https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Argus Insights is een marktonderzoeksbureau dat voor verschillende klanten onderzoek doet naar de interesse in de markt voor bepaalde producten. Dit keer hebben ze dat gedaan voor smartwatches en fitness trackers/bandjes, en voor Apple is er goed nieuws.

Als je interesse hebt in dit onderzoek, met de naam "Hot Wearables Headed into Black Friday & the 2015 Holiday Season", dan kan je de PDF (647 KB) daarvan op deze pagina opvragen. Voor dat onderzoek werden trouwens tussen 4 en 11 oktober 6.000 mensen ondervraagd.

In dit onderzoek blijkt er erg veel interesse in de VS te zijn voor alle modellen van de Apple Watch, die staan op p...
19 november 2015 - 13:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BundleHunt-logo-icoon.jpg
Toen Apple de Mac App Store lanceerde leek het er op dat bundels misschien uit zouden sterven, de prijzen gingen tenslotte omlaag door het App Store model. Maar niets blijkt minder waar, we zien minstens evenveel software bundels als daarvoor, misschien zelfs wel meer.

De software bundel komt dit keer van BundleHunt, en daar hebben ze dit keer voor een interessant model gekozen. Want ze bieden ons 30 programma's, waarvan je er 10 van kan kiezen voor maar $ 19,99 (€ 18,70). Geen geld, want er zitten een aantal erg interessante apps tussen.

Voorbeelden daarvan zijn het FTP programma Forklift, programma's om webpagina's mee te maken, zoals RapidWeaver en Flux V of het backup programma Mac Backup Guru.

Alle programma's waar we ...
20 november 2015 - 11:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePencil-icoon.jpg
Sinds 'bendgate' voor de iPhone 6 en 6 Plus worden nieuwe gadgets van Apple niet alleen meer door de blender gehaald, maar ook allemaal getest op hun buigzaam- en breekbaarheid. Daarbij komen de vreemdste gevallen voorbij, bijvoorbeeld zelfs een iPad Pro die spontaan zelf zou zijn gaan buigen.

Maar om bij de Apple Pencil te kijken of die buigt of breekt slaat wel ergens op. Want Apple heeft bedacht dat we die kunnen opladen door die in de Lightning connector van de iPad Pro te steken. Zo'n verbinding kan natuurlijk voor een hefboom zorgen, is dat...
19 november 2015 - 14:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
Dat Flash niet alleen een aanslag is op je processor, en dus ook de batterij in je MacBook sneller leeg trekt, weet waarschijnlijk iedereen wel. En de slechte reputatie van Flash wat betreft veiligheid is ook bekend. Of beter gezegd: berucht.

Eén van de oplossingen daarvoor is de Safari extensie ClickToPlugin (vroeger heette die ClickToFlash) te installeren. Flash wordt dan niet meer automatisch geactiveerd, en YouTube zal je vanaf het moment dat je die extensie installeert voortaan HTML5 video laten zien.

Maar jammer genoeg zijn er ook veel sites die koppig zijn, en die je toch nog steeds Flash-video's zullen willen voorschotelen. Gelukkig is er voor het leeuwendeel van die sites ...
13 november 2015 - 18:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Als je de nieuwe Apple TV hebt, dan zal je daar zelf apps op moeten zetten om te zorgen dat je content te zien krijgt. Daarbij zullen veel van ons al snel de YouTube-app installeren, dat was tenslotte ook één van de eerste kanalen die Steve Jobs introduceerde voor de eerste generatie Apple TV.

In die YouTube-app zien we vaak vooral alle succesvolle video's voorbij komen, die dus al heel erg veel views hebben gehad. In de lijst van de meest populaire video's staat trouwens nog steeds Gangnam Style op num...
19 november 2015 - 12:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Touch-icoon.jpg
Qeexo is een spinoff bedrijf van Carnegie Mellon University, en daar zitten kennelijk een aantal knappe koppen. Die hebben nu software ontwikkeld die in staat is om de hoek te registreren waarmee je vinger het scherm aanraakt, en dat opent nieuwe mogelijkheden.

Omdat er geen aparte hardware voor nodig is (zoals bijvoorbeeld voor 3D Touch) maar het softwarematig gebeurt, is een app die dit ondersteunt eigenlijk al voldoende.

In de video hieronder zie je een aantal voorbeelden van hoe dit werkt, de website van Qeexo is hier te vinden.

18 november 2015 - 09:24

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon.jpg
De vraag stellen komt al vrij bizar over, want bij bendgate ging het over de mogelijkheid dat de iPhone 6 en 6 Plus gebogen konden worden, en dat zou vooral gebeuren als je die in je zak zou houden. De kans dat dit met een iPad Pro ooit gaat gebeuren is natuurlijk niet echt groot, en dat is een understatement.

Maar toch is er een gebogen iPad Pro op het forum van MacRumors opgedoken, en de eigenaresse zweert bij hoog en laag dat er niets vreemds met deze iPad Pro gebeurd is. Volgens het forum 'iMacca' op MacRumors, een dame uit Nieuw Zeeland, is er helemaal niets met deze iPad Pro gebeurd, er zou nooit op gezeten zijn en hij zou ook niet in een tas vervoerd zijn.

[ur...
17 november 2015 - 13:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De Apple Watch doet het goed, ook met dit device is Apple uit de startblokken gekomen als marktleider, en volgens de meest recente schattingen van Canalys zijn er inmiddels bijna 7 miljoen van over de toonbank gegaan.

