https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS7-icoon.jpg
Op dit moment is er een campagne gaande in de VS van de Cerebral Palsy Foundation, waarbij ze proberen mensen bewust te maken dat je ook gewoon kan praten met iemand met een handicap. Cerebral Palsy heet bij ons trouwens Cerebrale Parese.

Voor deze campagne hebben ze een groot aantal vooraanstaande mensen in de VS gevraagd, en één daarvan is Apple's CEO Tim Cook. Die geeft de boodschap meteen een creatieve draai, waarbij Siri hem te hulp komt. Dat kan je hieronder zien, gefilmd op Apple's eigen campus.Kennelijk heeft Tim Cook zelf een Roségouden [url=http://aos.prf.hn/click/camref...
10 december 2015 - 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Het einde van het jaar komt eraan, en dus is het ook weer tijd voor de lijstjes van de beste dingen die in het afgelopen jaar voorbij zijn gekomen. Voor Apple betekent een lijstje van het beste van 2015, met daarin alle hoogtepunten uit de App Store, iTunes Store en iBooks Store.

Die hoogtepunten kan je hieronder allemaal vinden. inclusief de links naar apps en andere content, maar vooraf kunnen we al verklappen dat Enlight is iPhone App van het Jaar is geworden, Airbnb de iPad App van het Jaar, Lara Croft GO de iPhone Game van het Jaar en Prune de iPad Game van het Jaar.

Het lijstje hieronder laat trouwens ook meteen zien wat voor een oerwoud de rechten die rusten op content nog steeds is. Want er missen een aantal linkjes, en dat komt ...
11 december 2015 - 10:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Apple heeft deze week de nieuwe Smart Battery Case uitgebracht, en dat is van alle hardware die Apple in de afgelopen jaren aan ons heeft voorgeschoteld waarschijnlijk de meest controversiële. Want het is misschien een prima case, maar er lijken weinig mensen te vinden die denken dat deze past bij de standaard van het design wat we van Apple kennen en gewend zijn.

Bij iFixit waren ze er natuurlijk weer als de kippen bij om deze case helemaal uit elkaar te halen. Mocht je er een kopen met het idee dat je hem bij een probleem zelf zal kunnen repareren, dan kan je dat in ieder geval wel vergeten. Want hij scoort een 2 op een schaal van 1 tot en met 10.

Daarbij blijkt de constructie vrij simpel, waardoor ze zich bij iFixit afvrage...
11 december 2015 - 09:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pixelmator-iOS-icoon.jpg
De iOS versie van Pixelmator, een populaire app om foto's mee te bewerken, heeft een stevige update gekregen. Met deze update wordt in één klap de iPad Pro en de Apple Pencil ondersteund, terwijl deze app voortaan ook 3D Touch opties biedt op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Mocht je deze app nog niet hebben, die kost maar € 4,99 in de iOS App Store. In de release notes hieronder kan je lezen wat er allemaal nieuw is in deze versie, die trouwens versienummer 2.2 heeft me...
11 december 2015 - 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMiniWit.jpg
We kennen het waarschijnlijk allemaal, de eindeloos lange Terms and Conditions, oftewel de voorwaarden waar we keer op keer maar weer ongelezen mee akkoord gaan. Jammer genoeg kennelijk een noodzakelijk kwaad, en iets waar Apple zich 'mede-schuldig' aan maakt, doordat die voorwaarden voor normale mensen eigenlijk onleesbaar zijn.

Hoe makkelijk we inmiddels akkoord gaan met zulke voorwaarden is te zien in de video hieronder. Het aanbod van een gratis iPad is voldoende voor veel mensen die voorbij komen om ermee in te stemmen. Dit betekent dat ze met allerlei dingen hebben ingestemd die ze natuurlijk helemaal niet willen.Wil je Apple's voorwaarden wel een keer helemaal lez...
7 december 2015 - 10:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Apple heeft een nieuwe commercial uitgebracht met als titel "The Future of Television". Die pakt vrij ironisch uit, want die komt bijna tegelijkertijd uit met het nieuws dat Les Moonves, de baas van CBS, heeft gezegd dat Apple zijn plannen om via de nieuwe Apple TV zelf content aan te gaan bieden even in de ijskast heeft gezet.

