https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Het mag inmiddels niemand zijn ontgaan: De iPhone 15 serie kampt met oververhittings-verschijnselen. Een iOS 17-bug en bepaalde apps worden verantwoordelijk gehouden voor een aantal meldingen over de hete iPhone. Ook simpelweg opladen kon de temperatuur flink opschroeven.

Maar Apple heeft nu bevestigd dat het werkt aan het probleem van de oververhitting van de iPhone 15 serie.
 


Na de lancering van de iPhone 15 en iPhone 15 Pro heeft Apple te maken gehad met claims en meldingen over oververhitting van de nieuwe smartphones. In sommige gevallen bereikte de iPhone temperaturen van bijna 50 graden Celcius, genoeg voor een eerstegraads verbranding.

Dit gebeurde in verschillende situaties. Apple heeft nu bevestigd dat het bedrijf ...
30 september 2023 - 21:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB-C-icoon.jpg
Nu de nieuwe iPhones met USB-C uit zijn worden er ook veel meer mogelijkheden ontdekt. Zo kan je er AirPods of een Apple Watch mee opladen. Maar ook een andere telefoon ermee opladen, of die andere telefoon juist gebruiken om er een van de iPhone 15 modellen mee op te laden.

Maar er blijken ook vreemde dingen te gebeuren, waarschijnlijk door het Power Management dat Apple in deze nieuwe iPhones heeft ingebouwd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AlleUSBConnectors.jpg

klik of tap voor een grotere versie[/ce
...
30 september 2023 - 10:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/apple-event-spring-loaded.jpg
Het is gebruikelijk dat Apple tot vier evenementen per jaar organiseert: één in de lente, de WWDC in juni, het iPhone-event in september. En er was vaak ook nog een vierde evenement in het najaar, speciaal gericht op de Mac en/of iPad. Maar of dat dit jaar ook zo is?

Er worden echter nog weinig nieuwe producten verwacht voor 2023. Het kan dus zomaar zijn dat we dit jaar geen herfst-event meer hoeven te verwachten.Eerder deze maand vertelde Mark Gurman van Bloomberg nog dat hij niet verwacht dat Apple een evenement in oktober zal organiseren omdat het bedrijf niet genoeg nieuwe producten en functies heeft om het te rechtvaardigen. Belangrijke nieuwe iPad- en Mac-lanceringen worden pas in 2024 verwacht.

Tijdens de presentaties van de k...
29 september 2023 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Shortcuts-app-icoon.jpg
Apple heeft de afgelopen tijd de eigen Opdrachten-app (Shortcuts) extra onder de aandacht gebracht door een speciale knop aan de Apple Watch Ultra, en daarna aan de iPhone 15 Pro en Pro Max, toe te voegen die een door jou aangemaakte Opdracht kan uitvoeren.

Hoe de Opdrachten-app werkt op de Mac vind je hier en voor de iPhone en iPad kan je hier terecht. En als je het eenmaal gebruikt is Actions een echte aanrader.


Het enige wat Actions doet is nog een heleboel extra opties aan de Opdrachten-app toevoegen. En met een heleboel wordt ec...
29 september 2023 - 10:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Bing-icoon.jpg
Terwijl Apple’s senior vice president of Services Eddy Cue deze week in de rechtbank moest getuigen over de redenen waarom bij Apple de standaard zoekmachine altijd Google is, zoals in dit nieuwsbericht hier op MacFreak al te lezen was, komt er nog meer interessant nieuws hierover naar buiten.

Want volgens bronnen van Bloomberg zouden er in 2020 gesprekken zijn geweest tussen Microsoft en Eddy Cue over een overname van Bing.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftBingWebsite....
29 september 2023 - 09:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
In navolging op de lancering van iOS 17, iPadOS 17 en macOS Sonoma heeft Apple ook zijn iCloud-website bijgewerkt. Er zijn wijzigingen in het ontwerp en je zult ook een aantal van de nieuwe functies uit de bovengenoemde software-updates terugvinden.

Hieronder vind je een korte opsomming van al het nieuws dat vanaf nu op iCloud.com te vinden is.Apple zegt dat de iCloud-startpagina nu aanpasbaar is, met opties om specifieke mappen te selecteren voor Notities, een specifieke mailbox in de Mail-app, favoriete Foto's en meer. Tegels zijn nu interactief dus je kunt dingen doen, zoals een herinnering markeren als voltooid of een e-mail archiveren. Daarnaast zijn er browser-meldingen die kunnen worden ingesteld voor iCloud-apps.

Apple heeft ook Agenda, Contac...
28 september 2023 - 22:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/UytDenOudenDoosch.jpg
We doen dagelijks ons best om je het belangrijkste nieuws te brengen rondom Apple. Actueel, maar soms blikken we ook vooruit met berichten uit het geruchtencircuit. Nu dachten we dat het ook wel eens leuk zou zijn om eens een blik in de geschiedenis te werpen.

Dus, in deze Uyt den ouden doosch blikken we terug op de Apple’s eerste handheld, de Apple Newton.
➜ Uyt Den Ouden Doosch is voor sommigen onder ons een feest der herkenning. Ze zijn eerder gepubliceerd op OneMoreThing. Maar niet iedere MacFreak bezoeker is/was daarmee bekend, dus hier een herhaling.


Ruim 30 jaar geleden (!) geleden, in 1993, bracht Apple de Newton uit. Het was de eerste poging van het bedrijf om een handheld te maken. De Ne...
28 september 2023 - 21:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-Series9-icoon.jpg
Eén van de nieuwe dingen in iOS 17 is NameDrop, waarmee je nog makkelijker contacten met een andere iPhone kan delen, het enige wat je daarvoor nog moet doen is de twee iPhone's tegen elkaar houden. Daarbij kan je kiezen tussen alleen ontvangen, of ook meteen jouw gegevens delen.

Bij de aankondiging van NameDrop tijdens de WWDC werd al verteld dat deze functie ook voor de Apple Watch zal gaan komen, dat moment is nu dichterbij.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15NameDrop.jpg

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Want in de eerste bèta-versie van watchOS 10.1 - die net is uitgekomen - is deze toevoeging aan...
28 september 2023 - 13:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Heb je recent een film of serie van Apple TV+ afgespeeld en gebeurden daar gekke dingen, wees dan gerust: het ligt niet aan jou! Door een bug bij Apple kunnen bijvoorbeeld de credits voor andere talen als intro weergegeven worden, en stopt een film of aflevering mogelijk ook voordat deze echt afgelopen is.

Het is (nog) niet bekend wat er aan de hand is, en Apple’s eigen Systeemstatus-pagina laat geen problemen zien (maar die loopt wel vaker achter).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVPlusTheMorningShow.jpg


Het lijkt nu de enige oplossing om een film of aflevering naar binnen te halen, hoe je dat kan doen vind je op deze p...
28 september 2023 - 10:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14-Blauw-icoon.jpg
De geruchten over de iPhone SE lijken op een soap, waarbij het thema is of er eigenlijk nu wel of juist niet een 4e generatie gaat komen. In januari van dit jaar werd bijvoorbeeld gemeld dat de plannen voor de SE 4 geschrapt waren, een maand erna juist dat de ontwikkeling weer opgestart zou zijn.

Inmiddels lijken de geruchten wat stabieler te worden, de nieuwe ronde sluit goed aan bij wat er hier op MacFreak al in augustus te lezen was.


De iPhone SE 4 waar ze bij Apple nu mee bezig zouden zijn he...
28 september 2023 - 10:27
Volgende pagina