Tip: Hoe je bijlages op MacFreak kan plaatsen
geplaatst: 25 oktober 2019 - 22:00
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macfreak3_logo.png
Tip: Hoe je bijlages op MacFreak kan plaatsen
Sinds we in februari 2018 overstapten op dit nieuwe forum is er de mogelijkheid geweest om hier zelf afbeeldingen (of andere bijlages) toe te voegen. Maar op het forum blijkt niet iedereen te weten hoe dit werkt, daarom hieronder een uitleg hoe je dat makkelijk kan doen.

Om te beginnen moet je hiervoor niet de optie “snel reageren” die je onderaan iedere draadje kan vinden gebruiken, maar de veel uitgebreidere “Reageer”-optie. In de afbeeldingen hieronder kan je die zien waar je die kan vinden op een desktop (met de tekst “Reageer” en een pijltje) en ook hoe het er uitziet als je MacFreak met je mobiel bezoekt (in dat geval heeft dat knopje alleen een pijltje, zonder tekst er naast). Eerst de versie op de desktop.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.UitlegBijlagesPlaatsenMacFreak-1.jpg
Tip: Hoe je bijlages op MacFreak kan plaatsen


En dit is de versie op mobiele devices.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.UitlegBijlagesPlaatsenMacFreak-2.jpg
Tip: Hoe je bijlages op MacFreak kan plaatsen


Nadat je op deze Reageer-knop hebt geklikt kom je in het veel uitgebreidere Reageer-venster, met onder andere de optie om bijlages toe te voegen.

Als je daar dan op het knopje “Kies bestand” klikt (1) kan je zo'n bijlage toevoegen, als je dat hebt gedaan kan je daaronder klikken op “Voeg bijlage 1 toe binnen dit bericht” (2). Als je dat doet verschijnt de code "attachment=1" (met vierkante haakjes eromheen) in je bericht. De volgende wordt dan attachment=2, etc.)

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.UitlegBijlagesPlaatsenMacFreak-3.jpg
Tip: Hoe je bijlages op MacFreak kan plaatsen


En deze code kan je plaatsen in je bericht waar jij wilt. Als de code bovenaan staat is dat het eerste wat iedereen in jouw bericht zal zien, onderaan geplaatst zal dat het laatste zijn, etc.
geplaatst door: Robert