ik maak een vorm, een rechthoek, en vul die met kleur. ( bvb RGB : 41 , 45 , 165 - een soortement donkerblauw )
Ik kopiëer deze vorm, en plak hem vervolgens in een ander ID-document.Waar hij visueel heel duidelijk donkerder is.
De naakte cijfers ( RGB, CMYK of LAB ) blijven nochtans identiek.
Iemand een rationele verklaring voor dit 'spook' ?
(Bewerkt door DirtyMay om 14:46, 22-01-2007)
Het ene document is nog van vóór CS2, en had nog niet de luxe van de centrale instelling via Bridge.
Niettemin krijg ik de kleuren in dat document niet meer juist.Ook niet na herhaalde conversiepogingen.
open het originele (oude) document, gebruik de instelling die het document zelf heeft, daarna als je het doc geopend hebt wijs dan je huidige (CS-2) kleurinstellingen toe met profiel toewijzen (assign)
dan moet het goed gaann
arjansmac om 21:29, 22-01-2007het oude indesign doc moet je niet converteren, dat verandert de kleurwaardes zeer waarschijnlijkopen het originele (oude) document, gebruik de instelling die het document zelf heeft, daarna als je het doc geopend hebt wijs dan je huidige (CS-2) kleurinstellingen toe met profiel toewijzen (assign)dan moet het goed gaann
Wat ik gedaan heb en geen resultaat oplevert.
bertvanderveen om 22:05, 22-01-2007De weergave van Pantonekleuren is gewijzigd bij de overgang van versie 2 naar 3. "Betere" omrekentabellen.
Wil dat zoveel zeggen als dat er niets meer aan te doen valt ?
Ik had trouwens het probleem niet goed begrepen. Dacht dat het om steunkleuren ging (Pantone). Jij gebruikt echter RGB-kleuren, waardoor het probleem eigenlijk niet zou moeten optreden.
- zelfs de colorpicker zorgt niet voor verandering- en inderdaad, alle spelregels in acht genomen,zou alles netjes moeten gelijkgestemd worden.
@ woz
- de RGB-profielen zouden gelijkgestemd moeten zijn.
Ik vrees dat ik weer eens te maken heb met van die kleineeigenaardigheden van Indesign waar geen voor-de-handliggendantwoord op bestaat. Voor zover het al kan verholpen worden.
doe het dan terug open en bij het opnieuw openen, converteer jue naar je huidige colorsettings in CS2.
Als het dan nog dezelfde fout geeft dan ligt het eraan dat je met je CS1 dokument geen colormanagement had aanstaan of zo... en je scherm dus eigenlijk zijn maximum RGB waarde weergaf en dat in je CS2-versie dus wel een benadering krijgt van de uiteindelijke waarden van je beelden, kleuren.
Wat ik eerder ook al ondervonden had, was het volgende :ik open een nieuw document.Creëer een vorm met een bepaalde tint.
Van zodra ik een grafisch element, een vorm, uit het oude document erin importeer, krijgt het recent gecreëerde element ook weer de 'onjuiste' kleur.
Wat ik eerder vergeten melden was is,dat als ik in het nieuwe document Proefkleuren aanvink, dezelfde kleuren krijg als in het oude.
Bij het oude document helpt dat aan- of uitvinken niet. De kleur geeft geen krimp.
Dat zal wellicht een aanduiding van de reden zijn.Maar wat het exact inhoudt, weet ik niet.Kleurbeheer, toegegeven, is geen makkie.Zeker niet voor amateurkes zoals ik.
Als ik in het 'nieuwe' documentde gewraakte kleuren omzet in CMYKkrijg in hetzelfde resultaat als in het'oude' document en nagenoeg hetzelfde als bij afdruk.Wat zijn logica heeft.
Alleen snap ik nog nietwaarom in dat in het oudedocument, eerder CS1, er niet in slaag om de oorspronkelijke RGB-sfeer te handhaven.
Iemand had me een tijdje geledenaangeladen om zowel in Photoshopals in Indesign voluit in RGB te werken, daar waar ik vroeger devoorkeur had om in CMYK te werken.
Maar blijkbaar noodzaak datadvies enige nuance.