Net een LaCie 2 TB gekocht, op Mac Mini aangesloten.Toen heel mijn map Itunes drag and drop op Lacie gezetVervolgens van Mac gedelete.Herkent de weg naar Lacie niet als je Itunes opent, dus ik denk ok sleep origineel weer terug.Maar nu komt in Itunes overal een uitroep teken voor dat ie het niet kan localiseren.Kan wel map voor map terug slepen, maar is er geen makkelijkere oplossing ?Want met slepen moet ik ook alles gaan ontdubbelen
thanks
Iphoto werkte trouwens perfect ....
(Bewerkt door boni om 20:08, 29-01-2012)
Eerst zelfs alles weer van HD Mac Mini gegooid.Itunes afgesloten, ALT opstarten, Choose new LibraryDan naar LaCieZelfde probleem helaas....
Dat is namelijk best wel even van belang om te weten om te kijken wat je gaat doen.
speedyf om 18:38, 29-01-2012Toen heel mijn map Itunes drag and drop op Lacie gezet
Wat je nu beschrijft gaat helemaal niet over een map, maar over bestanden die je zo rechtstreeks vanuit een open itunes programma ergens naar toe sleept (map op je lexterne lacie) wat sowieso kopiëren inhoudt van losse muziek bestanden.Itunes is een database die je kan automatiseren. Op deze manier ga je weer over op manueel losse bestanden in een map zetten.
bestudeer eerst even deze tekst vooral je verder gaat lopen kloten met itunes.
'Het fenomeen 'databasing' (wat iPhoto en iTunes feitelijk doen) maakt het mogelijk dat je diezelfde data in andere programma's -o.a.Garageband, iWeb, iDVD, Pages, Keynote, onder handbereik hebt zonder omslachtig via de Finder te hoeven zoeken. Ook syncen naar je ipod, iphone & mobileme gallery is een fluitje van een cent.Het nadeel van databases is dat manueel georiënteerde gebruikers -niet zelden gebruikers die al lang meedraaien en nog geleerd hebben bestanden netjes in mapjes te organiseren- het gevoel krijgen geen controle meer te hebben over de data. "Waar staan die bestanden dan..?" is dan een veel gehoorde vraag. Het punt is dat dit er in feite niet meer toe doet, en er staan flink wat voordelen tegenover. Met name omdat de hoeveelheden bestanden fors zijn toegenomen en manueel werken niet flexibel en daardoor enorm tijdrovend is geworden. Ik kan niet anders aanraden om in databases zoals iPhoto of iTunes te werken. 't Is wellicht even wat oude gewoontes afleren die jarenlang een (onterecht) veilig gevoel hebben gegeven, maar je kunt daarna al jouw data benaderen en bekijken op de manier die je op dat moment het beste schikt. De ene keer wil je de artiesten op alfabetische volgorde, de andere keer de albumtitels of alle liedjes op basis van lengte van de track. Probeer dat maar 'ns met een manuele mapjesstructuur zonder bestanden te verslepen... Met name voor voormalig Windows georiënteerde gebruikers goed om even te vermelden: Apple gebruikt geen gesloten databases. Elke foto, mailtje of muziekbestand wordt gewoon in een mapjesstructuur als een normaal bestand weggeschreven, eigenlijk precies hetzelfde als je manueel zou doen. En dus ook net zo recoverable als altijd, mocht zich een probleem voordoen. Van voormalig Windows gebruikers kan ik mij heel goed voorstellen dat ze schrikken van databases. Microsoft schrijft heel graag in onbenaderbare piles data weg, zoals bij Outlook. Die piles zijn met normale software niet te openen omdat ze een totaal eigen bestandsstructuur en extensie kennen. Als zo'n pile met al jouw e-mails corrupt raakt kun je helemaal niets meer. Bij Outlook op Windows gebeurde dat in een bepaalde periode vrijwel standaard door een bug, zodra de pile groter werd dan Microsoft ooit had voorzien. Dat heeft veel gebruikers hoofdpijn bezorgd en het begrip database kreeg daarvan onterecht de schuld. Dat soort taferelen kunnen met de wijze waarop Apple databases heeft geïmplementeerd niet gebeuren: het zijn -zoals gezegd- open structuren met normale, benaderbare bestanden. '
Het nadeel van databases is dat manueel georiënteerde gebruikers -niet zelden gebruikers die al lang meedraaien en nog geleerd hebben bestanden netjes in mapjes te organiseren- het gevoel krijgen geen controle meer te hebben over de data. "Waar staan die bestanden dan..?" is dan een veel gehoorde vraag. Het punt is dat dit er in feite niet meer toe doet, en er staan flink wat voordelen tegenover. Met name omdat de hoeveelheden bestanden fors zijn toegenomen en manueel werken niet flexibel en daardoor enorm tijdrovend is geworden.
