https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
De afgelopen tijd zijn er aan WhatsApp steeds meer mogelijkheden toegevoegd om tekst vorm te kunnen geven. Dat kan je doen door tekst te selecteren en dan op ‘Structuur’ te klikken, maar dan krijg je alleen de opties Vet, Cursief, Doorgestreept en Monospace te zien.

De andere opties pasten kennelijk niet in een menu, om ze te gebruiken zal je zelf eerst bepaalde tekens aan je tekst moeten toevoegen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FormatteerCodeWhatsApp0224.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Welke tekens dat zijn kan je hierboven zien. De onderste vier kan je dus ook bereiken door eerst tekst te selecteren, dan op ‘Structuur’ te klikken en als laatste te kiezen voor de optie die jouw vo...
vandaag 10:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_hart.jpg
Bij Apple zijn ze al een tijd bezig om het mogelijk te maken om ook bloedsuikerwaarden te meten met een Apple Watch, maar ondanks alle geruchten over al het harde werk is dat nog niet gelukt. Want de enige manier om dat echt betrouwbaar te meten is het nog steeds nodig om te prikken.

Maar volgens de FDA zijn er smartwatches en ringen op de markt die beloven dat zonder een prikje te kunnen doen.


Zo’n belofte die niet waargemaakt kan worden is niet niks, want dat kan leiden tot fouten in de diabetesbehandeling, zoals het nemen van de verkeerde dosis van de medicijnen die het bloedglucose-gehalte snel kunnen verlagen, zoals bijvoorbeeld insuline. Het nemen van te veel van deze medicijnen kan snel leiden tot gevaarlijk lage glucose, wat kan le...
vandaag 09:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Het zal nog wel even duren voordat de Vision Pro ook bij ons te koop zal zijn, en de 1e generatie is alleen maar weggelegd voor hen die het kunnen betalen. Het is dan ook te hopen dat er later een ‘gewone’ Apple Vision komt (dus zonder Pro) en dat de prijs daarvan wat beter te behappen is.

Maar om een Apple Vision (Pro) aantrekkelijk te maken moet er natuurlijk unieke content komen, en daar wordt bij Apple hard aan gewerkt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-MLS-SeasonPass0224.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Dat kunnen we opmaken uit Apple’s aankondiging voor de nieuwe MLS Season Pass voor Apple TV voo...
vandaag 08:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSports-app-icoon.jpg
Apple heeft een nieuwe app gelanceerd speciaal voor sport-fans, waarin in real-time uitslagen te zien zijn van onder andere MLS, MLB, NBA, WNBA, NHL, Premier League en NCAA basketball. De complete lijst is verderop in dit nieuwsbericht te vinden.

Nu is deze app jammer genoeg alleen maar beschikbaar in de VS, Canada en het VK. Het is te hopen dat dit binnenkort zal veranderen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSportsAppWelcomeScreen.jpg

klik of tap voor grotere versies

Hier is deze app op dit moment dus nog niet uit te testen, maar de eerste observaties uit de VS zijn dat het een erg plezierige app is om te gebruiken, en voo...
vandaag 08:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Messages-iOS-icoon.jpg
Voor onze privacy is het goed nieuws dat Apple zo’n beetje alle communicatie via de eigen apps versleuteld. Maar het is ook bekend dat er overheden zijn die nu al versleutelde communicatie bewaren  totdat een quantum-computer in staat zal zijn om dat alsnog te ontcijferen.

Maar Apple wil dit ook een stap voor zijn, en heeft daarom nu aangekondigd dat het iMessage gaat voorzien van post-quantum encryptie.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iMessagePostQuantumEncryptie.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Veel chat-apps maken op dit moment nog gebruik van klassieke public key versleuteling, denk aan [url=https://nl.wikipedia.org/wik...
vandaag 06:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
De NBA Slam Dunk Contest is een jaarlijkse wedstrijd van de NBA die sinds 1984 op professioneel niveau wordt gehouden tijdens het NBA All-Star Weekend. En sinds 2014 kunnen ook fans meestemmen wie de beste dunk maakte, maar dan natuurlijk alleen maar in de VS.

Ook als je niet in de VS woont is deze informatie mogelijk interessant, want voor het eerste werden daar 3D video camera’s gespot.


Deze camera wordt helemaal niet genoemd door de commentatoren en ook niet zichtbaar gebruikt tijdens de uitzending. Maar het was wel vrij prominent in beeld te zien, zoals je in de tweet hierboven ook zelf kan zien, in de video hieronder zie je de camera ook vaak staan, rechtsvoor op de jurytafel.

...
gisteren 11:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
Alle geruchten wijzen erop dat Apple in maart waarschijnlijk al nieuwe iPads gaat uitbrengen, en als de informatie van 9to5Mac klopt dan zullen de buitenmaten van de iPad Pro modellen wat groter worden, terwijl ze tegelijkertijd nog wat dunner zullen uitvallen.

En van de iPad Air komt er een groter model, terwijl daarnaast het huidige (iets kleinere) model wel gewoon beschikbaar zal blijven.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2022ColorLineupFloating.jpg


Dat de iPad Pro modellen dunner kunnen worden sluit naadloos aan op de eerdere geruchten dat ze voorzien zouden worden van OLED-displays, die schermen hebben minder lagen dan schermen...
gisteren 11:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Als je Apple Music gebruikt dan ken je de Replay-functie waarschijnlijk al, daarmee kan je zien wat je het afgelopen jaar het meest hebt afgespeeld. Het is dus een soort hitlijst van alles waar jij van houdt en het meest afspeelt, handig als je daar inzicht in wil hebben.

Maar bij Apple vonden ze een lijst over het hele jaar kennelijk niet voldoende, en dus heeft het Apple Music team die lijsten nu ook maandelijks inzichtelijk gemaakt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleMusicMonthlyReplay.jpg

...
gisteren 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Bij Apple hebben ze de oplaadbare batterijen van alle iPhone 15 modellen nog eens getest, en daarbij ontdekt dat ze beter zijn dan dat ze zelf dachten. De Engelstalige support-pagina hiervoor is dan ook aangepast, bij de Nederlandstalige versie is dat nog niet het geval.

Daarin blijkt dat iPhone 15 modellen na 1.000 keer opladen nog 80 procent van het vermogen behouden, die hoeft dus niet zo snel vervangen te worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iFixit-iPhoneBattery.jpg

klik of tap voor een grotere versie

Ter vergelijk, voor de iPhone 14 modellen is dat punt na 500 keer al bereikt. Let ...
gisteren 10:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EpicGamesStore-icoon.jpg
Binnenkort komen iOS en iPadOS 17.4 uit en zal het in de EU voor het eerst mogelijk zijn voor andere partijen om een Store te lanceren waarmee apps gedistribueerd kunnen worden. En ironisch genoeg ziet het er naar uit dat de eerste de Epic Games Store zal zijn.

Het was Epic die de regels voor de App Store bewust overtrad, waarna een rechtszaak werd gevoerd die Epic uiteindelijk grotendeels verloor.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.EpicGamesStoreYear2023InReview.jpg


In het eigen Year in Review van de Epic Games Store over het afgelopen ...
20 februari 2024 - 12:31
Volgende pagina