https://www.macfreak.nl/modules/news/images/NVIDIA_Logo.jpg
Heb je OS X 10.10.3/Yosemite op je oudere Mac Pro staan, of wil je dat graag installeren en heb je een Quadro of Geforce videokaart van Nvidia daarin zitten, dan heeft dat bedrijf een nieuwe update voor je klaarstaan.

Deze update zou ervoor zorgen dat de prestaties van je videokaart verder verbeteren en installeert de NVIDIA Driver Manager in je Systeemvoorkeuren. Dat is ook wat je op de pagina van deze driver kan lezen:
Citaat


New in Release 346.01.02f04:

  • Graphics driver updated for Mac OS X Yosemite 10.10.3 (14D136)
  • Contains performance improvements and bug fixes for a wide range of applications.
  • Includes NVIDIA Driver Manager preference pane.


Let op dat deze driver alleen is voor ...
22 mei 2015 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Adobe_logo.jpeg
Adobe was één van de bedrijven die al vrij snel na het uitkomen van de iPad een versie van Photoshop uitbracht waar je aardig wat mee kon. In een commentaar bij deze app, Adobe Photoshop Touch, vat een gebruiker goed samen wat deze app kan: "Fijne app. Photoshop Light dat toch de meeste basis bewerkingen in huis heeft."

Het is waarschijnlijk precies dat "Photoshop Light" dat ze bij Adobe niet beviel, want het bedrijf heeft nu aangekondigd dat deze app niet verder meer ontwikkeld zal worden. Daar kan je lezen dat deze app gewoon zal blijven werken, maar dat er geen updates meer voor ...
22 mei 2015 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Thunderbolt_logo.png
De nieuwe MacBook heeft geen Thunderbolt poort meer aan boord, maar voor de rest van het programma ziet het er niet naar uit dat Apple Thunderbolt zal gaan laten vallen, in tegendeel. de nieuwe 15 inch MacBook Pro en 27 inch Retina iMac hebben allebei die poort nog gewoon.

Ondertussen maakt Intel zich klaar voor de presentatie komende maand van de opvolger van Thunderbolt 2, die een data-overdracht van maximaal 20 Gbps ondersteunt. Hoe snel die zal worden is nog niet officieel bekend, maar Intel zou al een betrouwbare connectie werkend hebben met een snelheid tot 50 Gbps.

Die presentatie van Intel zal plaatsvinden tijdens de Computex, daar zal ook de USB Type-C 3.1 standaard ter sprake komen, de directe concurrent voor Thunderbolt. De voordelen voo...
21 mei 2015 - 14:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBook-12inch-x3-icoon.jpg
Met de nieuwe MacBook heeft Apple weer eens gekozen voor een radicale stap, alle aansluitingen verdwenen en werden vervangen door één USB-C connector, En dat was nog niet alles, er werd ook gekozen voor minder snelheid in ruil voor een zo dun en licht mogelijke laptop, waarvan de batterij zo lang mogelijk meegaat.

Een keuze die vast niet voor iedereen is, maar veel doet denken aan de eerste MacBook Air. Die had ook veel minder aansluitingen en was ook traag als je hem vergeleek met de andere modellen die Apple op dat moment in het programma had. Maar snel genoeg voor enorm veel mensen, want de MacBook Air werd een doorslaand succes.

Het embargo is er nu af, de reviews komen binnen en hieronder kan je zien en lezen welke voor- en nadelen er aan deze nieuwe laptop van Apple zitten en zien of die iets voor jou is.

De nieuwe MacBook is vanaf vandaa...
10 april 2015 - 09:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Apple heeft het lettertype dat voor de Apple Watch is ontwikkeld San Francisco genoemd, dat is een hommage aan het lettertype dat op de allereerste Apple Macintosh in 1984 voor het systeem werd gebruikt. Het lijkt er nu op dat Apple dit lettertype overal gaat gebruiken, kennelijk bevalt het goed.

