antw: Het grote to-do list draadje
18 maart 2018 - 19:06    reactie #75
geplaatst door: Robert
Thanks voor de razendsnelle fix!  :thumbs-up:

Dankzij de Siberische temperatuur buiten...  ;)
antw: Het grote to-do list draadje
22 maart 2018 - 23:48    reactie #76
geplaatst door: cyrano
Geen echt probleem, maar niet mooi:

Als je de functie "toon ongelezen berichten" gebruikt en die vindt niks, kan je klikken op " Klik hier om alle ongelezen berichten te tonen."
LINK: [ https://www.macfreak.nl/unread/?all;c=1;start=0 ]
Het resultaat is:
Citaat
Databasefout
Probeer het opnieuw. Gaat het weer fout, meld het dan aan de beheerder.
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.
antw: Het grote to-do list draadje
23 maart 2018 - 13:14    reactie #77
geplaatst door: Robert
Jullie (forum)systeem kan niet goed overweg met de ' die Robert vaak gebruikt in zijn titels, deze worden ook meegenomen in het opmaken van de urls.

Ik snap niet precies wat het probleem is hier, voor zover ik kan zien werkt dat allemaal zonder problemen, bijvoorbeeld hier:

https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/door-siri-bug-is-inhoud-'verborgen'-berichten-te-beluisteren

Of in jouw eigen voorbeeld:

https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/apple's-2018-progress-report-is-uit
antw: Het grote to-do list draadje
23 maart 2018 - 15:38    reactie #78
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Toen ik dit schreef zaten jullie nog op de vorige host/server.

Ik keek toen in de broncode en zag aan mijn kleurenschema dat deze niet in orde was. Wanneer HTML niet valid is dan zie je dat meteen omdat vanaf het punt waar het breekt of fout gaat alles ineens in één kleur wordt getoond. Daardoor zie je meteen dat er iets niet goed is.

Zie een voorbeeld van de kleurtjes.


Deze apostrof's in de URL (link) zelf zou je niet eens moeten willen hebben op die positie. Ze voegen namelijk geen ene * toe aan de url zelf maar ze brengen het functioneren van de site zelf wel in gevaar terwijl dat nergens voor nodig is. Dit is enkel jezelf onnodig in de problemen brengen want niemand doet dit.

In HTML kun je een anchor tag of URL-tag namelijk met zowel single als double quotes gebruiken. De url zelf moet dan tussen die single of double quotes vallen om het werkend te krijgen. En iedereen kan denk ik wel begrijpen dat als de eerste twee opties gewoon correct zijn, dus je kunt ze beide gebruiken, dat je bij nummertje 3 in de problemen kunt komen omdat die laatste (rode) double quote - die de url zou moeten afsluiten niet meer meedoet. Je HTML tag wordt namelijk al afgesloten na iPhone's vanwege de single quote. Een browser die HTML moet renderen of software die data van jullie site moet halen die begrijpen niet dat die single quote op die positie bij iPhone's hoort en dat je die dus moet skippen en wachten op de double quotes.


Nu corrigeert jullie nieuwe host dit via instellingen waardoor de urls niet (meer) breken maar dit is en blijf nog steeds gevaarlijk. Een apostrof is een gereserveerd leesteken in de url. Dat wilt zeggen dat je ze KUNT gebruiken MAAR dan moet de apostrof onderdeel uitmaken van het URL-schema. Het moet zeggen maar een toegevoegde functionaliteit hebben aan het werken van de url of alle urls op de site.
https://stackoverflow.com/questions/13442421/apostrophes-in-the-url-good-idea-or-bad-idea-and-why


Hebben jullie MacFreak toegevoegd aan Google Search Console (het vroegere Webmaster Tools) ? Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat Google dit niet zou Flaggen als error tijdens het crawlen van de site. Ik kan zo al een aantal punten opnoemen waar dit voor problemen kan zorgen, Sitemaps, RSS feeds, API's, integraties met andere diensten of tijdens het exporteren en importeren van data.

En je kunt er natuurlijk nog veel verder over dit soort dingen nadenken. Urls horen simpel te zijn, zodat je ze zou kunnen onthouden. Of voor toegankelijkheid, stel je zou iemand die blind is een url moeten voorlezen, ga je dan zeggen, apples of apple met apostrof s. Dat is allemaal veel moeilijker doen dan nodig is.


antw: Het grote to-do list draadje
23 maart 2018 - 15:51    reactie #79
geplaatst door: Robert
Heb net wat aangepast in de module die onze leesbare URL's genereert.

Een nieuw test-onderwerp met de titel "test's" genereerde "tests" in de URL, dus volgens mij is dit opgelost. Heb alleen geen idee of dit ook voor bestaande URL's gaat werken, ik neem aan van niet, want die worden weggeschreven in de database.

Wordt vervolgd...
antw: Het grote to-do list draadje
24 maart 2018 - 10:19    reactie #81
geplaatst door: puk1980
Op de iPhone valt er nog wel iets te verbeteren aan de layout van de recente reacties.

