https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2015.jpg
Apple's CEO Tim Cook werd recent geïnterviewd door David Rubenstein, financier, filantropist één van de mensen die het voor het zeggen hebben bij The Carlyle Group.  Dit gebeurde voor zijn eigen show (voor Bloomberg) die zijn naam draagt, dus de David Rubenstein Show.

Het lijkt onvermijdelijk, tijdens zo'n interview komt ook altijd Steve Jobs aan bod. "Steve had the vision that the workplace should facilitate people working together having these common areas that people could work together and run into each other without planning on doing it," zegt Tim Cook in dit interview. "The level of ideas and creat...
14 juni 2018 - 10:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Toen Apple de iPhone 8 modellen en de iPhone X presenteerde op 12 september vorig jaar ging er ook aandacht uit naar een aantal andere producten die pas later uit zouden gaan komen. Dat doet Apple meestal alleen maar als de datum niet al te ver in de toekomst ligt.

Bij de AirPower werd vanaf het begin geen exacte datum gegeven, Apple presenteerde de AirPower als een 'sneak peak' in de toekomst. Daarbij werd gezegd dat deze slimme inductie laadmat 'volgend jaar' uitgebracht zou gaan worden, en op de pagina for de iPhone X bij Apple zelf staat hij als "verkrijgbaa...
14 juni 2018 - 10:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
In de afgelopen jaren is er vaak discussie geweest of Mac-gebruikers wel of geen extra bescherming van apps van derden nodig hebben. De tegenstanders vinden dat Apple's Gatekeeper en gezond verstand voldoende zijn, het argument van de voorstanders is vaak de extra veiligheid.

Dat laatste zou wel eens tegen kunnen vallen, want er is net naar buiten gekomen dat in de afgelopen 11 jaar meerdere beveiligings-apps van derde partijen op een nogal eenvoudige manier gefopt zijn. Daarbij gaat het onder andere om [url=https://www.virustotal.com/...
13 juni 2018 - 15:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FifaWorldCupRussia2018-icoon.jpg
Over iets meer dan een dag gaat het wereldkampioenschap voetbal in Rusland van start, waarschijnlijk zijn onze Belgische bezoekers er dit keer wat meer opgewonden over dan de Nederlandse liefhebbers.

Op je iDevice zijn er een paar manieren om goed in de gaten te houden. Degene die het meest voor de hand ligt is natuurlijk de officiële app van de FIFA zelf, op de desktop is hun website een prima bron voor informatie.

[img]htt...
13 juni 2018 - 14:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spyware.jpg
Dat de overheid actief IT-ers rekruteert weten we waarschijnlijk allemaal, er komen genoeg reclame-spotjes voorbij om ons daaraan te herinneren. Maar alleen menselijke IT-ers zijn waarschijnlijk niet genoeg, ook honden kunnen héél erg nuttig zijn.

Want sommige honden hebben zo'n goede neus, dat ze de speciale geur van electronica kunnen onderscheiden. Dat zijn er trouwens niet veel, slechts één op de vijftig honden met een goede neus is hiervoor geschikt. Die kunnen niet alleen de geur van narcotica, bommen en dat soort dingen onderscheiden, maar ook de speciale geur waardoor devices als USB Sticks en geheugenkaarten zich onderscheiden.

<iframe src="https://www.c...
13 juni 2018 - 14:10

Tot nu was het al mogelijk om inkomende telefoongesprekken en SMS-jes als spam te markeren. Ook voor apps van partijen dan Apple zelf, de uitleg daarvan is hier te lezen.

Kennelijk wil Apple daar een stap verder in gaan, want op deze pagina voor ontwikkelaars legt Apple uit hoe met de Unwanted Communication-extensies een app van een andere ontwikkelaar dan Apple zelf dit vanaf nu ook in kan bouwen. Deze extensies werken trouwens alleen binnen iOS 12, waarvan de definitieve versie deze herfst uit zal komen....
13 juni 2018 - 13:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Hoewel Apple keer op keer duidelijk maakt dat het bedrijf geen interesse heeft in onze persoonlijke data, zijn er natuurlijk voldoende apps in Apple's App Store te vinden van ontwikkelaars die daar heel anders over denken.

Tot nu deed Apple daar niet zo veel aan, maar in de nieuwe versie van de App Store Review Guidelines zijn een aantal nieuwe regels te vinden waaruit overduidelijk blijkt dat ook dit in Cupertino erg serieus genomen wordt. Apple wil duidelijk stoppen dat er vanaf nu nog data van contacten verzameld wordt om die daarna door te verkopen, het probleem daarbij is alleen dat data die al verzameld is natuurlijk niet meer teruggehaald kan worden.
[htm...
13 juni 2018 - 12:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Hoewel Carpool Karaoke op Apple Music nooit zo ontzettend succesvol is geworden als het origineel, Carpool Karaoke met James Corden, is het kennelijk toch een schot in de roos geweest voor Apple.

