https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Calculator-iOS-icoon.jpg
Twee dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat Notities later dit jaar waarschijnlijk een erg grote sprong vooruit zal gaan maken. Maar het is niet alleen Notities dat Apple onder handen wil nemen, waarschijnlijk gaat hetzelfde gebeuren met de Calculator.

Apple zou op dit moment intern een aanzienlijk verbeterde versie van zijn Rekenmachine-app onder de codenaam ‘GreyParrot’ aan het testen zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS125RekenmachineMockup.jpg

klik o
...
gisteren 12:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Apple heeft aan Reuters laten weten dat het vandaag Meta’s apps WhatsApp en Threads uit de Chinese App Store heeft verwijderd. Dat gebeurde in dit geval op bevel van de Chinese regering, die als reden voor deze verwijdering bezorgdheid over de nationale veiligheid aanvoerde.

Apple heeft altijd gezegd dat het de wet van het land waarin geopereerd wordt volgt, logisch voor een bedrijf dat in zoveel markten opereert.


Maar hiermee zullen ze in Cupertino vast ook niet blij zijn, en dat is ook te lezen in de korte verklaring van Apple :

Citaat
The Cyberspace Administration of China ordered the removal of these apps from the China storefront based on their national security
...
19 april 2024 - 11:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Green.jpg
Apple vertelt regelmatig hoe het staat met de stappen die het bedrijf zet om in 2030 de volledige keten helemaal koolstof-neutraal te krijgen. Daarbij heeft Apple inmiddels de uitstoot van broeikasgassen met meer dan 55 procent verminderd ten opzichte van 2015.

Als je daarbij de groei van Apple meerekent is het geweldig dat dit gelukt is, met zo’n groei zou je eerder een toename van de uitstoot verwachten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleRenewableEnergyWindmillWuhan.jpg


Maar Apple is er nog niet, het doel is 75 procent lager dan 2015, en dat moet dus in minder dan zes jaar gehaald worden. Hieronder een aantal van de dingen die in de afgelopen tijd onder Apple’s vice president of Environment, Policy and Social Initia...
19 april 2024 - 10:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Ben je in de VS, kom je in aanraking met de politie en heb je een apparaat met Touch ID, dan kan vanaf nu de politie jouw vingerafdruk gebruiken om bijvoorbeeld je iPhone, iPad of Mac te ontgrendelen. Let op, daarbij is het dus niet meer van belang of jij daar toestemming voor geeft.

Dit is het gevolg van een uitspraak van het ‘US Court of Appeals for the 9th Circuit’ in de VS, meer daarover in dit artikel van Ars Technica.


Omdat we steeds meer in onze apparaten bewaren en daarin steeds meer met biometrische beveiliging (Touch ID of Face ID) vergrendeld is, hieronder de manieren waarop je kan voorkomen dat iemand tegen jouw wil bij die gegevens komt. Mocht je juist wel toegang will...
19 april 2024 - 09:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
De geruchten over een toekomstige HomePod met een scherm waarmee je meer kan doen dan Siri activeren en het volume regelen doen al een tijd de ronde, in februari hadden we hier op MacFreak er nog een nieuwsbericht over. Maar tot nu toe waren het alleen geruchten, verder niets.

Dat verandert vandaag, want voor het eerst is er een compleet nieuw onderdeel opgedoken, dat duidelijk anders is dan de huidige HomePod.


Op zowel de eerste als de tweede generatie HomePod is het schermpje tot nu toe een kleine cirkel die op de bovenkant geplakt is. In de teardown-video van iFixit hieronder zie je vanaf 0:47 hoe dat schermpje verwijderd wordt.

...
19 april 2024 - 09:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Notes-app-icoon.jpg
Misschien ben je net zoals ik, en gebruik je Apple’s Notities (Notes) echt voor alles en nog wat. Bijvoorbeeld voor het verzamelen van ideeën en links, opslag van wachtwoorden (natuurlijk beveiligd met een wachtwoord) en zelfs al alternatief voor AirDrop, als dat soms niet werkt.

