https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
Ming Chi-Kuo is uitstekend ingevoerd in de toeleveringsketen van Apple, en weet daardoor vaak erg goed te voorspellen waar Apple in de (nabije) toekomst mee gaat komen. Dit keer reageert hij op de problemen in iPhone City, volgens hem gaan die erg groot zijn voor Apple.

Hij denkt dat Apple dit kwartaal tussen de 15 en 20 miljoen minder iPhones zal kunnen verkopen, simpelweg omdat er niet meer uit China aangeleverd worden. Waar analisten nu nog rekenen op tussen de 80 en 85 miljoen stuks tijdens dit kwartaal zou dat dus een stuk lager uitkomen. Daarbij denkt hij dat als de problemen daar eenmaal voorbij zijn A...
gisteren 08:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Volgens de goed geïnformeerde sportmarketeer Chris Woerts zou Apple één van de partijen zijn met interesse voor de uitzendrechten van de Eredivisie. Ook andere Amerikaanse giganten als Amazon en Netflix zouden interesse hebben voor de rechten van de Nederlandse voetbalcompetitie.

Dat het management van Apple TV+ interest heeft in het uitzenden van sport en zeker voetbal werd een paar maanden geleden al duidelijk, toen naar buiten kwam dat de komende tien jaar alle wedstrijden van Major League Soccer (MLS) in de VS heeft verkregen. De focus op sport was doorvoor ook al duidelijk: eerder [url=https://www.apple.com/nl/newsroom/2022/03/apple-and-major-league-baseball-to-offer-friday-night-bas...
gisteren 08:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Eufy-logo-icoon.jpg
Volgens de Nederlandse website van Eufy zijn er “Meer dan 5.000.000 tevreden gezinnen over de hele”. Dat is geen grapje, de site is waarschijnlijk met hulp van Google Translate of DeepL vertaald door iemand die het Nederlands niet machtig is, want er zijn wel meer zulke fouten op die site te vinden.

Dat zou niet zo’n groot probleem zijn als Eufy in ieder geval zou doen wat ze beloven, zoals stoppen met het doorgeven van data als dat in hun software uitgezet wordt. Eufy is een sub-merk van Anker, een bedrijf met een prima reputatie, maar beloven dat opgenomen video lokaal wordt opgeslagen en door niemand anders zichtbaar is. Dat blijkt niet te kloppen.


In de video in de...
gisteren 08:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Content van Apple TV+ viel al eens eerder in de prijzen bij de uitreikingen van de prijzen de BAFTA’s. Dat was eerder dit jaar voor de documentaire “9/11: Inside the President’s War Room” en de korte documentaire serie “1971: The Year That Music Changed Everything”.

Daar komen nu nog een aantal  BAFTA’s bij in de categorie Children & Young People, waarbij er bekroningen waren Wolfwalkers (categorie Feature Film), [url=https://tv.apple.com/nl/show/lovely-little-farm/umc.cmc.iajaormpogjbe142s...
29 november 2022 - 12:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStoreAwards2021-icoon.jpg
Aan het eind van ieder jaar deelt het team achter de App Store de App Store Awards uit, een lijst die eigenlijk altijd de moeite van het bekijken waard is. Want vaak zijn daarin apps te vinden die je nog niet kent, en die kennelijk de moeite van het uitproberen waard zijn.

De iPhone App of the Year is dit jaar BeReal. Dit is de tegenhanger van de gefilterde en opgezette wereld die Instagram ons bezorgd heeft. Gebruikers van BeReal maken dagelijks één foto voor hun volgers. Dat moet binnen twee minuten na een melding van de app, en er mag juist géén gebruik worden gemaakt van filters. De prijs voor iPad App of the Year ging naar de notitie-app GoodNotes 5.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news...
29 november 2022 - 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/twitter-logo.png
De overname van Twitter door Elon Musk heeft vooral voor veel chaos gezorgd, zo was het besluit om de blauwe vinkjes (waarmee iemand kon laten zien dat het echt die persoon is) plotseling als abonnement voor 8 dollar per maand aan te bieden waarschijnlijk het domste wat maar te bedenken is.