Het eerste teken daarvan was de nieuwe MacBook, want het lettertype dat we daar op het toetsenbord zien is ook het nieuwe San Francisco.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBook-12inch-2015-bovenaanzicht.png


Er doet nu het gerucht de ...
21 mei 2015 - 12:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/tip.gif
In het nieuwsbericht wat we eerder vandaag plaatsten over WatchKit en de Apple Watch kan je lezen dat het lettertype dat voor de Apple Watch gebruikt wordt San Francisco is. Die naam is trouwens een oude bekende, het lettertype dat op de allereerste Apple Macintosh in 1984 voor het systeem werd gebruikt heette ook San Francisco.

Wil je zien hoe het lettertype van van de Apple Watch er op je Mac uitziet, dan kan dat. Tenminste als je daar OS X 10.10/Yosemite hebt staan.

Dat werkt als volgt:

  • Je haalt de zip van de bestanden hier op (5,3 MB)

  • Je kopieert de zes ttf-bestanden die je nu hebt naar /Library/Fonts op je Mac (dat is dus de Library-folder die je ziet als je jouw opstart-schijf opent)
...
19 november 2014 - 16:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-Retina-icoon.jpg
De mensen van Other World Computing (OWC) zijn oude bekenden voor de lezers van MacFreak. Want het is niet alleen een winkel met een prima reputatie, maar het is ook een bron van nieuwtjes over hardware.

Dat is dit keer ook weer zo, want bij OWC hebben ze de nieuwe 27-inch iMac met Retina 5K display uit elkaar gehaald, en de resultaten daarvan zijn op hun blog te zien en te lezen.

Videokaarten

De belangrijkste dingen die ze zagen zijn dat de 3.5 GHz en 4.0 GHz modellen hetzelfde zijn, die hebben allebei een AMD Radeon R9 M290X videokaart (of optionele AMD Radeon R9 M295X voor de snelste versie). Het model met de 3.3 GHz processor heeft als videokaart de AMD Radeon R9 M290 ingebouwd.

Alledrie ondersteunen ze een resolutie van ...
21 mei 2015 - 13:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Er kwam een Apple Store in Amsterdam, daarna ook in Den Haag en zelfs in Haarlem. Die laatste viel vooral op omdat het niet zo'n grote plaats is en niet zo heel erg ver van Amsterdam.

De teller stond dus op drie in Nederland, terwijl er nog steeds niet eentje was in België, vanuit België moest je dus naar Nederland of naar Lille in het noorden van Frankrijk. Daar gaat nu eindelijk verandering in komen, want Brussel krijgt zijn eigen Apple Store, en wel in het winkelcentrum Le Toison d'Or.

De onderkant van dat winkelcentrum is al een tijdje geblindeerd met de vertrouwde zwarte wanden die we gewend zijn van een Apple Store in aanbouw, en Apple heeft inmiddels laten weten dat er een Apple Store in België komt met de zin "We kijken er naar uit om de unieke Apple...
19 mei 2015 - 15:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Sommige mensen zullen ervan gruwen: een edit van een video op je iPhone, iPod touch of iPad maken. Maar voor iedereen die daar geen last van heeft, en bijvoorbeeld tijdens de vakantie al lekker aan de slag wilt, hebben we nu een aanrader.

Want de edit-apps van Pinnacle zijn tijdelijk stevig in de aanbieding in de iOS App Store, dus als je interesse hebt dan is dit het moment om je slag te slaan. Er zijn twee versies, eentje voor de iPhone en iPod touch, de ander voor de iPad, de links v...
20 mei 2015 - 19:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
In de VS is RadioShack een heel erg bekende keten van electronica zaken. Vroeger was het bedrijf bekend als Tandy, in de jaren zeventig van de vorige eeuw zagen we onder die naam ook steeds meer winkels bij ons. De winkels in Nederland gingen in de jaren negentig dicht, in België sloot de laatste Tandy winkel zijn deuren in 2011.

