Daarmee kan je hem nog niet aansturen maarje ziet wel op groot beeld welk kiekje je gaat schieten.
ik ben benieuwd...
http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryId=5&languageId=5+&prodId=167&catId=93&moreProds=1#relProds
Let wel op dat een volwaardige versie je 99 Euro kost!
Sharon om 19:47, 5-07-2004Is het ook niet zo dat een digitale spiegelreflex camera de cmos censor niet continu bloot steld. Vandaar de naam spiegel reflex. Dat programma zou dan de spiegel in de camera omhoog moeten zetten. Ik denk niet dat dit mogelijk is. Maar misschien heeft nikon hier wel iets voor.
Bovenstaande is juist. Met een SLR kun je dat soort grappen niet uithalen. Image Capture van Nikon laat de beelden ná de opname pas zien, niet daarvoor. Dit komt inderdaad door het principe van SLR camera's.
De camera zelf bevalt erg goed. We gebruiken hem in een kleine "produktopstelling" met een ronde wand en studiolampen. Maken dus geen gebruik van flitslicht. We hebben alleen nog niet onder de knie hoe we de juiste witbalans in moeten stellen. Van de foto's die we in de "studio"set schieten is het wit eigenlijk steeds grijs. Moeten nog een hoop leren
Bedankt i.i.g. weer voor de reacties
Doordat je een SLR camera hebt kun je beelden vóór de opname echt vergeten. De camera (lees CCD) registreert het beeld pas wanneer de spiegel omhoog gaat en het licht geprojecteerd wordt op de CCD. Dit gebeurt pas wanneer je een foto neemt (dat is ook de "klak" die je hoort bij een spiegelreflex, het opklappen van de spiegel om de CCD of de film te belichten!). [/news]
Studiofotografie is erg leuk om te doen en je kunt er veel van leren omdat je meteen je fouten kunt zien en onder gelijkwaardige omstandigheden de kans hebt om het over te doen. Anders dan bij bijv. buitenopnamen waarbij de lichtomstandigheden steeds wisselen.
Wat fotografeer je eigenlijk. Statische objecten, of mensen. Dat laatste is weer wat moeilijker omdat je terwijl je al je instellingen aan het doen bent (waarbij je je koppie moet gebruiken, als je nog niet zo ervaren bent) je ook nog aandacht moet hebben voor je modellen.
Werkwijze:1 Witbalans instellen (op wit papiertje op de plek waar het te fotograferen product komt te staan.2 Diafragma bepalen3 Produkt plaatsen4 Belichting bepalen a.d.h.v grijskaart (wordt voor het produkt gehouden, lezen dan de sluitertijd op camera af)5 Sluitertijd zoals gemeten wordt handmatig ingesteld6 foto maken
Asa staat standaard op 200
RobL om 14:26, 13-07-2004Ik probeer zoveel mogelijk handmatig in te stellen. Maak geen gebruik van losse lichtmeter, maar gebruik de camera (Spotmeting). Fotograferen voornamelijk kleine objecten, veelal technisch. close-up en totaal beeld. Grootste tot nu toe is een bierkrat geweest.Werkwijze:1 Witbalans instellen (op wit papiertje op de plek waar het te fotograferen product komt te staan.2 Diafragma bepalen3 Produkt plaatsen4 Belichting bepalen a.d.h.v grijskaart (wordt voor het produkt gehouden, lezen dan de sluitertijd op camera af)5 Sluitertijd zoals gemeten wordt handmatig ingesteld6 foto makenAsa staat standaard op 200
let er op dat je witbalans belichtingsmethode juist staat! (ik gebruik bij (studio)flits altijd "M", stel dus eerst de belichting in, dan pas witbalans meten, ik zou hetzelfde aanraden hier)witbalans zet je trouwens het best met een witkaartje (echt wit). Een grijskaart geeft net iets warmer resultaat (als je dat niet erg vind, is grijskaart ook prima).je moet ook zorgen dat de witkaart goed in het licht zit, en (bijna) beeldvullend is. Let er op dat je zelf niet in het licht staat en een schaduw op het witkaartje werpt..
natuurlijk kan het ook zijn dat je gewoon onderbelicht. spotmeting op wit en dan +2 EV is ook een optie. meten op grijskaart zou ook nog best wel eens een afwijking kunnen geven. het beste is gewoon meten, testfoto maken, histogram controleren en belichting aanpassen totdat je histogram net niet rechts afgekapt wordt. zou best kunnen dat je als je op grijskaart meet toch nog +0.5 EV oid nodig hebt.
(Bewerkt door KidPaddle om 15:16, 21-07-2004)
Brrrrr.... foute uitspraak hoor!
met groetChris