Wat denken jullie enerzijds over de pixel maar ook het verhaal van de onderzoekskosten. Mag ik niet gewoon verwachten dat als ik apparaat koop, dat ik het voor een garantiebepaling, kosteloos bij de winkel moet kunnen aanbieden?
Voor de volledigheid er heeft bij mijn weten niets klem gezeten tussen mijn laptop dat deze beschadiging heeft veroorzaakt. Als ik heel precies meet, valt het plekje ingeklapt binnen met toetsenbord veld en zal een zandkorrel o.i.d dus niet het scherm in prikken. En is het denkbaar dat een bij een dergelijk soort beschadiging de pixels in je scherm ook beschadigen? En als je een screenshot maakt van de dode pixel, moet je hen dan ook op de foto kunnen zien?
https://discussions.apple.com/thread/4569807?start=15&tstart=0
(Bewerkt door Studio Stijn om 16:10, 21-05-2014)
(Bewerkt door Studio Stijn om 3:37, 27-05-2014)
Jij als klant van iCentre hebt daar echter niets mee te maken. iCentre heeft jou destijds niet gezegd dat er 1 pixel stuk was of binnen de garantietermijn stuk zou gaan. Er is jou dus een ondeugdelijk product geleverd. Dat geeft jou binnen de NL wetgeving recht op een kostenloze reparatie van het euvel. Pixel uit! Sorry, punt uit.
Zij zullen je dan ook geen 90 euro onderzoekskosten in rekening mogen brengen wanneer zij zelf niet kunnen zeggen of dit wel of niet onder de garantie van iCentre valt. Immers, het is iCentre die jou de aankoopgarantie geeft, niet Apple.
In dit hele verhaal is het niet onbelangrijk hoelang geleden je de MBPr hebt aangeschaft. Langer dan 2 jaar geleden? Vergeet het dan maar, dan is moeilijk nog aan te tonen dat het om een fabrieksfout gaat.Minder dan 6 maanden geleden, dan moet men aantonen dat jij die pixel kapot hebt gemaakt en mag men absoluut geen onderzoekskosten rekenen.
Een dode pixel zie je niet op een screenshot. Je moet daarvoor echt een foto van het beeldscherm nemen.
(Bewerkt door kiopoula om 16:17, 21-05-2014)
Daarnaast maakt het voor jou absoluut niks uit, maar dan ook echt niks, dat iCentre geen garantiegevallen zou mogen afhandelen. Als verkoper zijn ze verplicht de garantieregels volgens de Nederlandse wet uit te voeren. Hoe ze dat doen is de zaak van iCentre. Daar heb jij dan weer niets mee te maken.
Je kunt e.e.a. precies nalezen op consuwijzer.nl: http://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantieDit is een site van de overheid. Verwijs de mensen van iCentre eventueel naar deze site.Persoonlijk heb ik trouwens ook alleen maar aardige gasten bij iCentre ontmoet.
If you are concerned about pixel anomalies on your display, take your Apple product to an Apple Authorized Service Provider or Apple Retail Store for closer examination. There may be a charge for the evaluation.
Bij aankoop ben je akkoord gegaan met die garantievoorwaarden, voor zover deze conform de Nederlandse wet zijn. Binnen twee maanden na aanschaf kunnen ze jou dan nimmer de onderzoekskosten laten betalen. Wat men bij Apple ook beweert. Dat zou ook echt mooi zijn!
Mijn advies: Blijf vriendelijk en correct maar laat weten dat je bekend bent met de rechten die je hebt en er ook geen probleem mee hebt om dit zo nodig tot de bodem uit te (laten) zoeken.
Een ander advies aan ieder die een MBP of iMac aanschaft: Laat voordat je in de winkel de factuur betaalt het spul uitpakken en aanzetten. Je kunt dan gelijk op dode pixels e.d. controleren met b.v. deze dead pixel test:
Wanneer je online koopt mag je trouwens binnen 8 dagen zonder opgaaf van reden het apparaat retourneren. Controleer dus bij eerste opstart direct al op dode pixels. Probleem kan wel zijn dat deze pas na een aantal weken optreden. Dat was hier misschien ook het geval?
(Bewerkt door kiopoula om 16:45, 21-05-2014)
Hoe durven ze, 9O euro als het geen garantie is, zou me diep schamen.
Misschien zouden ze het zou kunnen doen,
Welkom meneer, fijn dat we u weer als klant mogen begroeten!Wat vervelend dat u een dode pixel heeft! mag eigenlijk niet voorkomen, zeker niet binnen 2 maanden.
Ik kan u zo niet vertellen hoe het komt maar we gaan dit kosteloos voor u onderzoeken.U hoort zo spoedig mogelijk van ons!