Want er komt een tweede seizoen, waarvoor Apple net een eerste trailer heeft uitgebracht. Daarin zien we de sterren van de nieuwe film Tag: Jeremy Renner, Ed Helms en Jon Hamm. Als deze film je niet meteen wat zegt, dan kan, want die komt over drie dagen (vrijdag 15 juni) pas uit. Onder de trailer voor Carpool Karaoke daarom ook de trailer voor Tag.


...
12 juni 2018 - 14:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Na een valse start waarbij sommige Apple Watches niet meer werkten na het installeren van watchOS 5 beta is er nu een versie die getest kan worden, waardoor we kunnen zien wat er allemaal nieuw of aangepast is in deze versie.

Deze nieuwe versie van watchOS zal trouwens op alle modellen van de Apple Watch geïnstalleerd kunnen worden, behalve op de allereerste serie (ook wel bekend als Apple Watch Series 0). In de video hieronder kan je al die nieuwe dingen voorbij zien komen, met daaronder al die functies in het Nederlands vertaald.

https://www.youtube.com/w...
12 juni 2018 - 14:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Sinds Amazon in december 2016 de eerste eigen supermarkt met een nieuwe aanpak opende, er zijn bijvoorbeeld geen kassa's, zijn bestaande supermarkten beducht voor de concurrentie van deze Amazon Go supermarkten.

Hierdoor was de dreiging van Amazon niet alleen meer online, maar ook in de vorm van fysieke winkels. Dat leidde in augustus van 2017 bijvoorbeeld tot een nieuwe samenwerking tussen twee andere giganten: Walmarkt en Google. Wat nog eens liet zien dat de vijand van jouw vijand al snel je vriend kan worden, want Google is met Google Shopping niet echt de eerste vrie...
12 juni 2018 - 12:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Tot nu toe had Apple niet veel regels in de App Store Review Guidelines over crypto-munten, het enige wat er in te vinden was dat ze moesten voldoen aan de wetten van de landen waarin dat soort apps aangeboden werden.

Kennelijk is er bij Apple verandering gekomen in hoe er daar over crypto-munten gedacht wordt, want in de nieuwe App Store Review Guidelines wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. Het eerste wat we in die Guidelines tegenkomen is een algemene zin over het efficiënt gebruik van energie door apps, waarbij crypto-munten als voorbeeld genoemd worden.

Citaat
2.4.2 Design your app to use power efficiently. Apps should not rapidly drain b
...
12 juni 2018 - 09:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Het is al een tijdje een gerucht met een groot gehalte aan waarschijnlijkheid: deze herfst komt er een opvolger voor de iPhone X, een grotere iPhone X plus en een budget versie. De eerste twee krijgen OLED schermen, voor het scherm van de laatste is voor LCD gekozen.

De iPhone X Plus krijgt een 6,5 inch display terwijl de buitenmaten maar 157,2 x 77,1 mm zijn. De huidige iPhone 8 Plus is iets groter, 158,4 x 78,1 mm, terwijl die een 5,5 inch scherm heeft. Het is Apple dus gelukt om een groter scherm in een kleinere behuizing te kri...
11 juni 2018 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Vanaf de iPhone 7 modellen hebben de iPhones van Apple een IP67 waardering gekregen. Dat betekent de hoogste waarde voor stofdichtheid, en de één na hoogste voor water.

Dat betekent niet dat je er mee moet gaan zwemmen, er blijft altijd het risico bestaan dat dat een probleem geeft. Maar als het misgaat en je iPhone onder water verdwijnt, dan is de kans dat die het overleeft erg groot. Nergens is dat beter te zien dan in de video hieronder, waaronder een snorkelende schatzoeker een iPhone X na twee weken onder water weer aan de praat krijgt, en naar de originele eigenaresse kan opsturen.


Die eigenaresse had t...
11 juni 2018 - 08:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
De Apple Watch is recent marktleider geworden in de markt van wearables, er worden er dus zelfs meer van verkocht dan simpelere en goedkopere fitnessbandjes.

Tegelijkertijd wordt er door Apple hard gewerkt binnen de restricties van wat er op dit moment op dit kleine formaat mogelijk is, en aan de binnenkant is er dan ook al veel aangepast. Zoals de manier waarop het Apple gelukt is om de Series 2 waterdicht te maken. Dat werd bereikt op een erg slimme manier bij de speaker, de enige opening die niet afgesloten kon worden. Deze speaker zelf wordt gebruikt om het water te verwijderen.

htt...
11 juni 2018 - 07:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleDesignAward2018-icoon.jpg
Apple's Word Wide Developer Conference 2018 is inmiddels voorbij, en dat betekent dat ook alle Apple Design Awards voor dit jaar inmiddels weer uitgereikt zijn aan de ontwikkelaars van de apps die in de prijzen vielen.

Zoals ieder jaar besteden we daar aandacht aan, want niet alleen zijn dit allemaal apps die volgens Apple de moeite waard zijn, ook voor ons zitten er vaak pareltjes bij. Daarbij is de allereerste die Apple noemt de app Agenda, waarover je al eerder hier kon lezen, omdat deze app van Nederlandse bodem hier ook de aandacht getrokken ...
11 juni 2018 - 07:21
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 210