https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Het Department of Justice (DoJ) heeft de zaak van de FBI versus Apple uitgesteld. Niet omdat ze plotseling tot inkeer gekomen zijn, maar ze zouden zelf een manier gevonden hebben om de iPhone van één van de terroristen van de aanslag in San Bernardino in te komen, en daar ging het in deze zaak om.

De aankondiging van dit uitstel kwam een paar uur voordat de 'hearing' in deze zaak zou beginnen. Volgens het DoJ zou afgelopen zondag er een derde partij met een oplossing naar voren zijn gekomen, er wordt nu gekeken of die inderdaad werkt.
Citaat


On Sunday, March 20, 2016, an outside party demonstrated to the FBI a possible method for unlocking Farook'
...
22 maart 2016 - 10:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
De laatste server door Apple gemaakt was de Xserve, en dat is al weer even geleden, want die kwam in 2009 uit. Mogelijk is Apple nu weer bezig om servers te bouwen, alleen is het maar de vraag of die ooit voor ons beschikbaar zullen zijn.

Want volgens dit artikel (betaallink) van The Information zou Apple om het verhogen van de veiligheid van onze data niet alleen bezig zijn om eigen servers te bouwen, maar ook alle andere apparatuur die in een datacenter nodig is.

Daaronder zouden bijvoorbeeld servers, routers en systemen voor dataopslag zitten. Apple is hier waarschijnlijk aan begonnen toen door de onthullingen van Edward Snowden bleek in hoeveel systeme...
24 maart 2016 - 10:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-9,7inch-icoon.jpg
Niemand zal het gemist hebben, Apple heeft eergisteren een iPod Pro met 9,7-inch scherm, vier speakers, een aansluiting voor een Smart Keyboard en de Apple Pencil uitgebracht. Een iPad die niet voor niets Pro heet, want waarschijnlijk zal deze door veel mensen ook als werkpaard gebruikt worden, en mogelijk zelfs als enige computer.

Tijdens de presentatie van de 12,9 iPad Pro wilde Apple juist het punt maken dat die voor serieus werk bedoeld is, en één van de apps die tijdens de demo's voorbij kwam waren die van Microsoft's Office suite. Grappig genoeg is het nu juist Microsoft die device met kleinere scherm niet serieus neemt, want volgens de regels in Redmond is alles met een scherm onder de 10 inches vooral voor consumptie bedoeld, en ...
23 maart 2016 - 12:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Apple lanceerde de lijn van nieuwe MacBooks met Retina Display in april van het vorige jaar, en sindsdien is er geen update van geweest. Ze staan dus hoog op de lijst van modellen die een update zouden kunnen krijgen, al was het alleen maar met nieuwe processors.

De site DigiTimes meldt nu dat veel makers van notebooks, zoals Asustek Computer, Dell en Lenovo, hard bezig zouden zijn om die nog dunner te maken. De reden daarvoor zou onder andere zijn omdat Apple aan het eind van het tweede kwartaal nieuwe MacBooks met Retina Display op de markt zou gaan brengen.
Citaat


With Apple's new ultra-thin 13- and 15-inch MacBooks to start shipping at the end of the second quarter, notebook b
...
23 maart 2016 - 14:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple bracht gisteren een heleboel updates tegelijk uit, en dat is niet toevallig, want de devices hebben steeds meer met elkaar te maken. Voor tvOS 9.2 geldt dat eigenlijk niet, maar waarschijnlijk wilde Apple die niet apart uitsturen, maar het allemaal gecoördineerd doen.

Als jij een Apple TV van de vierde generatie hebt dan is deze update een 'no-brainer', want deze voegt een aantal dingen een tvOS toe die er eigenlijk vanaf het begin al in had moeten zitten. Met andere woorden, met tvOS 9.2 lijkt de Apple TV 4 compleet.

