geplaatst door: MacQ
Hi,
ik ga macro foto's maken van (onderdelen van) planten. Daarvoor beschik ik over een Canon EOS 7D, een Stackshot, een iMac 2017.

Graag kom ik in contact met iemand die in een vergelijkbare situatie werkt en middels Focus stacking hoog gedetailleerde opnames maakt.

Qua software beschik ik over Photoshop CC, Lichtroom Classic en Zerene Stacker. Mijn belangrijkste probleem is vooralsnog dat ik er niet in slaag op mijn beeldscherm een Live View camerabeeld te produceren dat ik van daaruit ook kan besturen. EOS Utilities van Canon werkt alleen met oude versies van macOS (max 10.15).

Wie kan mij hierin adviseren? :worship:
MacBook Air i7 2013; iMac 21.5" 4k 2017; iPhone 11 128 GB; iPad pro 10,5 256GB; Apple Watch 4; AirPods Pro
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
17 maart 2022 - 18:12    reactie #1
geplaatst door: puk1980
Heb je de meest recente versie EOS Utility 3.15.0 (macOS 12) geprobeerd?

EOS Utility 3.15.0 for macOS 02/24/22 49.86 MB





Link uit video:
https://www.usa.canon.com/internet/portal/us/home/support/self-help-center/eos-utility
Certified Terminal Guru.
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
18 maart 2022 - 11:50    reactie #2
geplaatst door: MacQ
Geprobeerd, maar helaas werkt dit niet. De EOS 7d werkt niet met EOS Utilities 3 en vraagt om versie 2. En die versie werkt niet op macOS versies hoger dan 10.15. Hartelijk dank voor het meedenken!

Is er een goed alternatief voor EOS Utilities dat werkt met een EOS 7d en macOS Monterey of Big Sur?
MacBook Air i7 2013; iMac 21.5" 4k 2017; iPhone 11 128 GB; iPad pro 10,5 256GB; Apple Watch 4; AirPods Pro
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
18 maart 2022 - 15:14    reactie #3
geplaatst door: puk1980
Ik weet het. Ben zelf een ex-Canon shooter. Canon en software, geen fijne combinatie.


Je zou de Canon Webcam Utility nog kunnen proberen.

https://www.canon.co.uk/cameras/eos-webcam-utility/
Certified Terminal Guru.
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
20 maart 2022 - 09:21    reactie #4
geplaatst door: MacQ
Helaas, daar word ik ook niet blij van.
Is er iemand die dit werkend heeft gekregen?
MacBook Air i7 2013; iMac 21.5" 4k 2017; iPhone 11 128 GB; iPad pro 10,5 256GB; Apple Watch 4; AirPods Pro
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
20 maart 2022 - 13:20    reactie #5
geplaatst door: nnsa
Heb je hier iets aan ?:

https://apps.apple.com/nl/app/focus-stacker/id1297424550?mt=12

Of hieraan:

https://hk.canon/en/support/0200634902?model=4147C

Als het op BigSur werkt, werkt het meestal ook op Monterey.

En waarom werkt CANON Utilities 3.x niet op je 7D ? Hij staat wel bij de compatible camera's. Moet je niet eerst een firmware update doen op je toestel ?
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
20 maart 2022 - 15:00    reactie #6
geplaatst door: MacQ
Thnx voor het meedenken!

Focus Stacker doet wat in mijn geval Zerene Stacker icm de Stackshot doet: uit diverse macro beelden de scherpe delen samenvoegen tot één scherpe foto. Dat gedeelte van de workflow heb ik onder controle :-)
Mijn probleem is dat ik er niet in slaag het zoekerbeeld van mijn 7d (de Live View functie) over te nemen met mijn beeldscherm en vanuit de iMac de camerafuncties te bedienen.
Je suggestie van de firmware update is een hele goed, maar helaas blijk ik de meest recente firmware (2.06) al op de 7D te hebben staan. Dat biedt dus ook geen oplossing.

Voor zover ik het kan overzien ben ik het meest gebaat met een appje dat in staat is de controle van de 7D over te nemen op een iMac 2017 met macOS 12.3. Een alternatief voor EOS Utilities dus. Of gaat dit gewoon niet lukken en moet ik gaan denken aan andere oplossingen?
MacBook Air i7 2013; iMac 21.5" 4k 2017; iPhone 11 128 GB; iPad pro 10,5 256GB; Apple Watch 4; AirPods Pro
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
20 maart 2022 - 15:25    reactie #7
geplaatst door: nnsa
Misschien is dit dan wat (geen ervaring mee, ben Lumix gebruiker):

https://www.dslrassistant.com/features
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
21 maart 2022 - 00:10    reactie #8
geplaatst door: MacQ
Met de free-trial versie krijg ik in ieder geval beeld. Dat is al heel wat! De full version kost €16,99. Dat is de moeite waard om mee te gaan experimenteren. Dank voor de tip!
MacBook Air i7 2013; iMac 21.5" 4k 2017; iPhone 11 128 GB; iPad pro 10,5 256GB; Apple Watch 4; AirPods Pro
Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?
21 maart 2022 - 12:06    reactie #9
geplaatst door: nnsa
Met de free-trial versie krijg ik in ieder geval beeld. Dat is al heel wat!
:thumbs-up: