https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) is volgens Reuters bezig met het onderzoeken of Apple met het lanceren van Apple Music de regels voor eerlijke concurrentie niet overtreedt.

Want Apple vraagt aan alle muziekdiensten in de App Store het standaardpercentage dat ze ook voor alle apps vragen: 30 procent. Maar Apple hoeft dat natuurlijk niet aan zichzelf te betalen, dus mogelijk bevoordeelt Apple zichzelf daarmee.

Voor de andere diensten betekent dat als ze hun klanten tien dollar per maand rekenen zij daar dus maar zeven dollar van overhouden. Apple zal waarschijnlijk als argument inbrengen dat het bedri...
13 juli 2015 - 12:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iBooks-2013-icoon.jpg
Speciaal voor de zomervakantie heeft Apple een lijst gemaakt van een aantal spannende boeken. Op deze manier kan je een paar van de beste nieuwe en up-and-coming schrijvers ontdekken.

Deze Ontdek Nieuwe Schrijvers campagne van de iBooks Store licht tussen 10 en 13 juli elke dag vier speciaal geselecteerde auteurs uit om lezers een leuke selectie van boeken in een brede mix van genres aan te bevelen.Als onderdeel van deze campagne geeft Apple vier gratis iBooks weg, de links daarnaar vind je hieronder. Ondanks dat Apple zegt dat ze iedere dag een boek uit zullen lichten, zijn ze op dit moment alle vier al gratis...
11 juli 2015 - 09:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
iTunes 12.2 werd verwacht samen met de 10.10.4 update voor OS X 10.10/Yosemite, en dat stond dan ook eerst in dit nieuwsbericht. Maar kennelijk was er op het laatste moment toch nog een hikje, en hield Apple iTunes 12.2 toch nog even vast.

Maar nu is het wel zover, en kunnen ook Mac gebruikers gaan genieten van Apple Music, al is het alleen maar van de eerste drie gratis maanden.

Deze update is echt alleen maar om Apple Music aan iTunes toe te voegen, dat is ook te lezen in de informatie van Apple hieronder:
Citaat


Introducing Apple Music - all the ways you love music, all in one place.

Apple Music
...
1 juli 2015 - 08:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Apple heeft twee nieuwe commercials uitgebracht waarbij het bedrijf een nieuwe richting inslaat, en het is een opvallende. Want vooral in de "Hardware & Software" commercial lijkt Apple zich af te zetten tegen andere makers van smartphones.

Opvallend, want Apple is op dit moment de partij waarmee het erg goed gaat, en dat is is nog zachtjes uitgedrukt. Je zou dan ook denken dat dit bedrijf zo'n aanpak nu helemaal niet nodig heeft.

Ook de payoff ("If it's not an iPhone. It's not an iPhone") lijkt te suggereren dat er erg veel mensen zijn die nep-iPhones kopen, en dit zou je eerder van een underdog verwachten.De tweede commercial ("Lo...
10 juli 2015 - 11:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple's campagne Shot on iPhone 6 is op stoom, en Apple blijft steeds meer video's hieraan toevoegen. Nu zijn er vijf nieuwe bijgekomen, waarbij het opvalt dat twee van de vijf van Nieuw Guinea komen.

Hieronder kan je ze allemaal zien, met onder de video's de credits. Daarin kan je zien wie ze geschoten heeft, waar dat is gebeurd en van wie de muziek is die je in deze video's hoort.Yasunori I.
2015, Hewiia, Papua New Guinea
Song: “Digital Witness (St. Vincent Cover)” van Soak

Hajime I.
2015, Hewiia, Papua New Guinea
Song: “T...
10 juli 2015 - 12:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Ontwikkelaar Dean Murphy was geïnteresseerd door de mogelijkheid van content-blocking in iOS 9, bekeek deze video van Apple daarover en ging aan de slag.

Een uur later had hij zijn app werkend, die hij toen op de site iMore uitprobeerde. Niet voor niets die site, want de inhoud ervan is prima, wij linken er ook steeds vaker naar, maar die staat zo bol van de advertenties dat het soms bijna onwerkbaar is.

Het resultaat was schokkend, doordat er maar liefst 38 scripts van andere sites me...
9 juli 2015 - 13:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
De derde beta-versie van iOS 9 is uit, en bij Apple zijn ze op dit moment kennelijk niet alleen bezig met het verbeteren van de software, want er komen ook nog steeds functies bij.

Eén daarvan is trouwens niet echt een nieuwe: de News-app verschijnt in deze beta-versie voor het eerst, maar die was ook al aangekondigd en gedemonstreerd tijdens de keynote van de World Wide Developer Conference (WWDC) 2015.

Hieronder alle nieuwe dingen die tot nu toe gevonden zijn.

  • News-app

    Op het tweede scherm excuseert Apple zich keurig omdat er nog niet zo heel erg veel content te vinden is in de nieuwe News-app. Maar wel is duidelijk te zien wat de aanpak in d
...
9 juli 2015 - 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Security-and-privacy-icon.jpg
Apple heeft in de afgelopen jaren de beveiliging zover opgeschroefd dat sommige mensen er wanhopig van werden. Want als je in het huidige twee-staps verificatie systeem je vertrouwde apparaat en de herstelcode kwijt was dan kon je gewoon de klos zijn.

