https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers_09_icoon.jpg
Het is lang geleden dat er op MacFreak nog aandacht is besteed aan de percentages van het marktaandeel van iOS of OS X. Want voor beide is er een erg gezonde markt, relatief veel gebruikers die geld willen uitgeven, en dat is eigenlijk veel interessanter dan het aantal gebruikers.

Maar dit keer toch weer eens wat aandacht voor het marktaandeel op de desktop, want daarbij is Microsoft's Windows volgens Net Applications in de maand april voor het eerst onder de 90 procent uitgekomen (88,77 procent).

Door de recente kwartaalcijfers van Apple weten we...
3 mei 2016 - 12:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Intel heeft drie nieuwe Skylake processors uitgebracht, dat zijn de i5 en i7 processors die op dit moment onder andere in de iMac zitten. Met de World Wide Developer Conference (WWDC) in aantocht, zou het best eens zo kunnen zijn dat we dus binnenkort snellere iMacs zullen gaan zien.

Deze processors worden speciaal gemaakt voor "all-in-one PCs", dus dat Apple die voor de iMac gebruikt is niet vreemd. Deze nieuwe processors laten weer betere grafische prestaties zien, en een extra snelle eDRAM cache die Intel Crystal Well genoemd heeft.
Citaat


Intel has added three new microprocessors for embedded and highly-integrated applications into its lineup. The new CPUs are based on the Skylake microarchitecture and feature high-performance integr
...
3 mei 2016 - 11:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
Apple probeert zich altijd te richten op niet al te veel devices, en die dan zo goed mogelijk te maken (en er ook zoveel mogelijk aan te verdienen). De kans dat daar in de toekomst een 'slimme' spiegel bij zal zitten lijkt niet erg groot, maar als dat wel zou gebeuren dan zou dat wel eens kunnen lijken op de uitvoering van Ryan Nelwan, een ontwikkelaar bij de design studio Swipe Labs.

In de video hieronder kan je zijn eerste demo zien, en die is meteen behoorlijk indrukwekkend. Of Apple met zoiets zal komen lijkt niet voor de hand te liggen. Eén van de redenen voor het ontwikkelen en uitbrengen van de Apple Watch was om onze ogen weer van het scherm van onze smartphones naar boven te krijgen, en dat lijkt goed gelukt.

De kans dat Apple iets ga...
2 mei 2016 - 12:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Moederdag staat voor de deur, dat valt dit jaar op 8 mei, en dat is zondag aanstaande. Speciaal daarvoor heeft Apple een nieuwe commercial voor de iPhone uitbracht, waarin we foto's en video's zien die allemaal met een iPhone gemaakt zijn.

Daarin veel baby's en kleine kindjes, maar ook bijvoorbeeld volwassen dochters met hun moeder. Bij alle thema's zitten er een aantal pareltjes bij. Maar daar kunnen we lang over kletsen, het is natuurlijk meer de moeite om het zelf te bekijken, en dat kan hieronder.


2 mei 2016 - 13:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple heeft dit keer de app Dragon Hills geselecteerd als Gratis App van de Week, na het serieuze Calendars 5 is het dus dit keer de beurt voor een grappige game.

Want grappig is het, tenminste, als deze game je aanspreekt. In deze game zit je achterop een draak, en is het doel om zoveel mogelijk goud te verzamelen, terwijl je ondertussen een vernietigend spoor trekt door heel veel Middeleeuwse dorpjes.

Het verhaal begint met een prinses die opgesloten zit in een toren, maar een moedige ridder komt te hulp. Tenminste, daar lijkt het op, maar uiteindelijk blijkt de ridder achter de schatkist aan te zitten, die mee te nemen en dat maakt de prises ...
2 mei 2016 - 13:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
In januari van dit jaar kwam er een nieuwe app voor de Mac uit waar je jouw mail mee kan ophalen, lezen, versturen en meer: CloudMagic Email. De makers van dit mailprogramma hadden eerder al een gratis versie voor iOS gemaakt, en die was al erg populair.

