https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Accessibility.jpg
Op dit moment is het in de VS de maand voor de acceptatie van autisme, in het Engels Autism Acceptance Month, en daar hoort natuurlijk een website bij. Omdat Apple al heel erg lang actief bezig is met alle devices zo toegankelijk en bruikbaar mogelijk te maken voor iedereen met een beperking, ligt het voor de hand dat Apple hier aandacht aan besteedt.

Dat heeft het bedrijf gedaan met twee video's over Dillan, een jongen met een zware vorm van autisme, die niet of nauwelijks zelf kan praten. Maar hij kan zijn gedachten wel opschrijven, waarna zijn iPad die tekst uitspreekt, zodat anderen het ook kunnen horen.

Hieronder beide video's met als titel "Dillan’s Voice" en "Dillan’s Path", Apple hee...
4 april 2016 - 11:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
App heeft vandaag een nieuwe Gratis App van de Week voor ons, en de keuze is waarschijnlijk niet toevallig. Want vandaag is het 1 april, en Apple heeft voor een grappige app gekozen: Chomp.

Met Chomp kan je makkelijk jouw gezicht, of dat van een ander natuurlijk, in grappige animaties plaatsen. De app lijkt vooral op kinderen gericht, maar ook volwassenen kunnen er vast veel lol aan beleven. Want als je met Chomp een gezicht in een animatie gezet hebt kan je die op een interactieve manier aanpassen. Dat is leuk om te doen, en het eindresultaat kan ook erg leuk zijn.

Lastig uit te leggen, maar de video hieronder maakt waarschijnlijk snel meer duidelijk.Om dit ku...
1 april 2016 - 16:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MagSafeConnector_MBP.jpg
Het is een aansluiting waar veel van ons vaak erg blij mee zijn, de MagSafe, want die heeft al héél erg veel MacBooks gered. Het is ook meteen één van de onderscheidende dingen van een Macbook, en het was dan ook jammer om te zien dat de 12-inch Retina MacBook geen MagSafe aansluiting meer heeft.

Maar bij Apple wordt nog steeds nagedacht en gewerkt aan een betere versie van de MagSafe, zoals we kunnen zien in het patent met de titel Universal Magnetic Adapter. In dat patent maakt Apple glashelder duidelijk wat het huidige probleem is:
Citaat


The number and types of electronic de
...
1 april 2016 - 11:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple heeft in de VS weer een nieuwe commercial op de buis, en deze is alleen voor Apple Music bedoeld. De titel is "Taylor vs. Treadmill" en daarin zien we Taylor Swift die meteen zegt dat ze een ontzettende hekel heeft aan cardio-oefeningen.

Maar als ze kiest voor een Activity Playlist, daarin voor Running en dan voor #gymflow blijkt dat ze het nummer van Jumpman van Drake & Future wel ziet zitten. Zoveel, dat ze de uitdaging aangaat en er vol voor gaat.

Zo vol dat al vrij snel blijkt dat de uitdaging toch wel een erg pittige was, maar als je de afloop wilt weten moet je toch echt eerst de hele commercial van Apple hieronder bekijken. Daaronder vind je de officiële video van Jumpman van Drake & Future, de song die je dus ook in de c...
2 april 2016 - 14:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon2.jpg
Zoe Olson is een meisje van 15 jaar dat erg graag tekent, en dat zo'n beetje de hele tijd doet. Dat deed ze vaak op haar iPad mini, maar toen de iPad Pro met de Apple Pencil uitkwam werd ze pas echt enthousiast. Héél erg enthousiast.

Daarom schreef ze een open brief aan Tim Cook, waarin ze zowel haar enthousiasme als haar talent kwijt kon, want bij haar open brief liet ze ook meteen een aantal van haar tekeningen zien. Hieronder zie je er alvast twee.

https://d262ilb51hltx0.cloudfront.net/max/1800/1*cQo-FS4B7uspogNGutG21Q.jpeg


[u...
28 maart 2016 - 10:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Op veel Mac-sites kan je vandaag nieuws lezen over het heugelijke feit dat Apple nu 40 jaar zou bestaan, want het zou zijn opgericht op 1 april 1976 in Cupertino door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Maar dat klopt eigenlijk helemaal niet.

