grtz yannick
'Sorteren' doe je inderdaad binnen iTunes.
Eenmalig importeren en dan keurig alles beheren in iTunes.
Het volgende heb ik ingesteld:Voorkeuren: Geavanceerd:en daar 'Werk map iTunes Media bij' en 'kopieer bestanden naar iTunes Media bij toevoegen aan bibliotheek' aangevinkt.De map namen krijgen dan vanzelf de namen van de artiest met het album en de nummers.Als je een map met mp3's i.o.d. op het icoontje van iTunes sleept, wordt he vanzelf naar de iTunes bibliotheek map gekopieerd.Ik heb ook mijn muziek bibliotheek op een externe hd, deze wordt ook meegenomen in mijn TimeMachine backup.
play list showt alleen de titels in het bestand, de daadwerkelijke muziek staat in je 'music' map.
In het heden zorg je er voor, net als wat hierboven is gezegd, dat alle muziek op één plaats staat (met een back-up elders=twee plaatsen). Je zorgt er voor dat alles in iTunes komt. iTunes redt zich er wel mee, jij kunt dat echt niet beter dan iTunes en dat moet je dan ook niet gaan proberen. Binnen iTunes is het een kwestie van goed de ID3-tags invullen en dat consequent doen.
Het maken van afspeellijsten is een prachtig ding om te doen. Een afspeellijst is feitelijk niks anders dan een lijstje met links naar de grote bibliotheek, muziekbestanden staan maar één keer op je schijf terwijl ze wel in 100 afspeellijsten voor kunnen komen. Een afspeellijst kost dus nagenoeg geen extra ruimte op je schijf.
Als je nummers op een CD of DVD wilt hebben dan kun je ze uit iTunes slepen naar een map ergens anders, om ze vervolgens te branden. Wil je muziek op een USB-stick dan kan dat op dezelfde manier: slepen naar de USB stick in de Finder. Je hoeft dus nergens in de mappenstructuur van iTunes te zitten rommelen, sterker nog: iTunes houdt daar helemaal niet van en raakt alleen maar over de pis als je dat doet.
Over beheer gesproken, als ik nu titels invoeg of album namen moet ik dat regel voor regel doen. Hij herkent dan wel dezelfde titel in de volgende regel ( excel zeg maar )
Is er geen snellere methode
Zelfde met album hoezen.Ik heb playlist Rolling Stones10 verschillende songsIk voeg de album hoes nu per nummer in, via het ' Now PLaying " links onder.Dat moet toch sneller kunnen, ipv song voor song.
Je selecteert alle songs, Command + I voor de info, sleep je albumhoes erin en je bent klaar.
Zo kun je ook de naam van het album, artiest enz. doen.
Naam per song zul je wel los in moeten vullen maar als ik een cd importeer dan worden de ontbrekende gegevens automoatisch aangevuld.
En ja, Itunes heeft ook een ontdubbel functie: File / Display Duplicates
(Bewerkt door speedyf om 15:16, 3-02-2012)
Maar zie, hierna inderdaad een vraag over album hoezen.
ik zou ook nog een programma moeten hebben voor mijn muziek file omte zetten omdat dit vooral rar bestanden zijn van mijn windows tijd.maar ik heb al verschillende gehoord.unrarx of winrar for mac.
En enige goede sites voor volledige albums de downloaden? en losse nummers? heb gelezen limeware?
yannickp om 17:47, 5-02-2012En enige goede sites voor volledige albums de downloaden? en losse nummers? heb gelezen limeware?
Ik zou de iTunesStore eens proberen.
yannickp om 17:47, 5-02-2012nu ik de komende dagen wat meer tijd heb kan ik wat spelen met de mogelijk heden in itunes...
Bekijk / gebruik ook is de ingebouwde 'Help' bovenaan je je scherm wanneer iTunes gestart en actief is.In het zoekveld van het help menu kan je bv. intypen: 'dubbel'. Je had dan meteen een antwoord op je vraag over hoe dubbele nummers verwijderen / alsook een aanwijzing naar het menu commando.'sorteren' intypen bij help zou je ook van dienst geweest zijn.
yannickp om 17:47, 5-02-2012enige goede sites voor volledige albums de downloaden? en losse nummers? heb gelezen limeware?