Veel mensen waren dan ook blij dat er een versie voor de Mac uitkwam, en de reacties waren dan ook enthousiast. Zo schreef Cult of Mac "The best mail client on mobile, comes to Mac" en The Verge "Nothing to distract, nothing to slow you down".

Maar de versie van CloudMagic Email voor de Mac is niet gratis, voor deze versie moet je 20 euro neertellen. Tenminste, normaal gesproken, maar op dit moment is CloudMag...
30 april 2016 - 12:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple heeft gisteravond de kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar gepresenteerd. Zoals verwacht is dit het tweede kwartaal op rij dat het Apple niet is gelukt om eerdere records te verbreken, wat ook wel te verwachten was.

Want de ontwikkeling in de markt voor computers is nog steeds negatief. En hoewel Apple dit keer ook de verkopen van de Mac wat zag dalen, was dat nog steeds minder dan de rest van de markt, en liep het marktaandeel dus op. Verder waren de verkopen van de iPhone vorig jaar extreem goed, de kans dat Apple dat met het s-model nog een keer zou kunnen overtreffen lagen bij voorbaat al niet voor de hand.

Waar Apple in hetzelfde kwartaal vorig j...
27 april 2016 - 09:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Een tijdje geleden werd al bekend dat het Nederlandse kabinet verregaande plannen had om internetverkeer massaal af te tappen, ook van burgers waarbij daarvoor geen aanleiding is of die helemaal niet onder wat voor verdenking ook staan.

Toen dit kabinet deze plannen in de zomer van 2015 presenteerde kwamen er ruim 1.100 reacties, waarvan 500 openbaar. Daarbij zaten reacties van onder andere telecombedrijven KPN en Tele2, maar ook MKB-Nederland, VNO-NCW en het College voor de Rechten van de Mens. Die reacties waren niet ter ondersteuning van de plannen, in tegendeel, veel maakten allemaal duidelijk dat men het niet eens is met het ongerichte karakter van het wetsvoorstel.

De Volkskrant heeft nu [url=http://www.volkskrant.nl/tech/kabinet-hou...
29 april 2016 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Voor de meeste aanpassingen aan het uiterlijk van iOS heb je een jailbreak nodig, maar nu even niet. Want er is ontdekt dat het in iOS 9.3 mogelijk is om ronde folder-icoontjes te krijgen, simpelweg door een heel erg kleine achtergrondafbeelding te gebruiken.

Waarschijnlijk gaat het hier om een bugje in iOS 9.3, waarbij de icoontjes van folders rond worden als je een achtergrondafbeelding gebruikt die maar 3 bij 3 pixels 'groot' is. Als je zelf zulke afbeeldingen niet hebt, op deze Chinese site vind je er een heleboel.

Zo'n achtergrondafbeelding gebruiken als achtergrond op jouw iDevice doe je als volgt:<...
30 april 2016 - 11:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMovie-Mac-icoon.jpg
Apple heeft een update voor iMovie voor OS X uitgebracht en deze update is vooral bedoeld om het nog makkelijker te maken om met dit programma te werken. Tegelijkertijd worden er ook resoluties toegevoegd, zodat de app voorvertoningen van zowel de iPad Pro als de Apple TV nu ook ondersteund worden.

Verder heeft Apple het over "Stabiliteitsverbeteringen", dat betekent dat de app minder last van crashes zou moeten hebben. Met andere woorden, in dat ene woord zit mogelijk voor jou de grootste verbetering in deze versie van iMovie.
Citaat


Wat is er nieuw in versie 10.1.2

  • Eenvoudig te vinden knop 'Nieuw project' in de projectkiezer
  • Grotere projectminiaturen die overeenkomen met de vormgeving van iMovie voor iOS
...
29 april 2016 - 09:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Terwijl de Echo van Amazon een groot succes voor het bedrijf blijkt, lijkt het er op dat er meer bedrijven zijn die interesse hebben in het maken van zo'n persoonlijke assistent. Want ook Samsung blijkt nu bezig met het maken van zo'n robot, en er is nu voor het eerst een (korte) video van hun creatie: Otto.

