijk games installeren of op het web spelen, tenminste als de school dat toelaat. En kennelijk werd dat bij de iPads gedaan, dus lijkt het de vraag hoe ze dit op de MacBook Air gaan tegenhouden.

Dat Apple akkoord is gegaan met deze ruil is opvallend, maar zou wel eens geholpen kunnen zijn door het succes in de afgelopen tijd van Chromebooks in het onderwijs in de VS. Want waar in 2013 het gebruik van Chromebooks nog nauwelijks meetbaar was, zitten die inmiddels enorm in de lift.

Die opkomst van Chromebooks in het klaslokaal heeft trouwens voor aardig wat discussie gezorgd in de VS, zoals je bijvoorbeeld hier kan lezen, want lang niet iedereen is blij met het business-model van Google. De lage prijzen van dat bedrijf gaan tenslotte ten koste van veel informatie van de gebruiker, en de vraag is daarbij of jongeren daar wel het 'slachtoffer' van zouden mogen worden. Daarbij weten de meesten van de leerlingen en de ouders in dit geval dat niet eens, de keuze wordt tenslotte door het school district gemaakt, en wordt de keuze hen zelf dus min of meer ontnomen.

met dank aan forumlid 'Pieterr', die een gedeelte van dit nieuws al eerder op MacFreak meldde

Makkelijk alles van jouw Mac op een Samsung Smart TV

005

Heb je een zogenaamde Smart TV van Samsung en zou je daar graag erg makkelijk dingen op willen afspelen van je Mac, zonder dat je daar een Apple TV, of wat dan ook, voor nodig hebt? Dan is er goed nieuws, want de OS X app "Mirror for Samsung TV" doet precies wat de naam belooft: het laat alles van jouw Mac op je Samsung Smart TV zien, inclusief de audio, als die er bij zit.

Er zit trouwens wel een kleine vertraging tussen jouw Mac en het beeld op de TV, dus het is geschikt voor sideshows, presentaties, films en dergelijke, maar als je games van je Mac op je TV wilt spelen dan gaat dat met deze app natuurlijk niet lekker.

Hieronder zie je de instellingen van Mirror for Samsung TV op een Mac.

Je Mac en de TV zullen trouwens wel op hetzelfde netwerk moeten zitten, en de snelheid is bij dit soort oplossingen natuurlijk altijd afhankelijk van de snelheid van de verbinding. Als het mogelijk is om die te maken met een Ethernet-kabel, dan is dat natuurlijk het beste.

Mocht het wel via Wi-Fi gaan, dan kan je het beste een router hebben die de ac-standaard ondersteunt, en anders minimaal eentje met de n-standaard. En omdat er dan veel data over je netwerk gaat is het een goed idee om het netwerk verder zo 'leeg' mogelijk te houden. Dus niet tegelijkertijd grote bestanden over het netwerk versturen of binnenhalen.

Mirror for Samsung TV kost € 9,99 in de Mac App Store. Maar je kan deze app eerst testen, zodat je weet of het goed bij jouw werkt, met deze gratis uitprobeer-versie.

Om deze app te kunnen gebruiken moet je minimaal OS X 10.10/Yosemite op jouw Mac hebben staan, en een Samsung Smart TV hebben vanaf 2012 of later. Het jaar van jouw Samsung Smart TV kan je zien aan de letter in het midden van de het typenummer, waarbij de volgende letters voor deze jaren staan:


E = 2012
F = 2013
H = 2014
J = 2015
K = 2016


Met andere woorden, typenummer UE55_E_S8000 komt uit 2012 en UE78_H_U8500L uit 2014.

De eerste echte foto van de iPhone 7 en een onderdeel daarvan?

000

Er komen de afgelopen tijd erg veel foto's voorbij waarin we de nieuwe iPhone zouden zien, veel redelijk aannemelijk, sommige duidelijk niet kloppend. De Franse site nowhereelse.fr die altijd erg hard zijn best doet om nieuwe devices van Apple zo vroeg mogelijk naar boven te krijgen.

