Muziek en fotocataloog back-uppen.
geplaatst: 29 juni 2020 - 21:05
Om de HD van m’n MBP (15”mid 2010 met OS10.12) een beetje lichter te maken heb ik m’n foto en muziek catalogus op een externe HD gezet. Hoe en met welk programma maak ik hier van het beste een back-up ?
geplaatst door: shirca
antw: Muziek en fotocataloog back-uppen.
reactie #1 geplaatst: 29 juni 2020 - 21:25
Bekende backup programma’s:

- Time Machine
- SuperDuper!
- Carbon Copy Cloner
geplaatst door: puk1980
Heerlijk, die stilte! : - )
antw: Muziek en fotocataloog back-uppen.
reactie #2 geplaatst: 29 juni 2020 - 22:54
Ehm, wacht even. Je hebt je foto's en muziek op een externe schijf gezet zodat je ze niet meer op de interne schijf hebt staan?

Dat klinkt als een plan. Maar de uitvoering is iets minder. Wat als je externe schijf van tafel valt en niet meer werkt? Dan heb je waarschijnlijk dikke pech of een dikke rekening wanneer je toch je data terug wilt hebben. Dus... je wilt een backup maken. Want de boel op een externe schijf is geen backup, zeker niet wanneer het om de originele bestanden gaat.

Wat je moet doen is in ieder geval zorgen dat je data op 2 verschillende schijven staat, het liefst ook op verschillende lokaties zodat je eigen huis nog een keer af kan branden zonder je data kwijt te zijn...

Dus...Nog maar een externe schijf er bij voor het maken van backups. Wanneer je daar niet naar om wilt kijken is een netwerkschijf een goede optie. Die zet je ergens in de hoek of meterkast bij je modem/router, stel je eenmalig in en daarna gaat Time Machine lekker aan de slag voor je. De betere merken voor een netwerkschijf zijn Synology en Qnap.

Backups zijn de gok niet waard, die moet je gewoon hebben... Als je data je wat waard is mag dat best wat kosten.
geplaatst door: Sypie
Check sypie.nl voor eigenwijze reparatieblogs.
antw: Muziek en fotocataloog back-uppen.
reactie #3 geplaatst: 30 juni 2020 - 10:35
Alvast bedankt voor de reacties. @sypie. Het is indd de bedoeling om hier een back-up voor te maken. Een netwerkschijf is me toch iets te duur. Daarom ga ik me wel een extra externe schijf aanschaffen en dan met time machine back-uppen.
geplaatst door: shirca
antw: Muziek en fotocataloog back-uppen.
reactie #4 geplaatst: 30 juni 2020 - 11:05
geplaatst door: Timotheus