geplaatst door: catmen
De draadloze Bluetooth verbinding tussen mijn Böse resolve soundlink en mijn iPhone SE is om te huilen, wanneer het gaat om afspelen van muziek die ik NIET heb gedownload op mijn iPhone, gelukkig heeft de iPhone 128mb geheugen en is er wel wat plaats op de schijf. De muziek (verbinding via bleu tooth of via iCloud denk ik dan)  waar bevind zich trouwens de muziek waar ik maandelijks 10€ voor betaal? Verbinding valt continu weg.

Ik heb nu besloten om alvast een kabeltje aan te schaffen (wat een vooruitgang) om de Böse met een stekker (waarvan ik de naam beschrijving niet ken, een plug zal ik het maar noemen) te verbinden met mijn SE die een aansluiting heeft waarvan ik eigenlijk de naam beschrijving ook niet ken, zo’n plat ding met boven en onder contactjes waar ook de oorplugs in kunnen (dit is mijn derde SE met drie verschillende aansluitingen) en dan zien we wel of de verbinding met de plaats waar de Apple muziek bevind goed is anders zal het altijd downloaden worden. De vraag is zal ik zo’n kabeltje vinden of zal dat ook via tussenstukken moeten gebeuren?

Catmen
geplaatst door: nnsa
Je hebt hier in iedergeval een lightning (aan de SE kant) naar 3,5mm female nodig:

https://store.apple.com/nl/xc/product/MMX62ZM/A

En daarnaast nog een 3,5mm kabel met 2X male. Dit is de goede en goedkope oplossing.

Wil je één kabel, kies dan deze:

https://store.apple.com/nl/xc/product/MXK22ZM/A

Belkin levert ook zo’n kabel en is iets goedkoper:

https://store.apple.com/nl/xc/product/HN7U2ZM/A

Bedenk wel dat je op deze bekabelde manier (AUX) twee volume regelingen hebt. Eén op de Bose en één op de iPhone SE.
geplaatst door: catmen
OK bedankt beiden, een kabel met twee maal Jack aan sluitingen heb ik nog liggen omdat ik een eerdere iPad (die nu stuk is na een val) zo aansloot op de Böse resolve, het zal dus nu op de nieuwe SE via een tussen stukje moeten gebeuren zoals voorgesteld, ik stap wel eens binnen bij een switch winkel.
Catmen
geplaatst door: nnsa
OK bedankt beiden.

Misschien kan je het probleem (via bluetooth) nog zonder kosten te maken oplossen:

- leg de iPhone SE dichter bij de Bose;
- experimenteer met de instellingen van de Apple Music app;
- zet dolby atmos uit;
- zet muziekkwaliteit niet op lossness;
geplaatst door: catmen
Misschien kan je het probleem (via bluetooth) nog zonder kosten te maken oplossen:

- leg de iPhone SE dichter bij de Bose;
- experimenteer met de instellingen van de Apple Music app;
- zet dolby atmos uit;
- zet muziekkwaliteit niet op lossness;
tijdens de onderbrekingen lagen de twee toestellen zo’ 30cm uit elkaar.
Dolby Atmos stond al uit (sinds vorige vragen over het probleem)
Audiokwaliteit stond ook al uit (sinds vorige vragen over het probleem)
Mobiel streamen staat op hoge kwaliteit ipv hoge efficiëntie.
Geluids controle staat ook uit, (zette ik zelf niet zo is blijkbaar standaard)
geplaatst door: nnsa
Waar bevind zich trouwens de muziek waar ik maandelijks 10€ voor betaal?

Die bevindt zich waarschijnlijk in de Cloud en die wordt dan naar je toestel gestreamed.

Maar die nummers kan je ook downloaden, door goed in het menu te kijken.
geplaatst door: catmen
Ja ik download de nummers die me interesseren, en dan zijn de onderbrekingen minder frequent, wat me eigenlijk wel evident lijkt, het moet van minder ver komen, zo’n kabeltje schaf ik me alvast aan hoor, en uit “de cloud” muziek spelen, dat zal dan problemen hebben door mogelijk slechtere gestoorde verbinding, ik zal me er bij neerleggen, op de iPhone is nog vèèl plaats en oude nummers kunnen er ook af.
Catmen
geplaatst door: nnsa
Het hangt ook een beetje van de ‘schakels’ in de ketting / keten.

