Als je de hoogte wilt weten, dan kun je misschien ook de concierge/huismeester/beheerder van het gebouw ff bellen.
Stel: die lat is op je foto 1 cm, het gebouw is op de foto 20cm hoog en 10cm breed dan is het gebouw dus: 20/1: 20meter hoog en 10/1: 10 meter breed.
Snappie?
Maar stel dat je een toren van 30 meter hoog op de foto zet en je zou onderaan een lat van een meter plaatsen en je zou boven in een lat van een meter plaatsen. Op de foto lijkt de lat die onder staat groter dan de lat die boven in staat. Je kunt dus niet aannemen dat de afstand van vloer tot top gedeeld door de afstand/grootte van de lat de hoogte van de toren aangeeft.
Hoewel: je kan met het commando Vanishing Pointeen perspectivisch correct vlak in de foto tekenen,en dan de stok selecteren en in 't vlak verschuiven,en dan tellen hoeveel je er op elkaar kan stapelentotdat je de dakrand raakt. Een grove indicatie...
Afhankelijk van het soort gebouw lijkt het mij echter handiger om elementen van het gebouw zelf te gebruiken. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar met een flatgebouw zou je (met behulp van je meetlat) kunnen kijken hoe hoog 1 verdieping is, of de afstand tussen 2 ramen of wat dan ook, en daarna door te tellen en vermenigvuldigen een goede schatting kunnen doen.
Ik heb de sw ooit zelf aangeschaft (na veel zeuren tegen studententarief); het heet
RealViz Imagemodeler.
Heb het trouwens nooit gebruikt, maar dat overkomt me wel vaker met gave software.
Ik zie trouwens na een beetje Googelen dat er wel goedkoop aan te komen is, als het om een oudere versie gaat & dat RealViz inmiddels deel uitmaakt van AutoDesk..
(Bewerkt door bertvanderveen om 11:02, 7-04-2009)
Het KAN wel maar dan moet je heel ver weg staan, in vergelijking met de hoogte van het gebouw.Hoe verder weg hoe kleiner de vertekening wordt.
Onderstaande foto is onthoekt.(De hogere verdiepingen lijken nog wel lager, maar zebouwden ook wel expres zo, om de indruk te wekkendat men "rijzige" panden had, als men ze zag...
(Bewerkt door Peter Villevoye om 23:35, 7-04-2009)