Ik kan niet anders aanraden om in databases zoals iPhoto of iTunes te werken. 't Is wellicht even wat oude gewoontes afleren die jarenlang een (onterecht) veilig gevoel hebben gegeven, maar je kunt daarna al jouw data benaderen en bekijken op de manier die je op dat moment het beste schikt. De ene keer wil je de artiesten op alfabetische volgorde, de andere keer de albumtitels of alle liedjes op basis van lengte van de track. Probeer dat maar 'ns met een manuele mapjesstructuur zonder bestanden te verslepen...
Met name voor voormalig Windows georiënteerde gebruikers goed om even te vermelden: Apple gebruikt geen gesloten databases. Elke foto, mailtje of muziekbestand wordt gewoon in een mapjesstructuur als een normaal bestand weggeschreven, eigenlijk precies hetzelfde als je manueel zou doen. En dus ook net zo recoverable als altijd, mocht zich een probleem voordoen.
Van voormalig Windows gebruikers kan ik mij heel goed voorstellen dat ze schrikken van databases. Microsoft schrijft heel graag in onbenaderbare piles data weg, zoals bij Outlook. Die piles zijn met normale software niet te openen omdat ze een totaal eigen bestandsstructuur en extensie kennen.
Als zo'n pile met al jouw e-mails corrupt raakt kun je helemaal niets meer. Bij Outlook op Windows gebeurde dat in een bepaalde periode vrijwel standaard door een bug, zodra de pile groter werd dan Microsoft ooit had voorzien. Dat heeft veel gebruikers hoofdpijn bezorgd en het begrip database kreeg daarvan onterecht de schuld.
Dat soort taferelen kunnen met de wijze waarop Apple databases heeft geïmplementeerd niet gebeuren: het zijn -zoals gezegd- open structuren met normale, benaderbare bestanden. '
(Bewerkt door boni om 22:32, 29-01-2012)
Maar goed, de oplossing voor nu als die er is ?
Thnx
Ja zie het verschil, Iphoto heb ik echt helemaal van links, incl. icoontje opgepakt.
(Bewerkt door speedyf om 23:46, 29-01-2012)
de moraal van het iTunes verhaal is dat je het best alle (muziek)bestanden door iTunes zelf laat beheren.
de oplossing is nu dat je alle losse muziekbestanden in de map op je externe lacie weer importeert in itunes.Zodat ALLES zich in één map bevindt. Te weten de map 'iTunes' die zich bevind in de map muziek in je thuisfolder.Die map kopieer je nu in haar geheel naar je externe HD en dan doe je de option truuk die ik je aangaf.
Succes
Maar krijg ik dieze nu terug met de ALT option, just to be sure. ( moet ook niet teveel kloten;-)
Om volledig met een veilige propere iTunes lei te beginnen zou je itunes met alt ingedrukt kunnen starten. Selecteer dan 'Maak bibliotheek aan...' en noem / bewaar de bibliotheek hoe en waar je wil.Importeer nu je muziekbestanden.Om te controleren waar je muziek bestanden nu eigenlijk staan selecteer je in iTunes (geopend programma) een liedje en klik je rechtermuisknop en selecteer je 'Toon in finder'.
De iTunes bibliotheek die je nu net gemaakt hebt kan je eender waar plaatsen / Kopiëren. Als je dat doet, vergeet dan niet via iTunes / option toets ingedrukt-(her)start de bibliotheek te 'volgen'.
ps: Je kan meerdere iTunes bibliotheken maken en er tussen switchten via Tunes / option toets ingedrukt-(her)start.
(Bewerkt door boni om 11:30, 30-01-2012)
Jeetje, wat een gerommel en inderdaad geklooi , zeg...
Ik krijg de indruk dat je een aantal dingen echt goed door elkaar haalt en veel te gemakkelijk dingen doet die je 'ergens opgevangen' hebt.
