geplaatst door: Appeltje
Wie kan mij adviseren met het volgende

Op mijn iMac 18.2 (21.5") 4K retina 2017 wil ik de Fusion HDD verwijderen en de PCie SSD vervangen voor een 1Tb versie. Ik heb de Aura ProX2 hiervoor gekocht. Voordat je dat doet, dient de Fusion drive gesplit te worden, waarna de Harddrive HDD gedisabled dient te worden in de terminal. Dat staat allemaal in de handleiding van de Aura Pro.

Via het commando " diskutil cs list" in de terminal krijg ik " No Corestorage logical volume groups found" terug. Dat schijnt wel met de formattering te maken te hebben tw MacOs Extended Journaled, want mijn schijf was al APFS geformatteerd (Monterey OS) Als ik dan het commando "diskutil apfs list" geef, dan krijg ik wel allerlei diskdata, echter niet een UUID om de HDD te deleten via commando diskutil cs delete gevolgd door UUID.

Op aanraden van de leverancier de schijf geformatteerd naar HFS+ (MacOS Extended Journaled) maar nog steeds geen UUID via een Logical Volume Group. De leverancier weet het ook niet meer. Iemand een idee om de HDD alsnog te deleten?

IMG_3748.JPGFusion drive removal om nvme SSD te plaatsen


IMG_3749.JPGFusion drive removal om nvme SSD te plaatsen
Fusion drive removal om nvme SSD te plaatsen
9 april 2022 - 10:54    reactie #1
geplaatst door: PS-MacGek
Voor apfs schijven schijn je het commando diskutil apfs list te moeten gebruiken.
MacBook Pro Retina 16" (2019), Mac mini (2018), Mac mini (2012), iPhone 11.
Avatar made by Dale Humphries