De Amazon Echo werkt eigenlijk voor een groot gedeelte hetzelfde als de "Hé Siri" functie in iDevices. Maar omdat die er altijd staat en ook meteen als Bluetooth speaker werkt lijkt die meer gebruikt te worden. Daarbij is het Amazon gelukt om de Echo meteen vanaf het begin ook behoorlijk goed te laten werken, dat is natuurlijk ook een reden voor het succes.

[youtube]https://www.youtub...
29 april 2016 - 09:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Toen het nieuws van klokkenluider Edward Snowden naar buiten kwam dat de Amerikaanse National Security Agency (NSA) met hun PRISM-programma zo'n beetje alle data van iedereen zou bekijken ontkenden grote bedrijven als Apple en Google meteen dat zij met deze dienst samenwerken, en dus ook geen data afgeven.

Inmiddels blijkt uit verdere informatie die Edward Snowden aan The Guardian heeft gegeven dat die bedrijven waarschijnlijk de waarheid spraken, ze hoeven helemaal niet mee te werken, de NSA kan zonder hun hulp ook bij de gegevens.Zowel de Amerikaanse NSA als het Britse Government Communications Headquarters (GCHQ) slaan alle datacommunicatie op, hebben de sleutels tot de meest gebruikte vormen van encryptie en de rest van de data bewaren ze tot...
6 september 2013 - 12:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Marius Groen, een 22-jarige student Elektrotechniek uit Enschede, vond dat de Camera-app die Apple zelf met iOS meelevert voor een aantal mensen te moeilijk was. Bijvoorbeeld voor sommige senioren, kinderen of mensen met een verstandelijke beperking.

Hij realiseerde hoe lastig de app voor sommige mensen kan zijn toen hij op vakantie zijn vader op één dag maar liefst vier keer moest helpen met het maken van een foto met zijn iPad. Toen realiseerde hij zich dat de ingebouwde Camera-app voor bepaalde mensen te ingewikkeld geworden is, door allerlei opties en nieuwe functies.

Een voorbeeld daarvan is de burst-modus, een modus waarin meerdere foto’s worden gemaakt als je de knop langer indrukt. Sommige gebruikers bleken daardoor vooral met ve...
29 april 2016 - 15:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Calendars 5 is een app die internationaal veel lof heeft gekregen, en veel mensen vinden deze app beter dan de Agenda-app die Apple zelf bij iOS meelevert.

Daarbij wel meteen een kanttekening: één van de voordelen van Calendars 5 is dat deze app 'natural language input' ondersteunt. Dat is wat we al van de Agenda-app van onze Macs kennen. Daar hoef je niet precies aan te geven waar en wanneer je jouw volgende afspraak wilt plannen, maar kan je gewoon op het plusje drukken en bijvoorbeeld "morgen afspraak met Piet om twee uur in de middag" intypen, gevolgd door een Enter of een Return.

Het is prachtig dat Calendars 5 dat ondersteunt (en eigenlijk vreemd dat Apple's Agenda-app voor iOS dat nog niet doet), maar er werd niet voor niets een k...
28 april 2016 - 10:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Volgens IDC werden er in eerste kwartaal van dit jaar ongeveer evenveel smartphones verkocht als in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. in het eerste kwartaal van dit jaar zouden dat er 334,9 miljoen zijn geweest, in datzelfde kwartaal vorig jaar waren het er 334,3 miljoen.

In dat licht gezien is het niet zo vreemd dat het Apple niet gelukt is om weer meer smartphones te verkopen, in deze markt lijkt op het eerste gezicht de groei er gewoon uit te zijn. Maar mogelijk dat Apple in het komend kwartaal wel weer groei laat zien, want alle indicatoren laten zien dat de iPhone SE als warme broodjes over de toonbank gaat, en bij de goedkopere opties is er nog steeds welk groei.

Dat zou ook kloppen als je kijkt naar welke fabrikanten wel gro...
28 april 2016 - 11:02
Pagina: Vorige 1 ... 258 259 260 [261] 262 263 264 ... 338 Volgende