Ik krijg in Nederland steeds meer het gevoel dat ik als klant maar lastig ben en dat de middenstand het helemaal niet leuk vind als ik iets wil weten of wil kopen. Of het nou de gemiddelde Blokker of super of restaurant is. Als je binnen komt kan er meestal al geen begroeting van af en je wordt door de vakken vullers aan de kant gereden, aan de kassa kijkt bijna niemand je aan en volgens mij spreekt een groot gedeelte geen goed Nederlands, net als de gemiddelde taxi chauffeur .
Zwangere dame wilde met de taxi naar huis, kon geen taxi krijgen omdat de afstand te klein was!!!!!!!!!!!!
Ben toch in heel wat landen geweest maar Nederland staat toch echt aan de top van dit soort ongein.
Wat gek dat men steeds meer online gaat aanschaffen.
Laatst in Adam een gezelschap professoren uit andere landen in een restaurant, dachten dat ze door hun gastheer op de hak werden genomen toen ze onbeschoft en zonder enige vorm van service werden bediend, nee hoor dit is normaal!!!!!!!
Vuilnisman kunnen die zakken ook nog mee!!!!!!
citaat, jammer genoeg ben ik de bron kwijt:
Occasionally the individual transistors responsible for carryingcurrent to a pixel will either short out or remain open resulting inwhat is called a dead pixel. A "lit" pixel is one that appears as oneof several randomly placed white, red, blue or green pixel elements ona dark background, or you may have a "missing" pixel which shows up asa black dot on a light colored background.
Dus dan komt in beeld:
De consuWijzer (ministerie van economische zaken, dus dat is bindend) schrijft over garantie:
Gaat het product binnen zes maanden kapot? Of is er binnen zes maanden iets mis met het product? Dan moet de verkoper bewijzen dat dit uw schuld was. Gaat het product na zes maanden of langer kapot? Dan moet u zelf bewijzen dat dit niet uw schuld was.
bron:
http://www.consuwijzer.nl/elektronica/ontevreden-over-aankoop/rechten-bij-product-dat-niet-goed-ondeugdelijk-is
En de onderzoekskosten? De verkoper houdt gewoon een slag om de arm (moet 'ie van zijn baas)
(Bewerkt door JGO om 17:27, 21-05-2014)
En of het een dode pixel is weet ik natuurlijk niet zeker. Wat ik zie in een donker vlak is een intens oplichtend vlekje. Overigens ook behoorlijk midden in het scherm. en als ik het plekje bekijk met een lichte achtergrond zie ik een donker beschadigingetje. En ik wil dus dat apple een uitspraak doet over garantie zonder dat mij dat 90 kan kosten.
(Bewerkt door Studio Stijn om 19:02, 21-05-2014)
En natuurlijk,als je Applecare hebt,gelijk Apple bellen.
Succes.
Maar hoe oud is je laptop? En waneer ontdekte je de pixelfout? Direct?
En nee, het is niet mogelijk een dode pixel op een screenshot te zien tenzij dat screenshot met een camera gemaakt is.
(Bewerkt door neoman om 23:04, 21-05-2014)
Maar je kunt het proberen. Niet geschoten is altijd mis.Maar wat moet je wanneer Apple je claim afwijst? Terug naar iCentre? Ik denk daarom dat je dit direct met iCentre moet oplossen. Al kun je het natuurlijk best aan Apple voorleggen.
Maar het klopt ook allemaal wel. Men wil ook bij een mogelijke garantieclaim eerst geld zien om de kosten te dekken wanneer het achteraf geen garantiegevalletje blijkt te zijn. Daar kan ik op zichzelf ook wel inkomen. Er zijn nogal wat mensen die menen dat hun problemen door de computer hardware wordt veroorzaakt terwijl het een softwareprobleem blijkt te zijn. Alleen zal daar hier natuurlijk geen sprake van zijn
(Bewerkt door kiopoula om 23:17, 21-05-2014)
Hoe makkelijk is het om om deze reden een verkoop te laten ontbinden?Iemand daar ervaring mee?
Studio Stijn om 9:38, 22-05-2014In het geval van geen garantie moet ik de onderzoekskosten betalen.
Dit lijkt mij volkomen terecht, maar dan wel achteraf, dus na het onderzoek.Vantevoren kunnen ze je bijvoorbeeld wel al informeren bij welke redenen er geen toewijzing van de claim zal zijn. Jij kunt dan wellicht zelf al nagaan of het binnen die voorwaarden valt of niet.
(Bewerkt door kiopoula om 10:05, 22-05-2014)
Waarschijnlijk hebben zij dan wel de expertise in huis om zelf te beoordelen of de defecte pixel het gevolg is van een beschadiging van het scherm door de schuld van de gebruiker/eigenaar of - zoals algemeen - de oorzaak falende electronica is.