https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMovie-iOS-icoon.jpg
Apple heeft een update voor iOS uitgebracht waar een heleboel verbeteringen in zitten, b.v. de mogelijkheid om edits van 4K films te maken en die ook meteen te kunnen delen, ondersteuning voor 3D Touch voor de nieuwe iPhone modellen en nog veel meer.

Apple zelf geeft de hele lijst keurig puntsgewijs weer, die hele opsomming kan je hieronder lezen:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 2.2

  • Films maken en delen met een prachtige 4K-resolutie (3840 x 2160) op compatibele iOS-apparaten
  • Films maken en delen met 1080p HD-video met 60 beelden per seconde voor vloeiendere en natuurgetrouwere beelden
  • Gebruik van Force Touch op iPhone 6s en iPhone 6s Plus om direct vanaf het beginscherm sne
...
17 september 2015 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
We zijn het niet gewend van Apple, het bedrijf mist eigenlijk zelden of nooit een deadline, maar dit keer is dat toch gebeurd. Want Apple zou gisteren naast iOS 9 ook watchOS 2 uitbrengen, maar dat is niet gelukt.

Apple zelf heeft laten weten dat dit komt doordat er op het laatste moment een bug ontdekt is, en die was kennelijk serieus genoeg om de hele release uit te stellen. Wat die bug is vertelt Apple er trouwens niet bij:
Citaat


We have discovered a bug in development of watchOS 2 that is taking a bit longer to fix than we expected. We will not release watchOS 2 today but will shortly.


Als je ee...
17 september 2015 - 09:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Of Apple echt met een auto bezig is, dat is iets wat nog steeds niet helemaal zeker is. Maar aan geruchten geen gebrek, bijvoorbeeld een paar weken geleden nog deze. En ondertussen stapelen duidelijke aanwijzingen zich wel steeds verder op, bijvoorbeeld het nieuws dat Apple testruimte zou hebben geboekt op een ultra-geheim test-terrein in Californië.

Daarbij kunnen we nu voegen dat een medewerker van maker van elektrische auto's Tesla heeft gezegd dat Apple zoveel mensen van Te...
16 september 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macUpdateLogo.gif
MacUpdate heeft een herfst-bundel voor ons klaarstaan. Die bestaat uit 10 apps die normaal gesproken samen meer dan $ 588,84 zouden kosten, voor de complete bundel betaal je maar $ 49,99.

Als je bij de eerste 5.000 mensen zit die de bundel kopen dan krijg je de weer-app Seasonality Core erbij. Op dit moment zijn er nog 3.258 licenties daarvoor over, er zijn dus al 1.742 stuks van deze bundel verkocht.

De links naar rest van de 10 apps in de bundel kan je hieronder vinden. Daarbij zie je eerst de video van MacUpdate voor de herfst-bundel, bij de links naar de software vind je video's van de pakketten zelf vind je de meest recente video's die te vinden waren van deze softw...
16 september 2015 - 11:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-iOS7.jpg
Afgelopen woensdag liet Apple ons veel moois zien, bijvoorbeeld de iPad Pro, de nieuwe Apple TV, de nieuwe iPhones en veel nieuwe dingen bij de Apple Watch.

Maar tussen neus en lippen kwam er ook nog een erg welkom nieuwtje voorbij over de prijzen voor opslag in iCloud, want Apple gaat de prijzen daarvan behoorlijk verlagen. De opslagruimte van de gratis versie werd daarbij trouwens niet vergroot, die blijft voorlopig nog steeds op 5 GB aan schijfruimte staan.

De eerst optie, die van 99 cent per maand, blijft even duur, maar de opslagruimte daarvan wordt meer dan verdubbeld en gaat van 20 GB naar 50 GB. De opslagruimte van de opties daarboven blijven hetzelfde (200 GB en 1 TB), maar daar zullen de prijzen van...
11 september 2015 - 15:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Aanstaande zaterdag (19 september, vanaf 10.00 uur) is het eindelijk zover, dan zal de eerste Belgische Apple Store officieel geopend gaan worden. De bedoeling zou trouwens zijn om nog meer Apple Stores in België te gaan openen, de komende tijd zouden Antwerpen en Gent volgens de geruchten ook aan de beurt zijn.

Voor de opening van de nieuwe Apple Store in Brussel, aan de Gulden Vlieslaan 26-28, heeft Apple inmiddels al een officiële pagina aangemaakt. Maar dat is niet alles, Apple heeft ook een aantal striptekenaars gevraagd om binnen het stramien van de bovenkant van het Apple logo iets te maken.

Het resultaat is op dit moment te zien op de witte muren ...
15 september 2015 - 11:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Steve Jobs is er altijd erg duidelijk en stellig over geweest, hij was door John Sculley ontslagen. Zuur, want dat was de CEO die hij zelf binnen had gehaald. John Sculley heeft al vaker duidelijk gemaakt dat hij het niet eens is met deze versie van de geschiedenis.

Volgens hem heeft het bestuur van Apple Steve Jobs indertijd alleen maar gevraagd om terug te treden, en is hij dus nooit ontslagen.
Citaat


It was after making the pitches that the Apple board asked Steve to step down from the Macintosh division for being too disruptive in the organisation.

Steve was never fired. He
...
14 september 2015 - 12:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Jimmy Kimmel is een bekende presentator op de Amerikaanse televisie, zijn succesvolle show "Jimmy Kimmel Live!" is al sinds 2003 op de zender ABC te zien. In dat programma neemt hij vaak dingen op de hak, en dit keer was de nieuwe iPhone aan de beurt.

