Hallo Macfreaks,
ik heb een Macbook pro (2017) en iMac (2017), en wil de Macbook als een tweede scherm gebruiken, bijvoorbeeld om de mail of een teksteditor open te hebben en daaruit delen te kopiëren en te plakken in Indesign om maar te noemen. Ik heb al wat gezocht maar ik raak er niet wijs uit. Is het mogelijk? En hoe moet ik dat doen? Het mag gerust bedraad, liever nog dan via wifi.
O ja, ik heb trouwens inmiddels Synergy draaien en dat is ongeveer wel wat ik wil, maar het is wat stug, soms treedt er 'lag' op.

Hartelijk dank voor de hulp!
Laatst bewerkt op: 15 mei 2019 - 12:06 door elskippy
geplaatst door: elskippy
http://www.elsruiters.nl
Een 15" MacBookPro - een iMac 21,5" - een iPadPro en natuurlijk een iPhone! En uiteraard de laatste updates...
Helaas is jou iMac niet meer geschikt om als doel scherm te gebruiken, dus je moet naar 'softwarematige' oplossingen zoeken. Zie Apple handleiding.

Ik heb mogelijk twee oplossingen, heb ook beiden in gebruik gehad:

(1) Air Display van Avatron. Hiermee kan je elke Mac, Win Pc of iPad als tweede scherm gebruiken. Hier te koop in de App Store voor de doel computer.
(2) Synergy van Symless, hiermee kan je je muis en toetsenbord en ook je clipboard (plakken/knippen) van een doelcomputer overnemen.

Voordeel van de laatste is dat als je ook op beide Mac bestanden op delen zet, het aanzienlijk minder resources vraagt. Maar het moet wel bij je workflow passen (je houdt twee losse schermen). Vergt wel wat instellingen om het helemaal werkend te krijgen (het is al weer lange tijd geweest dat ik het heb gebruikt).

geplaatst door: Feek
mmm beter lezen @feek....... ik zie nu pas dat je Synergy al in gebruik hebt.
geplaatst door: Feek
Hoi Feek, dank je wel voor je reactie.
Ik kijk net op de site van Avatron Air Display maar het is me niet helemaal duidelijk of dat ook werkt met twee Macs (MBP en iMac) die niet tot de categorie 'iPad, tablet of telefoon' horen. Weet jij of dat mogelijk is?
Ik heb mijn iPad al wel in een dual omgeving kunnen zetten (met Easy Canvas ging dat prima), maar aangezien dat maar een klein dingetjes is vind ik dat niet zo praktisch.
Merci!
Els
geplaatst door: elskippy
http://www.elsruiters.nl
Een 15" MacBookPro - een iMac 21,5" - een iPadPro en natuurlijk een iPhone! En uiteraard de laatste updates...
Hoi Els,

ja dat kan (ooit heb ik mijn Macbook als tweede scherm gebruikt voor mijn iMac). Zie ook dit stappenplan.

Citaat
Met Air Display voor Mac maak je gebruik van een reserve Mac’s scherm, als een extra beeldscherm voor je hoofdcomputer. Lanceer deze app op je reserve Mac en maak er vervolgens een draadloze verbinding mee vanaf de gratis host app die je op je hoofd Mac installeert, waarmee je onmiddellijk de schermruimte kunt vergroten.

je kan de app ook direct via Avatron kopen.
geplaatst door: Feek