https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Apple was met iOS 8 al bezig om Split-Screen Multitasking in iOS in te bouwen, maar die code was duidelijk nog niet af. Indertijd werd er op gespeculeerd dat die functie in iOS 8.1 zou komen, maar als dat zo was geweest dan hadden we dat nu natuurlijk allang geweten.

De speculatie is dat Apple dat wel van plan was, maar uiteindelijk teveel van de beschikbare ontwikkelaars nodig had voor de ontwikkeling van Watch OS. In de video hieronder kan je zien hoe de bestaande code in iOS 8 werkt als die wordt aangezet. Die code was dus nog niet definitief, en we zien het in de iOS simulator, waardoor je ook een muis ziet en het bewegen met twee vingers niet zo lekker werkt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FrPVVO3A6yY[/yo...
22 mei 2015 - 10:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Over anderhalve week start Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) en kunnen we tijdens de keynote op 8 juni weer om 7 uur 's avonds (onze tijd) genieten van wat Apple allemaal voor plannen heeft.

Maar vandaag is Google's versie van de WWDC begonnen, en op deze I/O conferentie laat Google niet alleen zien hoe belangrijk alles wat Apple doet voor het bedrijf is, maar zien we ook dat de concurrentie steeds intensiever wordt.

Daar kunnen wij trouwens ons voordeel mee doen, want Google heeft een Foto's app laten zien die veel op de app lijkt die Apple recent in OS X 10.10.3/Yosemite heeft uitgebracht. Het is daarbij trouwens niet de interface die de show stal, maar de prijs. Want deze app, die gaat werken op iOS,...
28 mei 2015 - 22:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacAppStore_logo.jpg
ADNX is een bedrijf dat al een hele tijd software maakt voor de Mac, misschien kennen sommige lezers het nog als app4mac, zo heette het vroeger. Dit bedrijf heeft al meer dan vier jaar software in de Mac App Store staan.

Maar daar gaat, langzaam maar zeker, een eind aan komen, want ADNX heeft in dit support-artikel laten weten dat ze de Mac App Store niet meer zullen gaan gebruiken voor grote releases in de toekomst (" we decided to not use the Mac App Store anymore for future major versions of our applications").

Mocht je ADNX niet kennen, op dit moment hebben die aardig wat apps in de Mac App Store staan, bijvoorbeeld [url=https://itunes.apple.com...
28 mei 2015 - 16:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Na het uitbrengen van OS X 10.10/Yosemite bleek dat Apple het oude vertrouwde mDNSResponder had vervangen door het nieuwe discoveryd, en dat bleek geen succes. Want waar mDNSResponder al ruim 12 jaar zorgde voor stabiele netwerken in OS X, leek het er op dat discoveryd vooral voor ellende zorgde.

Er verschenen artikelen wat er fout was en hoe je het kon oplossen, bijvoorbeeld hier, maar waarom Apple deze keuze had gemaakt en niet gewoon mDNSResponder bleef gebruiken was niet duidelijk.

Eén theorie was dat discoveryd speciaal ontwikkeld was voor AirDrop en Handoff/Continuity, maar als je discoveryd vervin...
27 mei 2015 - 09:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
De iPhone is straks het device waarop de meeste stem-assistenten te vinden zijn. Want we hebben nu al Siri en de stem-assistent in de Google app, binnenkort komt daar ook Cortana van Microsoft bij.

Want op de Windows blog is te lezen dat Microsoft van plan is om een Cortana app uit te brengen voor iPhone en Android telefoons, en die zal samenwerken met Cortana op een PC met Windows 10.
Citaat

...
27 mei 2015 - 13:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De makers van Blek zeggen zelf dat je niet kunt uitleggen hoe dit spel werkt, je moet het gezien hebben, dat kan dan ook in de video hieronder.

Voordat je gaat kijken lijkt het de moeite om te weten dat deze game overladen is met prijzen, zoals een Apple Design Award, Best Game bij de Vienna Content Awards, Best Mobile Game bij Casual Connect en het kreeg de Excellence in Innovation bij de IMGA Awards.

Kortom, een game die de moeite waard is, en dat is zowel omdat het een unieke game is, en ook omdat het unieke idee erachter zo goed uitgevoerd is.Normaal gesproken kost deze game € 2,99, op dit moment kan je Blek in de iOS App Store aan...
26 mei 2015 - 12:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Op Reddit heeft iemand een tekst gezet die je iPhone zal laten crashen als je die per SMS ontvangt (een iPhone met een jailbreak zal in Safe Mode gaan). Dat lijkt misschien leuk om een flauw geintje uit te halen, maar als de Berichten-app op de ontvangende iPhone in lijstweergave staat zal die blijven crashen als je de Berichten-app opent, en dan wordt het natuurlijk wat minder leuk.

De post op Reddit hierover is hier te vinden, hieronder kan je de tekst ook zien:
Citaat


Power
...
27 mei 2015 - 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/IBM_logo.jpg
Het is bijna een jaar geleden dat Apple en IBM partners werden voor de zakelijke markt, en er zijn ondertussen al veel apps daaruit voortgekomen. Recent kon je op MacFreak bijvoorbeeld nog lezen in dit nieuwsbericht dat er nu ook al apps zijn uitgebracht voor de Apple Watch.

