Ik heb me laten vertellen dat post script fonts beter zijn. Dit zou te maken hebben met het aanleveren voor de drukker. Maar is dat nu zo? Wat is het verschil? (behalve de prijs) Als je ze toch met het document meeleverd zou dat toch geen problemen moeten leveren? Of wel? Waarschijnlijk weet een van jullie vast wel een antwoord op deze vraag.
Alvast bedankt!Graphunk
De prijs heeft NIETS te maken met de (technische) kwaliteit.
Het is dus een kwestie van anciënniteit. Maar als een drukkerijeen lettertype niet heeft en jij levert het, dan maakt 't niets uit.Zelfs de beloofde platform-onafhankelijkheid van TrueType wasniet bepaald geslaagd, dus moet je toch weer overal op letten.
OpenType-lettertypen hebben wel daarentegen mogelijkhedendie véél verder gaan dan PostScript en TrueType en ze zijn ookeindelijk platformonafhankelijk.
De prijs van een font heeft te maken met de distributeur.Een zorgvuldig en door de eeuwen heen uitgebalanceerdeGaramond van Berthold kost meer dan een "Garamonda"van een of andere toko die deze 'cover' heeft uitgebracht.De letter lijkt er dan op maar zal beslist niet hetzelfde zijn.Daarom kost-ie dan twee tientjes...En voor veel 'pret-fonts' maakt dat helemaal niks uit
Ik ga hierover nog even door, want zou b.v. 'macXware More MacFonts' "goed" zijn of "juist niet"?Met welk pakket werken jullie, zijn er voorkeuren? (zoja, waar baseer je die op) Voor mij nog een moeilijke vraag..Idg bedankt voor jullie reactie!
Graphunk
Vooral die MacFonts2 kan wel handiger zijn,omdat ze de OpenType-technieken benutten.D.w.z. dat je i.p.v. een apart font aanroepenvoor bijv. kleinkapitalen of sierletters, directtoegang hebt tot die font-opties (in InDesignen andere pakketten).
Ik zou graag een lettertypefamilie willen kopen, om een brave burger te zijn en niet met illegale te werken.Maar op mijn eerste zoektoch op't net lijken me de lettertypen toch vrij duur te zijn, althans voor gebruik als privé persoon.
Graag had ik een familie die heel uitgebreid is en modern en dacht daarom aan vb. Univers, Frutiger of iets dergelijk. Maar elk fontvariant kost als vlug 20-30 dollar. Als je alle variaties van condensed naar black wil hebben, is dit al vlug een aardige duit.
Is er een letterfamilie die uitgebreid is (à la Frutiger) en die schappelijk is qua prijs?
Tom
http://www.stormtype.com/index.php
En er is daar ook een GRATIS font down te loaden Geen schreefloze trouwens.
Is inderdaad geen schreefloze maar best wel een mooi lettertype.Ik neem aan dat de opmerking van Oost-Europa satirisch is bedoeld of kan men daar bv. wel Frutiger of Univers aan democratische prijzen kopen, legaal?
ook leuk:http://www.orgdot.com/aliasfonts/http://www.fontfreak.com/Groet,Thomas
Dit is waarom drukkerijen niet zo blij zijn met TT-fonts; - slechte kwaliteit en - kan problemen opleveren.
Bij TT-fonts op printers (de epsons en Hptjes [geen PS-Rips]) is geen kwaliteits verslechtering te zien. Dit om dat deze werken met een lagere resolutie.
Sommige nieuwe fonts hebben zelfs NOG NIET eens het euro teken. (Ik werk bv veel voor Univé en daarvoor moesten we dat font aanschaffen, maar er zit geen euro in. Da's gewoon broddelwerk zo'n font verkopen zonder euro. Je betaald er goed geld voor, ook nog voor meerdere macs...)
Dat is juist het mooie van OT fonts dat die er in ieder geval in zitten.Je hebt twee (of drie) soorten)- stden- proDe stnd zijn de 'gewone' fonts omgezet naar de OT structuur.In de pro kunnen ook CE, Cyrilic, Griekse, Kleinkap, mediavalcijfers etc etc zitten, plek zat, max 65.000 tekens per font
Aad Metz om 22:24, 28-05-2006Beweer jij n dat er OpenType fonts zijn zonder euro teken?
Ik ben natuurlijk wel erg benieuwd naar het type en merk vandat font, want dan weten anderen ook waar ze op moeten letten.
MM-fonts zijn enerzijds bedacht voor het simuleren van missendelettertypen in PDF-bestanden. Anderzijds zijn ze ook bedoeld voorhet zelf aanmaken van fontvarianten (qua gewicht en verhouding).Die laatste functie is echter nooit zo goed opgepikt door de markt.