Dat wil zeggen de WiFi kwaliteit, de muziek kwaliteit (lossness/standaard) etc.

Dan kan het net weleens tenkoste van de audio-kwaliteit gaan, als je de audio moet streamen en dan weer via BT naar een luidspreker moet sturen. Helaas heeft de Bose Revolve BT 4.1.
geplaatst door: catmen
Ja, kan er allemaal mee te maken hebben, t’is soms enerverend als iets niet goed werkt, anderzijds, er zijn veel andere zaken om je druk over te maken, zoals op mijn leeftijd veel niet meer begrijpen😡
Catmen
geplaatst door: het ModeratorTeam
De spelfouten in de titel zijn aangepast en meldingen daarover zijn verwijderd.
met vriendelijke groet, het ModeratorTeam
geplaatst door: eoms
Ook in de posts zie ik nog een paar keer Böse staan 🤓
geplaatst door: Robert
@eims: we passen bijdrages in principe alleen maar aan op leesbaarheid, en eigenlijk alleen maar de titels (inhoud alleen als die moeilijk leesbaar is, en dan nog héél erg voorzichtig).

Want de inhoud is van de leden zelf, eventuele spelfouten dus ook… ;)
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: orange
Citaat
...De draadloze Bluetooth verbinding tussen mijn Bose Revolve SoundLink en mijn iPhone SE is om te huilen, wanneer het gaat om afspelen van muziek die ik NIET heb gedownload op mijn iPhone...
Eigenlijk maakt het helemaal niet uit WAAR de muziek vandaan komt. Lokaal, of online. Als het op je SE goed afspeelt, moet dat het ook doen via bluetooth.

Als je gedownloade muziek wel probleemloos via bluetooth afspeelt is er NIETS met je bluetooth-ontvangst aan de hand in ieder geval.

Dus de vraag is eigenlijk; 'hapert die muziek ook als je het alleen op je SE afspeelt, dus NIET via bluetooth doorstuurt'?

geplaatst door: catmen
Als ik muziek (die ik gedownload heb van Apple Music op de iPhone) afspeel, zijn er gèèn onderbrekingen, ik heb dan wel de SE bijgeleverde earplugs nodig om ze te beluisteren recht uit de SE komt niet veel geluid natuurlijk met dat kleine luidsprekertje.

Als ik gedownloade muziek afspeel van iPhone SE naar de Bose via Bluetooth zijn er ook geen onderbrekingen. (Testte ik vandaag, maar afstand tussen beide toestellen bedroeg niet meer dan 8 meter, de grootte van de woonkamer)

Het word maar een probleem wanneer ik muziek afspeel die ik niet had download naar de iPhone maar die in de “de cloud” zit. Dat wijst dus blijkbaar niet op een Bluetooth probleem maar op een ander verbindingsprobleem, dat heeft trouwens èèn van de helpers al geopperd als ik het goed heb.

Ik ga wel dat verbindings kabeltje aanschaffen over de prijs kom ik wel over, terwijl het strikt genomen dus niet nodig zou zijn, het ander verbindings probleem kan vermoedelijk van alles zijn en dat maakt het, althans voor mij, wat ingewikkelder.

Hopelijk drukte ik mij voldoende duidelijk uit, toen ik jonger was had ik nooit gedacht dat ik daar ooit problemen mee zou krijgen in een poging om “bij te blijven”
Catmen
geplaatst door: nnsa
@Catmen: prima weergegeven hoor. 8 meter is wel de grens bij muziek weergave. Ik denk dat het weergeven van te downloaden (= streamen) muziek ook is opgelost met het gebruik van een kabelverbinding.

