Vraag over Target Display Mode
geplaatst: 19 september 2019 - 09:21
Het is een korte vraag, maar ik zou graag jullie advies willen vragen voor het gebruik van Target Display Mode, aangezien ik er niet aan uit geraak welke kabel ik nodig heb.

De situatie is als volgt: ik heb een Macbook Air (13", mid-2011) die ik op het werk graag zou willen verbinden aan een iMac (21", mid-2014) en het scherm daarvan gebruiken in Target Display Mode.

Volgens de Apple website is de iMac compatibel om als extern scherm gebruikt te worden (https://support.apple.com/en-us/HT204592), maar ik begrijp niet helemaal welke kabel ik daarvoor nodig heb.
Apple verkoopt een Thunderbolt-kabel, maar zal het ook werken met een Mini Display-kabel?   Nu heb ik begrepen dat dit met een Thunderbolt-kabel mogelijk is, maar het is me niet duidelijk of een Mini Display-kabel het ook zal doen?

Zou deze kabel het bv. ook doen:
www.onlinekabelshop.nl/mini-displayport-kabel-versie-1-2-4k-60-hz-ul-wit-2-meter

Bedankt alvast, hopelijk kan iemand me duidelijkheid geven want ik begrijp niet goed wat het verschil tussen Thunderbolt en MiniDisplay is.
geplaatst door: Pumpal
antw: Vraag over Target Display Mode
reactie #1 geplaatst: 19 september 2019 - 10:25
Een Mini DisplayPort kabel zou in dit geval moeten volstaan. De connectors van Thunderbolt (1 en 2) kabels zijn hetzelfde maar hebben de toevoeging van PCI Express (hogere data snelheden), als ik me niet vergis.

Check deze link nog even voor de zekerheid, daar wordt gesproken over specifieke modellen met ondersteuning: https://www.journaldulapin.com/2012/12/12/thunderbolt-and-mini-displayport-differences-and-compatibility/
geplaatst door: gPod
g i d e on
antw: Vraag over Target Display Mode
reactie #2 geplaatst: 20 september 2019 - 12:24
Maar onderaan dat artikel staat dan weer het volgende:

Citaat
Last but not least, the Target Display mode.

This is the only time when Thunderbolt is a real problem. With a 27-inch 2009 or 2010 iMac, it is possible to use the Mini DisplayPort output as an input : plug a Mini DisplayPort cable between the iMac and the other Mac, and use the first one as a screen. The same adapters allow you to connect an HDMI source on an iMac.

With the Thunderbolt, it no longer works. You may use an old iMac as a screen on a recent Mac, but not a recent iMac. Actually, the 21-inch and 27-inch 2011 and 2012 iMac are “Target Display” but only on Thunderbolt. And only with the Apple Thunderbolt cable. HDMI adapters do not work (yet) on iMac 2011 or iMac 2012.

Hier begrijp ik dus uit dat énkel de officiële Apple Thunderbolt-kabel zou werken om een 2014 iMac als extern scherm te gebruiken?
Niemand die hier ervaring mee heeft, of moet ik het gewoon proberen met een niet-officiële kabel en zien of het werkt?
geplaatst door: Pumpal
antw: Vraag over Target Display Mode
reactie #3 geplaatst: 20 september 2019 - 13:56
Inderdaad, met jouw model iMac moet het zo te lezen wel een Thunderbolt kabel zijn. Weliswaar zal een ander merk ook voldoen, als het maar aan de Thunderbolt specificaties voldoet.

Helaas zijn die nogal wat duurder dan Mini DisplayPort kabels  :boring:
geplaatst door: gPod
g i d e on
antw: Vraag over Target Display Mode
reactie #4 geplaatst: 20 september 2019 - 16:13
Help!! Imac 27"(med2011) aangesloten op Imac 27"(med2011), mini displayport(thunderbolt?) kabel, male to male dus. Er gebeurt niets!!, ook niet met cmd+F2 of Fn+F2, help!! wie heeft enig idee waar dit aan ligt? :blush:

geplaatst door: pdkprod