https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
In de jaren nadat de iPhone in 2007 werd uitgebracht zagen we dat alle telefoons het succesvolle design probeerden te imiteren, waarbij in het design zelden iets echt anders te zien was. De Fairfone kwam wel met een andere filosofie, maar lijkt op het eerste gezicht ook vooral op een iPhone.

Daar brengt de Nothing Phone verandering in, tenminste, aan de achterkant. Want de gedeeltelijk doorzichtige achterkant van deze telefoon is voorzien van LED’s in een apart patroon. En die zijn daar niet voor niets, die kunnen gebruikt worden om van alles aan je door te geven. Bijvoorbeeld dat er een bericht op je wacht, of knipperen in het ritme van een gekozen beltoon.


De vraag lijkt of dit voorziet in een behoefte, of dat het ...
25 juni 2022 - 11:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-SiriRemote-icoon.jpg
Mei vorig jaar kwamen er nieuwe Apple TV modellen uit, waarvan ongetwijfeld de compleet nieuwe afstandsbediening de meeste aandacht kreeg. En logisch, want het was ze bij Apple gelukt om een remote met knopjes met een die gevoelig is voor aanrakingen te combineren.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder, en blijken er in iOS 16 verwijzingen te vinden naar ‘SiriRemote4’ en ‘WirelessRemoteFirmware.4’, terwijl de verwijzing naar de huidige remote ‘SiriRemote3’ is. Omdat deze omschrijvingen niets te maken hebben met wat Apple nu op de markt heeft, lijkt het voor de hand te liggen dat er een nieuwe remote aan zit te komen.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt....
24 juni 2022 - 07:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Als je twee SIM’s in je iPhone hebt en Apple’s Berichten-app gebruikt dan is er goed nieuws. Want in de release notes van de tweede bèta-versie van iOS 16 is te lezen dat het met deze nieuwe versie van iOS mogelijk wordt om die berichten per SIM te filteren.

In verreweg de meeste gevallen worden twee SIM’s gebruikt om werk en privé te scheiden, het filteren op de ene of andere kaart is dan ook zeker een erg welkome verbetering. Het lijkt er op dat je hiervoor in Instellingen → Berichten wel de optie ‘Filter onbekende afzenders’  moet hebben aanstaan. Hieronder zie je die optie in beeld, maar nog niet geactiveerd.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/images...
24 juni 2022 - 07:50

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13-inchMacBookPro2020-icoon.jpg
De 13-inch MacBook Pro met M2 is al even te bestellen en binnenkort gaan de eerste uitgeleverd worden. Dat laatste weten we doordat de reviews loskomen, dat is altijd vlak voordat ze aankomen bij iedereen die er al heel erg snel bij was.

De meeste reviews hangen tussen negatief over het feit dat Apple het design van dit model nog steeds geen update heeft gegeven, en positief over de prestaties. Maar over één ding zijn ze het allemaal eens: de grootste concurrentie zal van Apple zelf komen. En dat is natuurljk van het andere model dat een M2 heeft gekregen, de wel compleet vernieuwde MacBook Air.


Rene Ritchie

• [url=https://tweakers.net/reviews/10222/apple-macbook-pro-m2-nieuw-hart-in-oud-lijf.htm...
23 juni 2022 - 14:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2022-icoon.jpg
Als je HomeKit-accessoires wil bedienen als je niet thuis bent dan heb je een woninghub nodig. Daarvoor kan je alle HomePods, iPads en alle Apple TV’s gebruiken. Maar let op, als je later dit jaar iOS 16 gaat gebruiken dan kan een iPad niet meer als woninghub worden ingezet.

Wil je persé een iPad als woninghub blijven gebruiken dan zal je iOS 16 dus links moeten laten liggen. Heb je een Apple TV of HomePod in huis dan is er niets aan de hand, en kan je gewoon de iPad uitschakelen. Meer over een woninghub vind je op deze support-pagina van Apple zelf, zonder woninghub kan je bijvoorbeeld Siri niet gebruiken en geautomatiseerde scenario’s die gebaseerd zijn op locatie zullen ook niet meer werken.

