geplaatst door: Hansll
In Foto wordt een onderwerp automatisch omlijnd als je een paar seconden je vinger op de foto houdt. Er verschijnt een venster waarbij je kunt kiezen uit delen en kopieëren. Delen lukt, bijvoorbeeld om het geselecteerde deel daarna als aparte foto op te slaan.

Maar bij kopieëren kun je wel kiezen voor kopieëren maar vervolgens kun je het nergens plakken. Niet in dezelfde foto en niet in een andere. Wat is dan de functie van deze optie? Ik zou graag het geselecteerde deel in een andere foto plakken. Kan dat op één of andere manier met deze tool? Ik vind geen relevante info over over deze specifieke toepassing.
geplaatst door: nnsa
Je kunt wel degelijk kopiëren en plakken, maar je moet dat dan wel doen in een app die dit ondersteunt. Probeer het eerst maar eens in de Notities app en zoek dan een app waarin je dit wil doen (mits die app plakken ondersteunt en dat zijn er niet zoveel).

In een Affinity app werkt het…
Bewerkt: 3 juni 2023 - 17:57 door nnsa
geplaatst door: MacWim
In Apple Mail werkt dat plakken ook.
Kun je jezelf een mailtje met die uitsnede sturen en klaar ben je.
Mac mini M1, 16 GB 1TB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad Pro 11" 2021 | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites; webteksten; beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
geplaatst door: Hansll
Nnsa: je zou verwachten dat het in ieder geval toepasbaar zou zijn binnen Foto: daar waar je het ook kunt uitknippen. Maar dat is vreemd genoeg niet het geval.
geplaatst door: Hansll
MacWim, dat is niet het probleem: je kunt het geselecteerde onderdeel ook meteen als nieuwe foto opslaan in Foto maar mijn vraag betreft het inplakken van het geselecteerde en uitgeknipte onderdeel in een andere foto.
geplaatst door: nnsa
Maar mijn vraag betreft het inplakken van het geselecteerde en uitgeknipte onderdeel in een andere foto.
Kon je dan wel andere afbeeldingen in je foto plakken (voorheen) ?
geplaatst door: Hansll
Met het standaard fotobewerkingsprogramma in Foto (waar je ook mee kunt tekenen in een foto) kun je idd zaken selecteren en in een andere afbeelding plakken (vreemd geniet lukt dat maar heel soms: ik ben er nog niet achter waarom. Ik denk dat het een beetje een gammele applicatie is.
Maar mijn vraag gaat niet over dat programma maar over Foto zelf (daar waar je ook kunt uitknippen). Ik vind het vreemd dat je wel ermee kunt uitknippen binnen het programma, je kunt de uitgeknipte sectie ook als aparte afbeelding opslaan maar het uitgeknipte deel binnen Foto in dezelfde foto of in een andere foto plakken gaat blijkbaar niet.
geplaatst door: nnsa
@hansll: je vraag gaat over de iPad. Op de iPad heb je de app Camera en de app Foto’s. Via de Camera app kan je in Foto’s komen en daar eenvoudige bewerkingen doen en wat annotaties op de afbeelding doen. Ook kan je een persoon of voorwerp uitsnijden en in het geheugen kopiëren. (Weer) plakken in een andere foto met de app Foto’s is mij nog niet gelukt…
Bewerkt: 10 juni 2023 - 18:29 door nnsa
geplaatst door: Hansll
Ik bedoel het programma in Foto’s: niet in Camera.
Nb Selecteer een foto in Foto, kies Wijzig.Kies van de drie ikoontjes rechtsboven de linkse ( het rondje met de pen) . Van een aantal tools is er ook een waarmee je een stippellijn rondom een bewerkt deel van de foto kunt trekken, dat deel kun je op die manier selecteren en kopieëren. En (maar dat lukte mij maar één keer) dat deel in een andere foto plakken.
Maar dat heeft geen betrekking op mijn vraag. Ik heb het over het automatisch selecteren door foto van een object uit een foto als je alleen maar je vinger er op houdt (niet in Camera dus maar in Foto.)