Voorbeelden van wat er nu aan toegevoegd is zijn de mogelijkheid om mappen aan te maken en ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden. Eerder zorgde Apple er al voor dat de [url=https://itunes.apple.com/nl/app/remote/id...
22 maart 2016 - 13:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CareKit-icoon.jpg
Vorig jaar rond deze tijd hield Apple ook een Special Event, en daar werd toen voor het eerst de frameworks ResearchKit en HealthKit gelanceerd. Met deze open source oplossingen draagt Apple enorm bij aan het verbeteren van medisch onderzoek, want bijna iedereen die een iPhone heeft kan meedoen, en een Apple Watch draagt ook bij aan de collectie van data.

Tijdens het Special Event van vandaag presenteerde Apple het logische vervolg hierop: CareKit. Met dit framework wordt het veel makkelijker om apps te maken die van HeathKit gebruik maken, en ook dit framework is weer open source.

Eén van de dingen die ermee mogelijk zijn liet Apple zien tijdens de presentatie. Dat is het volgen van...
21 maart 2016 - 19:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Heb je interesse in een Apple Watch, dan moet je ook nog kiezen welke combinatie of combinaties jij het mooiste vindt. En omdat er ontzettend veel opties zijn, kan je natuurlijk ook heel erg veel combinaties daarmee maken.

Apple heeft nu een speciale interactieve pagina gemaakt die je kan helpen bij deze keuze(s), want op deze nieuwe pagina kan je kiezen welke soort kast je wilt hebben en in welke kleur en welke maat. Dan kan je kiezen welk bandje je daarbij wilt, en vervolgens zelfs welke wijzerplaat je erbij wilt hebben.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zAppleWatchInteractievePaginaApple230316.png


Daarbij zij...
23 maart 2016 - 14:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Apple heeft gisteravond, zoals verwacht, ook een nieuwe update voor El Capitan op de servers gezet. Deze update is meer dan alleen maar voor het verhogen van de veiligheid en het oplossen van bugs, er zitten ook nieuwe dingen in.

Die zijn vooral om El Capitan in de pas te houden met de rest, want we zien hier nu ook de mogelijkheid om Notities te beveiligen, in Berichten kan je op je Mac nu ook Live Photos zien en iBooks kan nu PDF's synchroniseren. Maar er zijn ook problemen en probleempjes opgelost, bijvoorbeeld de bug waardoor je op de Mac geen t.co-koppelingen van Twitter in Safari kon laden.

Hieronder alle nieuwe dingen in 10.11.4, tenminste, alle nieuwe dingen die Apple ons vertelt bij deze update:
Citaat


OS X El Cap
...
22 maart 2016 - 09:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Er zitten in de 10.11.4 update van El Capitan een heleboel nieuwe dingen, maar ook verbeteringen voor de veiligheid. Want het kat-en-muis spel tussen hackers en de makers van software stopt nooit.

Mocht je nog OS X 10.9/Mavericks of OS X 10.10/Yosemite op je Mac hebben staan, dan heeft Apple voor jou nu ook een update om je Mac tegen dat soort ellende te beschermen. Mocht er geen bezwaar zijn om naar OS X 10.11/El Capitan over te stappen (bijvoorbeeld programma's die niet meer daarin werken), dan is dat de beste optie. Want met iedere nieuwe versie van OS X verbetert Apple de beveiliging nog verder.

Deze updates krijg je waarschijnl...
22 maart 2016 - 13:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Soms hebben ze bij Apple een beetje last van tunnelvisie. Ze zijn dan zo hard aan het werk aan een nieuw product en zo enthousiast over het resultaat, dat ze vergeten dat er een bestaande markt is die niet in dat proces is meegegroeid.

Een goed voorbeeld daarvan is de lancering van Final Cut Pro X, want hoewel een veelbelovend programma, af was het nog niet. Apple had daar duidelijk de reactie van de markt onderschat en de nieuwe versie eerst als beta uitbrengen was waarschijnlijk beter geweest. Snel daarna werd besloten om de oude versie nog een tijd op de markt te houden, maar de imago-schade was al geleden.

