https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series2-icoon.jpg
iFixit heeft niet alleen de iPhone 15 alweer helemaal uit elkaar gehaald, ook de Apple Watch Series 9 en de tweede generatie Apple Watch Ultra zijn inmiddels helemaal door het team van iFixit ontleed. Daarbij blijkt de batterij van de Series 9 dezelfde te zijn als die van de voorganger.

Het is de Apple Watch Ultra 2 die nu van een 564 mAh oplaadbare batterij voorzien is, dat is ongeveer 4 procent meer dan de 542 mAh van de voorganger.


Verder is er niet erg veel nieuws te melden. In de opbouw van beide modellen is niets veranderd ten opzichte van de Apple Watch Series 8 en de eerste generatie Apple Watch Ultra. Ook vonden ze bij iFixit geen speciale hardware voor de Double Tap-functie die komende maand met watc...
vandaag 10:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone-FineWoven-icoon.jpg
Omdat Apple zichzelf tot doel heeft gesteld om in 2030 CO2 neutraal te zijn hebben ze de leren cases en horlogebandjes vervangen door een nieuw materiaal: FineWoven. Maar de kritiek daarop lijkt sterker te worden, onder andere omdat de nieuwe cases niet zo secuur gemaakt zouden zijn.

Een voorbeeld daarvan is te zien in deze blog-post van 512 pixels, waarin we zien dat de uitsparingen onderaan niet helemaal op de juiste plaats zitten.


De eerste foto in de tweet hierboven is van 512 pixels, nadat er kritiek loskwam omdat die foto schuin genomen is kwamen er meer foto’s voorbij zoals de onderste.

Op het eerste gezicht lijkt dat misschien een illustratie van hoe pietluttig Apple’s klanten kunne...
vandaag 10:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookLaughing-icoon.jpg
De kans dat je hem op de rondweg van Eindhoven tegenkwam gisteren is niet groot, maar Apple’s CEO Tim Cook was even voor een bliksembezoek in het zuiden van Nederland, om precies te zijn bij NXP Semiconductors op de High Tech Campus.

Het leek een bezoekje dat vooral bedoeld is om de goede relaties nog eens te onderstrepen, maar de kans lijkt groot dat er wel meer besproken werd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TimCookNXP-0923-1.jpg

bron afbeeldingen: Nu.nl


Maar dat komt niet naar voren uit het verslag, daarin gaat...
vandaag 10:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BasicAppleGuy.png
Als je je iPhone, iPad of Mac weer eens van een nieuwe wallpaper wil voorzien, is het nu de tijd. Basic Apple Guy biedt geregeld downloads aan met mooie wallpapers en ditmaal staat het najaar centraal. Daarbij dus mooie verlooptinten die helemaal bij het komende seizoen passen.

En kijk ook eens naar de andere mooie wallpapers van Basic Apple Guy. Zo kun je de desktop van je iPhone, iPad of Mac helemaal naar je eigen smaak aanpassen.


Afbeelding: Basic Apple Guy

Basic Apple Guy brengt geregeld wallpapers uit voor je iPhone, iPad en Mac. Deze keer staat het najaar centraal.

Citaat
De wisseling van de seizoenen vormde de inspiratie voor deze set herfst-wallpapers. De tinten van veranderende bladeren, warm
...
gisteren 20:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Battery-BigSur-icoon.jpg
Het YouTube-kanaal Mrwhosetheboss heeft een uitgebreide test gedaan waarin alle nieuwe iPhones vergeleken worden met de voorgangers wat betreft de batterijtijd. En daaruit komt een verrassende winnaar, de iPhone 15 Plus blijkt het uiteindelijk nóg langer uit te houden dan de iPhone 15 Pro Max.

In deze test wordt het echte gebruik gesimuleerd, met TikTok video’s, Zoom video-chats, video-opnames met de camera en natuurlijk het spelen van games.


Apple's eigen pagina met technische specificaties vermeldt de gebruiksduur van de batterij voor het continu afspelen van audio en video. Volgens de cijfers van Apple gaat iPhone 15 Pro Max met 25 uur het langst mee bij het afspelen van streaming video, vergeleken met 20 uur voor iPhone 15 Pro en iPhone 15 Plus.