Op 5 februari van dit jaar viel het doek voor RadioShack ook in de VS, het bedrijf vroeg faillissement aan en zette wat er nog over was in de verkoop. Volgens de site Law 360 wil het failliete RadioShack daarbij ook persoonsgegevens van hun klanten verkopen, en daar heeft Apple bezwaar tegen aangetekend.
Citaat


Apple Inc. told the Delaware bankruptcy court in a limited objection that including Apple customer data can't b
...
15 mei 2015 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Binnenkort komt Microsoft met Windows 10, de datum is nog niet bekend, het bedrijf zelf zegt dat het "deze zomer" uit zal komen. Het versienummer is al vreemd genoeg (Windows 9 is gewoon overgeslagen), maar als je de hoop had dat Microsoft het oerwoud aan opties uit zou dunnen dan moeten we je teleurstellen, er zullen zeven verschillende versies van Windows 10 uit gaan komen.

Windows 7 kwam in zes verschillende versies, bij Windows 8 waren er dat er nog vier. Maar kennelijk beviel dat in Redmond niet, dus als je in de toekomst Windows 10 wilt gebruiken zal je eerst moeten kiezen welke versie je nodig hebt. Daarom hier een korte uitleg van de verschillende versies.

In de meeste gevallen zal je Windows 10 Home nodig hebben, Microsoft noemt dit zelf de "consumer-focused desktop edition". Deze versie zal ook op de meeste PC's te vinden zijn, en komt met...
14 mei 2015 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCentre-logo.gif
Wil je een Mac of een iPad kopen en ben je niet blij met de recente prijsverhogingen van Apple? Dan is het misschien de moeite om in de komende 11 dagen even langs te gaan bij één van de iCentre winkels, want daar gaan de iDays weer van start.

Dat betekent dat je bij de aankoop van een Mac een giftcard krijgt van 130 euro, bij een iPad is dat 30 euro. Heb je liever een Harman/Kardon Omni ter waarde van 199 euro? Dat kan ook in combinatie met een Mac, in plaats van die eerder genoemde giftcard van 130 euro.[url=http://www.icen...
20 mei 2015 - 13:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Of er al veel mensen zijn in Nederland en België die een Apple Watch hebben is niet bekend, maar als je de gelukkige eigenaar daarvan bent dan heeft Apple een software update voor je klaarstaan.

Deze eerste update voor de Apple Watch lost een hoop bugs op en verbetert Siri, maar het belangrijkste voor ons is waarschijnlijk dat een aantal talen beter ondersteund worden en dat het Nederlands daar ook bij zit.

Als je jouw Apple Watch wilt updaten dan moet je op je iPhone de My Watch app openen en daarin voor Algemeen en dan voor Software Update kiezen, de update is 51,6 MB.

Hieronder kan je lezen wat Apple ons vertelt over deze update, dat is ook te vinden op de pagi...
20 mei 2015 - 11:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LightningConnector.jpg
Gisteren bracht Apple een nieuwe 15-inch MacBook Pro met Force Touch-trackpad en iMac met Retina 5K-display uit, meer daarover is te lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak.

Maar dat was niet het enige nieuwe wat Apple heeft uitgebracht, naast deze nieuwe MacBook Pro en nieuwe iMac is er ook een nieuwe dock voor alle iPhones met een Lightning connector. Opvallend, want het leek alsof Apple de interesse in een dock voor de iPhone helemaal verloren had, het laatste model hiervoor was voor de iPhone 5 en 5s.

[img]http://www.macfreak.nl/module...
20 mei 2015 - 09:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Sinds Apple iOS 8 helemaal zo versleuteld heeft is het niet meer mogelijk om data daar af te halen, ook niet door Apple zelf. Daarna kondigde Google aan dat ze dat ook gingen doen, hoewel het door de versplintering van Android niet altijd lukt.

Daarna was er een beweging hiertegen te zien. De directeur van de FBI, James B. Comey, liet bijvoorbeeld ruim een half jaar geleden weten dat hij daarom vindt dat de regering een achterdeur zou moeten krijgen.

Apple heeft nu samen met een heleboel bedrijven en organisaties een brief geschreven aan president Obama, waarin ze duidelijk maken dat ze dat g...
20 mei 2015 - 09:29
Pagina: Vorige 1 ... 358 359 360 [361] 362 363 364 ... 369 Volgende