Als de iPhone eerst moet downloaden (en misschien wel lossness…) en daarna via BlueTooth moet ‘uploaden’ naar de speaker kan je problemen ervaren. De één niet, de ander wel. Bedenk ook dat andere processen op de iPhone (mail die binnenkomt, berichten etc.) de muziekweergave kunnen beïnvloeden.
Bewerkt: 17 oktober 2021 - 11:12 door nnsa
geplaatst door: catmen
Ok bedankt aan de “helpers” het is nu duidelijk voor mij geworden dat niet de Bluetooth verbinding het probleem was maar de verbinding iPhone SE en “de cloud” (en mogelijk bij te grote afstand toch de Bluetooth.)
De aankoop van het kabel tussenstukje (dat dus overbodig zou kunnen blijken) zal me toch ook in staat stellen om op de iPhone maar ook de iPad (die dezelfde aansluitingen hebben) om mijn audio technica “koptelefoon” aan te sluiten die heeft ook een Minijack aansluiting.
Catmen
geplaatst door: catmen
Intussen tussen kabeltje (lightning naar minijack) aangeschaft in een switch winkel dan kan ik ook mijn hoofdtelefoon aansluiten op de iPhone SE (10€) bij een “alle ka…”  fabrikant 24,99€ Apple producten duur….niet altijd!  :tounge:
Catmen
geplaatst door: ardie
Zo'n verloop lightning naar jack klinkt toch heel slecht of zijn er ook (betaalbare) goede? Ik had er laatst een snel weer retour gedaan, was niet om aan te horen. Was wel heel goedkoop :cool:!
geplaatst door: catmen
Valt best mee, heb ook een gehoor van 70 jarige…luister af en toe ook naar Paul Kalkbrenner en Tiësto  (echt waar) en daar speelt de zuiverheid iets minder dan bij Hildegard von Bingen.
geplaatst door: boiing
Zo'n verloop lightning naar jack klinkt toch heel slecht of zijn er ook (betaalbare) goede?
Ja hoor, zoek maar op 'lightning dac'. Van €20 tot €300 en daar zitten hele goeie bij. Lightning levert een digitaal audiosignaal dus de DAC chip zit in het verloopstukje. Die van Apple zal best ok zijn, die goedkope van jou denk ik niet en geef je €100 uit dan klinkt het vast een heel stuk beter.
geplaatst door: ardie
Maar om nu €100 uit te geven voor een koppelstuk :crazy:. Ik gebruik nu bluetooth headphone maar die is af en toe onhandig/te groot voor onderweg.
geplaatst door: nnsa
Ja hoor, zoek maar op 'lightning dac'. Van €20 tot €300 en daar zitten hele goeie bij. Lightning levert een digitaal audiosignaal dus de DAC chip zit in het verloopstukje. Die van Apple zal best ok zijn, die goedkope van jou denk ik niet en geef je €100 uit dan klinkt het vast een heel stuk beter.

Hier een prima exemplaar en je weet niet wat je hoort…
(is dus meer dan een koppelstuk)

https://www.hidizs.net/products/hidizs-lt02-usb-c-to-lightning-cable-s9-pro-mini-hifi-dac-amp?scm=spz.search&ssp=spz
Bewerkt: 22 oktober 2021 - 21:01 door nnsa
geplaatst door: boiing
Niet voor Ardie dan want deze is nog ietsje duurder dan bovenstaande: een DragonFly Red. Misschien een tip voor andere geïnteresseerden.

Beide DAC's zijn inderdaad een geweldige upgrade voor je geluid, en te gebruiken op Mac en iPhone en iPad etc. Alleen: de DragonFly gebruikt veel minder stroom, ook belangrijk bij mobiel gebruik.

Citaat
In my 3h battery drain test of several dongles, the DragonFly Red had the lowest consumption on my iPhone 5S, the Hidizs S9 consumed about 2-3 times as much, which placed it last.
Zie: https://www.audioreviews.org/hidizs-s9-pro-review-jk/

Ik luister sinds kort weer vaker met een goeie hoofdtelefoon en deze DAC aangesloten op een iPhone. Fantastisch, je High End HiFi apparatuur kan de deur uit :thumbs-up:.
geplaatst door: nnsa
Deze is nog ietsje duurder dan bovenstaande: een DragonFly Red. Misschien een tip voor andere geïnteresseerden.


Volledig eens met @Boiing qua hardware (DragonFly) en qua aanvulling tekst. Ik schreef het al, je weet niet wat je hoort met een goede DAC en hoofdtelefoon. Portable HighRes Audio...
(in het draadje durfde ik de DragonFly niet te noemen, gezien de prijs...)

Komt bij de DragonFly nog wel een Apple USB naar lightningkabeltje bij. Andere merken werken zo goed als zeker niet.