geplaatst door: werner
Ik krijg een foutmelding als ik een van mijn eigen CD's via de Apple USB SuperDrive in Muziek op mijn iMac M1 wil importeren. Vervolgens kan de CD niet geïmporteerd worden. De foutmelding is als volgt: "Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan tijdens het converteren van het bestand -54"

Weet iemand wat de oorzaak van deze fout is?

Scherm­afbeelding 2024-02-09 om 14.22.05.png[Opgelost] Foutmelding -54 bij importeren CD in Muziek
Bewerkt: 9 februari 2024 - 14:27 door werner
[Opgelost] Foutmelding -54 bij importeren CD in Muziek
9 februari 2024 - 15:41    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
Heb je wellicht een andere tool geprobeerd?

Bijvoorbeeld FRE:AC

https://www.freac.org/downloads-mainmenu-33

Deze tool is voor meerdere platformen beschikbaar en heb onder macOS toch best aardig wat CDs kunnen "wegwerken". Mijn ervaring met iTunes was wisselend. Soms ongekend goed, soms veel problemen.

Met Music is mijn (persoonlijke ervaring) een stuk minder, maar dat zal wel aan de persoon liggen ...
(stukje ouder aan het worden en zie een ver[d/st]omming in de versimpeling van verschillende interfaces; van de oude stempel, als ik 256 AAC vol Stereo will hebben, dan is dat mijn keuze, hoef ik geen AI gegenereerd antwoord die voor mij het even op orde maakt; nu is Music nog niet zover, maar heb best wel wat issues gehad met CDs converteren onder Music, die ik eigenlijk minder had onder iTunes, dus voor mij is het enkel nog een grotere achteruitgang).


Zoals gezegd, gebruik ik wisselend FRE:AC onder macOS, onder Linux eigenlijk bijna altijd de prompt en onder windows soms FRE:AC en soms diens broer EAC ...

Het meeste is hier inmiddels geconverteerd, afhankelijk het muziekprofiel (metal, hiphop, jazz, wereldmuziek, klassiek, filmmuziek, etc) naar MP3, AAC of FLAC.

S(uper) A(udio) CDs heb ik geconverteerd naar FLAC, meeste klassieke muziek, filmmuziek en Jazz in ofwel FLAC, MP3 (320 kbit) en als het meer gangbaar moet zijn dan ga ik naar "Tier 2" (uitstekende portable kwaliteit, maar in procenten iets minder goed dan "Tier 1"). In mijn beleving klinkt AAC 256 uitstekend, maar in zachtere passages heb ik het gevoel dat er bij MP3 vanaf 256kbps toch op een of andere manier "meer te horen is". Zeker bij 320kbps. Maar dat is een persoonlijke ervaring.

Oftewel, 60%/70% is AAC, overige 20% ergens in MP3 320kbps en de rest in FLAC (veelal HiRES, 24bits) en ook nog een paar gekochte DSD tracks, maar die speel ik enkel af met een USB apparaat welk DSD ondersteund. De Mac klinkt dan veelal goed, maar  wat er uit zo'n HiRES speler komt is toch andere koek ...

... voor zolang het duurt natuurlijk, want sja, met de leeftijd met het gehoor ook langzamaan af in kwaliteit ... *zucht*

Hoe dan ook, ik zou dus een andere tool proberen.
[Opgelost] Foutmelding -54 bij importeren CD in Muziek
10 februari 2024 - 23:53    reactie #3
geplaatst door: werner
Alvast hartelijk dank voor jullie adviezen. Ga ik morgen eens proberen.
[Opgelost] Foutmelding -54 bij importeren CD in Muziek
11 februari 2024 - 23:07    reactie #4
geplaatst door: werner
Het is gelukt. In plaats van direct te converteren naar Muziek. Heb ik de nummers van de CD (aiff) op het bureaublad van de iMac gezet en vervolgens pas in Muziek. Daar kan ik ze converteren naar het bestandsformaat dat ik wil.

Bedankt voor het meedenken.