Maar in de periode daarna werd duidelijk waar Apple heen wilde met Final Cut Pro X, toen het een aantal grote updates uitbra...
16 maart 2016 - 11:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneSE-icoon.jpg
De geruchten vooraf bleken te kloppen, Apple heeft inderdaad een nieuwe iPhone gelanceerd met een 4 inch scherm die iPhone SE heet. Het uiterlijk lijkt veel op de iPhone 5s, maar er zijn wel een aantal kleine verschillen. Het meest in het oog springende verschil is trouwens dat er een nieuwe kleur bijgekomen is. Naast spacegrijs, zilver en goud, is er nu ook de optie roségoud.

Maar terwijl de verschillen aan de buitenkant niet zo spectaculair zijn, dat wordt aan de binnenkant beslist goedgemaakt. Want de iPhone SE heeft veel aan de binnenkant dat we van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus kennen. Bijvoorbeeld de 64-bits A9-chip en een M9-bewegingscoproce...
21 maart 2016 - 20:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Dat de Apple Watch ook belangrijk is en blijft voor Apple was gisteravond tijdens de keynote te zien. Want terwijl de presentatie maar ruim een uur duurde, was er toch ook ruimte ingeruimd voor de nieuwe bandjes die Apple nu voor de Apple Watch aanbiedt.

Ene paar jaar geleden had waarschijnlijk niemand je geloofd als je had gezegd dat Apple ongeveer twee minuten aan horlogebandjes zou besteden tijdens een keynote. Maar tijden veranderen, en het moet gezegd, die nieuwe bandjes zijn wel de moeite waard.

Het zijn er ook een hoop, maar hieronder kan je ze allemaal zien, ingedeeld per categorie. Waarbij het Milanees bandje nu dus voor het eerst ook in het zwart beschikbaar is.

Sportbandjes

[url=http://www.iclarified.co...
22 maart 2016 - 10:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Waarschijnlijk weet iedereen die MacFreak trouw bezoekt het allang, gisteravond hield Apple een Special Event met als titel "Let us loop you in". Heb je die gemist en wil je die alsnog bekijken, dan is er goed nieuws, want hieronder kan je deze keynote in zijn geheel bekijken.

Daarin zie je hoe Tim Cook nog eens duidelijk maakt dat Apple staat voor privacy, vertelt Lisa Jackson hoe Apple bezig is voor het milieu, en komen gezondheid, een nieuwe iPhone SE, iPad Pro met een 9,7-inch scherm en nieuwe bandjes voor de Apple Watch voorbij.

In iets meer dan een uur is het allemaal voorbij, en weet je ook wie (of wat) Liam is.

22 maart 2016 - 10:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Vanavond is het weer zover, om 18.00 uur onze tijd zullen Tim Cook en de zijnen ons weer allerlei moois gaan laten zien. Dat is trouwens al om zes uur 's avonds (en niet om 7 uur, zoals we gewend zijn) omdat de zomertijd bij de Amerikanen al op 13 maart inging, terwijl wij pas op 27 maart aan de beurt zijn.

Van wat we gaan zien zijn al een paar dingen min of meer uitgelekt, hieronder een overzicht daarvan. Maar misschien heeft Apple nog meer voor ons in petto, en misschien zelfs "One More Thing" aan het eind?

Nieuw model van de iPad Pro

De verkopen van de iPad zijn al een tijd aan het teruglopen. Maar het grootste model, de iPad Air, is daarbij vooral de klos. Maar alle geruchten wijzen er nu op dat Apple geen opvolger ...
21 maart 2016 - 13:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HealthKit-icoon.jpg
Apple kondigde vandaag tijdens het Special Event het nieuwe open source framework CareKit aan, daar kan je meer over lezen in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak. Maar het achterliggende ResearchKit, ook open source, is tegelijkertijd door Apple ook verbeterd.

Ook hiervoor heeft Apple een persbericht uitbracht, onder andere met voorbeelden en citaten van onderzoekers. Hieronder kan je de complete tekst van dit persbericht van Apple in zijn geheel lezen.
Citaat


Apple kondigt verbeteringen van ResearchKit aan

Toevoeging van genetische informatie voor onderzoek naar post-partumdepressie, astma en hart- en vaatziekten <
...
21 maart 2016 - 19:47
Pagina: Vorige 1 ... 259 260 261 [262] 263 264 265 ... 331 Volgende