Tenminste, eigenlijk was het juist de oude iPhone. Want omdat hij de nieuwe iPhone 6s nog helemaal niet in handen had gingen ze de straat op, gaven ze mensen de allereerste iPhone uit 2007 en vertelden ze dat dit de nieuwe iPhone was.

Het resultaat is waarschijnlijk even grappig als ontluisterend.

[youtube]https://www.youtu...
15 september 2015 - 11:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
In de afgelopen jaren heeft Google hun logo al vaker aangepast, maar sinds de overgang van het eerste naar het tweede logo was de overgang nog nooit zo drastisch als nu. Want waar het logo van Google sinds 1998 een letter met schreef had, is er dit keer voor een schreefloze letter gekozen.

Dit lettertype is het door Google zelf ontwikkelde "Product Sans", een naam die mogelijk een tong-in-cheek grapje is. Want verreweg het leeuwendeel van de inkomsten van Google komen helemaal niet door een product, want wij zijn dat product.

In het filmpje hieronder kan je de evolutie van het logo en het gebruik ervan zien.Eén van de redenen waarom Googl...
2 september 2015 - 14:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Vorig jaar zette Apple een indrukwekkend nieuw record neer door in het eerste weekend maar liefst 10 miljoen stuks van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te verkopen. Analisten voorspelden dat het met de iPhone 6s en 6s Plus niet zo'n vaart zou lopen, er zouden niet genoeg nieuwe functies en hardware zijn toegevoegd en de verkopen zouden dan ook gaan dalen.

Als reactie daarop daalde ook de beurskoers van Apple, want investeerders weten dat de iPhone nog steeds de allergrootste inkomstenbron van Apple is. Dat Apple ondertussen ook steeds meer geld aan het verdienen is aan andere activiteiten is daarbij van ondergeschi...
15 september 2015 - 12:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ben je op zoek naar een leuk spel voor de kleintjes voor de iPhone, iPod touch en iPad en wil je er niet teveel aan uitgeven? Dan is het spel Tayasui Tangram een aanrader.

Want dit spel kost normaal gesproken € 2,99, maar is vandaag gratis te vinden in de iOS App Store[/...
15 september 2015 - 10:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Mocht je deze game nog niet kennen, Angel Sword is een 3D RPG waarin je minstens 10 uur bezig kan zijn om alles te ontdekken in een mooi uitgewerkte omgeving, en dat kan ook met meerdere spelers.

Deze game heeft prima reviews gekregen, daarom besteden we even aandacht hieraan. En dat is vooral omdat deze game normaal gesproken € 4,99 kost, en het goede nieuws is dat je hem op dit moment gratis kunt downloaden in de iOS App Store.

Mocht je liever eerst willen weten wat deze game inhoudt, hieronder kan je de trailer en de gameplay bekijken.[youtube]https://www.youtu...
14 september 2015 - 12:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
De geruchten waren er vooraf al, Apple zou met een nieuw model van de Apple TV gaan komen, en CEO Tim Cook en de zijnen stelden niet teleur. De nieuwe Apple TV heeft inderdaad een snellere processor, maar de vernieuwingen zitten vooral in de software en de afstandsbediening.

De vernieuwingen in de software zitten vooral in de nieuwe versie van wat Apple nu tvOS noemt. Siri kan nu intelligent zoeken naar allerlei dingen, bijvoorbeeld bepaalde acteurs, bepaalde soort televisieseries en films, en combinaties daarvan. Wel belangrijk is te vermelden dat Siri en de daarbij horende afstandsbediening in het begin alleen beschikbaar zal zijn in de volgende acht landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje, het Ve...
9 september 2015 - 22:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Dat Volkswagen aardig wat opheeft met de visie en aanpak van Apple is duidelijk te zien aan een aantal nieuwsberichten dat je de afgelopen tijd al op MacFreak kon lezen. Bijvoorbeeld de het Volkswagen was die al snel klaar was voor de Apple Watch, of dat Volkswagen's CEO Martin Winterkorn eerder duidelijk liet weten dat hij niet zo gelukkig is met Google's aanpak voor de auto.

In de VS heeft Volkswagen nu een commercial op de buis waar het automerk reclame maakt met Siri en CarPlay als de centrale spelers. Tenminste, naast de acteurs Michael Peña en Adam Sc...
14 september 2015 - 12:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Het is duidelijk dat Apple denkt dat Swift de programmeertaal is voor OS X en iOS voor de toekomst, tijdens de keynote van de WWDC zei Craig Federighi letterlijk dat hij denkt dat dit de programmeertaal is voor de komende 20 jaar.

Hoe populair Swift is bij ontwikkelaars was overduidelijk, toen Craig Federighi zei dat hij het daarover ging hebben tijdens de keynote van de WWDC was dat alleen al genoeg voor een enthousiast applaus.

Daarbij werden een heleboel nieuwe dingen aangekondigd voor Swift 2, dat later dit jaar uit zal komen. Maar waar Apple echt de handen voorop elkaar kreeg was de aankondiging dat Swift open source zal gaan, en er dus bijvoorbeeld ook apps voor Linux mee gemaakt zullen kunnen worden.

...
9 juni 2015 - 10:20
Pagina: Vorige 1 ... 258 259 260 [261] 262 263 264 ... 290 Volgende