Eén Bluetooth muis en twee Apple devices
27 december 2021 - 09:37   
geplaatst door: okkehel
Ik heb een mac mini en macbookpro en gebruik een bluetooth muis. Kan iemand mij uitleggen wat de simpelste manier is om die muis afwisselend op de genoemde devices te gebruiken. Bij mij lukt het in ieder geval niet om de muis van de zolderkamer waar de mac mini staat (de muis wel werkt) naar de woonkamer te verplaatsen waar de macbookpro staat en daar werkend te krijgen. Verbinden lukt niet en ik van alles geprobeerd (alles uit, aan weer uit weer aan: muis, bluetooth, laptop). De macbookprof weet alles te vinden, behalve de muis.

Beide systemen draaien op de laatste versie van OSX, de muis is van LG (M590).

Alvast bedankt voor de reacties...

één bluetooth muis en twee Apple devices
27 december 2021 - 09:50    reactie #1
geplaatst door: puk1980
Heb je de muis met beide computers gepaired?

Ikzelf heb een muis met een knopje aan de onderkant waarmee ik kan kiezen met welke van de drie apparaten ik de muis wil gebruiken. Dat werkt heel simpel.

Op jouw muis zit een knopje waarmee je kunt schakelen tussen twee apparaten. Gebruik je die?

Certified Terminal Guru.
één bluetooth muis en twee Apple devices
27 december 2021 - 09:54    reactie #2
geplaatst door: nnsa
De gebruikelijke methode om een bluetooth device op een ander apparaat te gebruiken is, ontkoppelen op eerste apparaat (via bluetooth-menu). Dan voor de zekerheid ook eerst verwijderen op tweede apparaat. Dan device in “pairing” mode zetten en aan andere apparaat koppelen.

Maar…

Is de gebruiksaanwijzing van de Logitech M590 muis wel goed gevolgd ?, want standaard kan je hem al aan twee apparaten koppelen. En is er ook nog de mogelijkheid om niet via BT, maar via een usb-unifying-sync te werken.

https://www.gebruikershandleiding.com/Logitech-M570/preview-handleiding-580597.html

Ook de vraag of er op beide Macs wordt gewerkt met de Logitech software ?

Eén Bluetooth muis en twee Apple devices
27 december 2021 - 12:29    reactie #3
geplaatst door: okkehel
@nnsa: dat was ik dus nog vergeten te melden: ja, ik heb ook geprobeerd om muis1 en muis2 te koppelen. Werkt helaas niet. En dat van die usb... is bekend maar heeft als nadeel dat dan zo'n usb-dongle met een verloopstuk aan de zijkant van mijn mbp uitsteekt. Maar het is een optie.

Alle software van Logitech is geinstalleerd en ik probeer vanuit die software (Logitech Options) de muis te installeren. BT van apple 'ziet' de muis wel maar verbinden: ho maar. draaiend zonnetje....

@puk1980: dat had ik dus gehoopt, maar dat krijg ik niet aan de praat. Verbinding met muis1 of muis2 komt niet tot stand.

Dat ontkoppelen, dat vind ik dus heel onhandig. Dat vergeet ik dan weer, weer naar boven sjokken, computer aan, ontkoppelen, computer uit weer naar beneden sjokken.

Maar ik het schiet me te binnen dat ik dit eerder met een bt toetsenbord/muis gehad... reuze onhandig als die niet ontkoppeld zijn en je wil er een nieuwe mac mini mee installeren. Dat gaat dus niet.

Ofwel: ik probeer het wel met die usb verbinding. Begrijp overigens niet zo goed waarom dit zo werkt.

Dank voor de reacties...

Bewerkt: 27 december 2021 - 12:41 door okkehel
Eén Bluetooth muis en twee Apple devices
27 december 2021 - 13:35    reactie #4
geplaatst door: puk1980
De lol van zo'n multi-device bluetooth muis is dat je juist niét meer iedere keer hoeft te koppelen en te ontkoppelen ("pairen"). Zo'n muis kan de koppelsettings voor meerdere apparaten bewaren.

Als het goed is moet jij met deze muis zonder probleem kunnen schakelen tussen twee computers. De Logitech software hoef je daar overigens niét voor geïnstalleerd te hebben.
Certified Terminal Guru.
Eén Bluetooth muis en twee Apple devices
27 december 2021 - 16:33    reactie #5
geplaatst door: okkehel
Tja, dat had ik dus ook verwacht maar tot nu toe is het me niet gelukt om een verbinding tot stand te brengen. Nu maar via de usb gekoppeld.
Eén Bluetooth muis en twee Apple devices
27 december 2021 - 16:44    reactie #6
geplaatst door: nnsa
Nu maar via de usb gekoppeld.

Dat raadt Logitech ook aan…