Maar partners delen vaak meer dingen, en IBM heeft nu een interne memo rondgestuurd waarin te lezen is dat alle medewerkers voortaan zelf kunnen beslissen welk platform ze willen kiezen, dat kan Windows, Linux of OS X zijn. De verwachting is dat veel medewerkers voor een MacBook (Pro) zullen kiezen. De machines worden volledig ingericht geleverd aan de medewerkers, deze hoeven alleen een setup door te lo...
29 mei 2015 - 11:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Er gaan geruchten dat Apple voor de opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus weer een sensor van Sony zou gaan gebruiken. Het zou dan gaan om een 12 megapixel sensor van Sony, de leverancier van de sensoren voor de iPhone van de afgelopen jaren, met RGBW techniek.

RGB is waarschijnlijk een bekende technologie voor de meesten van ons, de meeste sensoren produceren Rode, Groene en Blauwe pixels. RGBW sensoren produceren daarbij ook nog Witte pixels, wat zorgt dat er bij minder licht ook nog steeds foto's gemaakt kunnen worden.

Het...
26 mei 2015 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStore-app-icoon.jpg
Ook deze maand geeft Apple weer een gratis app weg via de eigen Apple Store app, dit keer is dat Sky Guide, een app waarmee je op een prachtige manier de sterrenhemel kan ontdekken.

Om deze gratis app op jouw iPhone, iPod touch of iPad te krijgen zal je dus eerst Apple's eigen [url=https://itunes.apple.com/app/apple-store/id37538094...
27 mei 2015 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Het was te verwachten, als Apple met een vervangende programmeertaal komt waarmee je voor zowel iOS als OS X makkelijker en sneller kan programmeren, dan ligt het voor de hand dat dat een succes wordt.

Tenminste, als de maker van die programmeertaal ervoor zorgt dat die taal goed werkt en, vooral als die nieuw is, snel zorgt voor aanpassingen en daarmee duidelijk maakt dat ze deze taal serieus nemen.

Kennelijk is dat allemaal het geval bij Apple's Swift. Want de mensen van RedMonk hebben weer eens gekeken hoe het gaat met deze programmeertaal en het resultaat is niet alleen positief, maar ook opval...
16 januari 2015 - 12:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Als je graag internationaal nieuws wilt lezen, dan kom je er al snel achter dat je daar vaak voor moet betalen. Want of je moet voor de content betalen, of de app is niet gratis.

Maar er is goed nieuws voor iedereen die de portemonnee liever niet wil trekken, want de app van The New York Times is niet langer betaald, maar voortaan gratis. Het gaat daarbij niet alleen om de app, ook alle artikelen kunnen nu zonder te betalen gelezen worden.

Dat is ook te lezen in de informatie bij de 2.0.0 update:
Citaat


Wat is er nieuw in versie 2.0.0
  • The app is now completely free. You can read unlimited articles - no need for a paid subscription.
  • The newest articles are highlighted at the top of the ne
...
12 mei 2015 - 12:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Heb je een Time Machine back-up van een andere Mac, bijvoorbeeld een Mac die je helemaal niet meer in je bezit hebt, dan is er toch een manier om die back-up te bekijken en er de data uit te halen die je nodig hebt.

Daarvoor moet je wel Time Machine in je Dock hebben staan. Als dat bij jou niet zo is, dan moet je even het icoon van Time Machine uit de Programmamap naar je Dock verslepen, zodat je wel een icoontje van Time Machine in jouw Dock ziet staan.

Als dat icoon eenmaal in je Dock staat, dan is het enige wat je hoeft te doen is de rechtermuisknop (of met de Control-toets ingedrukt) klikken op dat icoontje, en kiezen voor de derde optie: "Zoek op andere Time Machine-schijven..."

[img]http://www.macfreak.nl/modul...
26 mei 2015 - 10:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple heeft met iOS gekozen om de terugknop altijd in de software te hebben, de enige fysieke knop aan de voorkant is de Home-button.

Android heeft bij het begin juist gekozen voor een aparte Back-button. Dat kan handig zijn, want die zit dan altijd lekker voorspelbaar op dezelfde plek. Alleen in de praktijk blijkt dat verschillende software-makers nog wel eens voor een verschillende functie willen kiezen voor die knop, waardoor die niet altijd even voorspelbaar is.

Maar het is wel precies die terugknop uit Android die waarschijnlijk voor de inspiratie heeft gezorgd voor Halo Back, een schermbeschermer waarmee je door linksonder te klikken altijd teruggaat naar het vorige scherm. Hoe dat werkt kan je hie...
26 mei 2015 - 09:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Jonathan_Ive_Frontaal.jpg
Apple heeft van Tweede Pinksterdag, terwijl de beurs dicht was, gebruik gemaakt om naar buiten te brengen dat Jonathan Ive promotie heeft gemaakt. Tot nu toe was hij Senior Vice President Design, vanaf nu is hij Chief Design Officer.

Tegelijkertijd hebben twee van zijn rechterhanden ook een promotie gekregen, Richard Howarth is nu Head of Industrial Design, Alan Dye voortaan Head of User Interface (allebei Vice Presidents, dus de titels VP of Industrial Design en VP of User Interface Design worden ook gebruikt).

Richard Howarth is net zoals Jonathan Ive een Engelsman en heeft vanaf het allereerste begin gewerkt aan de [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com/nl/browse...
26 mei 2015 - 08:54
Pagina: Vorige 1 ... 258 259 260 [261] 262 263 264 ... 271 Volgende