In Portrait mode staan de teksten te ver naar beneden ten opzichte van de tijd en het aantal posts.

In Landscape mode wordt de ruimte voor de tekst niet goed gebruikt, en wordt de onderkant van de teksten afgesneden.

(Indien niet duidelijk genoeg wil ik ook nog wel twee screenshots maken als dat helpt.)
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
antw: Het grote to-do list draadje
24 maart 2018 - 10:21    reactie #82
geplaatst door: Robert
@ puk1980: het probleem dat jij signaleert staat inmiddels helemaal bovenaan de lijst van dingen die moeten gebeuren, als het goed is wordt dat komende week opgelost.
antw: Het grote to-do list draadje
24 maart 2018 - 15:54    reactie #83
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Maar qua layout...

Springen jullie niet veel te snel over naar een single column layout. Ik vind de iPad een compleet waardeloos product om serieus mee te werken maar waar het ding uitermate voor geschikt is, is om op de bank lekker mee te surfen. Heerlijk, geen laptop op schoot en met je vinger swipen en navigeren door al je bookmarks.

Wat ik alleen vervelend vind is dat het belangrijkste onderdeel van MacFreak (voor mij) is aan de rechterkant dat lijstje met laatste reacties en berichten. Op de iPad moet ik dat lijstje eerst beschikbaar maken want standaard is het verborgen onder een dropdown menuutje.

Ik denk dat als je efficiënter zou omgaan met de beschikbare ruimte en je het lettertype qua font-size beter zou afstellen, dat je op de iPad nog steeds twee kolommen layout naast elkaar kunt tonen waardoor het gebruikersgemak van de site veel hoger wordt.

Dit heb ik in 3 minuten met Sketch gebouwd en is nog steeds niet helemaal zoals ik het zou doen maar je ziet wel dat het mogelijk moet zijn.


antw: Het grote to-do list draadje
24 maart 2018 - 15:58    reactie #84
geplaatst door: peterdh
je zou je iPad kunnen draaien :)
Sathu Thai Massage, Groet, Peter
antw: Het grote to-do list draadje
24 maart 2018 - 17:46    reactie #85
geplaatst door: Robert
Dezelfde vraag is al eens eerder door Shmoo gesteld, dit keer is het antwoord te zien in zijn eigen schermafbeelding.

De komende tijd komen er nog minimaal twee items bij in het hoofdmenu (dus niet in Dashboard), dat zou simpelweg niet passen op een iPad als je die staand vasthoudt.

Dus we raden hetzelfde aan als peterdh, je iPad even naar 'liggend' draaien en je bent van het Hamburger-menu af.
antw: Het grote to-do list draadje
24 maart 2018 - 18:04    reactie #86
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Zou kunnen maar dat is niet de natuurlijke houding van een iPad om hem vast te pakken en gebruiken. Gemak dient de mens zou het uitgangspunt moeten zijn, niet doe iets extra's om je aan te passen aan onze site.

Even gewoon een klein greepje uit mijn collectie (linkje) en dan moet je eens opletten op de indeling van al die sites. Belangrijk (het belangrijkste) content staat prominent in het zicht zodat het snel en toegankelijk is. Niet alleen dat, maar op websites waar het hoofdmenu belangrijk is, zie je gewoon dat de developers nadenken over wanneer ze wel of niet zo'n 'mobiele' hamburger menu gaan toepassen. Zoiets zou niet bepalend moeten zijn op een vaste afstand/breedte of wel of niet een mobiel device gebruiken maar dat zou gebaseerd moeten zijn op de hoeveel linkjes je in dat menu hebt en wanneer deze echt niet meer op één lijn passen.

https://imgur.com/a/ZWiBT

Kijk gewoon eens op deze link. Zie je hoe Apple dat doet. Ze hebben veel meer linkjes dan MacFreak en toch krijgen ze het op één rij omdat men uitgaat van iemand met een iPad die gewoon graag snel wilt kunnen navigeren en niet eerst een verborgen menu tevoorschijn moet halen. Dit is allemaal extreem simpel met CSS te regelen. NU.nl is ook een mooi voorbeeld. Zij verstoppen hun hoofdmenu wel op de iPad omdat ze weten dat het minder belangrijk is dan de nieuwsitems en zie je - ook gewoon twee kolommen naast elkaar. Dit is zoveel fijner navigeren binnen een website omdat het minder moeite kost.

