Welke laserprinter zou ik kiezen?
6 april 2022 - 10:58   
geplaatst door: Thinksamuel
Hallo
Ik ben op zoek nar een nieuwe laserprinter. Mijn criteria zijn: moet scannen en kopiëren, automatisch dubbelzijdig, met airprint, en liefst onder de 300 euro.
Ik kwam enkele printers tegen die aan de criteria voldoen:
- Brother MFC-L2710DW voor 185 euro: all criteria voldaan
- HP Neverstop Laser 1201n voor 303 euro: doet niet dubbelzijdig
- HP LaserJet MFP M234dwe voor 209 euro

Elk van deze heeft nadelen:
- Ik heb momenteel en Brother en heb daar slechte ervaringen mee (papier raakt altijd vast)
- De Neverstop lijkt interessant, zeker wat het inktsysteem betreft, maar drukt niet dubbelzijdig af. Zijn er Neverstop modellen die wel dubbelzijdig printen?
- De laserjet lijkt goed maar het instant ink abonnement is belachelijk. Ik ga echt geen abonnement nemen om iets te mogen afdrukken.

Zijn er ander modellen die ik kan in overweging nemen?
Welke laserprinter zou ik kiezen?
6 april 2022 - 11:14    reactie #1
geplaatst door: nnsa
@Boiing is erg enthousiast over de Brother:

Uit een draadje van januari 2022:

Citaat
Ik heb sinds een paar weken deze als vervanging van een zwart-wit laser: Brother HL-L3270CDW LED Printer. Superblij mee, voldoet aan al je eisen en was €290 dus ruim onder je budget. Uiteraard even kijken naar de kosten van de toner maar met een A4'tje per dag doe je daar héél lang mee. Kijk wel naar de afmetingen, hij is een stukje groter dan mijn zwartwit-laser al zul je kleurenlasers niet veel kleiner vinden dan deze.

In de verpakking zitten alle toners voor ongeveer 1000 pagina's, de duurdere reguliere toners zijn voor 3000 pagina's dacht ik. Als je meer details wil laat maar weten. Kwaliteit is uitstekend, ook een foto op gewoon papier. Voor laserprinters heb je speciaal fotopapier nodig trouwens, inktjet fotopapier werkt niet. Fotopapier heb ik nog niet uitgeprobeerd. En uiteraard: wil je écht kwalitatief goede foto's afdrukken dan koop je een inktjet maar dat zei je zelf al.

Welke laserprinter zou ik kiezen?
6 april 2022 - 12:23    reactie #2
geplaatst door: Jeroendv
Veel printers zijn sinds Corona best prijzig heb ik zelf recent ervaren.
Advies; kijk zeker naar de prijs van de toners. Sommige fabrikanten hebben goedkopere printers wat ze dan aan de consumables weer goed proberen te maken.
Is het scannen een vereiste? Ik twijfelde daar ook zelf even over maar als het af en toe een pagina is kun je prima met je telefoon een kopietje maken. Daarom een printer zonder scan-functionaliteit gekocht.
Welke laserprinter zou ik kiezen?
6 april 2022 - 12:38    reactie #3
geplaatst door: iSan
Hier HP Laserjet. Nooit spijt gehad, echt nooit. En dat na decannia ellendige inkjetprinters van Epson. HP werkt ook goed met airprint. Met andere merken geen ervaring.  :thumbs-up:

En abonnement op inktpatronen is bullshit, gewoon zelfstandig bestellen na prijsvergelijk wanneer ze bijna leeg geraken of bij voordeelacties. Dat kan toch gewoon?

Wel print ik zoveel mogelijk zwart-wit (administratief), om kleurpatronen zo lang mogelijk te behouden.
Welke laserprinter zou ik kiezen?
6 april 2022 - 13:52    reactie #4
geplaatst door: Thinksamuel

En abonnement op inktpatronen is bullshit, gewoon zelfstandig bestellen na prijsvergelijk wanneer ze bijna leeg geraken of bij voordeelacties. Dat kan toch gewoon?
Dat abonnement is nogal onnozel: je betaalt niet per toner maar per aantal pagina's per maand dat je print. Dus als je een abonnement neemt op 10 pagina's per maand en je print er meer dan moet je bijbetalen. Ik denk niet dat ik ooit een belachelijkere formule ben tegengekomen. HP controleert jouw printer online zodat het weet hoeveel je print.
Welke laserprinter zou ik kiezen?
6 april 2022 - 21:28    reactie #5
geplaatst door: puk1980
Ik ben op zoek naar een nieuwe laserprinter. Mijn criteria zijn: moet scannen en kopiëren, automatisch dubbelzijdig, met airprint, en liefst onder de 300 euro.

