Opstart via 9.2 lukt niet meer(inmiddels wel!)
19 september 2004 - 19:54   
geplaatst door: MacEdit
Ik schakelde altijd terug via "Opstartschijf" in Systeemvoorkeuren naar OS 9.2 als ik iets wilde scannen met m'n Epson Filmscan 200 diascanner(via SCSI op een G4 dual 1 GHz met OSX 10.3.5). Toen ik dat vandaag weer probeerde kreeg ik weliswaar het OS 9.2 opstartscherm, maar de progressiebalk bleef hangen en het zwart-witte wieltje((wat zich ook niet verplaatste bij muisbeweging) veranderde na een twintigtal seconden in een bommetje. Moest toen via de Panther-installatieschijf OSX kiezen om weer terug te schakelen. Iemand een idee waar de crash van OS 9.2 aan ligt? :blink:
Even een happy end aan dit draadje breien: heb uiteindelijk met de OS 9.2 geboot en Schijf EHBO gestart. Die ontdekte "speciaal symbool ontbreekt" en met Herstel gerepareerd. Kan nu gelukkig m'n Filmscan weer gebruiken. Iedereen dank voor reaktie!

(Bewerkt door MacEdit om 22:21, 28-09-2004)

Opstart via 9.2 lukt niet meer(inmiddels wel!)
19 september 2004 - 22:12    reactie #1
geplaatst door: awesomemac
Ik zal eerlijk gezegd niet weten waar aan het zou kunnen liggen. Extentieconflict?

Maar je hoeft als dit ooit weer zou gebeuren niet persé de cd te gebruiken om zo je opstartschijf te kunnen kiezen.

Start je Mac, na de Boing gelijk de alt ingedrukt houden, dan krijg je een blauw scherm met de opties waarmee je kan opstarten. Ff wachten en de muis veranderd van horloge naar pijltje en kies welke je wilt en dan de rechte pijltje. En in OS X kan je dan de juiste Opstartschijf vastzetten via Systeemvoorkeuren.

Freedom is the right of all sentient beings...
Opstart via 9.2 lukt niet meer(inmiddels wel!)
19 september 2004 - 22:42    reactie #2
geplaatst door: Stolichnaya
Hmm, X.3.5 is niet helemaal zonder gevaren. Ik heb dit ook een keer gehad met X.3.4. Gevolg een major crash en een hoge retrieve-rekening. Daarna X.3.3 geinstalleerd. Apple is de laatste tijd erg slordig met z'n systeem updates. De mindset is OSX dus backwards compatibility heeft nou niet bepaald prioriteit. Maar ik kan je van hieraf natuurlijk niet garanderen dat dit in jouw geval ook de oorzaak is.
Vlaanderen boven