Om
dit topic niet te vervuilen een nieuw topic gestart.
Ik heb ook een iMac uit 2009 en ik heb hetzelfde probleem. Het scherm bevriest, kan wel de cursor bewegen maar nergens op klikken. Daarna kan ik alleen opstarten als ik de stekker eruit trek (smc reset) en/of een pram reset uitvoer. Na een tijdje bevriest mijn schern weer.
Heb OSX opnieuw geïnstalleerd met en zonder terugzetten TimeMachine backup, nieuwe gebruiker aangemaakt, bij andere gebruikers geprobeerd, niks helpt.
Hardwaretest geeft geen fouten, etrecheck ook niet.
Dacht een oude OSX te installeren (Snow Leopard) maar zodra de dvd gelezen wordt komen er allemaal rare beelden op mijn scherm waar ik geen chocolade van kan maken, ik kan dus niks lezen.
Lees op internet veel soortgelijke verhalen en heb de moed bijna opgegeven. Twijfel nu of ik wel een nieuwe iMac ga kopen ; vind een levensduur van 6 jaar best wel kort voor het geld dat ik er aan heb uitgegeven en ben bang dat een nieuwe ook maar 6 jaar mee zal gaan.
Denk er ook aan om de iMac weg te bregen voor onderzoek maar ben bang dat dit zich niet loont en ik het geld beter in een nieuwe computer kan stoppen maar zou het jammer vinden als het maar een kleinigheidje is en de iMac nog een jaartje of 2 meekan.
Dacht eerst dat het te maken het met warmteontwikkeling maar vandaag bevroor het scherm al na een paar minuten werken en deze voelde nog niet warm aan.
Hoop dat TS de oplossing krijgt op 1 van de uitgezette berichten en dat hij deze hier post anders denk ik dat mijn iMac maar opgeef...
Een antwoord hierop kwam van HEXDIY ;
@ Schrijnie: je hebt blijkbaar al vanalles geprobeerd. Zou je iMac nog lang genoeg lopen om ons te laten delen in een Etrecheck rapport?
En verder: probeer eens met een ander (bedraad) toetsenbord en muis, verder geen perifere apparaten. Probeer nog eens met een systeem op een externe HDD. En ook nog eens in Veilige Modus (shift indrukken bij opstart).
De problemen die je beschrijft zijn in elk geval verrassend gelijkaardig aan die van de 2 MacBook Pro's met een kapotte interne SATA kabel die ik al heb mogen repareren. De leeftijd komt ook overeen. Lijkt me dat die kabeltjes verslijten door leeftijd en hitte.
Vandaar de tip met een systeem op een externe HDD.
Mijn diagnose was met die MBPs gauw gemaakt toen ik de HDDs had uitgebouwd, en ze uitstekend bleken te werken vanuit een externe Sata behuizing- op dezelfde MBPs als waar ze net uit waren gehaald.
Slotsom: nog niet opgeven joh! We komen er wel uit.
NB: start even je eigen topic, om verwarring te voorkomen.