https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotlight.jpg
Het werd al een tijdje op het internet gesignaleerd, een nieuwe zoekbot die websites afgaat en opvallend genoeg AppleBot heet. Opvallend, want als Apple bezig is met een eigen zoekmachine dan maakten ze daar kennelijk geen geheim van.

Terwijl daar nog steeds over gespeculeerd werd heeft Apple duidelijk gemaakt dat ze daar inderdaad juist helemaal niet geheimzinnig over willen doen, en ze hebben nu dit support-document online gezet, daarin vertellen ze precies wat AppleBot aan het doen is:
Citaat


Applebot is the web crawler for Apple, used by products including Siri and Spotlight Suggestions. It respects customary robots.txt rules and robots meta tags. It originat
...
8 mei 2015 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Als je een gouden Apple Watch Edition wilt hebben dan zal je jouw portemonnee moeten trekken. Je krijgt dan wel een Apple Watch met "een horlogekast van 18-karaats goud dat door onze metallurgen is ontwikkeld tot een metaal dat tweemaal zo hard is als standaardgoud", maar daar moet je minimaal 10.000 dollar voor betalen (de prijs bij ons is nog niet bekend).

Wil je heel erg graag een gouden Apple Watch, maar heb je er niet zoveel geld voor over, dan kan het gelukkig allemaal ook een stuk goedkoper. Want je kan ook een 'gewone' Apple Watch laten vergulden, hieronder zie je een hoe een Apple Watch er uit ziet met een laagje goud van 35 micron erop.

...
11 mei 2015 - 10:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/green_apple.jpg
Apple heeft vandaag een persbericht uitgebracht over alles wat ze doen voor het milieu in China, waarbij ook een programma zit dat Apple samen met het World Wildlife Fund uitvoert. Daarbij willen die twee ervoor zorgen dat er veel meer bos komt dat duurzaam beheerd wordt, het is de bedoeling dat er één miljoen acres (ruim 400.000 hectare) beheerd bos zal zijn, dat zorgt voor bijvoorbeeld pulp, houtproducten en papier dat Apple nodig heeft.

Hieronder de volledige tekst van het persbericht, daarin kan je alle informatie vinden die Apple graag met ons wil delen. Daarin komt natuurlijk ook Lisa Jackson, Apple's vice president of Environmental Initiatives aan het woord.
Citaat


Apple Announces New Environmental
...
11 mei 2015 - 10:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FitbitLogo-icoon.jpg
Fitbit is voor MacFreaks een oude bekende, er zijn al vaker artikelen over de fitness-trackers van dat bedrijf hier voorbij gekomen, bijvoorbeeld in dit nieuwsbericht. Fitbit wil later dit jaar naar de beurs, en daarvoor hebben ze de inmiddels de officiële aanvraag bij de United States Securities and Exchange Commission ingediend.

Afgelopen jaar verkocht Fitbit maar liefst 10,2 miljoen stuks van hun fitness trackers, maar in hun eigen documentatie laten ze zien dat ze de concurrentie serieus nemen, daar hoort ook de Apple Watch bij:
[quote...
11 mei 2015 - 09:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Eén van de dingen waar de Apple Watch heel erg handig voor kan zijn is als afstandsbediening, en dan van een heleboel verschillende dingen. Daarbij ligt het voor de hand dat auto's daarbij van de partij zullen zijn.

Volkswagen wilde duidelijk vooraan staan bij deze ontwikkeling, want het bedrijf heeft nu in dit persbericht aangekondigd dat er een app is voor de Apple Watch, waarmee je bijvoorbeeld jouw Volkswagen kan terugvinden, de temperatuur kan instellen of zien hoeveel lading er nog in de accu zit.

[img]http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.VolkswagenAppleWatchMei2015.j...
8 mei 2015 - 12:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Apple ligt al onder vuur bij het Department of Justice, de Federal Trade Commission en de Europese Unie voor de plannen met Beats Music, en vooral voor de invloed die het bedrijf bij de muzieklabels uit zou proberen te oefenen. Meer daarover is te lezen in dit nieuwsbericht van MacFreak.

Inmiddels roert de concurrentie zich ook nog over iets anders: als bijvoorbeeld Spotify mensen wil laten betalen voor muziek in hun app dan pakt Apple daar dertig procent van, maar als Apple zelf muziek aanbiedt dan gaat daar natuurlijk die dertig procent niet vanaf.

Dat betekent dat als Apple...
8 mei 2015 - 12:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AngelaAhrendts-icoon.jpg
Angela Ahrendts is als Apple's Senior Vice President Retail and Online Stores de enige vrouw in de top bij Apple en ze lijkt daar als een vis in het water. Dat ze die overstap heeft gedaan is wel bijzonder, want ze had daarvoor een topbaan: ze was CEO van Burberry.

Ze heeft altijd gezegd dat ze naar Apple kwam omdat ze zo'n uitstekende klik had met Apple's CEO Tim cook. Maar misschien dat er wel meer was wat haar overhaalde, want volgens Bloomberg is zij nu de best betaalde vrouwelijke manager in de VS.

Over 2014 zou zij maar liefst 82,6 miljoen dollar hebben verdiend hebben. Daarbij z...
6 mei 2015 - 11:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
In februari 1977 schreef journaliste Sheila (Clarke) Craven in Kilobaud magazine een artikel met de titel "The Remarkable Apple Computer". Het stuk analyseert eerst de lancering van de eerste computer van Apple met daarna een interview met Steve Jobs en Steve Wozniak. En dat artikel bleek achteraf het eerste dat ooit over Apple geschreven werd (ze heeft dit nog geverifieerd met Steve Wozniak).

