antw: Het grote to-do list draadje
reactie #225 geplaatst: 27 mei 2019 - 11:07
Ik weet niet hoeveel pagina's er in één keer zijn toegevoegd maar mijn ervaring is dat dit niet zo eenvoudig is. Ik heb ooit voor een bedrijf iets meer dan 1200 pagina's (complete productcatalogus) toegevoegd, dat heeft meer dan een jaar geduurd om daar van te kunnen corrigeren.

Google ziet grote hoeveelheden aan pagina's in één keer toevoegen als spammen. Zoiets moet je stapsgewijs doen.


Ik kwam zo'n wwwRedirect -linkje een tijdje geleden tegen. Weet niet eens meer waar ik naar op zoek was, iets heel unieks met een aantal trefwoorden. Als je dan gaat onderzoeken zijn er bijna 30.000 van dit soort spookpagina's in de Google index te vinden. Dit is niet goed. En de manier waarop deze pagina's naar de homepage 'redirecten' is volgens mij ook niet de juiste methode.


geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Het grote to-do list draadje
reactie #226 geplaatst: 27 mei 2019 - 11:11
Ik was gisteren in Alfred een web-test-workflow aan het opzetten en toen kwam ik dit tegen.Meestal is het een kleine moeite om even je frameworks te updaten naar de laatste versie.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Het grote to-do list draadje
reactie #227 geplaatst: 28 mei 2019 - 09:13
@ Shmoo: zie inderdaad ook dat Google een enorme hoeveelheid redirects heeft aangemaakt. Maar volgens mij is dat een probleem van Google, en niet van ons. Voor zover ik weet hebben wij daar in ieder geval niets mee te maken.

Het lijkt er op dat Google voor iedere nieuwspagina een aparte redirect heeft aangemaakt, geen idee waarom dat gebeurt.
geplaatst door: Robert
antw: Het grote to-do list draadje
reactie #228 geplaatst: 28 mei 2019 - 12:22
Lijkt mij sterk dat Google urls aanpast tijdens het indexeren.

Als je het patroon van de URL leest kun je denk ik al opmaken gebeurt: ?wwwRedirect dat zegt eigenlijk al wat het doet of probeert te doen. En daarna nog eens PHPSESSID dat vertelt ons dat het op PHP niveau gebeurt. PHP is niet iets waar Google toegang tot heeft, dit is allemaal server side gedoe.

Kortom, als ik een gokje mag wagen dan zou ik zeggen dat dit een PHP script is die www voor het domein MacFreak.nl forceert zodat al het verkeer via https://www.macfreak.nl loopt en niet via https://macfreak.nl


Als dat het geval is dan zou ik dit script heel snel uitzetten want dit is natuurlijk erg slecht. Je hebt op dit moment zeg maar elke pagina van je site dubbel geïndexeerd en de helft daarvan heeft nu een nutteloze redirect naar de homepage. Da's niet goed.

geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Het grote to-do list draadje
reactie #229 geplaatst: 10 juni 2019 - 10:25
@ Shmoo: we zijn er even ingedoken en er bleken maar 30 redirects te zijn, voor ons dus niet de moeite om daar veel energie aan te besteden.
geplaatst door: Robert
antw: Het grote to-do list draadje
reactie #230 geplaatst: 10 juni 2019 - 10:26
Recent werd duidelijk dat er een probleem was op onze mailserver, waardoor activatie-mails voor mensen die zich hier registreerden niet meer verzonden werden. Inmiddels is dat opgelost, en is waarschijnlijk de verklaring waarom het plotseling iets rustiger was op MacFreak.
geplaatst door: Robert