InDesign Cs pdf fouten
20 september 2004 - 12:31   
geplaatst door: Brenda Feller
Beste InDesigners,

Met aandacht jullie problemen over font problemen met Suitcase X1 en InDesign Cs gelezen. Heb dezelfde problemen. Ik werk alleen dus geen groot netwerk. Bepaalde fonts heb ik in mijn systeemmap gedaan. De meest voorkomende en niet te veel. Dit doe ik alleen als Suitcase weigert. Maak ik een pdf van een ID document dan zegt de Rip bij mijn extern serviceburo deze code: Error font 'composite'. Het ziet er ondanks deze code toch goed uit. En de toch zeer bekwame beheerder komt er niet echt achter wat het is. Drukkers beweren dat het beste is om vanuit ID eerst ps en dan via Distiller een pdf te maken. Leuk voor de drukker die omzeilt alles dan. Feit is wel dat je dan teruggaat naar een Quark 4.0 -systeem en daarvoor heb ik dit alles niet aangeschaft, toch? Begrijp me goed, ik wil ook goed drukwerk. Denk dat het inderdaad aan ID Cs ligt en de combi van de Rip. Heeft iemand deze code ook eens gehad, misschien Freaks die bij een drukker werken?

BF
InDesign Cs pdf fouten
20 september 2004 - 12:36    reactie #1
geplaatst door: Ch3mZ
Staat 'create subsets below' op 100% ? dat zou je kunnen proberen als dat nog niet het geval is...
InDesign Cs pdf fouten
20 september 2004 - 12:38    reactie #2
geplaatst door: Brenda Feller
jazeker!
BF
InDesign Cs pdf fouten
20 september 2004 - 12:48    reactie #3
geplaatst door: Ch3mZ
Ehm wat voor RIP is het? Level?
InDesign Cs pdf fouten
20 september 2004 - 13:21    reactie #4
geplaatst door: Brenda Feller
Rip Harlequin 510 level 3.
Dit zegt mij echt niets maar ik hoop jou wel. Ben benieuwd.
BF
InDesign Cs pdf fouten
20 september 2004 - 14:37    reactie #5
geplaatst door: Pako
Ik mag toch hopen dat je InDesign niet hebt aangeschaft omdat de dtp>druk-workflow beter zou zijn dan vanuit Xpress.

Veelal ligt er een probleem in RIP-drivers die niet up-to-date zijn of niet lekker werken. Daar is dus niet zoveel aan te doen behalve .pdf bestanden zo clean mogelijk op te leveren en de meest cleane manier is > .ps bestand 'printen' en via Distiller .pdf maken met alle instellingen goed voor de desbetreffende RIP.

Ik werk ook het liefst met een drukker die me een .pdf style levert voor in InDesign en dan rechtstreeks vanuit InDesign een .pdf maken, werkt veel sneller en prettiger dan de ps-workflow.

Als ik me niet vergis kun je in Xpress helemaal geen .pdf schrijven zonder plug-ins dus dat scheelt sowieso al.
Dus voorlopig veranderd er voor je .pdf maken eigenlijk niets.

InDesign Cs pdf fouten
20 september 2004 - 15:01    reactie #6
geplaatst door: Brenda Feller
Hoi Pako,

Tot nu toe geef ik de drukker open bestanden. Dus geen pdf's. Alleen ben ik van een serviceburo afhankelijk om certified pdfs te maken van advertenties. Deze maak ik nu dus in ID cs. En omdit te vergemakkelijken maak ik dus een hoogwaardige pdf om deze weer te laten certificeren. Zelf heb ik Enfocus Pitstop nog niet aangeschaft. Alles op zijn tijd. Een kleine moeite om zo'n advertentie even via ps en distiller te doen. Maar mijn bedoeling is inderdaad straks meer pdfs aan te leveren bij drukkers. Ben niet zo naïef geweest om alles aan te schaffen met het doel een betere zoals jij dat noemt druk-workflow te hebben. Maar ik verwachtte deze problemen niet.
Quark draait op mijn G4 ernaast zolang het nodig is. En InDesign is een genot om mee te werken. En als zoals ik eerder in het forum las als mijn drukker een .pdf style levert voor InDesign ben ik uit de brand en blij.
Maar ik ben blij met jullie en dus dit Forum. Ik ben weer een stukje wijzer.

BF
InDesign Cs pdf fouten
20 september 2004 - 15:07    reactie #7
geplaatst door: Pako
Hoi Brenda,

Dat lucht op! nee: ik bedoel goedzo! Ik ben het helemaal met je eens dat het irritant is dat het niet werkt zoals het zou moeten werken.
Enfocus vind ik eerlijk gezegd een beetje een wassen neus. De 'hele' drukwereld roept maar te pas en te onpas 'Certified .pdf' maar weet eigenlijk niet eens waar ze het over hebben.
Het enige voordel van Enfocus is dat de ontvanger én zender beide 'weten' wat ze sturen en krijgen. Beetje jammer; ook dat zou niet nodig moeten zijn! We hebben met name voor het aanleveren van advertenties ook Enfocus om te certifyen maar liever gebruik ik het niet.

Maar goed, zoals ik al zei: voorlopig is de .ps>distiller>.pdf methode de meest betrouwbare workflow ondanks dat het veel meer tijd kost, vaak onnodig.

Veel plezier met InDesign in ieder geval.

InDesign Cs pdf fouten
21 september 2004 - 10:30    reactie #8
geplaatst door: bertvanderveen
Allereerst is een certified PDF een X/1a variant. Met die basisinstelling in Indy CS ben je er in principe al.

Het feit dat de Nederlandse bladen en kranten sinds kort cPDF als verplicht stellen is leuk voor de leverancier van de Certified-producten (Enfocus), maar een tikje voorbarig gezien de Europese en wereldwijde ontwikkelingen. Wat dit betreft zitten we hier in NL en BE nogal geïsoleerd... (Trouwens, dat diezelfde bladen ook nog een kleurproef vragen, zegt ook veel.)

Nu het nieuws waar kleine studio's en eenpitters op zitten te wachten: Eind deze maand, begin volgende maand komt Enfocus met een nieuwe versie van InstantPDF, die het mogelijk maakt rechtstreeks vanuit InDesign CS een Certified PDF te produceren. De beta-versie ziet er veelbelovend uit, ware het niet dat de CID-fonts kwestie blijft opspelen. Qua prijs is Instant een stuk aantrekkelijker dan PitStop (dat voor de meesten zwaar overkill is!).

Wat natuurlijk zou moeten, is dat Adobe dit oppakt en met Enfocus gaat samenwerken om hun technologie te integreren in InDesign en Acrobat. Maar ik zou m'n adem niet inhouden...  :smile:

Bert Vanderveen [...]
+++ Applegebruiker sinds 1989 (van System 6 via OSX naar macOS 15)
InDesign Cs pdf fouten
21 september 2004 - 12:09    reactie #9
geplaatst door: BBQ
Het huidige cPDF profiel X1a staat Composiet CID fonts toe.
De Harlequin Postscript 3 RIP ondersteund kennelijk geen Composiet CID fonts

Als Certificeren inhoudt dat als je aan de norm voldoet, je mag aanleveren, dan kun je stellen dat de apparatuur van de drukker niet voldoet aan diezelfde norm.

Drukker moet upgraden, zou ik zeggen. De klant/aanleverende partij mag daar niet de dupe van worden.