geplaatst door: Franky2002
Ik kreeg van een klant een stuk of 50 digitale foto's toegestuurd. Een flink aantal daarvan kan Photoshop niet openen. Ik vermoed dat die met een ander toestel zijn geschoten maar misschien weet iemand de oorzaak en het liefst ook een oplossing.

Ik kreeg deze melding:

Could-not-complete.jpgPhotoshop kan sommige jpeg bestanden niet openen
Photoshop kan sommige jpeg bestanden niet openen
4 april 2024 - 14:23    reactie #1
geplaatst door: therocker
Kun je foto's wel openen in Voorvertoning?
Appelaar sinds 1987Apple iMac i5  6 coresiPhone 6sApple iMac i5  4 coresiPhone 5sApple iMac 2.4 intel duoApple G3/450Apple Macintosh SE30Apple Macintosh PlusApple Macintosh EDMSX2 TI99/4a
Photoshop kan sommige jpeg bestanden niet openen
4 april 2024 - 15:33    reactie #2
geplaatst door: nnsa
Heb je hier iets aan?

https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/kb/error-invalid-jpeg-marker-displays.html

De afbeeldingen mogen ook niet gelocked zijn.

Tevens onderzoeken of het wel .jpeg’s zijn.
Photoshop kan sommige jpeg bestanden niet openen
4 april 2024 - 17:03    reactie #3
geplaatst door: doctor_apple
Adobe Photoshop staat er om bekend (helaas). Liep toevallig langs een grafische afdeling bij een klant de Oosterburen en heb het daar nagevraagd. Het antwooord:

"In der Tat! Wir kennen dieses Problem! Das ist lächerlich! Man muss oft was auch immer machen um ein verf*chtes JPG ins PSD aufzumachen. Die Datei öffnen mit Irfanview, Graphic Converter oder GIMP, abspeichern unter dem gleichen Namen ebenfalls als „jpg“."

Oftewel: bestanden openen in een ander pakket, (opnieuw) wegschrijven als JPEG bestand. Meestal laten de bestanden zich daarna perfect openen. Probleem schijnt hem te zitten in hoe bepaalde software met JPEG, maar ook diens broertje JFIF omgaat alsook het niet goed sluiten van bepaalde tags. Of ... zelfs ontbreken van deze. Daarnaast schijnen bepaalde JPEG bestanden formeel een JFIF te zijn en/of omgekeerd. Niet ten einde mijn domein, ben slechts de boodschapper hier ...

Maar goed, daar zou men natuurlijk een optie voor kunnen bieden zoals "repareer dit bestand". Al was het maar een optie.

Hoop dat het helpt, want vertrek met een kleine 20 minuten richting het Westen (iets met ons kikkerlandje), dus opnieuw vragen zit er vandaag niet meer in ...

Groet!

Doctor :apple:
Photoshop kan sommige jpeg bestanden niet openen
4 april 2024 - 17:05    reactie #4
geplaatst door: Franky2002
Dank reageerders. Openen in Voorvertoning gaat prima. Dan iets doen om het te kunnen bewaren en daarna opent die wel in PS. Het is inderdaad een kleine omweg, maar het werkt.
Dank!