https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple heeft een nieuwe commercial voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uitgebracht, en de nadruk daarin ligt op de kwaliteit van de foto's en de video's die je daarmee kunt maken (de titel van deze commercial is ook Photos & Videos).

De tagline is nog steeds hetzelfde als alle nieuwe iPhone-commercials: "If it's not an iPhone, It's not an iPhone". Waarbij het misschien wel voor het eerst is dat Apple een lidwoord voor iPhone gebruikt. Medewerkers van Apple hebben het eigenlijk altijd over iPhone, iPod, iPad en Apple Watch, allemaal dus zonder een lidwoord ervoor.

In de tekst van de voice-over voor de tagli...
10 augustus 2015 - 14:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
In de afgelopen week zijn er op de Amerikaanse buis drie nieuwe Apple Watch commercials verschenen. Waar de vorige serie Apple Watch commercials vooral gingen over de mensen die de Apple Watch gebruiken, heeft Apple er nu voor gekozen om de nadruk de leggen op iets waar eerder ook bij de iPhone en de iPad al vaak over ging: apps.

Want de nieuwe commercials maken meteen erg duidelijk dat er al veel apps voor de Apple Wat...
10 augustus 2015 - 14:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Tijdens de keynote van de World Wide Developer Conference (WWDC) 2015 werd het al aangekondigd, ook van iOS 9 en OS X 10.11/El Capitan zou er weer een open beta-programma komen. Met andere woorden, iedereen die deze versies van Apple's besturingssystemen wil uitproberen is welkom.

Inmiddels is het zover, en op deze pagina kan je terecht als je daaraan mee wilt doen. Het enige wat je nodig hebt is je Apple ID, daar zal je mee in moeten loggen.

Hier is wat Apple je vertelt over het meedoen aan dit programma:
Citaat


As a member of the Apple Beta Software Program, you'll be able to enroll your Mac or iOS device to
...
10 juli 2015 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Er zijn waarschijnlijk niet heel erg veel mensen die op dit moment nog een Apple IIgs in gebruik hebben. Maar voor iedereen die nog wel zo'n antieke Mac hebben draaien is er goed nieuws.

Want 22 jaar, 2 maanden en ruim 2 dagen nadat System 6.0.1 uitkwam is het eindelijk zover, is Apple IIgs System 6.0.2 eindelijk uit en zal ervoor zorgen dat jouw Apple IIgs beter zal werken, stabieler zal zijn en je data zal ook veiliger zijn.Want dit betekent dat je nu met Command en het pijltje naar boven naar een folder hoger kan, de HFS.FST bug...
15 juli 2015 - 09:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
De laatste keer dat Apple een kwartaal draaide waarin ze hun eigen eerdere record niet verbraken is al jaren geleden, dat was niet zo heel erg lang nadat de bankencrisis uitbrak. Sindsdien lukt het Apple kwartaal na kwartaal om steeds weer de eigen records te verbreken, inmiddels ook dankzij het succes in de "emerging markets".

De nettokwartaalwinst bedroeg in het afgelopen kwartaal $ 10,7 miljard ($ 1,85 per aandeel), de omzet was $ 49,6 miljard. In hetzelfde kwartaal een jaar geleden was dat $ 37,4 miljard omzet met een nettowinst van $ 7,7 miljard.

Daarbij maken de internationale verkopen nog steeds een belangrijk deel uit van de resultaten van Apple, dit keer was dat 64 procent van de totale omzet (in het...
22 juli 2015 - 08:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Er zullen vast niet veel van ons zijn die precies weten wanneer welke smartphone uitkwam. En zelfs als je een redelijk goed idee daarvan hebt, dan weet je waarschijnlijk niet hoe de verhouding van het ene model is ten opzichte van het andere.

De video van Cnet hieronder helpt hierbij, daarin krijgen we in ruim twee minuten vanaf begin 2007 tot nu van zo'n beetje alle belangrijkste smartphone modellen te zien wanneer die uitkwamen, zodat je ook mooi de ontwikkeling ten opzichte van elkaar kan zien.Dit overzicht is natuurlijk verre van compleet, het valt vooral op dat een aantal van de grote Chinese spelers die de afgelopen tijd in opkom...
22 juli 2015 - 12:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPodTouch6eGeneratieKleurtjes-icoon.jpg
Bij Apple zijn ze vaak erg enthousiast over wat ze uitbrengen, en dat is dan ook te merken bij de presentatie. Zo werd er bij de nieuwe iPod touch (6e generatie) gezegd dat het "the best iPod touch yet" is.

Waarschijnlijk ook een verschil in cultuur. Want Amerikanen zijn helemaal niet bang voor hyperbool, terwijl de Hollandse reactie waarschijnlijk zou zijn dat het niet zo best zou zijn als een nieuwe versie niet beter is dan de vorige.

Bij iMore hebben ze in de tussentijd de camera van de nieuwe iPod touch getest...
21 juli 2015 - 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Ming-Chi Kuo is zolangzamerhand het orakel van de Mac-wereld geworden. Deze analist van KGI Securities heeft het zo vaak bij het rechte eind, dat hij kennelijk zeer betrouwbare bronnen erg diep in de organisaties die voor Apple werken heeft.