Twee maanden geleden was het dezelfde site die ons al de eerste afbeeldingen leverde van schematische tekeningen van de behuizing van de iPhone 7, als geheugensteuntje kan je die hieronder nog een keer zien.

Dit keer hebben ze geen schematische tekeningen, maar foto's binnengekregen vanuit China, en die kloppen op hun beurt weer héél erg goed met die eerdere schematische tekeningen. Daarop zien we eigenlijk niets wereldschokkends, maar de bevestiging die eerdere geruchten en spypics ook lieten zien. Dus een achterkant die lijkt op die van de huidige modellen, zonder Smart Connector of dubbele camera, maar dan met de lijnen voor de antennes aan de boven- en onderkant.

Het Weibo-account uit China stuurde trouwens ook nog twee foto's van een onderdeel mee, als bewijs dat hij echt een prototype van de iPhone 7 in handen had. Het probleem daarmee is natuurlijk dat als die uit één bron komen het eigenlijk onmogelijk is om weer zeker van te kunnen zijn dat dit inderdaad een onderdeel van de iPhone 7 is.

Als laatste stuurde Steve Hemmerstoffer via Twitter ook nog twee foto's de wereld in. Daar zien we wat mogelijk de dubbele camera van de iPhone 7 Plus zou zijn, met daarbij Flash Geheugen (NAND) in 16 GB, 64 GB en 256 GB. Over dar laatste zijn ook al meer geruchten voorbij gekomen, de iPhone 7 Plus zou de eerste zijn waar ook een 256 GB versie van te koop zal zijn.


#iPhone7 Pro/Plus Dual Camera + 16GB/64GB/256GB NAND flash memory chip?... https://t.co/l2D8OHlaWk pic.twitter.com/eLEDK1ic4d— Steve Hemmerstoffer (@stagueve) May 21, 2016

Er is weer een Jeugdjournaal-app in de App Store

000

Ongeveer twee jaar geleden verdween de Jeugdjournaal-app van de NOS uit de iOS App Store, de verwachting was dat er snel een nieuwe versie zou volgen. Maar dat was niet zo, en dus was het Jeugdjournaal alleen te zien op TV en internet, maar niet in een eigen app.

Tot nu, want de NOS heeft een nu een compleet vernieuwde gratis app in de iOS App Store staan. Deze versie borduurt trouwens wel voort op de oude versie, want deze heeft als versienummer 2.0 meegekregen. Tegelijkertijd maken ze zelf ook wel duidelijk dat dit eigenlijk niet zo is. Want de volledige 'release notes' zijn, helemaal in de stijl van het Jeugdjournaal, kort en krachtig: "De app is volledig vernieuwd!"

Deze nieuwe Jeugdjournaal-app oogt lekker kleurig en vrolijk. Je kan er in uitzendingen terugkijken, bij stellingen jouw stem uitbrengen en als je mooie foto's van het weer maakt kan je die via de app insturen. Het weerbericht zelf is natuurlijk ook in deze app te zien en je kan er ook terecht voor nieuwsberichten.

In het menu linksboven vind je onder andere favorieten, de stellingen en vragen, uitzendingen, weerberichten, informatie over het Jeugdjournaal en vind je ook de mogelijkheid om een mailtje te sturen naar het team van het Jeugdjournaal.

Bij de vragen en stellingen kan je niet alleen stemmen, maar ook reageren en zien hoeveel reacties er op een stelling zijn of hoeveel anderen gereageerd hebben.

Het is te hopen dat het team van het Jeugdjournaal dit keer de app niet gaat verwaarlozen, maar lekker up-to-date houdt, zodat die lekker bij de tijd blijft. Versie 2.0 ziet er in ieder geval prima uit.

Vanaf 22 mei weer 7 dagen iDays bij AMac, Ivizi en iCentre

003

Sta je op het punt om een Mac, iDevice of een accessoire daarvoor te kopen, dan is het de komende week de moeite om even te kijken wat je daar voor betaalt bij Amac, Ivizi en iCentre, want bij de winkels van die drie zijn het de komende week weer de iDays.

