O
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes_12_Icoon.jpg
Nu dat iOS 9 uit is heeft Apple ook meteen een update voor iTunes op de servers gezet, onder andere om ervoor te zorgen dat iTunes ook goed samenwerkt met deze nieuwe versie van iOS.

Maar deze updates is niet alleen voor iOS bedoeld, die is ook meteen voor het nieuwe besturingssysteem voor de Mac: OS X 10.11/El Capitan. Deze nieuwe versie van OS X zal over iets minder dan twee weken uitkomen, op 30 september aanstaande. Deze versie van iTunes werkt natuurlijk ook nog prima samen met oudere versies van OS X, je moet er minstens 10.8/Mountain Lion voor op je Mac hebben staan.

Daarnaast zijn er nog een aantal dingen verbeterd aan deze versie van iTunes, hieronder kan je lezen welke dat zijn:
Citaat


...
17 september 2015 - 10:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple kondigde het recent al aan, er zou een Android-app komen waarmee het veel makkelijker zal worden om over te stappen van een Android-toestel naar een iPhone.

En nu is het zover, de app heet Switch to iOS From Android en is op dit moment al te vinden in de Google Play Store. Door deze service wordt het makkelijk om van Android over te stappen naar iOS, omdat nog steeds velen dat zullen doen zal deze service van Apple waarschijnlijk erg welkom zijn, en mogelijk voor nog meer switchers zorgen.

Deze a...
17 september 2015 - 11:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GraphicStock-logo.jpg
Graphic Stock is, de naam zegt het al, een site waar heel erg veel grafisch stockmateriaal te vinden is. Deze site heeft op dit moment een actie lopen om aandacht te generen, en die is beslist de moeite waard.

Want de komende week kan je alls wat jouw interesse heeft van deze site gratis downloaden. Daarbij heb je toegang tot meer dan 300.000 afbeeldingen, daarvan kan je er maximaal 20 per dag naar binnen halen, dus je kan er in totaal maximaal 140 downloaden.

Daarbij heb je keuze uit afbeeldingen (ook vectors), iconen, knoppen en nog veel meer. Let wel op dat je hiervoor de gegevens van een credit card achter moet laten, volgens Graphic Stock is dit om zeker te zijn dat er per gebruiker niet meer dan één keer...
16 september 2015 - 11:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Je hebt er op MacFreak al vaker over kunnen lezen, doordat ad-blockers steeds vaker gebruikt worden en Apple in iOS 9 het mogelijk maakt dat ook gebruikers van een iPhone, iPod touch en iPad advertenties kunnen blokkeren is er een kat-en-muis-spel aan het ontstaan.

Want als steeds meer mensen advertenties zullen blokkeren zullen websites die v...
15 september 2015 - 10:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Apple's CEO Tim Cook is degene die we bij alle presentaties zien, maar Apple's Chief Design Officer Jonathan Ive horen we alleen, en dan alleen in filmpjes. Maar hij is het die steeds meer invloed heeft op alles wat er bij Apple gemaakt wordt, inmiddels van hardware tot en met software.

De nieuwe Apple Store in Brussel gaat morgen open, en dan zal daar waarschijnlijk ook meteen de Apple Watch te koop zijn. Maar het grootste nieuws is waarschijnlijk dat dit de eerste Apple Store nieuwe stijl is, een stijl waar Jonathan Ive ook een grote vinger in de pap heeft gehad.

In onderstaand filmpje en de foto's (van Apple Nieuws Vlaanderen) kunnen we zien hie dat er uit ziet. Nog steeds veel rust en stijl, maar nieuw zi...
18 september 2015 - 14:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Voor iedereen die graag hier in Nederland een iPhone 6s of 6s Plus wil kopen lijk ter goed nieuws te zijn. Want het lijkt er op dat die modellen vanaf 25 september te bestellen zullen zijn, en dat je ze vanaf 2 oktober ook in de winkel zult kunnen kopen.

De verkooprijzen voor een 6s met 16 GB aan opslag zal waarschijnlijk 749 euro zijn, voor de 6s Plus moet je 849 euro betalen. Als die prijzen kloppen dan liggen die hoger dan voor de 6 en de 6 Plus, want daarvan kostten de goedkoopste modellen 699 en 799 euro toen die uitkwamen.In Duitsland liggen die prijzen nèt...
17 september 2015 - 16:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
De speelfilm over Steve Jobs van Oscar-winnaars Danny Boyle en Aaron Sorkin komt er aan, en dus worden we warm gemaakt met trailers daarvoor. De eerste trailer was al op MacFreak te zien in dit nieuwsbericht, inmiddels is de tweede uit.

Daarin zien we dat ook het privéleven van Steve Jobs aan bod komt in deze film. Met name de verwikkelingen rond Lisa, de dochter die hij eerst niet erkende maar tegelijkertijd ook een computer naar vernoemde.


19 september 2015 - 11:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Dat Apple hard werkt aan het verbeteren van hun kaarten kon je al vaker op MacFreak lezen. En dat het lijkt te werken is onder andere te zien aan het feit dat er de afgelopen tijd helemaal geen klachten meer daarover op het forum voorbij zijn gekomen.

Ondertussen timmert Apple achter de schermen hard aan de weg, mogelijk ook omdat goede kaarten steeds belangrijker worden bij het ontwikkelen van een auto. En de geruchten - bijvoorbeeld deze - dat Apple daarmee bezig is zijn zo hardnekkig, dat het wel erg waarschijnlijk is dat daar in Cupertino aan gewerkt wordt.