a. Een iTunes bibliotheek ziet er in de Finder heel anders uit dan een iPhoto bibliotheek. Kijk maar eens in de betreffende folder van een systeem waarmee nog niet geklooid is. De iTunes folder bestaat uit een reeks folders , allemaal belangrijk. De iPhoto-bieb is één bestand (met alle onderdelen verstopt -rechtsklik maar een op de iPhotobieb en ga dan naar pakketinhoud> dan zie je weer hoe die bieb opgebouwd is. De iPhotobieb verslepen is dus heel wat anders dan wat jij gedaan hebt met iTunes.b. De originele onderverdeling in submappen van de hoofdmap bij het geopende iTunesvenster ben je door jouw manier van slepen en vooral door het deleten van de originele iTunes map 'voorgoed kwijt' (tenzij je een Backup van die originele iTunes map nog hebt... Dus: alle geklooi ongedaan maken door de mogelijke back-up terug te zetten of alle onderverdelingen in sub- mappen handmatig weer herstellen. Al naar gelang de grootte van je iTunes-bieb een pokkenkarwei. Wat je helemaal in het begin hebt weggegooid is een van die belangrijke bestandjes in de originele iTunes map, nl. het bestandje 'iTunes library' en 'iTunes library.xml" c. Als je zoiets als een foto- danwel muziek- verzameling, toch een waardevol iets overzet van een interne naar een externe schijf, dan wis je het origineel nooit meteen, maar pas als de kopie goed werkt.
Vraagje dus: had je een back-up van de originele iTunes bieb ?
psychomac
Ja ik heb een back up, maar wat veroudert. Ik zat in Zwitzerland dit weekeinde en had eindelijk weer eens snel internet hier, dus had mijn mac mini meegenomen vanuit Afrika.
Maar hier heb ik mijn TC staan, die heeft een back up, maar inmiddels wel wat veroudert omdat ik in swiss veel nieuwe muziek heb gedownload.
Tips ? Mijn Itunes op mijn mac mini is leeg hij zoekt nu zijn muziek op LaCieDaarnaast dus oudere back up op mijn TC.
Itunes is trouwens 25GB, vandaar dat ik ook de ruimte snel nodig had op dat moment omdat ik films aan het downloaden was. Nog eens een 50GB totaal.
(Bewerkt door speedyf om 13:07, 31-01-2012)
Zo neen, wil je dit opnieuw downloaden en gewoon van de oude muziek bieb uitgaan? Of kun je ze alsnog makkelijk uit de oude bieb halen?
Heb je op je Mini nog een iTunes bieb staan ? Zo ja , is ie nu leeg ?
Beantwoord deze vragen eerst maar eens, dan kijken we verder..
Je kunt wel al vast de TC aansluiten op de Mac Mini , kijken of Time Machine aanstaat, kijken of je iTunes niet uitgesloten hebt van een back-up (zal wel niet..) dan ga je naar jouw iTunes bieb op jouw Mini , opent de map , iTunes zelf uitzetten graag,je moet een Finder-venster krijgen met alle mogelijke mappen binnen iTunes, belangrijkste is de je het bestandje iTunes library ziet.
Dan kunnen we verder kijken,
Als je iets niets snapt , of het niet direct lukt , geen gekke dingen doen, gewoon weer hier vragen en graag duidelijk beschrijven wat je doet en ziet.
groet
Psychomac
Nee, Itunes Mac Mini is leegAlles op LaCieEn dan oude back up op TCGeen bestanden bewaard op pirate bay van nieuwe downloadsNee ik ga niet opnieuw downloaden, want heel duur hier, ik betaal nu 60 euro voor 6GB dataMaar is ook niet mijn grootste issue, download in maart wel weer als ik in Swiss ben, anders pech.Belangrijker is de huidige lets say... 18GB terug te zetten.
Ik kijk morgen even verder ivm TC back up
keep u posted
Psycho je hebt me op het goede been gezet met de Library xml.Het kopieeren van TC naar mijn 'music' folder was een fluitje van een cent. drag/drop.
Maar toen vond ie niets en kon geen library vinden, na dit 2x gelezen te hebben, dacht ik stik, ik moet met de library connecten, niet met Itunes.Ik wilde altijd rechtstreeks met mijn muziek connecten, ipv dat kleine bestandje dat eigenlijk geen waaarde voor me had, hahaha.
Brrrrrrrrrroeeeeeemmmmmm, alles op zijn plaats, behalve de laaste downloads, maar die staan op de Lacie.
Nu kan ik uiteraard zo de nieuwe mapjes naar mijn main HD slepen. Maar ik zou ik niet zijn Kan ik ook de library van Lacie naar mijn hd slepen incl. bestanden, of kopieert ie de rest dan dubbel van mijn oude collectie ?
Moet zeggen nu ik Itunes snap vind ik het inderdaad wel een mooi systeem. (Met dank aan Boni)
Trouwens wel een waarheidsgetrouwe en pakkende titel van jouw draadje !
Je gebruikt eigen woorden voor zaken die 'wij' zo nooit noemen, je doet dingen waar wij nooit op zouden komen ... In zekere zin wel origineel dus , maar toch wel goed samengevat met de topic-titel. Zo kunnen we weer eens vertalen wat je zegt en gissen wat je allemaal lekker impulsief gedaan hebt.