Kennelijk hadden ze dat bij Apple ook door, en zijn ze achter de schermen hard bezig geweest met het op poten zetten van een nieuw systeem. De resultaten daarvan zijn te lezen in deze support pagina voor ontwikkelaars, met de titel "Two-Factor Authentication in iOS 9 and OS X El Capitan".

De twee staps (two-step) verificatie heet nu two-factor, en laat de erg lange (14 karakters) he...
9 juli 2015 - 11:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Recent werd bekend dat het Hacking Team zelf gehackt was, en natuurlijk zorgde dat voor veel reacties waar weinig compassie in te bespeuren was. Want dit bedrijf verkoopt hacks voor veel geld aan geheime diensten, die het op hun beurt weer gebruiken voor spionage. En daar is niet iedereen even blij mee.

Bij deze hack van het Hacking Team werd maar liefst 400 GB aan data buit gemaakt, en daar zit veel interessants bij. Een goed voorbeeld daarvan is [url=https://drive.goo...
9 juli 2015 - 12:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Het Engelse Vsquared TV zorgt voor beelden van veel internationale sportevenementen, waaronder de Tour de France, voor veel verschillende kanalen. Het bedrijf heeft als klanten bijvoorbeeld ITV, BBC, Channel 4, British Cycling, UCI en Locog.

Onder de titel "Case Study: Broadcast TV" heeft Promise nu een PDF online gezet waar we in kunnen lezen (2,8 MB) wat er allemaal in deze omgeving gebruikt wordt, waarbij de apparatuur van Promise natuurlijk vooral de aandacht krijgt.

Maar het is beslist niet alleen reclame, er staat ook veel interessants in. Vooral interessant als je werkt in een professionele om...
8 juli 2015 - 13:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-Retina-icoon.jpg
Dat Griekenland in de financiële problemen zit zal niemand ontgaan zijn. In dat land is een veel scherpere tegenstelling tussen de uitersten dan bij ons. Er zijn dus mensen die nog steeds genoeg geld hebben, maar ook veel mensen die nog nauwelijks een cent te makken hebben.

De eerste groep maakt zich op dit moment zorgen over wat er met hun geld gaat gebeuren de komende tijd, één van de effecten is dat er op grote schaal goederen gekocht worden waarvan die Grieken waarschijnlijk hopen dat die niet zo snel hun waarde zullen verliezen en dat ze die straks niet meer zullen kunnen kopen.

Daarb...
8 juli 2015 - 13:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Het is iets waar niet zoveel van ons bij stil zullen staan, maar Apple maakt ook winst in de Apple Stores op alle hoesjes die daar verkocht worden, bijvoorbeeld voor de iPhone, iPod touch of iPad.

Dat die categorie voor Apple ook belangrijk is kan je nu zien doordat het bedrijf nu een aparte pagina daarvoor heeft ingericht. Deze nieuw...
8 juli 2015 - 13:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes-12.2-icoon.jpg
Wat doe je als je computer kapot gaat, daarna je externe harddisk en uiteindelijk je andere harddisk gestolen wordt? Rapper Prince Harvey vertikte het om bij de pakken neer te gaan zitten, want hij vindt dat hij wat te zeggen heeft en dat zijn stem gehoord moet worden.

Daarom ging hij vier maanden lang, iedere dag (behalve in de weekends) naar de SoHo Apple Store in New York City en gebruikte de Macs die daar staan voor zijn opnames. Hij deed daarbij bijna alles met zijn eigen stem, dus ook de instrumenten, er zijn alleen hier een daar op zijn nieuwe album wat gasten te horen.

Dat album heet toepasselijk PHATASS, dat staat voor Prince Harvey At The Apple Store: SoHo. Hieronder kan je een track van dit album ho...
8 juli 2015 - 11:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeSharing-icoon.jpg
Vijf dagen geleden kon je op MacFreak al lezen dat in iOS 8.4 de mogelijkheid om muziek in Home Sharing te gebruiken verdwenen was, een manier om het op dit moment aan het werk te krijgen is met een familie-abonnement van Apple Music.

De vraag was dus vooral of dit beleid van Apple is. Daar leek het niet op, want in de release notes van eerdere beta-versies van iOS 8.4 stond Home Sharing als "not currently available". dus het leek er op dat er bij Apple achter de schermen nog aan gewerkt wordt.

Dat dit inderdaad het geval is bevestigt Eddy Cue in een tweet. Alleen zal je nog even op de komende herfst moeten wachte...
7 juli 2015 - 08:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Heb je de presentatie van iOS 9 tijdens de keynote van de WWDC 2015 gezien en vond je de wallpaper mooi dan kan je natuurlijk de beta-versie op je iPhone of iPad zetten. Maar niet iedereen is daar even happig op, beta-versies kunnen nu eenmaal ook kinderziektes hebben.

Er is gelukkig een andere oplossing, want hieronder vind je de links voor deze wallpaper voor alle iPhones in zip-formaat. Dat betekent dat je ze met je Mac naar binnen kunt halen, uitpakken en daarna op je ...
7 juli 2015 - 08:48
Pagina: Vorige 1 ... 257 258 259 [260] 261 262 263 ... 279 Volgende