Zelf zegt ze het volgende over het totstandkomen van dit stuk:
Citaat


Of course, Steve Jobs did all the talking. After lunch we drove to his parents home in Palo Alto-never went inside the house-straight to the garage. On a workbench sat a pc board. above the workbench on a shelf sat a TV set where wires
...
9 mei 2015 - 15:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Terwijl Apple zich opmaakt voor de grootste introductie van de afgelopen jaren, zelfs een compleet nieuwe categorie, is het embargo eraf en komen de reviews binnen. Daarbij zijn eigenlijk twee stromingen te zien, sommige reviewers zijn enorm enthousiast, andere zijn positief maar nog niet helemaal overstag.

Wel lijkt duidelijk dat het Apple weer als eerste gelukt is om een al bestaand gadget als eerste uit te voeren op een manier dat je er echt wat aan hebt. Hoeveel, dat lijkt persoonlijk, want daar verschillen de reviewers van mening.

Hieronder de links naar de reviews, compleet met video's (als die er zijn) en korte citaten, zodat je al een indruk krijgt van de inhoud.

  • [url=http://www.nytimes.co
...
9 april 2015 - 08:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple heeft op zijn eigen site een heleboel Guided Tours gepubliceerd. Daarin kunnen we goed zien wat de Apple Watch allemaal precies kan, en vooral wat die voor ons kan betekenen.

Die filmpjes brachten YouTube gebruiker 'ifeelverygood' op een idee, hij of zij heeft stukjes van die Guided Tours mooi ritmisch achter elkaar gemonteerd op Unsquare Dance van Dave Brubeck, en het resultaat mag er zijn.

Wie ifeelverygood is weet niemand, het is te hopen dat Apple niet moeilijk gaat doen en dit filmpje gewoon op YouTube laat staan, want het is eigenlijk alleen maar meer reclame voor de Apple Watch.

Maar ja, Apple heeft nu eenmaal wel wat met controle...
<...
8 mei 2015 - 11:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Deze tip komt door een boze puber die zo kwaad werd dat een website waar hij veel schoolwerk op had ingevoerd het niet meer deed, dat hij keihard met zijn vuist op de MacBook Pro sloeg. Niet slim, want dat deed hij precies waar de harddisk zat.

Op zo'n moment helpt een sudden motion sensor natuurlijk niet, en de harddisk had er daarna natuurlijk veel minder zin in. Maar van tijd tot tijd verscheen hij gelukkig nog op de desktop, OS X meldde dan dat het die disk niet meer kan repareren, maar dat er nog wel data vanaf gekopieerd kon worden.

Goed nieuws, maar één nadeel: iedere keer als de Finder een fout tegenkomt dan wordt dat gemeld en moet je op OK klikken voordat de Finder verder gaat, zonder dat er een optie is om dat te...
7 mei 2015 - 12:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
ABI Research is het gelukt om de S1 system-on-a-chip van de Apple Watch helemaal uit elkaar te halen, maar het was niet makkelijk. Daarbij ontdekten ze niet alleen een custom Apple Processor (APL 0778), maar natuurlijk ook onderdelen van andere fabrikanten. Dat waren de volgende: een Broadcom chip (BCM43342), een Dialog PMU, een NFC controller van NXP en een NFC booster van AMS.

Die Broadcom chip zorgt voor Wi-Fi, Bluetooth en NFC, Hij heeft ook de mogelijkheid voor FM radio ontvangst, maar die is natuurlijk niet aangesloten, want dat zou veel te veel stroom kosten. De NFC controller van NXP zorgt hier ook voor Apple Pay, net zoals bij de [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com/n...
1 mei 2015 - 11:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-Yosemite-icoon.jpg
Het is een race die nooit stopt, hackers zoeken naar zwakheden in software en de makers van de software repareren die weer. Tenminste, als het goed is.
De afgelopen tijd weer wat serieuze gaten en zwakheden gevonden in Safari, en de programmeurs bij Apple hebben op hun beurt die weer allemaal gedicht en gerepareerd.

Het resultaat staat nu voor ons klaar in de Mac App Store/Software Update. Voor OS X 10.10/Yosemite is dat Safari 8.0.6, voor 10.9/Mavericks is het 7.1.6 en voor 10.8/Mountain Lion staat versienummer 6.2.6 klaar.

Apple heeft een support-document op het web gezet over de security content van deze updates, dat document kan je hier vinden[/ur...
7 mei 2015 - 10:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir-icoon.jpg
Apple heeft op de eigen website Apple.com een mini-website gemaakt die helemaal en alleen maar om de iPad draait. Daar zien we een heleboel voorbeelden van hoe je de iPad in het dagelijks leven kan gebruiken. Voorbeelden daarvan zijn tijdens het koken, studeren en leren, reizen en zelfs het draaiend houden van een klein bedrijf.

Daarbij heeft Apple ook een filmpje/commercial speciaal voor deze minisite gemaakt, dat kan je hieronder zien.Hoewel de iPad nog steeds één van Apple's best verko...
7 mei 2015 - 13:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pixelmator-iOS-icoon.jpg
Het bedrijf achter de populaire foto-bewerkings-app Pixelmator hebben op hun blog aangekondigd dat hun app voor iOS universeel gaat worden. Met andere woorden, die zal niet meer alleen op de iPad werken, maar voortaan ook op de iPhone.

Ter ere hiervan heeft het Pixelmator Team een video gemaakt van hoe de Warp-functie op een iPhone werkt, en die kan je hieronder bekijken....
7 mei 2015 - 10:37
Pagina: Vorige 1 ... 257 258 259 [260] 261 262 263 ... 266 Volgende