[img]https://www.ma...
23 juni 2022 - 11:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/watchOS9-icoon.jpg
In iOS 14.5 en latere versies werd de batterij van alle iPhone 11 modellen automatisch opnieuw gekalibreerd, omdat er bij Apple geconstateerd werd dat de weergave van de capaciteit voor die modellen niet klopte. Meer daarover in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak.

Apple gaat nu met watchOS 9 exact hetzelfde doen, nu voor de Apple Watch Series 4 en 5. Net zoals bij de iPhone 11 modellen duurt dat wel even, er zijn meerdere cycli van verbruik van energie en weer opladen nodig voordat het besturingssysteem de juiste kalibratie kan uitvoeren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSeries5-3x.jpg


Als dat ee...
23 juni 2022 - 10:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Iedereen weet dat er bij Apple gewerkt wordt aan zowel een headset voor Virtual Reality (VR) als een bril voor Augmented Reality (AR). Apple’s CEO Tim Cook heeft daar in het verleden wel eens hints over losgelaten, maar nog niet eerder zo openlijk als in het interview hieronder.

Dit interview is met China Daily USA en de vraag wordt ingeleid met de opmerking dat Chinese consumenten erg enthousiast zijn over VR en AR technologieën, maar dat sommigen van hen niet erg tevreden zijn met de producten die nu op de markt zijn. De vraag is wat Tim Cook denkt dat de belangrijkste factoren zijn voor AR producten, zoals AR headsets, om succes te hebben in de consumentenmarkt.

https://twitter...
23 juni 2022 - 09:53

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
De meeste mensen willen waarschijnlijk video’s van YouTube vooral op een groot scherm bekijken, maar de maker van WatchTube heeft exact voor het tegenovergestelde gekozen. Want, zoals de naam al duidelijk maakt, gaat het hier om een app die YouTube naar de Apple Watch brengt.

Als je toch graag YouTube filmpjes op een Apple Watch wil bekijken dan is een Series 7 een aanrader, deze heeft het grootste scherm van alle modellen tot nu toe. Maar het is de maker natuurlijk meer te doen om het luisteren, bijvoorbeeld van muziek en gesprekken enzo.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WatchTubeAppleWatch.jpg


Diezelfde maker heeft ook al laten weten[/u...
23 juni 2022 - 09:31

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Shazam-icoon.jpg
Met het uitkomen van iOS 14.2 is er ook de mogelijkheid om muziek te herkennen vanuit het bedieningspaneel (Control Center). Deze optie kan je toevoegen door in Instellingen → Bedieningspaneel bij Muziekherkenning het plusje ervoor aan te tikken.

Gebruik je deze functie in het bedieningspaneel met iOS 16 dan zal je de herkende songs later ook in Shazam kunnen terugvinden, handig als je dat tussendoor doet en je je later niet meer herinnert welke song nu precies  gevonden was. Een andere optie is diezelfde Shazam-knop in het bedieningspaneel lang in te drukken, dan krijg je ook te zien welke songs eerder al herkend werden (die laatste oplossing werkt ook al in iOS 15).

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/i...
22 juni 2022 - 10:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pages2-iOS-icoon.jpg
Apple heeft updates klaarstaan voor alle drie de apps in de iWork suite: Pages, Numbers en Keynote. En dat geldt voor alle versies, niet alleen voor iOS en iPadOS, maar ook voor macOS. In alle gevallen betekent deze update dat het versienummer naar 12.1 gaat.

In alle gevallen is er wat aan deze nieuwe versies toegevoegd, maar in geen enkel geval gaat het om erg spectaculaire toevoegingen. Maar ook die kunnen natuurlijk erg welkom zijn. Neem de optie om Pages-documenten in iOS en iPadOS voortaan ook als TXT-bestanden te kunnen exporteren, waardoor ze door echt iedereen te openen zijn, op welk platform dan ook.

[img]https://is2-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Purple112/v4/9a/21/2c/9a212c...
22 juni 2022 - 09:04
Volgende pagina