Dat betekent bijvoorbeeld dat je van zondag 22 mei tot en met zaterdag 28 mei 2016 bij de aankoop van een nieuwe Mac een Giftcard ter waarde van 130 euro krijgt. Deze kan je dan gebruiken om iMember te worden, maar ook om een van de interessante deals te kiezen.

Verder zijn er ook kortingen op de Apple Watch (tot maar liefst 100 euro), kortingen op diverse koptelefoons en speakersets van JBL, korting op externe harde schijven en flashdrive’s van onder andere Freecom, Xtorm, LaCie en SanDisk, een zijn aantal producten van Belkin, Vogel’s, LifeProof, Tech21, Laut, Wahoo, C6 en Wacom geselecteerd die voor een heel aantrekkelijke prijs zijn aan te schaffen. De kortingen daarbij lopen op tot maar liefst 50 procent!

Verder is het ook extra interessant om een beschermhoes of tas van het merk dbramante1928 te kopen, want daarbij krijg je een leren Wallet ter waarde van maar liefst € 29,95 cadeau.

Om al deze aanbiedingen van Amac te zien, en meteen te kunnen kijken waar je een Amac winkel bij jou in de buurt kan vinden, kan je op deze pagina terecht. Hetzelfde geldt ook voor Ivizi, maar dan moet je op deze pagina zijn em voor iCentre vind je de details op deze pagina.

Helemaal glazen iPhone in 2017 met Touch ID in het hele scherm?

004

De geruchten doen al een tijdje de ronde over de iPhone die Apple in 2017 uit zou gaan brengen. Dit jaar zou er wat betreft het design niet zo heel erg veel spectaculairs gebeuren, terwijl dat in 2017 juist wel het geval zal zijn.

Opvallend genoeg zijn daar nu details over naar buiten gekomen uit de mond van de CEO van Catcher, Allen Horng. Opvallend, want dat is één van de toeleveringsbedrijven van Apple en die houden meestel hun lippen stijf op elkaar. Volgens hem zou Apple in 2017 een iPhone met een metalen frame met van buiten vooral glas uit gaan brengen. Die iPhone zou niet goedkoop zijn om te produceren, omdat om deze te maken er geavanceerde procestechnologie nodig is.

Hij zegt er ook bij dat het waarschijnlijk maar één model zal zijn dat met dit design uit zal komen, kennelijk is het een mogelijkheid dat er daarnaast ook andere modellen blijven die dit duurdere design (waarschijnlijk met bijbehorend prijskaartje) niet zullen krijgen. Als dat waar is dan zou Apple drie verschillende iPhone lijnen krijgen, de iPhone SE is op dit moment de tweede lijn.

Wat Allen Horng hier zegt komt overeen met wat Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities, al in maart zei. Want ook hij had het toen over een compleet nieuw design in 2017. Volgens hem zou het AMOLED-scherm ook compenseren voor het toegenomen gewicht van het glas, want AMOLED-schermpjes zijn dunner en lichter dan LCD-schermen.

Met dat nieuwe design gaat Apple waarschijnlijk ook voor het eerst OLED-schermpjes gebruiken, sinds de lancering van de iPhone in 2007 zijn dat altijd LCD-schermen geweest. Daarbij zou het hele voorscherm gebruikt gaan worden voor Touch ID, daar heeft Apple recent ook dit patent voor toegewezen gekregen. Als Apple inderdaad Touch ID in het hele scherm gaat inbouwen dan zijn ze de eerste niet, LG heeft ook al zoiets ontwikkeld.

Ming-Chi Kuo was trouwens niet de enige die hier eerder over speculeerde, de bekende Apple-kenner John Gruber speculeerde daar al eerder over in zijn podcast The Talk Show.

Als deze geruchten waar zijn, dan zou Apple voor het eerst in jaren het tik-tak-schema doorbreken. Daarmee wordt bedoeld het voorspelbare van Apple's upgrade-cyclus bij de iPhone. Om de twee jaar een nieuw model, met daartussen het s-model.