https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FlashPlayer.jpg
Ruim een maand geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat het gebruik van Flash op websites in een rap tempo terugloopt, en dat er steeds vaker aan Adobe gevraagd wordt om er helemaal maar mee te stoppen.

Want als bij Adobe besloten zou worden om er een punt achter te zetten, dan kunnen we allemaal afscheid nemen van software dat inmiddels vooral bekend is omdat het bijna non-stop beveiligingsproblemen heeft, terwijl het ook nog eens niet echt aardig is voor de accu in je MacBook Pro.

Ondertussen gaan de ontwikkelingen rond Flash nog steeds door, en dan vooral ten nadele van de software. Zo heeft Amazon ontw...
24 augustus 2015 - 14:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ben je een fan van X-Men en op zoek naar een leuke game, dan zit je op dit moment goed. Want de game Uncanny X-Men: Days of Future Past kost normaal gesproken € 4,99, maar op dit moment kan je het in de iOS App Store vinden voor maar 99 cent.

De game Uncanny X-Men: Days of Future Past is gebaseerd op de originele comics en het is een 2D platform game. In de video review hieronder krijg je een prima idee van wat deze game inhoudt.


25 augustus 2015 - 13:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Het Britse bedrijf Intelligent Energy zegt dat het ze gelukt is om een brandstofcel in een iPhone 6 in te bouwen, waarmee die het een week volhoudt terwijl het allemaal past zonder dat de iPhone in volume toenam.

De enige zichtbare aanpassing was een paar gaatjes in de achterkant, want tijdens het proces komen er kleine hoeveelheden waterdamp vrij, en die moeten natuurlijk wel weg kunnen. De aanvoer van het waterstofgas werd in het prototype gedaan via de aansluiting van de koptelefoon.

Henri Winand, de CEO van Intelligent Energy, was duidelijk in zijn nopjes:
Citaat


We have now managed to mak
...
25 augustus 2015 - 12:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers-Yosemite-icoon.jpg
Begin juni stond het aandeel Apple nog op $ 132,07, maar inmiddels is er paniek op de beurs, gaat de koers van alle aandelen naar beneden en het aandeel Apple is daar geen uitzondering op. De reden voor de paniek zijn financiële maatregelen van de Chinese overheid die werden geïnterpreteerd als een grote vertraging in de economische groei aldaar.

Het aandeel van inmiddels Apple is de afgelopen tijd extra gevoelig voor wat er in China gebeurt geworden, want China is inmiddels goed voor ongeveer 30 procent van alle verkochte smartphones in de wereld.

Omdat de [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com/nl/browse/home/sh...
25 augustus 2015 - 11:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
We moeten nog even wachten voordat OS X 10.11/El Capitan uit zal komen, maar ondertussen komen er door de beta-versies natuurlijk wel steeds meer details naar buiten. Eén daarvan is de optie voor power-users die nu waarschijnlijk al hun spullen weggooien met Command - Delete (Archief > verplaats naar prullenmand), Command - Shift - Delete (Finder > Leeg prullenmand...) en dan een Enter of een Return.

Als je in El Capitan meteen iets wil verwijderen dan gaat dat een stuk sneller, dat kan dan door aan de eerste optie de Alt-toets toe te voegen. Dus of je nu het Archief-menu opent met de Alt-toets, of dat je het met sneltoets...
24 augustus 2015 - 15:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotify-logo.png
Terwijl Apple het steeds meer hun Unique Selling Point maken dat ze onze privégegevens beschermen er geen enkele interesse hebben om ons te bespioneren, blijkt keer op keer weer dat andere bedrijven juist steeds meer interesse in die dingen hebben. Keer op keer blijkt dat zo te zijn bij bedrijven die ons 'gratis' diensten aanbieden, waarbij we dus eigenlijk op een andere manier betalen.

Dit keer is het de beurt aan Spotify, dat in hun nieuwe Privacy Policy laat zien dat het dit bedrijf eigenlijk alleen maar om policy gaat, wan van privacy is eigenlijk geen sprake meer.

Hieronder een paar highlights:
Citaat


With your permission,
...
21 augustus 2015 - 15:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Yosemite-icoon.jpg
Heb je een MacBook Retina 12 inch en draai je daar OS X 10.10.4/Yosemite op, dan is er een extra reden om niet te wachten met de update naar 10.10.5, want er is gebleken dat er een veiligheidsprobleem bestaat dat specifiek is voor deze MacBook.

Want als je zo'n MacBook hebt terwijl je data kwam van een Time Machine backup van een andere Mac, dan is het makkelijk om in jouw MacBook te komen, ook als die door een wachtwoord beveiligd is.

In de video hieronder kan je zien hoe dat werkt:Omdat men bij Apple al wist dat dit probleem bestond is het dus in 10.10.5 update o...
24 augustus 2015 - 14:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Sinds OS X 10.9/Mavericks heeft Apple de gekleurde Tags ingevoerd. Het voordeel daarvan is dat je er meerdere kan combineren, maar er zit ook een nadeel aan. Want waar je vroeger een folder met een Label in zijn geheel een kleur kon geven, zijn de Tags veel subtieler. Zo subtiel dat veel mensen ze niet eens meer zien.

Een oplossing voor dit probleem is om het hele icoon va een folder een kleur te geven, en dat kan op meerdere manieren.