De Apple Computer Company werd weliswaar op die datum opgericht (PDF, 500KB), maar het werd pas echt een bedrijf op 3 januari 1977. Dus als we Apple vandaag feliciteren dan zijn we eigenlijk bijna een jaar te vroeg.

Waarschijnlijk heeft Apple het altijd maar zo gehouden, want 1 april is natuurlijk een leukere datum voor een bedrijf dat zich...
1 april 2016 - 11:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FacebookMessenger-icoon.jpg
KLM biedt als eerste luchtvaartmaatschappij de mogelijkheid om voortaan ook via Facebook Messenger je boarding pass te ontvangen. Daarbij is het ook mogelijk voor de KLM om eventuele aanvullende informatie aan je te versturen, en voor ons om bijvoorbeeld vragen te stellen aan de KLM over je vlucht.

KLM is hiermee de eerste luchtvaartmaatschappij, maar niet het eerste bedrijf dat Facebook Messenger hiervoor gebruikt, Uber was het eerste bedrijf dat van deze mogelijkheid gebruik maakte en KLM is nummer twee.

Mocht je geen Facebook hebben, KLM is ook bezig met andere opties, en gebruikt die ook al in andere markten. Zo wordt er in China bijvoorbeeld het daar populaire WeChat gebruikt, en heeft KLM bij ons ook al pilots lopen via Wh...
1 april 2016 - 11:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Heb je een ouder iDevice en heb je de update naar iOS 9.3 nog niet gedaan, dan is het misschien verstandig om daar nog even mee te wachten. De problemen zouden zich voordoen bij de iPad 2 en iPhone 5s en oudere modellen, zoals je eerder ook al kon lezen in dit draadje op ons forum.

Volgens Apple zelf zou het komen doordat de iOS 9.3 update om het Apple ID en het wachtwoord dat daarbij hoort vraagt, en legt dat op deze pagina uit. Apple heeft daarna een nieuwe versie van iOS 9.3 op de servers gezet (build 13E236), die niet meer om dat Apple ID en wachtwoord vraagt.

Die nieuwe versie van iOS 9...
26 maart 2016 - 09:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Google nam een tijdje geleden Nik-software, de makers van prima plugins voor Photoshop, Lightroom en Aperture, over. Dat deden ze omdat ze de expertise van dat bedrijf wilden hebben voor het verbeteren van hun foto-software voor mobiele devices. De plugins van Nik-software werden toen stevig in prijs verlaagd, van 500 naar 149 dollar.

Gisteren heeft Google een persbericht op hun site gezet waarin ze laten weten dat we voortaan die 149 dollar ook niet meer hoeven uit te geven, want alle plugins van Nik-software zullen vanaf nu gratis zijn. Die plugins zijn:
Citaat


  • Analog Efex Pro (simulatie van oude film en lenzen)
  • Color Efex Pro (kleurcorrectie, retoucheren e
...
25 maart 2016 - 10:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Hier en daar is misschien wat discussie over of Apple Inc. nu vandaag echt veertig jaar bestaat of niet. Maar in Cupertino zijn ze er kennelijk wel van overtuigd, en hebben ze daarom vandaag de piratenvlag uit gehangen.

De piratenvlag heet eigenlijk de Jolly Roger, en was de vlag die het originele Macintosh team in de jaren tachtig boven hun kantoren had wapperen op Apple's campus. Dat was een directe verwijzing naar een uitspraak van Steve Jobs zelf: "It's better to be a pirate than join the navy."

Hieronder kan je zien hoe dat er uitziet op dit moment.
Citaat


1 april 2016 - 12:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Je kon het eergisteren al in dit nieuwsbericht van MacFreak lezen: Apple was hard bezig aan het oplossen van het probleem dat sommige mensen hadden als er op links werd geklikt, waardoor hun iDevice bevroor of ontzettend traag werd, en de oplossing zou snel komen.

