https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
In februari 1977 schreef journaliste Sheila (Clarke) Craven in Kilobaud magazine een artikel met de titel "The Remarkable Apple Computer". Het stuk analyseert eerst de lancering van de eerste computer van Apple met daarna een interview met Steve Jobs en Steve Wozniak. En dat artikel bleek achteraf het eerste dat ooit over Apple geschreven werd (ze heeft dit nog geverifieerd met Steve Wozniak).

Zelf zegt ze het volgende over het totstandkomen van dit stuk:
Citaat


Of course, Steve Jobs did all the talking. After lunch we drove to his parents home in Palo Alto-never went inside the house-straight to the garage. On a workbench sat a pc board. above the workbench on a shelf sat a TV set where wires
...
9 mei 2015 - 15:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Terwijl Apple zich opmaakt voor de grootste introductie van de afgelopen jaren, zelfs een compleet nieuwe categorie, is het embargo eraf en komen de reviews binnen. Daarbij zijn eigenlijk twee stromingen te zien, sommige reviewers zijn enorm enthousiast, andere zijn positief maar nog niet helemaal overstag.

Wel lijkt duidelijk dat het Apple weer als eerste gelukt is om een al bestaand gadget als eerste uit te voeren op een manier dat je er echt wat aan hebt. Hoeveel, dat lijkt persoonlijk, want daar verschillen de reviewers van mening.

Hieronder de links naar de reviews, compleet met video's (als die er zijn) en korte citaten, zodat je al een indruk krijgt van de inhoud.

  • [url=http://www.nytimes.co
...
9 april 2015 - 08:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Apple heeft op zijn eigen site een heleboel Guided Tours gepubliceerd. Daarin kunnen we goed zien wat de Apple Watch allemaal precies kan, en vooral wat die voor ons kan betekenen.

Die filmpjes brachten YouTube gebruiker 'ifeelverygood' op een idee, hij of zij heeft stukjes van die Guided Tours mooi ritmisch achter elkaar gemonteerd op Unsquare Dance van Dave Brubeck, en het resultaat mag er zijn.

Wie ifeelverygood is weet niemand, het is te hopen dat Apple niet moeilijk gaat doen en dit filmpje gewoon op YouTube laat staan, want het is eigenlijk alleen maar meer reclame voor de Apple Watch.

Maar ja, Apple heeft nu eenmaal wel wat met controle...
<...
8 mei 2015 - 11:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Deze tip komt door een boze puber die zo kwaad werd dat een website waar hij veel schoolwerk op had ingevoerd het niet meer deed, dat hij keihard met zijn vuist op de MacBook Pro sloeg. Niet slim, want dat deed hij precies waar de harddisk zat.

Op zo'n moment helpt een sudden motion sensor natuurlijk niet, en de harddisk had er daarna natuurlijk veel minder zin in. Maar van tijd tot tijd verscheen hij gelukkig nog op de desktop, OS X meldde dan dat het die disk niet meer kan repareren, maar dat er nog wel data vanaf gekopieerd kon worden.

Goed nieuws, maar één nadeel: iedere keer als de Finder een fout tegenkomt dan wordt dat gemeld en moet je op OK klikken voordat de Finder verder gaat, zonder dat er een optie is om dat te...
7 mei 2015 - 12:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
ABI Research is het gelukt om de S1 system-on-a-chip van de Apple Watch helemaal uit elkaar te halen, maar het was niet makkelijk. Daarbij ontdekten ze niet alleen een custom Apple Processor (APL 0778), maar natuurlijk ook onderdelen van andere fabrikanten. Dat waren de volgende: een Broadcom chip (BCM43342), een Dialog PMU, een NFC controller van NXP en een NFC booster van AMS.

Die Broadcom chip zorgt voor Wi-Fi, Bluetooth en NFC, Hij heeft ook de mogelijkheid voor FM radio ontvangst, maar die is natuurlijk niet aangesloten, want dat zou veel te veel stroom kosten. De NFC controller van NXP zorgt hier ook voor Apple Pay, net zoals bij de [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com/n...
1 mei 2015 - 11:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-Yosemite-icoon.jpg
Het is een race die nooit stopt, hackers zoeken naar zwakheden in software en de makers van de software repareren die weer. Tenminste, als het goed is.
De afgelopen tijd weer wat serieuze gaten en zwakheden gevonden in Safari, en de programmeurs bij Apple hebben op hun beurt die weer allemaal gedicht en gerepareerd.

Het resultaat staat nu voor ons klaar in de Mac App Store/Software Update. Voor OS X 10.10/Yosemite is dat Safari 8.0.6, voor 10.9/Mavericks is het 7.1.6 en voor 10.8/Mountain Lion staat versienummer 6.2.6 klaar.

Apple heeft een support-document op het web gezet over de security content van deze updates, dat document kan je hier vinden[/ur...
7 mei 2015 - 10:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir-icoon.jpg
Apple heeft op de eigen website Apple.com een mini-website gemaakt die helemaal en alleen maar om de iPad draait. Daar zien we een heleboel voorbeelden van hoe je de iPad in het dagelijks leven kan gebruiken. Voorbeelden daarvan zijn tijdens het koken, studeren en leren, reizen en zelfs het draaiend houden van een klein bedrijf.

Daarbij heeft Apple ook een filmpje/commercial speciaal voor deze minisite gemaakt, dat kan je hieronder zien.Hoewel de iPad nog steeds één van Apple's best verko...
7 mei 2015 - 13:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pixelmator-iOS-icoon.jpg
Het bedrijf achter de populaire foto-bewerkings-app Pixelmator hebben op hun blog aangekondigd dat hun app voor iOS universeel gaat worden. Met andere woorden, die zal niet meer alleen op de iPad werken, maar voortaan ook op de iPhone.