Letterlijk zei hij "They've had conversations on it and I think they pressed the hold button. They were looking for a service." Het lijkt er dus op dat Apple's grote plannen voor het zelf aan bieden van content via het internet voorlopig op de plank zullen blijven liggen. Mogelijk zitten de aanbieders/concur...
10 december 2015 - 09:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon2.jpg
Ben je de gelukkige eigenaar van de nieuwe iPad Pro en vraag je je wel eens af of je dat prachtige grote scherm niet ook zou kunnen gebruiken als je achter je Mac zit, dan is hier de oplossing.

Want Duet Display is één van de apps waarmee je jouw iPad als tweede scherm kunt gebruiken. De makers daarvan, ex-Apple ingenieurs, hebben net een update online gezet speciaal om ervoor te zorgen dat je ook de iPad Pro kan gebruiken, en dan zonder vertraging.

Hieronder kan je zien hoe dat werkt.Duet Display is op dit moment ind e aanbieding (-40 procent), kost nu € 9...
10 december 2015 - 09:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Heb je een iPhone 6 of 6s en gebruik jij je iPhone zo lang of zo intensief dat je graag zou willen dat je langer op één lading door zou kunnen werken, dan is een batterijhoesje waarschijnlijk de beste oplossing voor jou.

Tot nu toe moest je daarvoor zoeken bij andere fabrikanten, bijvoorbeeld van Mophie, maar vlak voor de feestdagen heeft Apple nu zelf een batterijhoesje uitgebracht voor de iPhone 6 en 6s.

Daarbij heeft Apple voor een opvallende vorm gekozen. Want waar andere fabrikanten de batterij zoveel mogelijk wegwerken over de hele lengte en breedte in een iets verdikte achterkant, heeft Apple ervoor gekozen om bij hun nieuwe case de verdikking alleen in het midden te laten zitten, die daardoor ook duidelijk zichtbaar is....
8 december 2015 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple heeft kennelijk alle updates gecoördineerd naar buiten gestuurd, want de afgelopen 24 uur zijn er updates voor OS X, iOS, de nieuwe Apple TV voorbij gekomen, en dan is er ook nog eentje voor de Apple Watch.

Bij deze update gaat het om een aantal bugfixes, maar vooral ondersteuning voor een aantal nieuwe talen. Met name Arabisch, Tsjechisch, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Maleisisch, Portugees en Vietnamees. Misschien geen talen waar de meesten van ons best aan zullen hebben, maar je weet maar nooit.

Hieronder de hele lijst die van de nieuwe dingen in watchOS 2.1 die Apple naar buiten heeft gebracht.
Citaat


  • Adds support for Right-to-Left user interface
  • Adds ability to switch between Latin and Hindi numerals for
...
9 december 2015 - 16:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
De iPad Pro is uit, en iedereen die er al eentje in huis heeft is daar waarschijnlijk erg blij mee. Maar bij compleet nieuwe hardware komen er in het begin vaak ook problemen en probleempjes voorbij, en dat is bij de iPad Pro bij sommige mensen ook zo.

Want sommige mensen hebben er last van dat hun iPad Pro na ongeveer een uur opladen crasht, en die is dan alleen maar weer 'in leven' te krijgen door die geforceerd opnieuw op te starten.

Op dit moment is het nog niet bekend wat de oorzaak is, op sommige plekken wordt geopperd dat het te maken zou kunnen hebben met het maken van een backup naar ...
16 november 2015 - 13:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Sinds gisteravond heeft Apple een eerste update voor de nieuwe Apple TV (vierde generatie) klaarstaan. Jammer genoeg heeft Apple niets gepubliceerd over wat er allemaal verbeterd en vernieuwd is in deze update, daarom hieronder alles wat tot nu toe bekend is.

