https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
Nu de Apple Watch Ultra uit is was het natuurlijk een kwestie van tijd voor de mensen van iFixit die helemaal voor ons uit elkaar zouden gaan halen. En ze stellen niet teleur, in de video hieronder krijgen we alle details te zien die ze daarbij gevonden hebben.

Omdat de Apple Watch Ultra aan de onderkant voorzien is van vier (pentalobe) schroeven hadden ze de hoop bij iFixit dat deze misschien makkelijk open te maken zou zijn. Dat klopt op zich wel, maar door de waterdichte pakking die ze meteen tegenkomen is even waterdicht uit elkaar zetten al meteen geen optie meer.


Tenminste, tot het moment dat deze pakking op de markt is, en reparateurs weten hoe ze die goed terug moeten plaatsen.

Zoals te verwachten met zo’n klein device is makkelijk repareren hier sowieso geen optie, hoe...
gisteren 19:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Heb je een iPhone 13 of iPhone 14 (alle modellen) en gebruik je de Filmmodus (Cinematic mode) die Apple een jaar geleden introduceerde, dan is het beter om nog niet te updaten naar iOS 16. Want dan kunnen de effecten daarvan waarschijnlijk niet aangepast worden in Final Cut Pro of iMovie.

Meldingen hiervan komen voor op zowel Apple’s eigen Support Community als op Reddit. De bestanden zelf kunnen wel geïmporteerd en bewerkt worden, maar zodra je bijvoorbeeld probeert het focuspunt aan te passen krijg je een foutmelding. Het lijkt er dus op dat zowel Final Cut Pro als iMovie een update moeten krijgen om dit weer te kunnen gebruiken.

https://ww...
gisteren 09:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Photos-iOS-icoon.jpg
In de nieuwe versies van Apple’s besturingssystemen zitten altijd veel meer handige dingen dan je op het eerste gezicht zal zien. Eén daarvan is de nieuwe mogelijkheid in iOS 16 om dubbele foto’s voortaan op je iPhone zelf te kunnen verwijderen.

Deze nieuwe mogelijkheid vind je in Foto’s (Photos) als je in het overzicht van al je Albums naar beneden gaat. Kies je daar voor Dubbele onderdelen, dan krijg je alle gevonden dubbele foto’s te zien. Daarbij kan je steeds op allebei klikken en die dan ook zelf verwijderen. Maar het makkelijkst is om op het Combineer-knopje te drukken, en steeds beide foto’s samen te voegen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16DubbeleFotosVerwijderen.jpg

klik op de afbeelding voor ee
...
gisteren 08:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch8EnAppleWatchSE2eGen-icoon.jpg
Heb je een nieuwe Apple Watch Series 8 of Apple Watch Ultra dan kan je een probleem tegenkomen van meldingen van de Geluid-app dat je microfoon al in gebruik zou zijn. Daardoor zou het op dat moment niet mogelijk zijn om het omgevingsgeluid te meten, wat in die melding te lezen is.

Berichten hierover zijn inmiddels te vinden op Apple’s eigen Support Community en het forum van MacRumors, waarbij het probleem steeds identiek is. De meldingen komen trouwens niet alleen van de Geluid-app, ook bij het gebruik van Siri of het dicteren van tekst kan hetzelfde probleem gesignaleerd worden. Als de Apple Watch herstart wordt verdwijnt in de meeste gevallen het probleem voor een tijdje, maar...
26 september 2022 - 16:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Heb je de tweede generatie AirPods Pro en valt het geluid soms weg, dan ben je niet de enige. Maar dit probleem is tot nu toe alleen nog maar op het forum van MacRumors gesignaleerd, en zelfs daar zijn er ook gebruikers die er geen last van hebben.

Met andere woorden, het lijkt hier te gaan om een probleem(pje) dat we vaak zien bij het uitbrengen van nieuwe devices: sommige mensen hebben in bepaalde omstandigheden last van een bug. Maar voor de meeste mensen is er niets aan de hand. Daarmee wil ik de problemen die deze mensen ondervinden natuurlijk niet bagatelliseren, de bedoeling is om het in perspectief te plaatsen.

