Ik ben zelf geen gebruiker van Director maar jij hebt het over een probleem wat vaker voorkomt, welke programma's je ook gebruikt.
De eerste oplossing is het eenvoudigste: je kopieert het font van de ene Mac naar de andere. Open op de Mac waar het font zich bevindt het programma 'Lettertypecatalogus' en zoek het font op. Druk op '[command]-r' om het font in de Finder te tonen. Kopieer het naar een USB stick of mail het zodat je het font naar de andere Mac kan transporteren.
Het is mogelijk dat er op de computer waarop je het Director filmpje hebt gemaakt een ander fontbeheer programma draait zoals Suitcase of Fontexplorer. Deze programma's hebben een zoekvenster waarin je een font kunt zoeken (net als Lettertypecatalogus trouwens), maar je moet dan wel weten hoe het heet. Ook kopiëren naar een USB stick kan, je moet alleen even bekijken hoe dat gaat.
De tweede oplossing vereist kennis van Director en de mogelijkheden van dit programma waar ik je niet echt bij kan helpen.
In elk document, in welk programma dan ook gemaakt, kan een font gebruikt zijn wat zich niet op een andere computer bevindt. Zo'n document ziet er dan anders uit dan bedoelt. In een paar bestandsformaten, zoals PDF, kunnen fonts in het bestand worden 'ingesloten': het bestand is dan wel bedoelt als eindproduct: het is dan niet meer de bedoeling om er nog iets aan te veranderen. Misschien is het mogelijk om een font in Director 'in te sluiten'?
Een andere manier is om lettertekens in een andere vorm in te sluiten: in Photoshop maak je er een plaatje van, in Illustrator maak je er 'lettercontouren' van. Ook dit is bedoeld als eindproduct aangezien je er nog maar weinig aan kunt veranderen. Wellicht dat ook in Director een vergelijkbare functie zit?