Deze plak ik graag voor mensen die zich willen verdiepen in de werking van iTunes:
Itunes als database
Het fenomeen 'databasing' (wat iPhoto en iTunes feitelijk doen) maakt het mogelijk dat je diezelfde data in andere programma's -o.a.Garageband, iWeb, iDVD, Pages, Keynote, onder handbereik hebt zonder omslachtig via de Finder te hoeven zoeken. Ook syncen naar je ipod, iphone & mobileme gallery is een fluitje van een cent.Het nadeel van databases is dat manueel georiënteerde gebruikers -niet zelden gebruikers die al lang meedraaien en nog geleerd hebben bestanden netjes in mapjes te organiseren- het gevoel krijgen geen controle meer te hebben over de data. "Waar staan die bestanden dan..?" is dan een veel gehoorde vraag. Het punt is dat dit er in feite niet meer toe doet, en er staan flink wat voordelen tegenover. Met name omdat de hoeveelheden bestanden fors zijn toegenomen en manueel werken niet flexibel en daardoor enorm tijdrovend is geworden. Ik kan niet anders aanraden om in databases zoals iPhoto of iTunes te werken. 't Is wellicht even wat oude gewoontes afleren die jarenlang een (onterecht) veilig gevoel hebben gegeven, maar je kunt daarna al jouw data benaderen en bekijken op de manier die je op dat moment het beste schikt. De ene keer wil je de artiesten op alfabetische volgorde, de andere keer de albumtitels of alle liedjes op basis van lengte van de track. Probeer dat maar 'ns met een manuele mapjesstructuur zonder bestanden te verslepen... Met name voor voormalig Windows georiënteerde gebruikers goed om even te vermelden: Apple gebruikt geen gesloten databases. Elke foto, mailtje of muziekbestand wordt gewoon in een mapjesstructuur als een normaal bestand weggeschreven, eigenlijk precies hetzelfde als je manueel zou doen. En dus ook net zo recoverable als altijd, mocht zich een probleem voordoen. Van voormalig Windows gebruikers kan ik mij heel goed voorstellen dat ze schrikken van databases. Microsoft schrijft heel graag in onbenaderbare piles data weg, zoals bij Outlook. Die piles zijn met normale software niet te openen omdat ze een totaal eigen bestandsstructuur en extensie kennen. Als zo'n pile met al jouw e-mails corrupt raakt kun je helemaal niets meer. Bij Outlook op Windows gebeurde dat in een bepaalde periode vrijwel standaard door een bug, zodra de pile groter werd dan Microsoft ooit had voorzien. Dat heeft veel gebruikers hoofdpijn bezorgd en het begrip database kreeg daarvan onterecht de schuld. Dat soort taferelen kunnen met de wijze waarop Apple databases heeft geïmplementeerd niet gebeuren: het zijn -zoals gezegd- open structuren met normale, benaderbare bestanden.
Het nadeel van databases is dat manueel georiënteerde gebruikers -niet zelden gebruikers die al lang meedraaien en nog geleerd hebben bestanden netjes in mapjes te organiseren- het gevoel krijgen geen controle meer te hebben over de data. "Waar staan die bestanden dan..?" is dan een veel gehoorde vraag. Het punt is dat dit er in feite niet meer toe doet, en er staan flink wat voordelen tegenover. Met name omdat de hoeveelheden bestanden fors zijn toegenomen en manueel werken niet flexibel en daardoor enorm tijdrovend is geworden.
Ik kan niet anders aanraden om in databases zoals iPhoto of iTunes te werken. 't Is wellicht even wat oude gewoontes afleren die jarenlang een (onterecht) veilig gevoel hebben gegeven, maar je kunt daarna al jouw data benaderen en bekijken op de manier die je op dat moment het beste schikt. De ene keer wil je de artiesten op alfabetische volgorde, de andere keer de albumtitels of alle liedjes op basis van lengte van de track. Probeer dat maar 'ns met een manuele mapjesstructuur zonder bestanden te verslepen...
Met name voor voormalig Windows georiënteerde gebruikers goed om even te vermelden: Apple gebruikt geen gesloten databases. Elke foto, mailtje of muziekbestand wordt gewoon in een mapjesstructuur als een normaal bestand weggeschreven, eigenlijk precies hetzelfde als je manueel zou doen. En dus ook net zo recoverable als altijd, mocht zich een probleem voordoen.
Van voormalig Windows gebruikers kan ik mij heel goed voorstellen dat ze schrikken van databases. Microsoft schrijft heel graag in onbenaderbare piles data weg, zoals bij Outlook. Die piles zijn met normale software niet te openen omdat ze een totaal eigen bestandsstructuur en extensie kennen.
Als zo'n pile met al jouw e-mails corrupt raakt kun je helemaal niets meer. Bij Outlook op Windows gebeurde dat in een bepaalde periode vrijwel standaard door een bug, zodra de pile groter werd dan Microsoft ooit had voorzien. Dat heeft veel gebruikers hoofdpijn bezorgd en het begrip database kreeg daarvan onterecht de schuld.
Dat soort taferelen kunnen met de wijze waarop Apple databases heeft geïmplementeerd niet gebeuren: het zijn -zoals gezegd- open structuren met normale, benaderbare bestanden.
[ Ger ]
voor de topic starter nog:de programma's songbird & clementine (makkelijk te vinden via www.macupdate.com) zijn alternatieven voor iTunes. Zelfs ook naast iTunes te gebruiken. Zo beheer ik bv. met die programma's muziek mappen die ik niet in iTunes wil.