Ik heb het idee dat MacFreak op dit moment hun breakpoints (zoals dat heet) te zeer fixed op een bepaalde positie heeft staan terwijl het een extreem flexibel onderdeel van CSS is dat je kunt optimaliseren en aanpassen naar wens.
antw: Het grote to-do list draadje
24 maart 2018 - 18:10    reactie #87
geplaatst door: Feek
Ik ben het met @Shmoo eens, responsive design respecteert doorgaans de iPad in portrait mode. Meestal hanteer ik 3 of zelfs 4 breakpoints (overgang naar ander design) 480px, 768px (= iPad portrait), 992px en 1200px. Ja het is wat meer css code (maar hopelijk gebruiken jullie LESS of Sass), maar met gestructureerde code is dat zo geregeld (bv iets kleiner lettertype voor menu, iets minder witruimte, zijbalk net even een andere verhouding).
Ik zie dat jullie Bootstrap gebruiken, nou dan is dat zo-wie-zo geen probleem.
antw: Het grote to-do list draadje
24 maart 2018 - 19:47    reactie #88
geplaatst door: anraadts
Zou kunnen maar dat is niet de natuurlijke houding van een iPad om hem vast te pakken en gebruiken.

Ik begrijp dat jij bij deze hebt beslist dat ik mijn iPad altijd op een onnatuurlijke manier vasthoud?!

:happy:

Dat geldt trouwens niet alleen voor mij, ik ken meer mensen die een iPad horizontaal gebruiken dan verticaal. Maar ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat één van die twee opties "de natuurlijke houding" is.

Doet verder niets af aan je argumenten, maar hier wilde ik toch wel even op reageren.
antw: Het grote to-do list draadje
25 maart 2018 - 22:54    reactie #89
geplaatst door: puk1980
Nog een bug ontdekt.

Een nieuwe posting in het Games subforum wordt niet getoond onder Recente Reacties.

https://www.macfreak.nl/games/the-secret-history-of-mac-gaming/
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
antw: Het grote to-do list draadje
25 maart 2018 - 22:55    reactie #90
geplaatst door: peterdh
deze bedoel je?

Schermafbeelding 2018-03-25 om 22.54.44.pngHet grote to-do list draadje
Sathu Thai Massage, Groet, Peter
antw: Het grote to-do list draadje
26 maart 2018 - 07:10    reactie #91
geplaatst door: puk1980
Hé dat is vreemd. Dit zie ik op mijn iPhone:

The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
antw: Het grote to-do list draadje
26 maart 2018 - 08:38    reactie #92
geplaatst door: Robert
@ puk1980: erbij melden dat het om de iPhone ging maakte het verschil, daar bleek het Games-forum inderdaad (onbedoeld) uit te staan voor de Recente reacties.

Dat is natuurlijk meteen gecorrigeerd.
antw: Het grote to-do list draadje
28 maart 2018 - 06:14    reactie #93
geplaatst door: NicoJ
Het probleem met het in elkaar drukken van de Recente reactiekoppen in Opera mobiel op mijn 5s is bíjna opgelost.
Nu zijn de regels netjes leesbaar, maar verspringen ze een halve regel t.o.v. de tijdsaanduiding.
Zoals boven ook gemeld door puk1980.
antw: Het grote to-do list draadje
2 april 2018 - 08:58    reactie #94
geplaatst door: Robert
Voor het eerst in lange tijd weer eens naar dit lijstje gekeken en ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik een heleboel van het to-do lijstje kon verhuizen naar het lijstje van dingen die opgelost zijn.

Met andere woorden: samen op weg naar een site zonder bugs!  :thumbs-up:
antw: Het grote to-do list draadje
2 april 2018 - 09:59    reactie #95
geplaatst door: boiing
Om te voorkomen dat het lijstje leeg raakt dan :happy: ... Ik weet niet of dit onder 1. op de to-do list valt, maar ik noem het toch nog maar even. Het lijkt erop dat het 'recente reacties' probleem op de iPhone bij puk1980 en NicoJ (vrijwel) opgelost is. En het vreemde is dat het er bij mij mij vorige week plots ook weer normaal uitzag. Dat was helaas maar even, de afgelopen dagen zie ik dit weer:

IMG_2745.PNGHet grote to-do list draadje


(iPhone SE met Safari)
antw: Het grote to-do list draadje
2 april 2018 - 10:21    reactie #96
geplaatst door: Robert
Die staat inderdaad met stip op nummer één. Er was mij beloofd dat het afgelopen week al opgelost zou zijn, maar er kwamen jammer genoeg (erg belangrijke) dingen tussen.
antw: Het grote to-do list draadje
2 april 2018 - 10:23    reactie #97
geplaatst door: boiing
Duidelijk, dank voor de update!
antw: Het grote to-do list draadje
2 april 2018 - 10:33    reactie #98
geplaatst door: puk1980
Het lijkt erop dat het 'recente reacties' probleem op de iPhone bij puk1980 en NicoJ (vrijwel) opgelost is.

Nee helaas. Dat is het zeker niet. Ook in landscape mode ziet het er nog steeds verschrikkelijk lelijk, slordig uit. Dat zou toch simpel op te lossen moeten zijn...
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
antw: Het grote to-do list draadje
2 april 2018 - 10:37    reactie #99
geplaatst door: boiing
Dat dacht ik vanwege je plaatje in reactie #91, dat ziet er toch bijna goed uit?