Visio op Mac?
7 maart 2017 - 14:27   
geplaatst door: danielkuypers
Heeft iemand nog suggesties voor iets als Visio op Mac? Er is een aantal alternatieven in dit artikel gesuggereerd, maar ik vroeg me af of iemand enige ervaring met hen gehad. Bedankt!

https://machow2.com/best-alternatives-visio-mac/

Visio op Mac?
7 maart 2017 - 16:38    reactie #1
geplaatst door: Pieterr
Er zijn nog meer alternatieven: http://alternativeto.net/software/microsoft-visio/?platform=mac

Dia
yEd Graph Editor
Pencil Project
LibreOffice - Draw
Lucidchart
OmniGraffle
etc.
Welke het meest geschikt is zal afhangen van je specifieke wensen.

Ik heb zelf wel eens met yEd gewerkt.

"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Visio op Mac?
7 maart 2017 - 18:40    reactie #2
geplaatst door: Doctor Apple
Hangt er vanaf welke functionaliteit van Visio je zoekt ... Omni Graffle komt redelijk dicht in de buurt van Viso, maar eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen dat ik na heel veel proberen het uiteindelijk moe werd ... Zeker bij het opleveren van bepaalde diagrammen/tekeningen voor opdrachtgevers werd het steeds moeilijker houdbaar om met OmniGraffle conversies naar Visio aan te komen.

Begrijp me niet verkeerd, heel vaak werkten die goed, vrij goed en zelfs uitstekend (afhankelijk van de complexiteit van het feitelijke ontwerp), maar toch moest het uiteindelijk (bij oplevering) alsnog gevalideerd worden met ... Visio ... Enkel om zeker te weten dat het geopend kon worden en er uit kwam te zien zoals bedoeld ...

En in mijn geval wilde men vaak de tekening zelf in Visio formaat (met alle meta data) archiveren ... Dus ben ik uiteindelijk daarvoor maar overgestapt op ... Visio zelf ... Dus draait m'n Mac noodgedwongen dualboot.

Sommige van de eerder genoemde tools zijn overigens prima of zelfs erg goed. Maar, het is erg afhankelijk of het je gaat om de functionaliteit of het feitelijke uitvoerformaat. Als een opdrachtgever genoegen neemt met een PowerPoint, Plaatje (bitmap/vector) of PDF ... Dan volstaan alle genoemde programma's.

Gaat het om Visio compatibiliteit, dan is - zoals eerder aangegeven - enkel Omni Graffle die daar enigszins in de buurt komt, maar zoals de Engelsen het zo mooi verwoorden: "aint nothing like the real thing" ... (helaas) ...

Durf te denken!
Visio op Mac?
26 december 2017 - 09:59    reactie #3
geplaatst door: MacFrankie
Dualboot is een zwaktebod. Heb je yEd of LibreOffice met libvisio al eens bekeken?
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Visio op Mac?
26 december 2017 - 23:14    reactie #4
geplaatst door: ScoobyDoo
Dualboot is zeker geen zwaktebod. Soms moet je voor professionaliteit bepaalde keuzes maken. En dan is dualboot  of virtualisatie een goede keuze.

Zelf vind ik omnigraffle geweldig. Begonnen met visio op een win.server 4 dacht ik. Later op de mac een alternatief gezocht en bij omnigraffle uitgekomen. Mooi programma waar je veel mee kan. Niet gratis, wellicht niet eens de goedkoopste, maar wel elke euro waard. Hun voorkeur heeft volgens mij kopen vanuit hun eigen store en niet via Apple app store, ivm versie upgrades en kortingen.

Moet je compatibel zijn met visio, verdien je er je brood mee... dan is visio een logische keuze. En anders kan ik omnigraffle zeker aanraden.

Visio op Mac?
28 december 2017 - 10:12    reactie #5
geplaatst door: Sypie
Als het alleen voor Visio is zou ik geen dualboot nemen maar een veel eenvoudigere VM. Met een virtuele machine kun je zo van macOS naar Windows en weer terug, zonder herstarten.
Visio op Mac?
28 december 2017 - 14:47    reactie #6
geplaatst door: MacFrankie

Citaat
ScoobyDoo om 23:14, 26-12-2017
Dualboot is zeker geen zwaktebod. Soms moet je voor professionaliteit bepaalde keuzes maken. En dan is dualboot  of virtualisatie een goede keuze.

Dualboot is een zwaktebod. Het degradeert je Mac.

Virtualisatie is al beter, maar ook niet ideaal.

Visio onder Wine is een optie, maar beter is het om een native Mac applicatie te gebruiken. Zoals LibreOffice met de Visio library.

Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!