[img]https://www.macfreak.nl/modu...
26 september 2022 - 12:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
Het YouTube-kanaal TechRax staat bekend om de extreme manier waarop devices getest worden op duurzaamheid, daar wordt bijvoorbeeld ook altijd een stevige hamer bij gebruikt. Met andere woorden, de testen gaan eigenlijk verder dan wat er in het echt met je devices zal gebeuren.

Dat is ook het geval in de test hieronder van de Apple Watch Ultra. In dit geval wel interessant, Apple noemt dit tenslotte “de meest robuuste Apple Watch ooit”. Ook schrijft Apple dat de Apple Watch Ultra gemaakt is voor “extreme temperaturen, hoogtes en omstandigheden” en noemt het een “onmisbare powertool”. Deze Apple Watch aan een extreme test onderwerpen is dus helemaal zo gek nog niet.


Uit de test zijn twee dingen af te leiden: als de Apple Watch Ultra van behoorlijk hoogte op een stenen ondergrond terecht komt...
26 september 2022 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleCareProtectionPlan.jpg
Als je iemand bent die zijn devices nogal eens laat vallen terwijl die niet goed beschermd zijn, dan was Apple Care+ waarschijnlijk altijd al de moeite waard. Maar voor echte brokkenpiloten zat er wel een addertje onder het gras: je kon per jaar maximaal twee keer een reparatie claimen.

Apple heeft kennelijk gemerkt dat deze extra voorwaarde niet nodig was, want op de pagina van AppleCare+ is te zien (in de blauwe banner bovenaan de pagina) dat deze nu is vervangen door: “AppleCare+ biedt nu dekking voor onbeperkte reparaties van schade als gevolg van een ongelukje.” Niet alleen een opvallende verandering in beleid, maar ook eentje waarvan Apple kennelijk wil dat we die allemaal ook echt meekrijgen.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleCarePlusOnbeperkteReparatiesOngel...
24 september 2022 - 12:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-icoon-3.jpg
Een kleine week geleden kon je hier op MacFreak de verwachtingen lezen voor Apple’s oktober event. Daarin kwamen ook M2 Macs voorbij, waaronder de 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro, maar het lijkt er op dat we daarop iets langer moeten wachten.

Het Zuid-Koreaanse DigiTimes is niet altijd even betrouwbaar als het gaat om voorspellingen ver vooruit, maar ze hebben wel goed de vinger aan de pols als het gaat om wat er gaande is bij de toeleveranciers. Het is datzelfde DigiTimes dat nu meldt dat de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro waarschijnlijk het vierde kwartaal uit zullen komen.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.16-inchMacBo...
24 september 2022 - 11:27

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
Apple heeft watchOS 9.0.1 uitgebracht, maar ook als je een Apple Watch hebt die op watchOS 9 draait zal je die waarschijnlijk niet voorbij zien komen. De reden is simpel, deze update is alleen voor de Apple Watch Ultra, en er zijn nog maar heel weinig mensen die deze al binnen hebben.

Heb je wel al een Apple Watch Ultra dan installeer je deze update op dezelfde manier als je dat altijd doet: door de Watch-app te openen en daarin te gaan naar Algemeen → Software-update. Bij zo’n update moet je Apple Watch altijd minimaal 50 procent opgeladen zijn, verbonden zijn met de oplader en de verbonden iPhone moet binnen bereik zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchUltraAdventures.jpg


Volgens Apple’s [url=https...
23 september 2022 - 11:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Hebben jouw oren relatief kleine ingangen en heb je eerste generatie AirPods Pro, dan lijkt het misschien een goed idee om van iemand met de tweede generatie te vragen die de XS oorkussentjes niet gebruikt om die aan jou te geven. Maar jammer genoeg gaat die vlieger niet op.

Want hoewel dat XS oorkussentje van de tweede generatie AirPods Pro wel zal passen op de eerste generatie, zal het het geluid niet ten goede komen. Want in oorkussentjes van de tweede generatie zit een dikker gaas dan in dat van de eerste generatie, waardoor het geluid niet zal gaan klinken zoals het moet, want meer gedempt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneMetAirPodsPro.jpg


Dit is te lezen op deze support pa...
23 september 2022 - 11:17
Volgende pagina