Apple heeft woord gehouden, want inmiddels is iOS 9.3.1 uit, en deze update moet er inderdaad voor zorgen dat dit probleem opgelost is. Als je iOS 9.3.1 geïnstalleerd hebt en het probleem is hierdoor inderdaad verdwenen, meld het dan even hieronder.

[img]http://www.macfreak.nl/modules/news/images/z-...
31 maart 2016 - 21:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Toen de FBI plotseling besloot om Apple voor de rechter te slepen, in plaats van doorgaan met de samenwerking, in de zaak over de iPhone waar ze meer informatie vanaf wilde halen werd er vaak gezegd dat het over één iPhone zou gaan.

Dat leek al snel een dubieuze bewering, en zelfs FBI directeur James Comey moest voor het Congres toegeven dat een eventuele oplossing ook voor meerdere iPhones bruikbaar zou zijn. Dat belette de FBI niet om in de rechtszaak opnieuw te beweren dat het daar maar om één iPhone ging, en dat het gebruik van de All Writs Act, een wet uit 1789, ook alleen hier gebruikt werd.

Ook dat blijkt intussen niet te kloppen, want de American Civil Liberties Union (ACLU) heeft door het hele land gekeken naar zaken waar deze oud...
31 maart 2016 - 10:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-9,7inch-icoon.jpg
Dat Apple veel aandacht geeft aan mensen met beperkingen weten we waarschijnlijk allemaal, want op ieder device wat Apple maakt zijn Toegankelijkheids-instellingen speciaal daarvoor te vinden.

Maar bij het Leesbevorderingsproject XL op de Bartiméusschool voor slechtzienden in Zeist bleek dat er nog veel meer mogelijk is voor leerlingen die niet veel kunnen zien, sommigen van de leerlingen daar hebben zelfs maar 5 procent zicht. Maar met een speciale app op een iPad blijken ook die daarmee te kunnen lezen.

Daardoor hoeven de leerlingen niet meer uit te wijken naar een grootletter- of brailleboek, en doordat ze een iPad gebruiken voelen de leerlingen dat ze er ook meer 'bij' horen, en zo met de tijd mee kunnen gaan. Daarbij zouden ...
31 maart 2016 - 12:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macUpdateLogo.gif
Wil je Windows op je Mac draaien zonder te moeten herstarten dan heb je als opties het gratis VirtualBox en de betaalde opties VMWare's Fusion en Parallels Desktop. Die laatste twee bieden vooral meer gemak en opties, als je die niet nodig hebt is er met VirtualBox natuurlijk ook prima te werken.

Als je voor één van de betaalde opties wilt kiezen dan is Parallels Desktop op dit moment extra interessant, want bij MacUpdate is dat nu te krijgen met 25 procent korting. Normaal gesproken kost het $ 79,99, als je daar 25 procent vanaf haalt kom je op $ 59,...
31 maart 2016 - 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SafariTechnologyPreview-icoon.jpg
Als je tot nu toe wilde weten wat de toekomst van Safari was dan kon je de WebKit Nightly builds downloaden. Want WebKit is het open source project achter Safari, en die Nightly versies van WebKit lopen dan ook altijd voor op de versies van Safari die Apple uiteindelijk uitbrengt.

Maar daar zaten altijd een paar nadelen aan, onder andere dat die versies geen digitale handtekening van Apple hadden. Dat betekent dat iCloud functies, zoals bijvoorbeeld het synchroniseren van bladwijzers of tabs, niet werken met de WebKit Nightly builds.

Daar is nu iets aan gedaan met de Safari Technology Preview, een versie van Safari waarmee je kan zien waar Apple en het WebKit team mee bezig is, terw...
31 maart 2016 - 09:35
Pagina: Vorige 1 ... 257 258 259 [260] 261 262 263 ... 331 Volgende