Bij het afspelen van audio is de Max e...
gisteren 13:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-Yosemite-icoon.jpg
Tot nu toe zorgde het surfen in een privé-venster alleen maar dat je lokaal geen sporen achterliet, bijvoorbeeld in de geschiedenis van je browser. Maar hoewel veel mensen dachten dat deze modus ook hielp voor privacy naar de buitenwereld, was dat niet het geval.

Maar in iOS 17, iPadOS 17 en macOS 14 Sonoma helpt de privé-modus wel degelijk ook om je een beetje beter tegen de boze buitenwereld te beschermen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS17SafariPriveZoekmachines.jpg

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Zo worden nu in de privé-modus ook alle geïnstalleerde Safari-extensies die toegang ...
gisteren 10:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15En15Plus-icoon.jpg
Dat de iPhone 14 modellen vorig jaar zo makkelijk te openen bleken was een verrassing, Apple leek werk te maken om de devices weer een stuk makkelijker repareerbaar te maken. Daarbij wel de kanttekening dat veel onderdelen nu wel makkelijker bereikbaar zijn, maar niet zomaar te vervangen.

Dat laatste heeft te maken met de steeds verder gaande beveiliging, waardoor het vaak alleen maar mogelijk is met onderdelen van Apple zelf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneThisIsNotAGenuinePartMessages.jpg


Maar ondertussen blijkt Apple wel steeds verder te gaan in ieder geval wat betreft de constructie makkelijker te maken, want de microfoon in de iPhone 15 en iPhone 15 Plus blijkt ook weer [url=https://www.macrumors...
gisteren 09:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Nu de iPhone 15 Pro uit is, komen ook de tests uitgebreid aan bod. En hoewel de prestaties van de nieuwste Pro iPhones met de 3nm A17 processor er niet om liegen, is dat niet zaligmakend. Een telefoon heb je niet alleen voor de prestaties, maar ook om te gebruiken. Of niet soms?

En als we de duurzaamheidstests mogen geloven, is de iPhone 15 Pro niet Apple's allerbeste telefoon ooit.


Afbeelding: JerryRigEverything

Om bij het begin te beginnen, het frame van de iPhone 15 Pro is nu een combinatie van aluminium met het zeer sterke titanium. Dan zou je denken dat deze iPhone de meest onverwoestbare iPhone ooit zou zijn. Toch lijkt die vlieger niet helemaal op te gaan. met name de ronde hoeken blijken in het dagelijks leven ex...
gisteren 09:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple2030-icoon.jpg
Hoewel Apple een innovatief bedrijf is, is het niet het eerste grote techbedrijf dat een plan aankondigt om CO₂-neutraal te worden. Google beweert dat het in 2007 CO₂-neutraal werd door compensaties, terwijl Microsoft plannen aankondigde om in 2030 zelfs CO₂-negatief te zijn.

Toch besteedde Apple flink aandacht aan het milieu tijdens het Wonderlust Event dat het bedrijf begin september hield.


In 2020 kondigde Apple dan ook een belangrijke verandering aan, maar deze keer geen nieuw product. In plaats daarvan beloofde Apple dat het bedrijf in 2030 CO₂-neutraal zou zijn.

Dit is een grote stap voor Apple, dus velen vragen zich af of Apple dit doel kan bereiken en of het bedrijf dit serieus meent. Hier duiken we in ...
gisteren 09:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/A17Pro-icoon.jpg
De nieuwe iPhone 15-serie heeft veel nieuwe functies en een nieuw design. Tijdens de aankondiging daarvan werd beweerd dat de iPhone 15 Pro en Pro Max een beter te repareren ontwerp hebben, inclusief een nieuw frame waarbij het glazen achterpaneel gemakkelijk kan worden verwijderd.

Het kon dan ook niet lang op zich laten wachten totdat er een teardown video zou verschijnen van de iPhone 15 Pro. Eens zien of dat klopt...

[html]
23 september 2023 - 10:08
Volgende pagina