Als ik dit in de 6.1 versie doe zijn de CMYK waardes van de PMS kleur ineens veranderd. Voorbeeld, PMS 525 heeft een CMYK waarde van C 94 M100 Y 56 B 0; Nu in de 6.1. versie is de waarde ineens C 84 M100 Y 45 B 5.
Ander voorbeeld; PMS 376: C 56 M 0 Y 100 B 0. Nu is dat C 50 M 0 Y100 B 0.
Heeft iemand een idee wat er aan de hand is?
het verschil in de 525 lijkt wel erg groot...
heb je hier al contact met je drukker over gehad?
edit: als je je mail adres even geeft kan ik je wel een kopietje van een brief sturen die ik van een drukkerij heb ontvangen waarin e.e.a. wordt toegelicht.
(Bewerkt door fabio om 11:04, 7-04-2004)
Heel fijn als je met standaarden werkt die nu niet meer toepasbaar zijn, omdat Pantone zijn kleuren aanpast.Gevaar is nu dat er een behoorlijk kleurverschil ten opzichte van ouder drukwerk gaat ontstaan.
Oplossing zou zijn alle waardes handmatig te veranderen (in alle paketten), maar dit levert teveel werk en teveel gevaar op dat het een keer mis gaat.
Iemand een oplossing hoe dit aan te pakken?
V.Brink@fontys.nl
best vervelend natuurlijk. maar aan de andere kant is het wel een verbetering van de kwaliteit (neem ik aan!) van het toekomstige drukwerk.
mijn mailtje heb je vast niet meer nodig, aangezien je al contact met je eigen drukker hebt gehad?
Groet,
Ton
zelf probeer ik zo ordelijk mogelijk van alle logo's etc. pms- en cmyk-versies te maken. zo kun je redelijk eenvoudig een (cmyk) brondocument aanpassen waarna alle quark-docs de wijziging zien zonder dat de steunkleur in het kleurenpalet van het fc-document voor komt. (toegegeven, in de praktijk lukt dat niet altijd )
Wij hebben het probleem hier ooit opgelost door een eigen separatie-tabelte hanteren. Niet alleen vanwege dit issue, maar ook omdat een PMS naarCMYK-omzetting 1,2% van een kleur op kan leveren. We hebben die kleurenin een Illustrator-EPS gezet en die kan je als bibliotheek gebruiken inIllustrator. En als je die EPS plaatst in Xpress komen de kleuren automatischmee, inclusief de separatiewijze. Wel even de zelfbepaalde kleuren eenafwijkende naam meegeven ('Merknaam'_PMS_123_C of zo).
Simpel maar doeltreffend. Wij transporteren 'onze' kleuren inmiddels over dehele wereld op die manier en er zijn nu heel wat minder problemen metidiote verschillen. Je meot het alleen wél duidelijk communiceren, anderssnappen mensen het niet en pakken ze er toch weer een standaard PMSbij, met alle gevolgen van dien...
[ Ger ]
Vinzzz om 12:40, 7-04-2004Verklaart dit nu ook het verschil in kleur tussen Quark en Photoshop/Illustrator met dezelfde PMS kleur? In 1 doc een zelfde PMS, (in dit geval weer even PMS 525) zelfde waardes, alleen op een kleurenprint verschijnt de Photoshop PMS kleur blauwig en bij Quark paars (zoals ie hoort te zijn).
Ik denk dat je met jouw oplossing al het gezeur vanaf de eerste opmaak oplost, als iedereen altijd dat epsje gebruikt vanaf het eerste moment dat er iets ontwikkeld gaat worden, gebruikt iedereen altijd dezelfde kleur, erg goed gevonden, complimenten