Als hij spreekt is het dan ook bijna altijd automatisch nieuws, en dat ik ook deze keer weer zo. Hieronder wat hij nu allemaal heeft weten te melden. Daarbij zit deze keer trouwens ook een hoop koffiedik kijken, want de verkoopcijfers voor de komende tijd weet natuurlijk nog niemand.

De timing hiervan is trouwens niet voor niets, want morgen komt Apple met kwartaalcijfers, en kennelijk wil hij die voor zijn.<...
20 juli 2015 - 13:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
In 2008 stond Steve Jobs aan de wieg van de Apple University, een intern opleidingsinstituut waar veel van de medewerkers van het bedrijf opgeleid worden. De doel van deze interne opleiding was om terwijl het bedrijf hard groeit, toch de essentie van Apple vast te houden.

Die essentie is onder andere focus op design, kwaliteit en het maken van producten die hoog scoren in tevredenheid bij de gebruikers. Want er is bij Apple een rotsvast geloof dat als je de concentratie daarop houdt, je uiteindelijk vanzelf succesvol zal zijn.

Dat is ook één van de redenen dat zowel Steve Jobs als andere managers van Apple meerdere keren [url=http://blogs.reuters.com/gre...
21 juli 2015 - 09:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Vandaag is het 17 juli, de dag waarop de Apple Watch ook in Nederland te koop is. En dus is iedereen die graag bij de 'early adopters' wil horen vandaag in de Apple Store te vinden.

Hieronder een paar foto's daarvan, de eerste foto van de trotse vader is ook meteen de foto van degene die de eer had om de eerste Apple Watch bij de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam te kunnen kopen.17 juli 2015 - 13:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
The Room van Fireproof Games was een erg succesvolle game. Die kreeg bijvoorbeeld de titel Game van het Jaar van Apple in 2012 en stond ook lang in de App Store in de afdeling van de onmisbare apps.

Een vervolg zat er dan ook in, en dus kwam Fireproof Games met The Room Two. In het begin kostte dat € 4,49, al vrij snel daalde de prijs naar € 2,69. Maar kennelijk willen de makers meer aandacht voor deze game genereren, en dat is in ons voordeel.

Want op dit moment is deze prima game te vinden in de iOS App Store te vinden voor maar 99 cent. Wil je graag eerst weten hoe de The Room Two er uitziet en meer weten van de gameplay, dan kan je terecht ...
20 juli 2015 - 12:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
Terwijl waarschijnlijk iedereen hier denkt dat iedereen ter wereld weet wat een iPhone is, en die niet snel zal verwarren met een andere smartphone, zijn de daar bij Apple kennelijk niet van overtuigd.

Want tien dagen geleden kon je op MacFreak al lezen dat Apple een compleet nieuwe richting is ingeslagen met de nieuwe "If it's not an iPhone, it's not an iPhone" commercials.

Maar er is bijna geen bedrijf dat meer van zijn klanten en van de perceptie van zijn producten weet dan Apple, dus er zal vast een goede reden zijn dat ze deze bo...
20 juli 2015 - 15:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Apple heeft net de lang verwachte 10.10.4 update voor OS X10.10/Yosemite online gezet, lang verwacht omdat er gehoopt wordt dat de mensen die sinds de eerste versie van OS X10.10/Yosemite last hebben van netwerkproblemen hiermee uit de brand geholpen zijn.

Het is dan ook het eerste wat je ziet staan in het lijstje van Apple voor deze update, hieronder alle punten die verbeterd zijn in deze versie van OS X.
Citaat


The OS X Yosemite 10.10.4 update verbetert de stabiliteit, compatibiliteit en veiligheid van jouw Mac, en wordt aangeraden voor alle gebruikers.

Deze update:

  • Verbetert de betrouwbaarheid van netwerkfuncties
  • Verbetert de betrouwbaarheid van de Migratie-assistent
  • Verhe
...
30 juni 2015 - 17:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Apple is hard bezig met het steeds verder uitbouwen van iCloud, maar met name met het relatief nieuwe iCloud Drive moet je wel even goed oppassen. Want dat doet niet altijd wat je er van verwacht.

Want als je bestanden of folders van iCloud Drive naar een andere locatie versleept kan je bestanden kwijtraken als die op dat moment net gesynchroniseerd worden. Je bestanden kopiëren in plaats van ze te verplaatsen lijkt dan ook een veel beter idee.

Mocht je toch een keer bestanden verplaatsen in plaats van kopiëren die nog niet met je Mac gesynchroniseerd zijn, dan zal je die bestanden kwijtraken. Gelukkig hoeft dat niet definitief te zijn, Apple heeft een optie om die verloren bestanden terug te halen.

Die optie is te ...
17 juli 2015 - 13:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple heeft vier nieuwe commercials voor de Apple Watch uitgebracht. Ook dit keer voor ons weer alleen maar online te zien, in de VS ook op de buis.

De eerste (Goals) legt de nadruk op fitness en het bereiken van doelen. Waarbij de man aan het eind, die zodra hij uit bed komt meteen begint te springen, hopelijk als grapje bedoeld is. Want eerst even rustig wakker worden lijkt een beter idee.De tweede is Closer, met een focus op het gezin, van de geboorte van een kind tot het opvoeden ervan.De laatste twee gaat over grote reizen met bijzondere momenten, één van een...
17 juli 2015 - 10:58
Pagina: Vorige 1 ... 260 261 262 [263] 264 265 266 ... 284 Volgende