Zijn er ander modellen die ik kan in overweging nemen?
https://tweakers.net/pricewatch/compare/1123769;603275;1262219;1728722/
Brother MFC-L2750DW
Xerox WorkCentre 3335
HP LaserJet Pro MFP M148fdw
Xerox B235 A4 PS3 PCL5e/6 ADF 2
Certified Terminal Guru.
Welke laserprinter zou ik kiezen?
6 april 2022 - 21:48    reactie #6
geplaatst door: Thinksamuel
Die Xerox ziet er wel interessant uit! Raar dat als ik gewoon zoek via de 123inkt website, ik die machine niet zie. Via de link op tweakers krijg ik die wel te zien. Ik denk dat het dus machine nº4 wordt!
Welke laserprinter zou ik kiezen?
7 april 2022 - 00:29    reactie #7
geplaatst door: Seagram
Voor zover ik kan zien printer ze alleen in zwart. Is dit geen probleem zou ik kiezen voor de xerox. De meest recente printer
Welke laserprinter zou ik kiezen?
7 april 2022 - 00:54    reactie #8
geplaatst door: Mathy
Hallo MacFreaks

M'n Xerox Phaser is inmiddels als ik me niet vergis zo'n 13 jaar oud.  Destijds kwam ie als beste uit de test.  Inmiddels wordt het wat lastig om toner voor het ding te vinden, maar met wat zoeken heb ik een klein voorraadje aan kunnen leggen (alleen geel mis ik nog).  Afdrukken zijn prima.  Jammer, dat er al jaren geen updates voor de software voor de Mac uitkomen, maar het ding doet het verder nog prima.  Mocht ik ooit een nieuwe printer nodig hebben, dan wordt het waarschijnlijk weer een Xerox.

groetjes

Mathy
Welke laserprinter zou ik kiezen?
7 april 2022 - 07:43    reactie #9
geplaatst door: ScoobyDoo
Die HP doet me denken aan een inkt systeem dat samsung ook heeft (gehad). Met die ronde tonnetjes.
Zoveel ervaringen, zoveel meningen. Xerox printte mooi, ook met solid inkt, maar techniek is niet meer. HP veel ervaring, zowel goede als slechte. In mijn herinnering niet goedkoop in consumables, altijd wel weer een drum of andere rol die vervangen moest worden. Samsung zw laser heeft het lang goed gedaan, samsung kleur was technisch wat minder. Maar een basic HP zwart ging ook goed. Die techniek is gewoon eenvoudiger dan kleurenlaser.

Ben na veel gedoe met diverse merken nu zelf over op Kyocera. Tot nu toe gaat dat goed. Zowel technisch met apparaat als drivers. Maar kan nog geen echte lange termijn uitspraken doen. Voor nu ruim 1 jaar en probleemloos. Misschien is het nog de moeite om te kijken of daar wat tussen zit.
Welke laserprinter zou ik kiezen?
7 april 2022 - 08:40    reactie #10
geplaatst door: MacFrankie
Het hele printerdriverprobleem is op te lossen door een printer te kiezen die Airprint ondersteunt. Dat werkte een paar printers geleden vrij beroerd, maar bij mijn huidige printer moet ik zeggen dat het goed werkt!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Welke laserprinter zou ik kiezen?
7 april 2022 - 08:54    reactie #11
geplaatst door: Hiker
Al enkele Kyocera printers gehad, tonnen op gedraaid, weinig problemen gehad. Waren wel de wat grotere modellen, ik heb nu ene kleine als reserve. Print ik weinig op, maar als ik er iets op print is dat zonder problemen. Toners zijn goedkoper dan bij veel andere merken, alternatieve toners doen het ook goed en geven geen problemen.
Enige reden dat ik geen Kyocera heb is dat ze geen goede printer met SRA3-formaat hadden en 300 grams doorvoer, anders was ik weer voor Kyocera gegeaan.
Welke laserprinter zou ik kiezen?
8 april 2022 - 16:46    reactie #12
geplaatst door: pppettterrr
Hier ook inmiddels diverse Kyocera kleuren laserprinters gehad en tot volle tevredenheid moet ik zeggen. Op dit moment gebruik ik een Ecosys P5026CDW, gekocht bij 123inkt.nl

Echt tevreden mee, zelfs printen van iPhone of IPad werkt perfect. Absolute aanrader.
Welke laserprinter zou ik kiezen?
8 april 2022 - 17:50    reactie #13
geplaatst door: Jeroendv
Toevallig dezelfde die ik heb, maar die heeft geen scanfunctionaliteit.
Welke laserprinter zou ik kiezen?
8 april 2022 - 20:08    reactie #14
geplaatst door: pppettterrr
Ik gebruik voor het sporadisch scannen de Scannable app en die voldoet voor mij uitstekend.