Het bedrijf dat de Apple Watch maakt is Quanta, en de CEO daarvan (Barry Lam) zei volgens het Chinese United Daily News dat hij denkt dat het volume van de verkopen nog stevig zal toenemen, mede dankzij het uitkomen van een nieuw model met nieuwe hard- en software...
14 november 2015 - 10:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon.jpg
Als Apple een nieuw device met een scherm uitbrengt dan kan je er op wachten, DisplayMate gaat het scherm in detail onderzoeken en vergelijken met de concurrentie. En ook met de iPad Pro is dat natuurlijk weer gebeurd.

DisplayMate vergeleek de iPad Pro met Apple's iPad Air 2 en iPad mini 4, en opvallend genoeg is het de iPad mini 4 die uiteindelijk de winnaar is. Dat is op zich ook weer niet verbazend, tenminste, as je leest dat de iPad mini 4 volgens de metingen van DisplayMate het allerbeste scherm heeft van alle tablets die DisplayMate ooit heeft getest.

Opvallend is dat de iPad Pro in deze test van DisplayMate lager scoort omdat A...
18 november 2015 - 09:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Als je op zoek bent naar een Dock voor je Apple Watch dan is er keuze genoeg. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld de Watchstands van Griffin, de Stand van Spigen of de Dock van Native Union.

Maar bij Apple zelf werd kennelijk in het geheim ook gewerkt aan een Dock voor de Apple Watch, en het Duitse blog grobgebloggt.de heeft er de eerste foto's van, waarvan je hieronder ook mee kunt genieten.
...
18 november 2015 - 09:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
De Apple TV van de vierde generatie is uit, en dat is op ons forum ook niet onopgemerkt voorbij gegaan. Apple gaf deze nieuwe Apple TV veel aandacht tijdens het recente Special Event, en de afgelopen tijd zijn er veel interviews gegeven door mensen uit het management van Apple om extra aandacht voor deze nieuwe Apple TV te genereren.

Maar commercials voor de nieuwe Apple TV waren er nog niet. Tenminste, tot nu toe, want Apple heeft nu vijf commercials uitgebracht voor dit nieuwe iDevice. De boodschap van deze commercials is even simpel als doeltreffend: deze nieuwe Apple TV kan apps draaien, en dus gaat elk van deze korte commercials maar over één app.

Daarbij komen trouwens zowel games als apps met content aan de beurt, en dus zie je ook ...
18 november 2015 - 09:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Apple is niet alleen achter de schermen hard bezig om het kaartmateriaal steeds te verbeteren en aan te passen, maar ook bij de bedrijven waarmee wordt samengewerkt komen er langzaam maar zeker steeds meer bij.

Een voorbeeld van zo'n bedrijf is Yelp, waarvan al een tijd beoordelingen van bedrijven die je in Apple Kaarten-app tegenkomt te zien zijn. Daar heeft Apple nu weer een bedrijf aan toegevoegd, en dat bedrijf is Foursquare.

Voor ieder bedrijf waarvan data aan Apple's Kaarten-app wordt toegevoegd is dat erg goed nieuws, alle bedrijven waarbij dat tot nu toe is gebeurd hebben een grote toename van het gebruik van hun data en hun service gezien. Maar kennelijk is...
17 november 2015 - 13:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Iets minder dan vijftien procent van alle smartphones die in de wereld verkocht worden hebben een Apple logo op de achterkant, (de schattingen liggen tussen 13,5 en 14,5 procent) maar de winst gaat nog steeds voor het grootste gedeelte naar Cupertino.

Dat was vorig jaar al zo, toen ongeveer 84 procent van de winst voor Apple was, maar dit jaar is de situatie voor de rest van de fabrikanten nog veel vervelender geworden. Want in het afgelopen jaar heeft Apple volgens de schatting Cannacord Genuity maar liefst 94 procent (!) van alle winst gepakt.

Cannacord Genuity waarschuwt trouwens zelf dat deze cijfers mogelijk niet 100 ...
17 november 2015 - 13:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Gebruik je Google's Chrome-browser op jouw iPhone, iPod touch of iPad samen met een toetsenbord dat niet van Apple is en werkt dat goed, dan is het misschien een idee om Chrome even geen update te geven.

Want in de meest recente versie (met versienummer 46.0.2490.85) heeft Google de ondersteuning voor dit soort "third-party keyboards" uitgezet, want er zou een bug in iOS zitten waardoor ...
17 november 2015 - 12:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Een aantal ontwikkelaars hebben sinds begin van deze maand gemerkt dat de zoekfunctie in de App Store slimmer geworden is. Kennelijk heeft Apple de zoek-algoritmes aangepast, en de resultaten zouden daardoor nu veel relevanter zijn.

Apple is natuurlijk constant achter de schermen bezig om die algoritmes aan te passen, maar het verschil was nu zo groot dat meerdere ontwikkelaars het meteen gemerkt hebben.

Tot nu toe heeft Apple vaak de nadruk gelegd op de top-apps, zoals de meest verkochte en de meest gedownloade apps. Het effect daarvan was dat een aantal apps erg veel aandacht kregen, terwijl een grote groep nooit gevonden werd.

Waarschijnlijk zal er...
16 november 2015 - 13:17
Pagina: Vorige 1 ... 297 298 299 [300] 301 302 303 ... 343 Volgende