Ondertussen [url=http://recode.net/2015/09/16/apple-acqu...
17 september 2015 - 11:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mavericks-icoon.jpg
Apple heeft een banner in Moscone West voor de WWDC opgehangen waarmee ze waarschijnlijk een stevige hint geven wat de naam van de OS X 10.10 zal zijn. Want op deze banner zien we een foto van de beroemde rots El Capitan in het Yosemite National Park ten oosten van San Francisco, een park dat iedereen in de V.S. kent.

En niet alleen de meeste Amerikanen, ook liefhebbers van fotografie zullen Yosemite National Park en El Capitan waarschijnlijk wel kennen. Want de beroemde fotograaf Ansel Adams heeft dit park en deze rots niet alleen erg bekend gemaakt, zijn foto's zijn op zijn beurt ook weer wereldberoemd. Mocht je ze nog niet kennen, dan is [url=https://www.google.nl/search?q=ansel+adams+yosemite+photos&client=safari&...
2 juni 2014 - 07:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMovie-iOS-icoon.jpg
Apple heeft een update voor iOS uitgebracht waar een heleboel verbeteringen in zitten, b.v. de mogelijkheid om edits van 4K films te maken en die ook meteen te kunnen delen, ondersteuning voor 3D Touch voor de nieuwe iPhone modellen en nog veel meer.

Apple zelf geeft de hele lijst keurig puntsgewijs weer, die hele opsomming kan je hieronder lezen:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 2.2

  • Films maken en delen met een prachtige 4K-resolutie (3840 x 2160) op compatibele iOS-apparaten
  • Films maken en delen met 1080p HD-video met 60 beelden per seconde voor vloeiendere en natuurgetrouwere beelden
  • Gebruik van Force Touch op iPhone 6s en iPhone 6s Plus om direct vanaf het beginscherm sne
...
17 september 2015 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
We zijn het niet gewend van Apple, het bedrijf mist eigenlijk zelden of nooit een deadline, maar dit keer is dat toch gebeurd. Want Apple zou gisteren naast iOS 9 ook watchOS 2 uitbrengen, maar dat is niet gelukt.

Apple zelf heeft laten weten dat dit komt doordat er op het laatste moment een bug ontdekt is, en die was kennelijk serieus genoeg om de hele release uit te stellen. Wat die bug is vertelt Apple er trouwens niet bij:
Citaat


We have discovered a bug in development of watchOS 2 that is taking a bit longer to fix than we expected. We will not release watchOS 2 today but will shortly.


Als je ee...
17 september 2015 - 09:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Of Apple echt met een auto bezig is, dat is iets wat nog steeds niet helemaal zeker is. Maar aan geruchten geen gebrek, bijvoorbeeld een paar weken geleden nog deze. En ondertussen stapelen duidelijke aanwijzingen zich wel steeds verder op, bijvoorbeeld het nieuws dat Apple testruimte zou hebben geboekt op een ultra-geheim test-terrein in Californië.

Daarbij kunnen we nu voegen dat een medewerker van maker van elektrische auto's Tesla heeft gezegd dat Apple zoveel mensen van Te...
16 september 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macUpdateLogo.gif
MacUpdate heeft een herfst-bundel voor ons klaarstaan. Die bestaat uit 10 apps die normaal gesproken samen meer dan $ 588,84 zouden kosten, voor de complete bundel betaal je maar $ 49,99.

Als je bij de eerste 5.000 mensen zit die de bundel kopen dan krijg je de weer-app Seasonality Core erbij. Op dit moment zijn er nog 3.258 licenties daarvoor over, er zijn dus al 1.742 stuks van deze bundel verkocht.

De links naar rest van de 10 apps in de bundel kan je hieronder vinden. Daarbij zie je eerst de video van MacUpdate voor de herfst-bundel, bij de links naar de software vind je video's van de pakketten zelf vind je de meest recente video's die te vinden waren van deze softw...
16 september 2015 - 11:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-iOS7.jpg
Afgelopen woensdag liet Apple ons veel moois zien, bijvoorbeeld de iPad Pro, de nieuwe Apple TV, de nieuwe iPhones en veel nieuwe dingen bij de Apple Watch.

Maar tussen neus en lippen kwam er ook nog een erg welkom nieuwtje voorbij over de prijzen voor opslag in iCloud, want Apple gaat de prijzen daarvan behoorlijk verlagen. De opslagruimte van de gratis versie werd daarbij trouwens niet vergroot, die blijft voorlopig nog steeds op 5 GB aan schijfruimte staan.

De eerst optie, die van 99 cent per maand, blijft even duur, maar de opslagruimte daarvan wordt meer dan verdubbeld en gaat van 20 GB naar 50 GB. De opslagruimte van de opties daarboven blijven hetzelfde (200 GB en 1 TB), maar daar zullen de prijzen van...
11 september 2015 - 15:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Aanstaande zaterdag (19 september, vanaf 10.00 uur) is het eindelijk zover, dan zal de eerste Belgische Apple Store officieel geopend gaan worden. De bedoeling zou trouwens zijn om nog meer Apple Stores in België te gaan openen, de komende tijd zouden Antwerpen en Gent volgens de geruchten ook aan de beurt zijn.

Voor de opening van de nieuwe Apple Store in Brussel, aan de Gulden Vlieslaan 26-28, heeft Apple inmiddels al een officiële pagina aangemaakt. Maar dat is niet alles, Apple heeft ook een aantal striptekenaars gevraagd om binnen het stramien van de bovenkant van het Apple logo iets te maken.

Het resultaat is op dit moment te zien op de witte muren ...
15 september 2015 - 11:18
Pagina: Vorige 1 ... 257 258 259 [260] 261 262 263 ... 289 Volgende