De simpelste is waarschijnlijk met een app, en dan zijn zowel Foldery als Folderol aanraders. De eerste kost € 1,99, voor de tweede moet je € 5...
24 augustus 2015 - 13:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De nieuwe iPhone modellen komen er aan, en dus lekt er aan alle kanten van alles en wordt er ook van alles ontdekt.

Zo zag analyse-bedrijf Fiksu in hun logs van de afgelopen maand twee nieuwe iPhone modellen langskomen: de iPhone8,1 en iPhone8,2. Omdat de iPhone 6 als identifier iPhone7,1 heeft en de iPhone 6 Plus iPhone7,2 zit het er dik in dat het hier om de iPhone 6s en de 6s Plus gaat.

De afgelopen week kwamen er steeds meer geruchten voorbij dat Apple op 9 september niet alleen de iPhone 6s en 6s Plus zal onthullen,...
12 augustus 2015 - 12:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon-2.jpg
Google maakt op het web reclame voor Chrome met onder andere de belofte van snelheid, maar op de Mac is het meestal niet de snelste browser. Het tegendeel is vaak eerder waar, het is nogal een geheugenslurper, en als je op een batterij surft dan is het al helemaal geen aanrader.

Maar als je Google's browser graag gebruikt dan is er hoop, want achter de schermen wordt er hard aan gewerkt. En met resultaat, want bij The Nest Web kunnen we lezen dat de komende versie beter zal presteren op grafisch gebied, geheugenl...
21 augustus 2015 - 12:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple heeft een reparatieprogramma opgestart voor een klein percentage van de iPhone 6 Plus modellen waarvan de camera wazige foto's maakt. De officiële naam voor dit reparatieprogramma is "iSight Camera Replacement Program for iPhone 6 Plus" en het is te vinden op deze pagina.

Als je niet zeker weet of jij problemen hebt met de camera in jouw iPhone 6 Plus, op diezelfde pagina kan je het serienummer van jouw iPhone invullen en zo zien of die onder dit reparatieprogramma valt. Het serienummer van jouw iPhone vind je in Instellingen > Algemeen > Info.

Mocht de tekst op je iPhone zo groot ingesteld staan dat je daar niet het hele serienum...
22 augustus 2015 - 11:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Iedereen associeert de zin "One More Thing" meteen met Apple en Steve Jobs, hij maakte die zin onsterfelijk door het beste of de leukste bonus vaak tot het eind van de presentatie te bewaren. De zin is zo bekend, dat de andere grootste Nederlandse Apple-website er zelfs naar vernoemd is.

Maar Apple maakt niet alleen maar computers, of eigenlijk, de computers van Apple zijn in steeds meer verschillende vormen te vinden. Want eigenlijk zijn iPhones en Apple Watches natuurlijk ook gewoon nog steeds computers.

Maar als je op een ander veld gaat bewegen dan voelen de spelers zich daar mogelijk bedreigd, en de reactie daarop kan interessant zijn. Zo zien we nu dat Swatch een hand...
20 augustus 2015 - 10:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Je kan het makkelijk over het hoofd zien, maar als je naar Apple site gaat zal je de link naar de Store bovenin niet meer vinden. Het maakt daarbij niet uit welke versie je neemt, dus zowel op Apple.com, de Nederlandse of de Belgische site, overal is die link verdwenen.

In plaats daarvan zie je nu op iedere plek waar je iets kunt kopen rechtsboven een blauw knopje met "Bestel"staan, zoals je in de schermafbeelding hieronder kan zien.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookNieuweAppleSite100815.png

(...
10 augustus 2015 - 17:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Samsung zag de bui al hangen, Apple ging een smartwatch maken en dus wilden zij de designers uit Cupertino voor zijn. Maar wat moet je voor design kiezen als je geen voorbeeld hebt? Dan breng je er gewoon een heleboel verschillende snel achter elkaar uit, met een beetje mazzel zit er eentje bij die wel wat voorstelt.

Maar dan komt Apple met de Apple Watch, en dan realiseer je dat je er helemaal naast zat met jouw aanpak. Niet getreurd, snel zorgen dat jouw smartwatch op die van Apple lijkt, dat was tenslotte bij de smartphones ook een aanpak die geen windeieren heeft gelegd.

Maar je kan die natuurlijk niet helemaal hetzelfde maken, dus die nieuwe smartwatch maken we dan rond in plaats van vierkant. Maar de interfac...
20 augustus 2015 - 11:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir-icoon.jpg
Er doen al een hele tijd geruchten over de iPad Pro de ronde, daar kon je bijvoorbeeld al meer over lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak. Maar nu is voor het eerst bewijs gevonden dat er ook echt een grotere iPad bestaat.

Het is het analyse-bedrijf Appsee die het in hun logs voorbij zag komen: een iPad met typenummer iPad6,8 en een resolutie van 2.048 bij 2.732 pixels. De huidige iPad Air heeft als typenummers iPad5,3 (Wi-Fi model) en iPad5,4 (het model met GSM) een een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels.

Kennelijk is dit model inmiddels zover dat er bij Apple mee getest wordt op het in...
20 augustus 2015 - 10:35
Pagina: Vorige 1 ... 278 279 280 [281] 282 283 284 ... 305 Volgende