Maar bij Apple zijn ze nog lang niet klaar met Notities, in iOS 18 zouden deze app op het niveau van Microsoft OneNote moeten komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18NotitiesMockup.jpg

klik of tap voor een grotere versie


Onder de nieuwe functies zal bijvoorbeeld ondersteuning voor audio-opnames [url=https://appleinsider.com/a...
18 april 2024 - 13:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/GameBoyAdvance-icoon.jpg
Je hoeft niet persé van een bepaalde leeftijd te zijn om warme gevoelens te hebben voor de GameBoy Advance, Nintendo biedt emulatie daarvoor aan op de eigen Switch. Want retro-games zijn nog steeds populair, en dus helemaal niet alleen maar voor ‘de oudjes’.

Daarom even extra aandacht voor de prachtige GameBoy Advance SP Wallpaper Collection, want die zijn echt van zeer hoge kwaliteit.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GameBoyWallpapersGumroad.jpg


Met zo’n wallpaper kan je jouw iPhone dus omtoveren in een GameBoy, waarbij je kan kiezen uit 10 verschillende kleuren (Yellow, Orange, Pink, Red, Lime Green, Green, Teal, Blue, Black en Grey) en 3 Limited Editions (NES, Famicom en Tribal Editions).

Deze wallpapers zij...
18 april 2024 - 10:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Facebook-iOS-icoon.jpg
De bedoeling van de Digital Markets Act van de EU was om digitale platforms aan banden te leggen. Het antwoord van Meta (o.a. Facebook en Instagram) was om gebruikers gewoon de keuze te geven tussen betalen, of akkoord te gaan met hoe het altijd al was.

Dat laatste betekent dat Meta nog steeds zoveel mogelijk over je te weten probeert te komen, om zoveel mogelijk te verdienen aan advertenties.

Post by @eric_seufert
View on Threads


Je zou zeggen dat daarmee de kous af was, Meta gaf de keuze hiermee terug aan de gebruikers en voldeed dus keurig aan de (nieuwe) wet. Maar de European Data Protection Board (EPDB) heeft in een conceptadvies nu geschreven dat grote online platforms niet zo’n binaire keuze mogen gebruiken, er zou ook een derde keuze bij moe...
18 april 2024 - 09:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AltStorePAL-icoon.jpg
Als een opbouw erg lang duurt, dan stijgt de verwachting natuurlijk ook, en is de kans groot dat als het eindelijk echt gebeurt het een beetje voelt als een anticlimax. Dat lijkt een beetje het geval met AltStore PAL, de allereerste ‘alternative marketplace’ die nu voor de iPhone beschikbaar is.

De installatie van AltStore PAL gaat via een Mac of Windows-computer, en op die Mac moet minimaal macOS Mojave 10.14.4 draaien.


De eerdere anticlimax is dat er maar twee apps in te vinden zijn, dat zijn de game-emulator Delta en de clipboard manager Clip. De eerste is trouwens sinds gisteren ook in de App Store te vinden, maar dan alleen in de VS (die link werkt dus alleen als je een Amerikaanse App Store account hebt).

Delta ...
18 april 2024 - 09:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
De digitale mogelijkheden om grote groepen op afstand te beïnvloeden worden al tijden misbruikt om andere landen te destabiliseren, met name democratieën zijn daar gevoelig voor. Want hoe minder controle de staat heeft over informatie, hoe meer er misbruik van gemaakt kan worden.

Een recente verordening van de EU beoogt daarom meer transparantie, om zo informatie­manipulatie en buitenlandse inmenging in verkiezingen tegen te gaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MozillaFullStressTestingTechPlatformsAdRepositories2024.jpg

klik of t
...
17 april 2024 - 08:35
Volgende pagina