Ik denk aan:- snelheid (haalt de printer de opgegeven snelheid)- complexe bestanden / pdf's versturen kijken of de rip het aan kan en hoe lang de tip er over doet- kleurechtheid- kleurconstantheid- storingsgevoeligheid bij dikker papier
Weten jullie misschien nog meerdere dingen die de moeite waard zijn uit te proberen?
postscript level 3 Is de toekomst en je ziet gelijk de overdruk fouten!!!
PMS-en op een kleurenlaser blijven een probleem. Wellicht kijken of je kleuren kunt beinvloeden!
Er zijn er nog tientallen maar hier zal je het wel al kunnen mee doen.
Maar evengoed bedankt!
Mag ik vragen wat die specs zijn? Ben wel beniewd... Wist zelfs niet dat ze zo'n dure inkjets verkochten.
ik denk dat je voor die prijs wel waar voor je geld krijgt en je niet echt tests moet gaan doen denk ik. Of valt de kwaliteit tegen? Zou toch perfect een foto moeten printen?
snelheid bij zwaarder papiersnelheid bij printen uit verschillende lades door elkaar in 1 opdrachtinstelbaarheid fusingtemperatuurrastering van kleine fonts & lijnwerk in full colourkwaliteit volvlakken bij oplagen vanaf 20 a 30 prints in een runmogelijkheden van de rip op het gebied van inposition, inslag etc
succes
(Zelf ervaringen mee?)
(Bewerkt door Roger Vromans om 14:23, 3-09-2003)
Getest op allerlei dingen, wel leuk dus om even op te zoeken. Canon i950/i850 & i550 kwamendaar als beste inkjet printers vanaf. De Minolta QMS magicolor 2300DL en de Epson Aculaser C900als beste Laserprinters. Goed, dan gaat het dus wel om consumentenprinters, maar voor een kleine onderneming lijken ze me best ok.
Let in dit geval op de RIP-tijd bij 2-up doorsturen. Deze is vaak een veelvoud 4 of meer t.o.v. 1-up printen!
Wat bedoel je trouwens precies met 2up printen?
(Bewerkt door Roger Vromans om 15:43, 3-09-2003)
In de grafische/repro industrie heel normaal bij grotere volumes.
Als je bij een vertegenwoordiger zit die niet de grafische klanten doet maar bijv. de overheids, onderwijs of non-profit zul je dit minder snel tegenkomen.
Daarbij is de responstijd van de technische dienst heel goed en heb je snel iemand aan de lijn als er problemen zijn of je wilt toner bestellen. We draaien overigens op een contract waarbij 'n tik niet uitmaakt of het A4 of A3 is, gebaseerd op 2500 prints per maand. Mijn ervaring is dat je bij die contracten eigenlijk alles kunt onderhandelen (hoewel het voor mij bijna ideaal was: mijn werkgever heeft een groot-volume-contract met een ander merk en Canon zag o.a. deze plek als 'ingang' om bij Akzo voet aan de grond te krijgen).
Eigenlijk de prettigste printer dus als je zonder gezeur goed wilt kunnen printen in een kleine tot middelgrote omgeving met niet te idioot veel volume. Ik noem ze wel 'ns 'de Apple onder de printers' (ik heb hier zelf dan ook een CLC-1100 staan die we gebruiken als studio-printer).
[ Ger ]
Voor 35.000 prints per maand valt voor mij de Canon CLC-11XX af, want daar is het volume te hoog voor. Dat zou dan minstens de CLC-5000 worden.
Ik heb hier een CLC-1150 met een EDOX RIP eraan. Een welhaast perfecte combinatie qua kwaliteit.Ik kan hier wel een verkooppraatje houden, maar kan beter even de nadelen opsommen want dan ben ik een stuk sneller klaar.
1. Het aantal papiersoorten is redelijk beperkt, vooral bij zwaardere soorten. Hoewel hier regelmatig ook 250 grams doorheen gaat.2. A3+ gaat alléén via de zijkant (bypass) en niet in de laden. 3. Snelheid van 5,5 A3 per minuut is 'langzaam' bij grote opdrachten.4. werkt niet met normale transparanten (persoonlijk niet zo'n nadeel, maar toch)
Wat die tikken betreft is 2 tikken per A3 absolute onzin, zoals Ger al aangaf.Overigens vind ik 1 tik per A4 ook een beetje onzin, want per drukgang worden 2 A4 tegelijkertijd op de drum gespannen. Niet meer slijtage of werk dan een A3.
We hebben hier de afgelopen 2,5 maand bijna 100.000 prints gemaakt, waarvan 99% A3+, en ik kan je alvast vertellen dat het behoorlijk zweten is geweest (maar je hoort me niet klagen). De vertegenwoordigers vinden dit trouwens behoorlijk 'groot volume', zeker voor deze machine.
Wat onderhoud betreft zit de clc-1150 gemiddeld met intervallen van 15.000-20.000 prints. De service van Canon is verder uitstekend.
We zijn dan ook aan het kijken naar een nieuwe, waarbij voorlopig de CLC-5000 bovenaan staat. Snel (22 A3/min), bij alle papiergewichten (!). Kwaliteit (bijna) identiek aan de CLC-11XX. Invoerbak voor 5000 vel A3+ (belangrijk bij aflopend werk) wat veel tijd scheelt.
Oh ja, 2-up (2pag A4 op A3) veroorzaakt hier geen extra rip-tijden, althans onmeetbaar klein. Het rippen is geen issue (Edox4 op een dualpentiumIII 800MHz notabene). Dezelfde rip stuurt tegelijkertijd ook nog eens twee grootformaat printers aan.
Wij zijn aan het kijken naar de CPS700 van OCE.
De afdruksnelheid van deze printer is enkel- en dubbelzijdig: 25 A4 beelden per minuut en 12,5 A3 beelden per minuut. En volgens de specs wordt de afdruksnelheid niet beinvloed door de gebruikte materiaalsoort.
Verder staat er dat deze tot 210 grams kan, maar 250 grams zou als het goed is ook moeten gaan (maar hiervoor gaan we hem straks natuurlijk ook testen)
Indien je nog meer specs zou willen hebben hoor ik het wel!
Door de opbouw van tonerpunten Naast elkaar (!) en niet op of over elkaar ontstaat bij zo'n 10% van alle kleuren/PMS-en een soort linnenpersingachtige structuur in de kleurvlakken. Ziet er echt raar uit en door dezelfde technische reden ziet het fotowerk er ook vaak grof uit qua rastering. Je kunt printwerk van deze printer er altijd zo uithalen. Het lastige is dat het van tevoren bijna niet aan te geven is welke kleuren hiervoor wel of niet gevoelig voor zijn. Draai op deze printer maar eens een Pantone kleurenkaart uit (zit standaard in de RIP) en je zult zien wat ik bedoel.