Ter ere hiervan heeft het Pixelmator Team een video gemaakt van hoe de Warp-functie op een iPhone werkt, en die kan je hieronder bekijken....
7 mei 2015 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/aperturelens.jpg
Apple heeft recent weer een Digital Camera RAW Compatibility update uitgebracht. Die updates zorgden er altijd voor dat iPhoto en Aperture met de RAW-bestanden van meer camera's kunnen werken. Of deze update ook voor iPhoto en Aperture werkt weten we niet, wat wel duidelijk is dat deze update alleen voor OS X 10.10/Yosemite is, en dus in ieder geval voor de nieuwe Foto's-app bedoeld.

Verder valt het op dat het om veel camera's gaat, dit keer komen er maar liefst veertien modellen in één keer bij. Het lijstje van die toegevoegde camera's vind je hieronder:
Citaat


This update adds RAW image compatibility for the following cameras to OS X Yosemite:

  • Canon EOS 5DS
  • Canon EOS 5DS R
  • Canon EOS R
...
7 mei 2015 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BeatsLogo.jpg
Dat Apple een grote speler wil blijven in de muziek lijkt duidelijk, Steve Jobs maakte altijd duidelijk hoe belangrijk muziek was voor het bedrijf en Apple's huidige CEO Tim Cook heeft dat vaak herhaald. Maar de manier waarop Apple dat nu met Beats wil doen trekt de aandacht van allerlei waakhonden.

In de VS zijn dat het Department of Justice (DOJ) en de Federal Trade Commission (FTC), in Europa heeft het ook de aandacht getrokken van de Europese Unie, die ook een onderzoek is opgestart.

Apple zou pushen om de gratis optie om muziek te beluisteren, zoals bijvoorbeeld bij Spotify mogelijk is, niet meer langer een optie zou zijn. Vanuit d...
6 mei 2015 - 11:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Consumer Report in de VS is vergelijkbaar met de Consumentenbond in Nederland en Test-Aankoop België. Dus een onafhankelijke organisatie die vergelijkende tests doen van vergelijkbare artikelen van verschillende fabrikanten.

Dit keer hebben ze de Apple Watch en de Apple Watch Sport getest, en die afgezet tegen de LG G-Watch R, de Pebble Steel, de Sony Smartwatch 3, de Asus Zen, Martian Notifier, Motorola Moto 360 en de Samsung Gear S.

Het resultaat kan je zien in de video hieronder.Wil je liever lezen wat Consumer Report over deze test te zeggen heeft, daarvoor kan je op [url=http://www.consumerreports.org/cro/news/2015/05/apple-watc...
6 mei 2015 - 10:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
In de App Store is de app Super Bros! opgedoken, en iedereen die weet hoe de originele GameBoy eruit zag zal deze game meteen herkennen. Het is dan ook opvallend dat deze game nu in de App Store te vinden is, dat betekent waarschijnlijk dat deze door de controle van Apple geglipt is.

In de gameplay video hieronder kan je zien dat zelfs de fysieke interface van de originele GameBoy ook van de partij is.Als ontwikkelaar staat Papadakis Kostas vermeldt, het lijkt onwaarschijnlijk dat Nintendo plotseling om is en dat dit allemaal mag. Als je interesse hebt dan lijkt het een goed ...
5 mei 2015 - 15:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De geruchten dat Apple aan het werk is aan een nieuwe Apple TV doen al een tijdje de ronde, daar is nu ook een gerucht over een nieuwe Apple Remote bij gekomen.

Want volgens The New York Times zou de nieuwe Apple TV een wat dikkere Remote krijgen met een touchpad. Die zou ervoor zorgen dat we makkelijk door content kunnen navigeren, bijvoorbeeld doordat scrollen daarmee mogelijk zou zijn.

De huidige Apple Remote is een voorbeeld dat mensen die de opleiding aan de A...
5 mei 2015 - 18:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LittleSnitch_Icon.png
Je Mac heeft zelf een Firewall ingebouwd waarmee je controle hebt over wat er via het internet wel of niet toegang tot jouw Mac heeft. Die kan je trouwens aan- of uitzetten in Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Firewall.

Maar als je ook graag wilt weten wat er naar buiten gaat en daar controle over wilt hebben dan is de beste optie Little Snitch, maar dat is niet ingebouwd en daar moet je dus voor betalen.

Het goede nieuws is dat op dit moment Little Snitch bij MacUpdate.com in de aanbieding is, waar je er normaal gesproken $ 34,95 (€ 25,45) voor neer moet tellen kost het op dit moment maar $ 19,99 (€ 14,55). Die aanbieding kan je hier vinden...
5 mei 2015 - 14:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Eén van de dingen waar Apple bij de Apple Watch veel aan zal verdienen zijn  waarschijnlijk de bandjes, en de vraag leek dan ook of Apple dat allemaal voor zichzelf zou willen houden, of dat er ook een "Made for Apple Watch" zal komen, net zoals de andere "Made for" programma's.

Inmiddels heeft Apple inderdaad zo'n programma opgestart, de details daarover zijn te vinden op deze pagina. Onder de kop "Creating Bands for Apple Watch" kunnen fabrikanten leren wat Apple van ze verwacht:
Citaat


Apple Watch bands are easily changed with simple release buttons and lugs that secure the band to the Apple Watch case. When creating your custom bands, refer to the band
...
5 mei 2015 - 14:26
Pagina: Vorige 1 ... 297 298 299 [300] 301 302 303 ... 305 Volgende