https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Nadat Jony Ive Apple verliet was Evans Hankey zijn opvolger, maar nu die Apple ook gaat verlaten lijkt het er nu op dat er voorlopig helemaal geen nieuwe Chief Design Officer gaat komen. Een opvallende stap voor een bedrijf waarvan juist het design altijd zo in de schijnwerpers staat.

Evans Hankey was trouwens ook geen Chief Design Officer, die schopte het ‘maar’ tot vice president of Industrial Design bij Apple. De komende tijd zal het team van de 20 top-designers bij Apple direct rapporteren aan Jeff Williams, Apple’s Chief Operating Officer. Daarbij zullen diegenen die er het langst zitten wel de grootste rol krijgen in het proces.

[img]https:/...
vandaag 11:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SystemPreferences-icoon.jpg
Sinds de update naar macOS Ventura 13.1 hebben sommige gebruikers last van een overvloed aan meldingen van Systeeminstellingen dat er achtergrondonderdelen zijn toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is te zien in dit eerdere draadje hier op MacFreak.

Het is niet alleen op MacFreak dat dit voorbij komt, ook op Reddit, op Apple eigen Support Community of op het forum van Dropbox zijn hier klachten over te lezen. En natuurlijk zijn er ook op Twitter heel erg veel men...
vandaag 11:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Apple heeft weer een film uitgebracht in de ‘Shot on iPhone’-serie, en wat voor een. In deze Indiase film met de titel ‘Fursat’ is de hoofdpersoon zo geobsedeerd met het controleren van de toekomst, dat hij het voor hem meest dierbare in het huidige moment riskeert te verliezen.

Daarbij valt trouwens niet alleen de schitterende cinematische kwaliteit op die met een iPhone Pro bereikt kan worden, maar ook de enorme rijkdom van de hele productie. Want kosten noch moeite zijn duidelijk niet hiervoor gespaard, waardoor we niet alleen het verhaal verfilmd zien, maar ook kunnen genieten van sterk in beeld gebracht en goed gechoreografeerd ballet.


De iPhone 14 Pro modellen hebben een groothoek met 48 megapixel sensor en bieden onder andere actiemodus, waarmee je vloeiende video's uit de hand kunt...
vandaag 11:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Als je keer op keer op keer je eigen records verbreekt dan komt er natuurlijk een moment dat dit niet meer mogelijk is, zeker als je last hebt van stevige tegenwind. In dit geval waren dat de strenge lockdowns in China, waarvan met name iPhone City erg veel last had.

Daardoor was er veel meer vraag naar met name de iPhone 14 Pro modellen dan waar Apple aan kon voldoen, het resultaat was een daling van maar liefst 8 procent in dat segment. Tim Cook zag wel een lichtpunt in het feit dat er inmiddels meer dan 2 miljard mensen zijn met een geactiveerd Apple device. Goed nieuws terwijl Apple steeds meer inzet op services, wat ook kan dienen als een buffer bij tegenvallers als deze.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zA...
vandaag 10:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-wit-icoon.jpg
Kort nadat de eerste HomePod werd uitgebracht in februari 2018 waren er klachten van mensen die zagen dat de witte uitvoering kringen op houten oppervlakte achter kon laten. De reactie van Apple was een update van de support-pagina over het schoonmaken en verzorgen van de HomePod.

Daar wordt keurig vermeld dat luidsprekers met een trillingsdempende siliconen basis lichte sporen kunnen achterlaten op sommige houten oppervlakken. Die worden waarschijnlijk veroorzaakt door olie die tussen de siliconen basis en het tafeloppervlak wordt afgezet. Volgens Apple verdwijnen ze vaak weer enkele dagen nadat de luidspreker van het houten oppervlak is verwijderd.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/imag...
gisteren 12:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Bij updates krijgen de nieuwe dingen die er voor ons inzitten meestal de meeste aandacht, daar merken wij nu eenmaal het meeste van. Maar wat er onder de motorkap gebeurt is vaak eigenlijk nog belangrijker, zeker als het gaat om correcties van de ‘beveiligingsinhoud’ waar al misbruik van gemaakt wordt.

Een goed voorbeeld daarvan zien we in de informatie over de beveiligingsinhoud van iOS 16.3 en iPadOS 16.3, die te vinden is op deze pagina van Apple zelf. Daar staat onder ‘Impact’ dat een app mogelijk de privacyvoorkeuren kon omzeilen. Dus als jij zelf had ingesteld dat je niet wilde dat apps jouw locatie registreerden, dan was dat voor het uitbrengen van iOS en iPadOS 16.3 toch mogelijk.

[img]https://www.macfreak.nl/mod...
gisteren 10:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
Recent kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple bezig is met het ontwikkelen van eigen displays, waarvan de productie waarschijnlijk grotendeels bij LG terecht zal komen. Het eerste display van Apple zelf zou voor tweede generatie van de Apple Watch bedoeld zijn.

Het Zuid Koreaanse DigiTimes sluit bij deze berichten aan, maar voegt er aan toe dat het display van die nieuwe Apple Watch Ultra 10 procent groter zal zijn (betaallink) dan dat van de eerste generatie. Dat zal dan waarschijnlijk moeten komen uit het laten verdwijnen van de zwarte randjes rond het scherm, want d...
gisteren 09:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Het is al een tijdje bekend dat ze er bij Netflix van balen dat veel accounts gedeeld worden met mensen die op een andere locatie zijn dan de hoofd-abonnee. Ook als dat mensen zijn van hetzelfde gezin of dezelfde familie, dan is dat volgens Netflix ook niet toegestaan.

Wanneer Netflix zal beginnen om dit actief tegen te gaan is nog niet bekend, mogelijk gebeurt dit pas als er het goedkopere abonnement (met reclames) bij ons ook aangeboden wordt. Hoe Netflix gaat kijken of het delen van jouw account wel door de beugel kan is al wel bekend, want dat is te lezen op deze FAQ-pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV2023Netflix.jpg


De korte samenvatting is dat er van tijd to...
1 februari 2023 - 12:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Apple bracht recent een nieuwe versie van de HomePod uit, een device waar de stekker eerder in maart 2021 werd uitgetrokken. Kennelijk zagen ze bij Apple dat steeds interesse in de markt voor een slimme speaker met een (veel) beter geluid dan wat het overgrote gedeelte biedt.

De nieuwe HomePod heeft twee tweeters en twee microfoons minder dan de eerste generatie, en de rekenkracht komt van een S7 chip, die eerder in de Apple Watch Series 7 te vinden was. Verder zit er ook nog een U1 chip in, waardoor het proces van muziek ‘overzetten’ van je iPhone naar de HomePod erg vloeiend verloopt. Aanstaande vrijdag is deze nieuwe HomePod ook in de winkels te vi...
1 februari 2023 - 11:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ComicRelief-icoon.jpg
In 1985 startte Richard Curtis en Lenny Henry de organisatie Comic Relief, die in het VK geld ophaalt voor goede doelen. In het begin gebeurde dat via voorstellingen, inmiddels is Red Nose Day een begrip en is het een jaarlijks terugkerend evenement op de Britse televisie.

Red Nose Day betekent ook dat veel mensen laten zien dat ze daar onderdeel van uitmaken, door bijvoorbeeld op die dag een rode clownsneus op hun neus te zetten, of door een rode halve bol voorop de auto te bevestigen. Maar dit jaar is er een compleet nieuwe rode bol om op je neus te zetten, die hieronder door Diane ...
1 februari 2023 - 11:06
Volgende pagina