De allerbelangrijkste is waarschijnlijk dat Apple's eigen Remote-app nu weer werkt met de nieuwe Apple TV. Dus als je een iDevice hebt, dan is het voortaan niet meer nodig om met de afstandsbediening van de Apple TV eindeloos lettertjes op het scherm aan te klikken, maar kan je het gewoon lekker snel intikken.

Verder heeft Siri nu ook de mogelijkheid om te zoeken in Apple Music. Waarschijnlijk allebei dingen die Apple ...
9 december 2015 - 12:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Apple heeft voor alle iDevices die iOS 9 kunnen draaien gisteren een update uitgebracht met 9.2 als versienummer. Opvallend is het aantal verbeteringen, want dat is een echte waslijst, wij telden er in totaal maar liefst dertig!

Bij die verbeteringen zitten er in vijf bij voor Apple Music, de rest is voor iedereen, dus ook de mensen die Apple Music (nog) niet gebruiken. Ben je tweetalig en spreek je Arabisch, Siri zal je voortaan ook in het Arabisch te woord kunnen staan.

Hieronder alle aanpassingen en verbeteringen door Apple bij deze update bekend heeft gemaakt:
Citaat


  • A new Top Stories section in
...
9 december 2015 - 10:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Toen Apple's Kaarten-app drie jaar geleden uitkwam waren het vooral de fouten die de aandacht trokken, en dat waren er nog al wat. Zo werd bijvoorbeeld het wereldberoemde evenementenhal Madison Square Garden in New York City als park aangegeven, waarschijnlijk door het woord Garden in de naam.

Als reactie schreef Apple's CEO Tim Cook toen een excuusbrief en waarschijnlijk was het ook de druppel die leidde tot het ontslag van Scott Forstall, want die zou het vertikt hebben om excuus ervoor aan te bieden, terwijl hij de eindverantwoordelijke daarvoor was.

Maar Apple is almaar bezig met het achter de schermen verbeteren van de Kaarten-app, en inmiddels gebruiken maar liefst [...
8 december 2015 - 10:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PrinterDrivers.jpg
Bij Apple wordt achter de schermen aan veel gewerkt, veel meer dan wij ooit zullen weten. Steve Jobs zei niet voor niets ooit dat hij net zo trots was op alle dingen die hij niet had gedaan, als op alle dingen die het uiteindelijk wel haalden.

En Apple doet het niet slecht, want in in een vergelijk van de uitgaves van grote bedrijven aan Research & Development komt Apple er positief uit, zeker als je het succes van wat Apple uiteindelijk op de markt brengt meeneemt. Ook daar heeft Steve Jobs natuurlijk ooit wat over gezegd: "innovation has not...
8 december 2015 - 11:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-iOS-icoon.jpg
De Denen doen dingen vaak op hun eigen manier en stellen hun eigen prioriteiten, dat zien we onder andere doordat ze in Kopenhagen een onderzoeksinstituut hebben waar ze onderzoek doen naar hoe gelukkig mensen zijn, het Happiness Research Institute.

Bij dat instituut hadden ze waarschijnlijk ook de signalen opgevangen dat steeds meer mensen zeggen dat ze moeite hebben om Facebook met rust te laten, en druk en stress voelen om Facebook te checken als ze daar een tijdje geen toegang toe hebben.

En dus besloten ze bij het Happiness Research Institute om dat te onderzoeken. Daarvoor namen ze 1.095 Facebook gebruikers en splitsten ze die in twee groepen. De eerste groep mocht gewoon Facebook blijven gebruiken zoals ze het tot nu toe deden...
4 december 2015 - 11:29
Pagina: Vorige 1 ... 262 263 264 [265] 266 267 268 ... 313 Volgende