Want natuurlijk werd daar meteen gebruik van gemaakt, zowel door kwaadwillenden als grapjassen, en was het meteen niet meer duidelijk wie nu achter welk account zit. Voor bedrijven natuurlijk geen aantrekkelijk scenario, voordat je het weet stuurt iemand onzin uit jouw naam de wereld in, waarbij het blauwe vinkje voor veel mensen nog steeds suggereert dat het om een echt account gaat.


V...
29 november 2022 - 10:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AdobeCreativeCloud-icoon.jpg
Hoewel er hier op MacFreak vaak alternatieven voor Adobe’s apps voorbij komen betekent dat natuurlijk niet dat die apps slecht zijn. In tegendeel, er zijn nog altijd genoeg professionals die deze apps dagelijks met plezier gebruiken, en voor wie de overgang naar een abonnement geen probleem was.

Want als je er je dagelijks brood meer verdient dan heb je zo’n abonnement er al snel uit, als dat niet het geval is dan is er altijd nog de veel goedkopere suite van Affinity. Maar voor iedereen die de kosten van een abonnement van Adobe er wel ‘uit haalt’ is korting natuurlijk ook altijd welkom, daarom hieronder de links naar alle apps van Adobe die op dit moment in de aanbieding zijn.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/n...
28 november 2022 - 17:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Ventura-icoon.jpg
Eén van de erg handige dingen om in macOS makkelijk met veel vensters te werken is altijd Mission Control geweest. In Ventura zijn de instellingen daarvoor te vinden op een nogal onlogische plek, namelijk in Systeeminstellingen → Bureaublad en dock.

In deze nieuwe Systeeminstellingen is sowieso nogal wat ‘bij elkaar geveegd’, waardoor het vaak handiger is om gebruik te maken van de alfabetische lijst of het zoekvenster linksboven (meer daarover in deze eerdere tip van MacFreak). Onderaan bij Mission Control kan je zelf sneltoetsen (onder de knop Opdrachten…) instellen, of Interactieve hoeken, waarmee je de opties met je muis of trackpad kan activeren.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news...
28 november 2022 - 10:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
De lancering van de App Store in juli 2008 bleek zo’n schot in de roos dat inmiddels bijna ieder platform zo’n distributie-platform heeft. Maar de steeds terugkerende vraag voor beoordelingen of recensies wordt niet door iedereen evenveel op prijs gesteld.

Ben jij zo iemand die daar helemaal niet op zit te wachten, er is gelukkig een simpele manier om dit uit te zetten. Daarvoor open je de Instellingen-app en ga je daar naar de optie ‘App Store’ en zet je de het knopje bij ‘Beoordelingen en recensies’ uit. Hieronder zie je allebei deze stappen voorbij komen, alleen staat het knopje waar het om gaat in deze schermafbeelding nog aan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOStipAppStoreBeoordelingenEnRecencies.jpg

[size
...
28 november 2022 - 10:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacXVideoConverterPro-icoon.jpg
Ben je op zoek naar een goede app om video te converteren dan kom je waarschijnlijk al snel uit bij MacX Video Converter Pro. Dit Zwitserse zakmes kan niet alleen bijna alle formaten aan die je maar bedenken kan (het zijn er meer dan 370), maar doet dat ook nog erg goed en snel.

Dat laatste is mogelijk door de Level-3 hardware acceleratie, waarbij de mogelijkheid van het aanmaken van een wachtrij (batch) ook bij meerdere conversies ervoor zorgt dat dit niet alleen snel gaat, maar dat je er ook niet bij hoeft te blijven. Daarbij kan je erg grote bestanden tot ruim 90 procent verkleinen, zonder dat je in verreweg de meeste gevallen ook maar iets van verlies aan kwaliteit zal kunnen zien.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacXVideoConverterPro...
26 november 2022 - 19:55
Volgende pagina