iPod -> communiceren met Windows
12 april 2005 - 09:56   
geplaatst door: reddrummaster
He mensen,
ik gebruik mijn shuffle ook als datastick voor wat office-bestanden. Nu vond ik dat er allemaal vreemde dingen op mijn shuffle stonden, dus besloot ik gisteren om de hem eens opnieuw te formatteren.
In Disk Util heb ik de iPod Journaled geformatteerd en vervolgens in iTunes automatisch gevuld (waarbij 80MB vrijgelaten voor data).
Echter kan ik vandaag niet meer bij mijn bestanden op de geweldige Dell hier bij Philips. Dat kan natuurlijk omdat de Shuffle nu Journaled is geformatteerd (hoe moet ik hem dan formatteren??), maar ook kan ik geen muziek meer luisteren. De groene LED aan de voorzijde blijft gewoon branden bij aanzetten (waar deze normaal na enkele sec. al uit gaat).

Weet iemand wat ik fout gedaan heb? Moet ik anders formatteren?

iPod -> communiceren met Windows
12 april 2005 - 10:03    reactie #1
geplaatst door: mvdg
Als je je iPod ook op een pc wilt kunnen gebruiken, zul je hem moeten formatteren met de iPod updater, Windows versie (tenminste, zo werkt het bij de 'grotere' iPods). Je kunt op je werk die updater downloaden en uitvoeren.

Technisch gezien, is de iPod shuffle geformatteerd in FAT32, het formaat dat zowel door Mac als Windows kan worden gelezen en geschreven. pc's snappen geen Mac HFS systeem dus het is logisch dat je pc hem dan niet meer begrijpt. FAT32 wordt ook voor andere Windows iPods gebruikt.

HFS op een usb apparaat heb ik ook nog nooit gezien, ik kan me daarom voorstellen dat de iPod shuffle, in tegenstelling tot andere iPods, enkel met FAT32 gebruikt moet worden.

Mitch Design : websites en interactieve toepassingen : http://www.mitchdesign.nl
iPod -> communiceren met Windows
12 april 2005 - 10:06    reactie #2
geplaatst door: reddrummaster
Ok bedankt,
ik ziet nu niet achter mn iMac, maar kun je in OSX ook FAT32 formatteren?
iPod -> communiceren met Windows
12 april 2005 - 10:48    reactie #3
geplaatst door: mvdg
In principe wel, maar ik heb daar wel eens gedoe mee gehad. Je weet immers ook niet of de iPod zelf nog bepaalde systeembestanden erop heeft staan. De beste manier lijkt me om het met de Windows iPod updater te doen. Maar puur voor datagebruik zou het in principe al voldoende moeten zijn om vanuit OS X te formatteren.
Mitch Design : websites en interactieve toepassingen : http://www.mitchdesign.nl
iPod -> communiceren met Windows
12 december 2005 - 21:11    reactie #4
geplaatst door: Davidjm
kan je die windows iPod updater ook vanaf een mac installeren?
iPod -> communiceren met Windows
15 januari 2006 - 16:49    reactie #5
geplaatst door: Fnes
Ik heb nog een verder vraagje op deze topic:

Als ik het goed versta moet je ipod FAT32 geformateerd zijn om u bestanden die op de ipod staan uit te wisselen van mac naar pc en van pc naar mac (bv een office document).

mijn vraag dan: Kan je u muziek sync'n vanuit itunes op een mac (journal) op een fat32 geformateerde ipod?
maw: ik wil mijn bestanden die op mijn ipod staan kunnen uitwisselen met zowel pc als mac, maar mijn muzieklijst wordt gesyc vanuit een gejounalde (zo'n woord :blink:) mac. Lukt dit?  

thx!
Grtz

iPod -> communiceren met Windows
15 januari 2006 - 17:00    reactie #6
geplaatst door: reddrummaster
Zolang het medium (je iPod) FAT32 geformatteerd is worden je bestanden vanuit je Mac ook FAT32 weggeschreven. Mac OS X kan nl. FAT32 lezen en schrijven.
iPod -> communiceren met Windows
15 januari 2006 - 17:22    reactie #7
geplaatst door: Emerik
Inderdaad Fnes, zo mag dat geen probleem zijn.
Helpt u de wereld al redden?
iPod -> communiceren met Windows
15 januari 2006 - 17:25    reactie #8
geplaatst door: KJ
Effe wat opheldering over wat een journaling filesysteem(JFS)  is. Een JFS is een FS waarin alle wijzigingen worden bijgehouden in een logfile. Dit heeft als groot voordeel dat als ome wat voor een reden ook tijdens een scrhijfactie van het OS naar schijf de actie wordt onderbroken door bv. een crash, het OS aan de hand van die logfile precies kan achterhalen welke data nog goed naar disk is weggeschreven.
Dus een JFS zorgt voor een netter FS en de kans op corruptie in je data is een stuk minder geworden.

Voor het kopieeren van data van het ene systeem naar het ander is een JFS niet nodig. Waarom een JFS op een iPod wel handig kan zijn, is dat mensen soms vergeten om de iPod netjes te unmounten.

Trouwens voor de logfiles van een JFS wordt een systeem gebruikt dat circular logging heet. Dat betekend dat er bijv. 3 logfiles zijn waarin JFS schrijft, mocht 1 vol zijn schrijft hij naar 2, dan naar 3 en dan wordt de data in 1 weer overschreven enzovoort.

KJ
Set your mind to elegant electronic music: http://www.eevolute.com
iPod -> communiceren met Windows
15 januari 2006 - 17:25    reactie #9
geplaatst door: Fnes
Iiiiiddddeeeeaaaaalllll  :worship:

merci voor de reacties people! :thumbs-up:

Grtz Fnes